Novosti - Ožujak 2012.

Intel ulaže u razvoj proizvoda i istraživanje radi poticanja inovacija u umreženim  automobilima

Datum objave 02.03.2012

Intel ulaže u razvoj proizvoda i istraživanje radi poticanja inovacija u umreženim automobilima

Intel Corporation predstavio je nekoliko ulaganja u automobilsku industriju te inicijativa kojima je cilj potaknuti inovaciju i razvoj proizvoda radi omogućivanja novih i inovativnih okruženja utemeljenih na umreženim automobilima. Ulaganja obuhvaćaju novi Centar za automobilsku inovaciju i razvoj proizvoda smješten u njemačkom gradu Karlsruheu, širenje istraživanja interakcije i korisničkog doživljaja (IXR) koja Intel Labs provodi u automobilskom sektoru, program akademskog povezivanja te osnivanje stotinu milijuna dolara vrijednog Fonda za ulaganje u umrežene automobile u okviru odjela Intel Capital.

"U današnjem mobilnom svijetu osobno računalstvo dio je svih aspekata svakodnevnog života korisnika, bez obzira na to nalaze li se kod kuće, na poslu ili na putu", izjavio je Intelov predsjednik i generalni direktor Paul Otellini. "Ulaganjem dodatnih napora u istraživanje, akademsku suradnju i kapitalna ulaganja te otvaranjem centra za automobilsku inovaciju i razvoj proizvoda Intel će produbiti svoje razumijevanje načina na koje korisnici stupaju u interakciju s automobilima kao i načina na koje Intelove inovacije mogu pridonijeti poboljšanju korisničkog doživljaja automobila."

Centar za automobilsku inovaciju i razvoj proizvoda služit će kao Intelov globalni centar znanja za razvoj proizvoda i tehnologija namijenjenih rješenjima za automobilske sustave za informiranje i zabavu te telematiku u umreženim automobilima. Centar će optimizirati Intelove tehnologije za aplikacije i usluge, kao i stručna znanja o integraciji elektroničkih uređaja široke potrošnje, optimizaciji performansi i dizajnu sustava.

Centar je smješten u njemačkom gradu Karlsruheu te se oslanja na blizinu vrhunskih tehničkih sveučilišta kao i snažnu zajednicu dobavljača strojne i programske opreme s iskustvom u automobilskim tehnologijama. Prilagođeni pogon obuhvaća jedinstveno, osigurano parkiralište na kojem Intel na licu mjesta može ugrađivati, testirati i demonstrirati najnovija postignuća. Ostale značajke obuhvaćaju vrhunske instrumente, bezbrojne antene koje omogućuju satelitsku vezu, televizijski prijam, digitalne videosadržaje i GPS potrebne za razvoj i testiranje, kao i računalnu projektantsku infrastrukturu svjetske klase. Novi pogon u Karlsruheu dio je Intelova sektora Automotive Solutions Division u odjelu Intel Architecture Group, a uz to je i najnoviji član Intelove europske istraživačko-razvojne mreže Intel Labs Europe, koju trenutno čini 27 centara za istraživanje i razvoj te više od 1500 stručnjaka u tom području.

Intel je predstavio i planove o sveobuhvatnom akademskom programu koji obuhvaća temeljna i primijenjena istraživanja, razvoj nastavnih planova i programa te programe stažiranja, a sve to s ciljem poticanja razmjene inovativnih ideja među članovima akademske zajednice, Intelom i automobilskom industrijom. Program će se odvijati u pogonu u Karlsruheu te će se oslanjati na Intelovu bogatu mrežu za istraživanje i razvoj u Europi koja se sastoji od istraživača, razvojnih inženjera, laboratorija i istraživačkih suradnji.

Proširenjem istraživanja interakcije i korisničkog doživljaja koje provodi Intel Labs Intel i njegovi korisnici dobit će vrijedne informacije o korisničkim doživljajima u vozilima. Intel planira upotrijebiti to znanje za razvoj tehnoloških rješenja namijenjenih infrastrukturi za vozila i prijevoz kako bi vožnju učinio ugodnijom, intuitivnijom i sigurnijom. Tako, primjerice, Intel istražuje nove načine korištenja interneta, senzora i tehnologije s podrškom za prepoznavanje okruženja da bi odredio koje informacije i na koji način treba dostaviti vozačima i putnicima u automobilu kako bi se smanjio broj složenih interakcija tijekom vožnje.

Intel Capital postao je prva je globalna ustanova za ulaganje u tehnologiju koja je objavila osnivanje fonda koji će se usredotočiti na ulaganja u inovacije u automobilskoj tehnologiji. Cilj je Intel Capitalova Fonda za umrežene automobile ubrzati besprijekorno povezivanje vozila i elektroničkih uređaja široke potrošnje te potaknuti razvoj novih automobilskih aplikacija, usluga i raznovrsnih korisničkih doživljaja utemeljenih na Intelovim tehnologijama. Tijekom sljedećih će pet godina Intel Capital ulagati u hardverske, softverske i uslužne tvrtke koje razvijaju vrhunske sastavne tehnologije i platformske mogućnosti koje mogu poslužiti kao temelj za Intelova ciljna područja u automobilskom sektoru.

G.Skill  opet skida svjetske rekorde – DDR3 na 3736MHz

Datum objave 02.03.2012

G.Skill opet skida svjetske rekorde – DDR3 na 3736MHz

G.Skill je prije nekoliko dana uz pomoć Švicarskog overclockera, Christiana Neya, ponovno srušio svjetski rekord u brzini DDR3 memorije. Ovaj je put korištenjem ekstremnog RipjawsZ DDR3 modula kapaciteta 4GB postignuta brzina od 3736MHz. Rekord je naravno validiran i na HWBOT-u.

HP najavljuje 4.poslovno-tehnološku konferenciju HP 360

Datum objave 05.03.2012

HP najavljuje 4.poslovno-tehnološku konferenciju HP 360

HP ove godine organizira 4. Poslovno-tehnološku konferenciju koja će se održati u HYPO centru u Zagrebu 15.ožujka 2012. godine pod nazivom HP 360°.  HP očekuje, na sada već tradicionalnoj konferenciji, više od 500 domaćih i stranih stručnjaka, poslovnih partnera, korisnika, novinara i drugih gostiju koji će tijekom predavanja moći čuti novosti o HP strategiji poslovanja te o trendovima u Hrvatskoj i regiji.

„Ovogodišnju konferenciju organiziramo pod sloganom Snaga ljudi, tehnologije i ideja jer sudionicima konferencije želimo pružiti iskustvo kako vrhunska tehnologija utječe na svakodnevni rad. Predstaviti ćemo najnovija rješenja i ideje namijenjene poboljšanju poslovanja,“ rekao je Boris Bauk, generalni direktor HP Hrvatska, te dodao: „Hewlett-Packard je vodeća tehnološka kompanija i uvjereni smo da sinergija tehnologije, ideja i ljudi daje vrhunske rezultate i našim klijentima omogućava da brže i bolje služe svojim kupcima i građanima. Tu smo da pokažemo da naši lokalni stručnjaci mogu ponuditi najbolju uslugu koja zadovoljava potrebe naših klijenata. “

Siniša Staničić, direktor za poslovne korisnike u segmentu poslužitelja, pohrane podataka i mrežnih rješenja predstavio je program konferencije. „Na konferenciji ćemo predstaviti naša najnovija tehnološka postignuća: novu generaciju HP ProLiant servera Generation8 (Gen8) s kojim potpuno automatiziramo svaki aspekt životnog ciklusa servera. Predstavit ćemo i HP mrežna rješenja, HP 3PAR rješenja, ne samo s tehnološkog aspekta nego i s aspekta integracije u današnja cloud okruženja.  Cloud računarstvo je budućnost, a naši će stručnjaci predstaviti koja su to jedinstvena rješenja koja nema niti jedan drugi dobavljač na tržištu. Po prvi puta će na našoj konferenciji govoriti i korisnici naših usluga, kao što su Vipnet, Nova TV i Podravka,“ zaključio je Siniša Staničić.

Nakon uvodnog predavanja generalnog direktora HP Hrvatska Borisa Bauka, regionalni direktori predstavit će glavne smjernice nastupa tvrtke HP na tržištu regije. Tijekom sedam paralelnih nizova predavanja domaći, ali i strani stručnjaci, predstavit će novosti iz svijeta HP tehnologija, prezentirat će zanimljive slučajeve iz prakse koji će dati konkretne odgovore kako se pametnim i novim načinima uporabe tehnologija može povećati produktivnost, smanjiti troškove poslovanja i na mnoge druge načine utjecati na rad tvrtki i funkcioniranje hrvatskog društva. Osim rješenja za tvrtke, stručnjaci HP-a iz regije prezentirati će usluge i portfelj rješenja za poslovne korisnike te javni sektor.

Corsair Accelerator Solid State Cache

Datum objave 07.03.2012

Corsair Accelerator Solid State Cache

Novi model SSD diska iz Corsaira namijenjen je prvenstveno kao dodatak postojećoj konfiguraciji, u svrhu ubrzanja cijelog sustava bez ikakvih promjena ili reinstalacija na samom operativnom sistemu. Dovoljno je ovaj uređaj spojiti na jedan od slobodnih SATA kanala i instalirati program koji će analizirati i optimizirati najčešće korištene aplikacije, kopirajući ih na ovaj disk koji će u konačnici poslužiti kao vrlo brzi cache za takve aplikacije.

Iako brzine i nisu vrh ponude (čitanje do 280 MB/s i pisanje na 260 MB/s), vjerujemo kako bi konfiguracija s ovakvim diskom osjetno bila osjetno brža, pogotovo kod upotrebe zahtjevnijih aplikacija. Cijene i kapaciteti počinju s 30 GB (USD 69), 45 GB (USD 84) i 60 GB (USD 99).

AMD potvrdio manji bug u svojim procesorima

Datum objave 07.03.2012

AMD potvrdio manji bug u svojim procesorima

Iako zvuči ozbiljno, sam bug je prilično bezazlen ali postoji i potvrđen je i od samog AMD-a. Bug je prvi otkrio Matt Dillon, developer u OS DragonFly BSD, a nazvao ga je segmentation fault. U osnovi, dolazi do grešaka prilikom izvođenja vrlo specifičnog koda ako se višestruko koriste POP i RET instrukcije, no u praksi će ga doživjeti vrlo mali broj korisnika jer ga je potrebno namjerno izazvati producirajući  kod s tom specifičnom namjenom.

Unatoč tome, pronalazak hardverskog buga kod nekog od velikih proizvođača procesora i nije uobičajena pojava, što svakako nije ugodna vijest za AMD koji u zadnje vrijeme i nije najuspješniji u borbi s konkurencijom.

Gigabyte All-in-One Barebone for Gamers

Datum objave 07.03.2012

Gigabyte All-in-One Barebone for Gamers

src="http://www.pcekspert.com/jpg/news/gigabyte_all_in_one_1_1.jpg" border="0">

Iako je pojavljivanje riječi barebone i for gamers u istoj rečenici za većinu entuzijasta u najmanju ruku skandalozno, zahvaljujući pojavi odličnih mini-ITX matičnih ploča, opremljenih po posljednjoj modi i ovakve kombinacije su i više nego moguće.

Gigabyte se odlučio okušati na ovom području sa svojim barebone all-in-one rješenjem temeljenom na Intel Core i3, i5 ili i7 procesoru s H61 Mini-ITX matičnom pločom (LGA 1155 socket). Dostupna su dva DDR3-1333 memorijska utora za ukupno 8 GB memorije, kao i PCI-e x16 slot za dodatnu grafičku karticu, a specifikacije navode da je moguće ugraditi čak i dual-slot modele.
Za pohranu podataka dostupan je po jedan 2.5″ i jedan 3.5″ utor za diskove, sa strane se nalazi slim optički pogon, dva Mini PCIe utora, a sve je smješteno u kućište s ugrađenim 24″ Full HD LED monitorom s 2-point multi-touch podrškom. Od ostali sitnica tu je i 4-in-1 čitač kartica, dva USB 3.0 utora, web kamera, GB ethernet, D-Sub, HDMI kao i opcionalni Bluetooth 2.1 i WiFi. Cijena još uvijek nije objavljena.

Apple iPad 3

Datum objave 08.03.2012

Apple iPad 3

Apple je jučer predstavio novi iPad, treću generaciju svog mobilnog uređaja koji je kada se pojavio na tržištu definirao potpuno novu kategoriju. Novi iPad koristi novi Retina zaslon, novi Apple A5X chip s quad-core grafikom i 5-megapikselnu iSight kameru s unaprijeđenom optikom za dobivanje kvalitetnih fotografija i 1080p HD video snimaka. iPad s Wi-Fi +4G se povezuje na najbržu mrežu, uključujući 4G LTE mreže, i nesmetano radi cijeli dan s baterijom u trajanju od 10 sati dok je i dalje tanak i lagan.

Novi iPadov Retina zaslon pruža četiri puta veći broj piksela od iPad 2, tako gust da ljudsko oko nije u stanju razlikovati pojedinačne piksele kada uređaj držimo na normalnoj udaljenosti, čineći da internet stranice, tekst, slike i video izgledaju izuzetno jasno i realno. 3,1 milijuna piksela u Retina zaslonu su više od milijun piksela nego na HD TV-u, a 44 posto povećana zasićenost boja na novom iPadu stvaraju boje koje su bogatije, dublje i življe. Filmovi se sada mogu gledati u punoj HD 1080p razlučivosti, što daje bolji doživljaj gledanja na mobilnom uređaju. A5X čip s četverojezgrenom grafikom posebno je dizajniran od strane Applea kako bi osiguralo brz odziv, podržavajući novi zaslon. S dvostrukom grafičkom izvdebom A5 čipa, A5X pruža vrhunsku ravnotežu između performansi i energetske učinkovitosti, tako da korisnici mogu uživati u svim prednostima novog zaslona s Multi-touch sučeljem koje reagira brzo i bez zapinjanja, unaprijeđenim igrama, vizualnom dubinom i cjelodnevnom baterijom po čemu je iPad poznat.

iSight kamera ima 5 megapikslea i naprednu optiku za fotografiranje slika i snimanja Full HD videozapisa. Osvjetljenje sa stražnje strane omogućuje snimanje fotografija u slabim svjetlosnim uvjetima i novi video stabilizator donosi sliku bez utjecaja drmanja što je tipično za snimanje s uređajima iz ruke. Slike se može gledati na velikom Retina zaslonu, zatim uređivati, poboljšavati i lako dijeliti s prijateljima i obitelji koristeći ugrađenu Photos app na iPadu.

iPad Wi-Fi + 4G s ugrađenim 4G LTE nove genracije ima najviše sveobuhvatnu podršku za brze mreže diljem svijeta, uključujući HSPA + i DC-HSDPA, a sada i CDMA i GSM iPad korisnici imaju mogućnost da se jednostavno povezuju i u inozemstvu. Novi iPad omogućuje brzo preuzimanje datoteka kao i upload, tako da se web stranice prikazuju brzo a e-mailovi s velikim privicima mogu biti poslani i primljeni lako. Perosnal Hotspot se može koristiti za brzo dijeljenje mrežne veze na vašem iPadu s do 5 drugih uređaja koristeći Wi-Fi, Bluetooth ili USB. Uz iOS 5.1, najnoviji  i najnapredniji mobilni operativni sustav, novi iPad ima brojne nove značajke i poboljšanja uključujući: redizajniranu Camera app s video stabilizacijskom tehnologijom, mogućnost brisanja fotografija u Photo Streamu, podrška za diktiranje na engleskom jeziku, francuskom njemačkom i japanskom te Personal Hotspot. IOS 5.1 radi besprijekorno sa iCloud, naprednom setu besplatnih Cloud usluga, uključujući i iTunes u liku oblaka, Photo Stream, Documents u oblaku, da radi sa vašim iPhone , iPad, iPod touch, Mac ili PC automatski i bežično pohranjivanje sadržaja i povezivanje na vaše druge uređaje. Ako se sadržaj mijenja na jednoj od vaših uređaja, ažuriranje se odvija automatski na svim uređajima. iPad radi s gotovo 585,000 aplikacija dostupnih na App Store-u, uključujući i više od 200.000 nativnih iPad aplikacija, od širokog spektra kategorija, uključujući knjiga, igri, trgovine, vijesti, sporta, zdravstva, komentara i putovanja.

Intelova nova poslužiteljska tehnologija

Datum objave 08.03.2012

Intelova nova poslužiteljska tehnologija

Kao odgovor na nevjerojatno povećanje podatkovnog prometa u oblaku, Intel Corporation predstavio je revolucionarnu liniju procesora Intel Xeon E5-2600. Ti novi procesori nude vrhunske performanse, najbolje performanse podatkovnih centara po vatu, nevjerojatne ulazno-izlazne inovacije te pouzdane hardverske sigurnosne značajke kojima se omogućuje prilagođeno IT okruženje. Novi procesori nisu samo temelj poslužitelja i radnih stanica, već će se na njima temeljiti i nova generacija sustava za pohranu i komunikaciju najvećih dobavljača diljem svijeta. Predviđanja govore o petnaest milijardi povezanih uređaja i više od tri milijarde povezanih korisnika do 2015. godine. Očekuje se da će do 2015. količina globalnog IP prometa u podatkovnim centrima rasti po stopi od 33 posto godišnje te da će premašiti količinu od 4,8 zetabajta godišnje, što je više no trostruko povećanje u odnosu na 2011. godinu. Pri takvim će razinama svaki povezani korisnik generirati više od četiri gigabajta podatkovnog prometa dnevno, što odgovara HD filmu od četiri sata. Time će se količina podataka koju je potrebno pohraniti povećati za gotovo pedeset posto godišnje. Očekuje se da će se u okviru prilagodbe tom rastu broj poslužitelja u oblaku diljem svijeta do 2015. više no utrostručiti.

Ključni preduvjeti za ostvarivanje prilagođenog IT okruženja su performanse, energetska učinkovitost, ulazno-izlazna propusnost i sigurnost. Uz najbolju kombinaciju performansi, ugrađenih mogućnosti i cjenovne učinkovitosti, linije procesora Intel Xeon E5-2600 projektirane su za ispunjavanje tih preduvjeta te će postati temelj nove generacije podatkovnih centara koji će pokretati poslužitelje te sustave za pohranu i komunikaciju. Linija procesora Intel Xeon E5-2600 podržava od osam jezgri po procesoru i do 768 GB sistemske memorije te povećava performanse za do osamdeset posto u odnosu na seriju procesora Intel Xeon 5600 iz prethodne generacije. Nova linija podržava i instrukcije Intel Advanced Vector Extension (Intel AVX) kojima se do dva puta povećavaju performanse aplikacija koje se intenzivno oslanjaju na snagu procesora, primjerice onih za financijske analize, stvaranje multimedijskih sadržaja i računalstvo visokih performansi.

Uz to, ugrađene tehnologije kao što su Intel Turbo Boost Technology 2.0, Intel Hyper-Threading Technology i Intel Virtualization Technology pružaju fleksibilne mogućnosti kojima se dinamički povećavaju performanse informatičke infrastrukture. Zahvaljujući takvim poboljšanim performansama, linija procesora Intel Xeon E5-2600 postavila je petnaest novih svjetskih rekorda na području x86 procesora s dvojnim utorima. S obzirom na dosad neviđeno povećanje podatkovnog prometa, od ključne je važnosti usredotočiti se ne samo na povećanje mogućnosti računalne obrade, već i na ubrzanje protoka podataka radi pružanja podrške aplikacijama koje ih intenzivno koriste te povećanja propusnosti u podatkovnom centru. Linija procesora Intel Xeon E5-2600 ispunjava te potrebe zahvaljujući tehnologijama Intel Integrated I/O (Intel IIO) i Intel Data Direct I/O (Intel DDIO). Intel DDIO Intelovim Ethernet kontrolerima i prilagodnicima omogućuje usmjeravanje ulazno-izlaznog prometa izravno u procesorski međuspremnik, čime se smanjuje broj posezanja u sistemsku memoriju, a time i potrošnja energije te ulazno-izlazna latencija. Linija procesora Intel Xeon E5-2600 ujedno je i prva linija poslužiteljskih procesora u kojima je ulazno-izlazni kontroler s podrškom za PCI Express 3.0 integriran izravno u mikroprocesor. Tom se integracijom latencija smanjuje za do trideset posto u odnosu na starije generacije, a u kombinaciji s tehnologijom PCI Express 3.0 može se i do tri puta ubrzati prijenos podataka u procesor i iz njega.

Povećanje potražnje za propusnošću potaknuto virtualizacijom poslužitelja te konsolidacijom podatkovnih mreža i mreža za pohranu dovelo je do snažnog porasta uvođenja 10-gigabitnog Etherneta. U svakom tromjesečju 2011. isporučeno je više od milijun jedinica prilagodničkih priključaka. Predstavljanje novog kontrolera Intel Ethernet Controller X540 dokazalo je Intelovu odlučnost da popularizira 10-gigabitni Ethernet smanjenjem troškova implementacije. To prvo 10GBASE-T rješenje s jednim čipom u informatičkoj industriji projektirano je za ekonomičan LAN na matičnoj ploči (LAN on Motherboard, LOM) s malom potrošnjom energije te podržava fleksibilnu ulazno-izlaznu virtualizaciju i objedinjeno umrežavanje bez dodatnih troškova.

Linija procesora Intel Xeon E5-2600 potvrda je Intelove odlučnosti da današnjim podatkovnim centrima ponudi sigurnije hardverske temelje. Intel Advanced Encryption Standard New Instruction (Intel AES-NI) sustavima olakšava brzo šifriranje i dešifriranje podataka koji se koriste u brojnim aplikacijama i transakcijama. Intel Trusted Execution Technology (Intel TXT) stvara pouzdane temelje kojima se smanjuje izloženost infrastrukture zlonamjernim napadima. Te će značajke u suradnji s vrhunskim programskim aplikacijama IT odjelima olakšati zaštitu podatkovnih centara od napada i prilagodbu zahtjevima korisnika.

Linija procesora Xeon E5-2600 bit će dostupna u sedamnaest različitih modela po cijeni od 198 USD od 2050 USD za količine od tisuću jedinica. Uz to, tri modela Intel Xeon E5-1600 s jednim utorom bit će dostupni za radne stanice po cijeni od 284 USD od 1080 USD.

EVGA Classified SR-X

Datum objave 08.03.2012

EVGA Classified SR-X

EVGA je predstavila najnoviju ultimativnu matičnu ploču iz svoje Classified serije – SR-X. Ploča postavlja nove standarde u dual CPU segmentu ploča namijenjenih entuzijastima. Osim dual CPU podrške tu je i 4-way SLI podrška, SATA III 6GB/s, SAS i USB 3.0. Ploča je namijenjena extreme power korisnicima, workstationima, server adminima i folder/cruncherima. Bazirana je na Intelovom C606 čipsetu, podržava dva Xeon procesora sa LGA-2011 ležištima, do 96GB DDR3 radne memorije brzine 1600+MHz (12 DIMM-ova), ima 7 PCIe slotova te dolazi u HPTX formatu.

Thermaltake Level 10 M miš

Datum objave 12.03.2012

Thermaltake Level 10 M miš

Thermaltake je prošli tjedan na CeBitu predstavio svoj novi igraći miš dizajniran u suradnji sa DesignworksUSA studiom koji je dio BMW-a. Level 10 M miš je inovativan na više razina, a podijeljen je u dva dijela – gornji i donji. Dizajniran je tako da se čini kako gornji lebdi iznad donjeg dijela, a gornji se dio može podešavati po visini i kutu, čime su dodane nove osi kretanja. Baza miša je aluminijska čime je osigurana izdržljivost prilikom intenzivne upotrebe. Miš ima i svoj ventilacijski sistem, a softver ga čini potpuno programabilnim. Programirati se po želji mogu tipke (njih 11 komada), DPI, Function-Lock mehanizam a može se odabrati i jedno od pet osvjetljenja. DPI se može podešavati od 800, 1600, 3200, 5000 (default) pa do 8200. 10 M dolazi u tri boje – Diamond Black, Iron White i Military Green, a na tržištu se očekuje uskoro.

Forum

Objavljeno prije 3 minute

Stari hardware za kojim se slinilo

Objavljeno prije 9 minuta

P: Samsung galaxy buds+

Objavljeno prije 11 minuta

Adaptacija kuće/stana

Objavljeno prije 18 minuta

Automobili

Objavljeno prije 28 minuta

Kutak za trejdere

Članci

Brzi test - ID-Cooling Frostflow X 120, 240, 360 & Auraflow X 240

Brzi test - ID-Cooling Frostflow X 120, 240, 360 & Auraflow X 240

Iz shopa Futura IT su nam na test poslali četiri komada AIO vodenih hlađenja kineskog proizvođača ID-Cooling. Riječ je o tri modela iz Frostflow X linije proizvoda - 120, 240 i 360, te jednom modelu iz Auraflow X linije - 240. Svi su AIO hl... Pročitaj više

ASRock Z590 Extreme recenzija

ASRock Z590 Extreme recenzija

I premda s još uvijek nismo dokopali procesora 11. Core generacije, nastavljamo s testovima i predstavljanjem Z590 ploča. Ovaj put je na redu ASRockova Z590 Extreme koja spada u viši segment njihove ponude. Ploča je opremljena sa solidnom n... Pročitaj više

Arctic BioniX P120 A-RGB Bundle recenzija

Arctic BioniX P120 A-RGB Bundle recenzija

Arctic je početkom godine na tržište izbacio nove 120-milimetarske BioniX P120 A-RGB ventilatore koji se mogu nabaviti pojedinačno, ali i ovako u Bundle izdanju po tri komada. Uz ventilatore dolazi još i A-RGB kontroler s daljinskim upravlj... Pročitaj više

Prvi pogled - ASUS TUF Gaming Z590-Plus WiFi

Prvi pogled - ASUS TUF Gaming Z590-Plus WiFi

Svi su proizvođači matičnih ploča osvježili svoje serije za novu 11. generaciju Intelovih Core procesora koja je ovih dana ugledala svjetlo tržišta. Nažalost, recenzije nisu povoljne, i tek je jedan procesor pobudio koliko toliko interesa -... Pročitaj više

Gigabyte Aorus 15G KC recenzija

Gigabyte Aorus 15G KC recenzija

Kada je Nvidia početkom ove godine na CES-u najavila nove mobilne kartice iz RTX 3000 serije, nismo ni sanjali da ćemo ovako brzo testirati prijenosnik u kojem je jedna od njih. Zahvaljujući Gigabyteu, njihov se gamerski Aorus 15G prijenosn... Pročitaj više

Svi članci