Novosti - Prosinac 2012.

Ferrari by Logic3 proširuje svoju premium audio kolekciju

Datum objave 03.12.2012

Ferrari by Logic3 proširuje svoju premium audio kolekciju

Logic3 sa zadovoljstvom najavljuje dva nova modela u Ferrari by Logic3 audio kolekciji. Kombinirajući prepoznatljiv Ferrari izgled i vrhunsku tehnologiju, nove slušalice ponosno ističu svoju suradnju s Ferrari brandom.

Stefano Saporetti, direktor licenciranja u Ferrariju kaže “Posljednja serija slušalica u Ferrari by Logic3 kolekciji je odraz naše karakteristične predanosti perfekcionizmu, osobnosti, performansama i kvaliteti. Nove Logic3 slušalice nude spoj svega navedenog a te će zadovoljiti sve Ferrari entuzijaste i audiofile.’’ Dugo očekivana Cavallino T350 serija slušalica nudi vrhunsku kvalitetu zvuka s tehnologijom eliminacije šuma uz zadržavanje svih ključnih parametara zvuka za besprijekoran audio doživljaj.

Cavallino T350 slušalice

 • Luksuzan dizajn inspiriran našim automobilima, presvučene podatnom janjećom kožom i vrhunska završnao brada
 • Masivni metalni okvir i kućište za trajnost i pouzdanost u svim uvjetima

Scuderia FS1 Bluetooth Speaker postolje

 • Class HD Technology s naprednim DSP za moćne performance, najviša razima audio kvalitete
 • Izvan serijski zvuk uz kompaktan dizajn
 • Bluetooth spajanje za Apple, Android i Windows uređjaje
Novi APP SDK 2.8 i objedinjeni paket razvojnih alata

Datum objave 04.12.2012

Novi APP SDK 2.8 i objedinjeni paket razvojnih alata

AMD je danas objavio dostupnost APP SDK 2.8 i AMD CodeXL paketa objedinjenih razvojnih alata i resursa potrebnih za ubrzanje aplikacija APU-ima i GPU-ima. APP SDK 2.8 i CodeXL paket alata omogućuju pristup primerima koda, literaturi, bibliotekama i alatima za lako iskorištenje procesorske snage heterogenog računalstva putem OpenCL, C++ i DirectCompute paradigmi.

APP SDK 2.8 sadrži brojne unaprijeđene primjere za OpenCL, Aparapi i C++ AMP koji donose značajno brže performanse u odnosu na APP SDK 2.7 – u prosjeku čak i do 2.3x u devet ključnih testova. APP SDK 2.8 također sadrži i trenutnu verziju AMD-ove nove C++ biblioteke primjera, kodnog imena “Bolt”. “Bolt” je namijenjen lakoj upotrebi naslijeđenih performansi i energetske efikasnosti heterogenog računalstva i smanjenju broja linija koda pomoću istog kodnog pravca za programiranje i GPU-a i CPU-a. Boltovo razvojno okruženje omogućuje programerima postizanje superiornih performansi na današnjim heterogenim računalnim platformama, i korištenjem apsolutno istog koda može pomoći u povećanju performansi i smanjenju potrošnje energije budućih platformi usklađenih sa Heterogenom Sistemskom Arhitekturom (HSA).

CodeXL paket razvojnih alata programerima i ISV-ovima pruža osnovu za ulazak u novu eru paralelnog programiranja korištenjem računalne snage AMD-ovih CPU-a, GPU-a i APU-a u širokom nizu računalnih platformi. CodeXL kombinira nove mogućnosti kako bi programerima omogućio dobivanje najviših performansi iz AMD-ovih procesora, uključujući opširni GPU debuging, GPU i CPU profiliranje, statičku analizu OpenCL jezgri i samostalno korisničko sučelje na Windows i Linux operativnim sistemima za unaprijeđenu pristupačnost i laku navigaciju. Kao rezultat, programeri mogu kreirati vrhunske aplikacije koje se izvršavaju velikom brzinom, omogućuju duže trajanje baterije i  pružaju gladak prikaz multimedijalnih sadržaja.

Novi AMD Opteron 4300 i 3300 procesori

Datum objave 04.12.2012

Novi AMD Opteron 4300 i 3300 procesori

AMD je danas predstavio devet novih Opteron 4300 i 3300 serverskih procesora koji, u usporedbi s prethodnom generacijom, pružaju povećane performanse po Wattu i omogućuju ostvarenje maksimalnih performansi u okruženjima ograničenim potrošnjom, te pružaju vrijednost pružateljima Internet hostinga i računalstva u oblaku. 3300 procesori, po cijenama desktop procesora,  pružaju sposobnosti vrhunske klase u okruženjima niske potrošnje, što ih čini idealnim za Internet hosting i mala te srednje velika poduzeća.    

Opteron 4300 procesori, na osnovu SPECint test rezultata pružaju i do 15% bolje performanse u usporedbi s prethodnom generacijom. Također i SPECpower rezultati pokazuju do 24% unaprijeđene performanse po Wattu. Kao i Opteron 6300 procesori, i ovi su kompatibilni sa podnožjem prethodne generacije, što kupcima pruža lak put unaprijeđenja.

Ključne sposobnosti, performanse i tehnički detalji – AMD Opteron 4300 serije procesora
·         Radne frekvencije: Do 3.4 GHz osnovne radne frekvencije i do 3.8 GHz korištenjem AMD Turbo CORE tehnologije za ubrzavanje performansi u skladu s poterbama aplikacija;
·         Do osam jezgri po podnožju za visoku skalabilnost u intezivnim okruženjima;
·         35W TDP;
·         AMD-P upravljanje potrošnjom povećava performanse po Wattu;
·         Jedini x86 procesor koji podržava memoriju ultra-niske voltaže od 1.25V;
·         AMD Virtualization (AMD-V) tehnologija za dobre performanse u virtualiziranim okruženjima i niskoj cijeni po virtualnoj mašini (VM);
·         Dva memorijska kanala s podrškom za 1866 MHz memoriju;
·         Podrška za do šest DIMM modula po CPU-u za i do 192GB memorije po procesoru;
·         Do dva x16 HyperTransport (HT3) linka s protokom od 6.4GT/s po linku.         

Ključne sposobnosti, performanse i tehnički detalji – AMD Opteron 3300 serije procesora
·         Radne frekvencije: Do 2.8 GHz osnovne radne frekvencije i do 3.8 GHz korištenjem AMD Turbo CORE tehnologije za ubrzavanje performansi u skladu sa potrebama aplikacija;
·         Do osam jezgri po podnožju za bolju Internet hosting ponudu;
·         25W TDP;
·         AMD-P upravljanje potrošnjom uvećava performanse po Wattu;
·         AMD-V  tehnologija za pristupačnu virtualizaciju;
·         Dva memorijska kanala sa podrškom za 1866 MHz memoriju;
·         Podrška za do četiri DIMM modula po CPU-u za do 32GB memorije po procesoru;
·         Jedan x16 HyperTransport (HT3) link s protokom do 5.2GT/s.

Sony Xperia E

Datum objave 05.12.2012

Sony Xperia E

Sony Mobile je danas najavio Xperia E,
novi pristupačan dodatak svojoj liniji Xperia smartphoneova, koji pokreće Android 4,1 (Jelly Bean) operativni sistem. Sonyjev najnoviji Android smartphone bit će dostupan
od prvog kvartala 2013. u verziji s jednom i dvije SIM kartice. Dostupan u crnoj, bijeloj i ružičastoj boji, Xperia E nudi iznimnu HD Voice kvalitetu zvuka, koja čini
telefonske pozive jasnijima no ikada prije. Također ima i prigušivanje buke, koje filtrira pozadinske
zvukove pa korisnici mogu uživati u kristalno jasnoj konverzaciji u bilo kojem okruženju. Xperia E ima superiornu kvalitetu zvuka te WALKMAN aplikaciju koja uključuje xLOUD audio tehnologiju,
3D surround zvuk i ručni ekvilajzer. Korisnici mogu jednostavno pogledati i podijeliti svoj sadržaj na TV-u, tabletu ili računalu uz pomoć DLNA bežičnog povezivanja.

Ključne značajke:

• Pozivi kristalno jasnog zvuka zahvaljujući HD Voiceu i prigušivanju buke
• Jednostavno upravljanje podatkovnom potrošnjom i potrošnjom baterije
• Izdržljiva 1500 mAh uklonjiva baterija
• 3,5-inčni HVGA zaslon za odlično surfanje i zabavna iskustva
• WALKMAN glazbeno iskustvo uz xLOUD i 3D surround zvuk
• Bežično DLNA povezivanje za jednostavno dijeljenje i gledanje sadržaja kao što su fotografije i videozapisi na TV-u, tabletu i računalu
• 1 GHz procesor
• Xperia E bit će dostupan u crnoj, bijeloj i ružičastoj boji, a Xperia E dual u crnoj i zlatnoj boji

AMD je izmijenio ugovor o isporuci waffera s Globalfoundriesom

Datum objave 07.12.2012

AMD je izmijenio ugovor o isporuci waffera s Globalfoundriesom

AMD je danas objavio kako je uspješno izvršio izmjenu ugovora o isporuci waffera s Globalfoundries Inc. Završetak pregovora o izmjenama učvršćuje novi AMD-ov operativni model, kao što je to već objašnjeno prilikom objavljivanja zarade tijkom trećeg kvartala 2012. Kako bi se bolje uskladili s današnjom dinamikom na PC tržištu, AMD i Globalfoundries su se dogovorili o obvezama kupovine za četvrti kvartal 2012. i dogovorili su se o fiksnim cijenama i drugim uvjetima ugovora o isporuci koji se odnose na proizvode koje će AMD kupiti od Globalfoundriesa do 31. prosinca, 2013.

Detalji priopćenja:

 • AMD je umanjio svoju obvezu kupovine waffera za četvrti kvartal 2012.
  • AMD trenutno procijenjuje kako će od Globalfoundriesa kupiti količinu waffera u vrijednosti od oko 115 milijuna USD tijekom četvrtog kvartala 2012. i u vrijednosti od 1.15 milijardi USD tijekom fiskalne 2013. AMD se također obvezao da će od Globalfoundriesa tijekom prvog kvartala 2014. kupiti waffere u vrijednosti 250 milijuna USD.
  • AMD očekuje da će sa GF dogovoriti kupovinu waffera za ostatak 2014. u 2013.
 • AMD će platiti raskidnu nadoknadu u vrijednosti od 320 millijuna USD po osnovi uzmi-ili-plati dogovora sa GF-om vezanim za izmjenu ugovornih obveza u četvrtom kvartalu 2012.
  • Novčani ulaz raskidne naknade biti će raspoređen na nekoliko kvartala:
   • 80 milijuna USD do 28. prosinca 2012;
   • 40 milijuna USD do 1. travnja 2013; i 
   • 200 miliona USD u obveznicama koje će AMD izdati GF-u s dospijećem do 31. prosinca 2013.
  • Raskidna naknada će kao rezultat imati jednokratno plaćanje od oko 165 miljuna koje će biti zabilježeno u četvrtom kvartalu 2012.

Zasebno, sa AMD-ovim prelaskom na standardni 28nm proces proizvodnje, AMD će smanjiti buduće nadoknade GF-u za određene troškove istraživanja i razvoja. Kao rezultat izmjena ugovora, AMD očekuje da će se vratiti u slobodan tok generiranja novca tijekom druge polovice 2013.

TeraStream projekt

Datum objave 10.12.2012

TeraStream projekt

Cisco je danas najavio da će Hrvatski Telekom, najveća telekomunikacijska tvrtka u Hrvatskoj, koristiti sveobuhvatno (end –to-end) Cisco rješenje u svojoj novoj terastream IP arhitekturi u cloud-u. Cisco je implementirao sveobuhvatno (end-to-end) mrežno rješenje, kako bi se započelo s prvom fazom ovog veoma značajnog projekta. Prvu pilot mrežu danas je u rad pustio Hrvatski Telekom (T-HT), podružnica tvrtke Deutsche Telekom, koji već osigurava napredne širokopojasne usluge stanovnicima koji žive u Republici Hrvatskoj.

Cisco i Deutsche Telekom rade zajedno još od 2011. godine na razvoju i validaciji TeraStream arhitekture, kao i na pružanju inovativnih usluga i mogućnosti. Ova nova i otvorena arhitektura značajno smanjuje složenost mreža i sustava, unapređuje operativnu učinkovitost i omogućuje nove interesantne IP telekomunikacijske usluge temeljene na cloudu. TeraStream arhitektura transformira način na koji se telekomunikacijske mreže izgrađuju i održavaju. Isto tako, novi način pružanja usluga osigurava optimizaciju i bolju monetizaciju mrežnih resursa.

Ključni elementi ove arhitekture uključuju all-IPv6 arhitekturu za usmjeravanje s Cisco ASR 9000 Series Aggregation Services usmjeriteljem; potpuno konvergentnim IP i optičkim slojevima uz 100 G koherentnu tehnologiju; integrirane cloud servisne centre koji osiguravaju virtualizirane mrežne usluge i aplikacije za brzo inoviranje usluga; programska sučelja sukladno softverski predefiniranom mrežnom arhitekturom za automatizaciju u realnom vremenu i OSS; kao i mogućnost za samostalno servisiranje korisnika.

Prema najnovijoj prognozi koju daje Cisco Visual Networking Index, globalni IP promet je osmostruko uvećan u posljednjih pet godina i utrostručit će se u narednih pet godina. S ovakvim ogromnim rastom prometa, u kombinaciji s kompleksnim shemama prometa, pružatelji usluga traže mrežna rješenja koja daju konvergirane IP i optičke mreže za agilno i učinkovito poslovanje i osiguravanje širokopojasne mreže za međusobno povezivanje cloud data centara i povezivanje korisnika s uslugama.

Dell lansirao novi Inspiron laptop

Datum objave 12.12.2012

Dell lansirao novi Inspiron laptop

Dell je lansirao novi 15-inčni Inspiron laptop 3521. Ovaj višenamjenski laptop temelji se na Intel Ivy Bridge procesoru ULT platforme namijenjene tankim uređajima. To znači manju potrošnju energije koja pruža dulje trajanje baterije – od 5 do 7 sati te manju visinu i težinu uređaja. Novi laptop tanji je 7 mm, a njegova težina je 0,3 – 0,5 kg manja nego kod njegovih prethodnika.

Ključne značajke novog modela uključuju: 3. generaciju Intel procesora (Core i3, i5, i7 i) i Intel Pentium Dual-Core, do 8 GB RAM-a i do 1 TB za pohrane kapaciteta; AMD Radeon HD do 2GB grafičke kartice; svijetli i kontrast HD zaslon (1366×768), FHD i zaslon osjetljiv na dodir (1920×1080). Inspiron 3521 ima kućište od plastike crne boje rebraste teksture. Novi model lansiran je u sklopu tradicionalne linije proizvoda Inspiron uz minimalistički i moderan ergonomski dizajn koji je izrađen od hi-tech materijala

Specifikacije:

• 3. generacija Pentium Dual Core i Intel Core i3 i i5, i7
• RAM – od 2GB do 8GB DDR3
• HDD opcije: 320GB – 1TB
• Mobilna grafička kartica: Intel HD Graphics 4000 ili AMD Radeon HD 7670M s 1GB DDR3 grafičke memorije (opcija za Inspiron 3521);
• 15,6-inčni HD zaslon (720p) (1366×768);
• Baterija: 4-cell (40 watt-sati) ili 6-cell (65 watt-sati), do 7 sati rada
• Audio Valovi MaxxAudio4; stereo zvučnici, integrirani HD 1,0 MP kamera i mikrofona
• Povezivanje: USB 3.0 (3); USB 2.0 (1); HDMI v1.4 (1), 3-in-1 čitač kartica, Bluetooth 4.0, Ethernet 10/100
• OS: Microsoft Windows 8
• Dimenzije: visina 25,4 mm, širina 376 mm, dubina 259 mm
• Težina: od 2,2 kg

Intel predstavio prvi poslužiteljski procesor od šest vata

Datum objave 12.12.2012

Intel predstavio prvi poslužiteljski procesor od šest vata

Intel je predstavio liniju procesora Atom S1200, u okviru koje se nudi prvi 64-bitni poslužiteljski sustav na čipu (SoC) niske potrošnje energije namijenjen mikroposlužiteljima visoke gustoće te novoj klasi energetski učinkovite opreme za pohranu i umrežavanje. Energetski štedljiv mikroprocesor industrijske snage odlikuje se temeljnim mogućnostima potrebnima za pouzdanost, mogućnost upravljanja i ekonomičnost poslužiteljske klase.

Linija procesora Atom S1200 prvi je sustav na čipu niske potrošnje energije koji nudi potrebne značajke za podatkovne centre koje jamče poslužiteljsku razinu pouzdanosti i mogućnosti upravljanja uz istodobno omogućivanje znatnog smanjenja ukupnih troškova. Sustav na čipu sadrži dvije fizičke jezgre i ukupno četiri niti koje omogućuje tehnologija Hyper-Threading. SOC nudi i podršku za 64-bitno računalstvo, memorijski kontroler koji podržava do 8 GB DDR3 memorije, tehnologiju Virtualization Technologies (Intel VT), osam traka za PCI Express 2.0, podršku za ECC radi veće pouzdanosti te ostala ulazno-izlazna sučelja integrirana s Intelovih čipseta. Nova linija proizvoda sastojat će se od tri procesora s radnim taktom u rasponu od 1,6 GHz do 2,0 GHz.

Linija proizvoda Intel Atom S1200 kompatibilna je i s programskom opremom x86 raširenom u današnjim podatkovnim centrima. Time se omogućuje jednostavna integracija nove opreme s niskom potrošnjom energije te se izbjegavaju dodatna ulaganja u prijenos na druge platforme i održavanje novih skupova programske opreme.

Intel radi na novoj generaciji ekstremno energetskih učinkovitih procesora Intel Atom kodnog naziva "Avoton". Avoton će biti dostupan 2013., a dodatno će proširiti mogućnosti Intelova sustava na čipu. U njemu će se koristiti Intelovi vrhunski 22-nanometarski 3D tranzistori Tri-gate te će nuditi štedljivu potrošnju energije i performanse svjetske klase.

Korisnicima koje zanimaju niskonaponski modeli Intel Xeon namijenjeni poslužiteljima niske potrošnje energije te uređajima za pohranu i umrežavanje Intel će sljedeće godine ponuditi novu liniju procesora Intel Xeon E3 v3 utemeljenu na mikroarhitekturi Haswell. U novim će se procesorima koristiti nove značajke uštede energije iz mikroarhitekture Haswell te će oni nuditi uravnotežene performanse po vatu i tako korisnicima pružiti dodatne mogućnosti.

Procesor Intel Atom S1200 od danas se isporučuje korisnicima po početnoj preporučenoj cijeni od 54 USD za količinu od po tisuću jedinica.

HTC partner s UEFA Champions League i UEFA Europa League

Datum objave 12.12.2012

HTC partner s UEFA Champions League i UEFA Europa League

Kompanija HTC je danas predstavila trogodišnji sporazum prema kojem će biti službeni globalni dobavljač telefona za natjecanja UEFA Champions League te UEFA Europa League. Zahvaljujući partnerstvu koje započinje u siječnju 2013. godine, HTC će se naći u središtu dva najprestižnija nogometna natjecanja koja će tako svojim obožavateljima širom svijeta približiti događanja na niz novih i inovativnih načina. Bilo da su uz travnjak i gledaju utakmicu ili pregledavaju sadržaj na HTC-ovom uređaju, ljubitelji natjecanja moći će međusobno razmjenjivati i dijeliti svaki trenutak. U skladu s partnerstvom s natjecanjima UEFA Champions League i UEFA Europa League, HTC će biti i službeni partner dobavljač pametnih telefona za završnicu natjecanja UEFA Super Cup 2013. i 2014., te završnicu natjecanja UEFA Women’s Champions League 2013., 2014. i 2015. godine.

BSA pokreće najopsežniju antipiratsku akciju u posljednjih nekoliko godina

Datum objave 13.12.2012

BSA pokreće najopsežniju antipiratsku akciju u posljednjih nekoliko godina

BSA | The Software Alliance danas diljem Hrvatske pokreće veliku akciju tijekom koje će biti kontaktirano nekoliko tisuća hrvatskih poslovnih subjekata. Akcija je usmjerena promicanju ovlaštene uporabe računalnih programa u poslovanju.

Pokrenutom akcijom BSA želi poslovne subjekte upozoriti na korištenje nelicenciranih programa i sve raširenije pogrešno uvjerenje u domaćoj javnosti da se u vremenu gospodarske krize korištenje nelicenciranog softvera tolerira više no inače. Unatoč činjenici da stopa softverskog piratstva u Hrvatskoj posljednjih nekoliko godina najvećim dijelom stagnira ili čak pada, komercijalna vrijednost nelicenciranog softvera je zabrinjavajuća – od 322 milijuna kuna iz 2006. godine porasla je na 380 milijuna u 2011. Zbog ovoga, BSA upozorava sve tvrtke i organizacije kako je takav stav pogrešan i može dovesti do ozbiljnih posljedica za organizaciju i njeno poslovanje. Samo u 2011. godini državni gospodarski inspektori utvrdili su povredu kod 562 subjekta, podnijeli 459 optužnih prijedloga te izdali 103 prekršajna naloga temeljem kojih su naplaćene kazne u iznosu od gotovo 700.000 kuna.

Neovlaštena uporaba računalnih programa predstavlja povredu autorskog prava od strane korisnika u skladu s odredbama Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima, a pravne posljedice korištenja nelicenciranog softvera uključuju i kaznenu odgovornost u skladu s Kaznenim zakonom. S druge strane, korištenje licenciranog softvera donosi brojne prednosti, poput potpune funkcionalnosti softvera, redovnih nadogradnji proizvoda i sigurnosnih nadogradnji, tehničke podrške, jamstva i drugih pogodnosti.

U sklopu akcije, BSA od tvrtki traži i da mu proslijede ovjerenu izjavu kojom potvrđuju da u svom poslovanju koriste isključivo licencirane računalne programe te time poštuju prava intelektualnog vlasništva proizvođača računalnih programa.

"Cilj ove akcije je u velikoj mjeri stimulirati domaće subjekte da provedu nadzor nad svojom nematerijalnom imovinom i što učinkovitije počnu njome upravljati," rekao je Andrej Matijević, glasnogovornik BSA u Hrvatskoj te dodao: "Skorim ulaskom u Europsku Uniju Hrvatska će se pridružiti elitnom društvu zemalja koje su vrlo napredne u shvaćanju važnosti upravljanja nematerijalnim vlasništvom. Hrvatska treba ući u EU kao temeljito uređena država koja razumije suvremena tumačenja intelektualnog vlasništva i autorskog prava. Razumijevanje problematike licenciranja jedan je od preduvjeta hrvatske gospodarske održivosti u okvirima EU."

Po završetku akcije BSA će izvijestiti javnost o rezultatima, a očekivanja su da će podizanje svijesti poslovnih subjekata o nužnosti korištenja licenciranog softvera u konačnici utjecati ne samo na poboljšanje zaštite autorskih prava, već i doprinijeti učinkovitijem poslovanju samih poslovnih subjekata.

Forum

Objavljeno prije 1 minute

p. asus tuf gtx 1660Ti

Objavljeno prije 3 minute

Automobili

Objavljeno prije 3 minute

Mining Svaštara - BEZ TROLANJA!

Objavljeno prije 10 minuta

World Rally Championship (WRC)

Objavljeno prije 18 minuta

Covjek Ulicom Hoda sa Radarom I Mjeri Nesto

Članci

Brzi test - ID-Cooling Frostflow X 120, 240, 360 & Auraflow X 240

Brzi test - ID-Cooling Frostflow X 120, 240, 360 & Auraflow X 240

Iz shopa Futura IT su nam na test poslali četiri komada AIO vodenih hlađenja kineskog proizvođača ID-Cooling. Riječ je o tri modela iz Frostflow X linije proizvoda - 120, 240 i 360, te jednom modelu iz Auraflow X linije - 240. Svi su AIO hl... Pročitaj više

ASRock Z590 Extreme recenzija

ASRock Z590 Extreme recenzija

I premda s još uvijek nismo dokopali procesora 11. Core generacije, nastavljamo s testovima i predstavljanjem Z590 ploča. Ovaj put je na redu ASRockova Z590 Extreme koja spada u viši segment njihove ponude. Ploča je opremljena sa solidnom n... Pročitaj više

Arctic BioniX P120 A-RGB Bundle recenzija

Arctic BioniX P120 A-RGB Bundle recenzija

Arctic je početkom godine na tržište izbacio nove 120-milimetarske BioniX P120 A-RGB ventilatore koji se mogu nabaviti pojedinačno, ali i ovako u Bundle izdanju po tri komada. Uz ventilatore dolazi još i A-RGB kontroler s daljinskim upravlj... Pročitaj više

Prvi pogled - ASUS TUF Gaming Z590-Plus WiFi

Prvi pogled - ASUS TUF Gaming Z590-Plus WiFi

Svi su proizvođači matičnih ploča osvježili svoje serije za novu 11. generaciju Intelovih Core procesora koja je ovih dana ugledala svjetlo tržišta. Nažalost, recenzije nisu povoljne, i tek je jedan procesor pobudio koliko toliko interesa -... Pročitaj više

Gigabyte Aorus 15G KC recenzija

Gigabyte Aorus 15G KC recenzija

Kada je Nvidia početkom ove godine na CES-u najavila nove mobilne kartice iz RTX 3000 serije, nismo ni sanjali da ćemo ovako brzo testirati prijenosnik u kojem je jedna od njih. Zahvaljujući Gigabyteu, njihov se gamerski Aorus 15G prijenosn... Pročitaj više

Svi članci