Novosti - Lipanj 2012.

Kinezi već mogu kupiti Intel Inside telefon

Datum objave 01.06.2012

Kinezi već mogu kupiti Intel Inside telefon

Tvrtke Intel Corporation i Lenovo Group danas su objavile da je na kineskom tržištu dostupan model Lenovo LePhone K800, Lenovov prvi pametni telefon s tehnologijom Intel Inside. LePhone K800 moći će se kupiti na Lenovovim službenim internetskim stranicama 360Buy.com, u odabranim trgovinama Suning i GOME te Lenovovim maloprodajnim trgovinama po cijeni od približno 524 USD. Tom se današnjom objavom naznačava važan korak za obje tvrtke te se najavljuje dugoročna suradnja i rad na inovacijama u mnogim aspektima mobilnog računalstva.
Novi Lenovov pametni telefon K800 ima procesor Intel Atom (32nm) koji radi na 1.6GHz. Ekran je 4.5" IPS full-view, grafika radi na 400MHz, ugrađeno je 1GB RAM i 16GB ROM memorije, a telefon podržava GHSPA+ 21Mbs mrežu sa Intel XMM 6260 platformom. Operativni sistem je Android 2.3.7, a telefon ima 8 MP stražnju i 1.3MP prednju kameru.

ASUS RT-AC66U  Dual-Band router

Datum objave 01.06.2012

ASUS RT-AC66U Dual-Band router

ASUS RT-AC66U router integrira dual-band Gigabitnu bežičnu mrežu sa petom generacijom 802.11ac Wi-Fi tehnologije, poznate i pod imenom 5G WiFi, koja omogućuje brzinu protoka i do tri puta bržu od postojeće 802.11n tehnologije. Kao jedan od prvih routera s ovim performansama, spomenuti uređaj nadmašuje Gigabitnu bežičnu mrežu sa kombiniranim protokom 2.4GHz/5GHz od 1.75Gbps. Ovako velika brzina prijenosa podataka čini ovaj router, u kompletu sa ekskluzivnim ASUS AiRdadar pojačivačem signala i tehnologijom izrade, savršenim za zahtjevne online aplikacije. Jednostavno ASUSWRT podešavanje, višestruki SSID-i, i podrška za IPv6 dodatno poboljšavaju povezivanje, dok opcije povezivanja putem USB-a pretvaraju RT-AC66U u 3G, FTP, DLNA, i printer server, što sve u cjelini čini ovaj uređaj pravim multifunkcionalnim pomoćnikom.

ASUS ROG Maximux V Formula

Datum objave 06.06.2012

ASUS ROG Maximux V Formula

ASUS je na ovogodišnjem Computexu predstavio jedan od dva nova ROG Intel Z77 baziranog predstavnika matičnih ploča. Epitet trenutno najbrže matične ploče nosi upravo ovaj model – Maximus V Formula. Ploču karakterizira FusionThermo kombinacija hlađenja koja omogućava i zračno i vodeno hlađenje, zatim SupremeFX IV audio tehnologija koja daje zvuk više kvalitete za igre i sve multimedijalne sadržaje, dok GameFirst II opcija smanjuje vrijeme odziva, ublažava usporavanje, te doprinosi boljem i lakšem online igranju i VoIP telefoniranju. S ugrađenim PCIe Combo dual-band WiFi-em i Bluetooth 4.0 ploča pruža dodatne mogućnosti povezivanja i doprinosi većoj fleksibilnosti, a Maximus V Formula/ThunderFX SKU se isporučuje s moćnim više platformskim pojačalom za slušalice.

ROG MaximusV Formula je već zauzela poziciju moćnog igrača na globalnoj sceni overclockera i benchmarka. Tijkom prethodnih nekoliko tjedana, ova igračka ploča korištena je za rušenje nekoliko rekorda: 3DMark05, 3DMark03, UnigineHeaven DX11, i wPrime 32M.

Intel i računalna industrija oblikuju budućnost računalnih okruženja

Datum objave 06.06.2012

Intel i računalna industrija oblikuju budućnost računalnih okruženja

Tijekom izlaganja na sajmu Computex Taipei 2012 viši potpredsjednik tvrtke Intel Corporation Tom Kilroy službeno je predstavio novu seriju sustava  Ultrabook. Kilroy je osobito istaknuo važnost dodirne tehnologije te je objavio i da je Intel potpisao ugovore s nekoliko vodećih proizvođača dodirnih zaslona kako bi bio siguran da će imati dostatne kapacitete za ispunjavanje očekivane potražnje uređajima Ultrabook s podrškom za dodirne tehnologije tijekom sljedećih nekoliko godina.
Istaknuo je i Intelova nastojanja da ponudi okruženja usmjerena na korisnike na svim mobilnim uređajima, od ultrabookova do pametnih telefona i tablet-računala, te je upozorio na dinamičan razvoj događaja u sve tri kategorije.

Na tržištu je trenutno dostupno (ili će biti dostupno tijekom sljedećih trideset dana) više od 35 novih ultratankih i ultraresponzivnih sustava Ultrabook, a tijekom sljedeće se godine planira više od 110 dizajna. Novi uređaji Ultrabook temelje se na procesorima Intel Core treće generacije, a u njihovoj su proizvodnji korišteni najnapredniji 22-nanometarski 3D tranzistori Tri-Gate. Stoga su responzivniji i nude poboljšanu sigurnost u brojnim elegantnim dizajnima namijenjenim privatnim i poslovnim korisnicima.

Uz povećanu responzivnost i poboljšane sigurnosne značajke, uređaji Ultrabook utemeljeni na novim procesorima Intel Core treće generacije nude i do dva puta bolje multimedijske i grafičke performanse u usporedbi s prethodnom generacijom, dugotrajne baterije te bogatiji izbor elegantnih, tankih dizajna.
Nova serija uređaja Ultrabook u trenu se pokreće iz stanja mirovanja – sustavi iz hibernacije u aktivno stanje prelaze za manje od sedam sekundi te brzo učitavaju omiljene aplikacije. Tehnologija Intel Smart Connect olakšava automatsko ažuriranje e-pošte i društvenih mreža, čak i dok je Ultrabook u stanju mirovanja, te tako štedi energiju i bateriju.

Budući da je sigurnost sve važnija korisnicima koji žele mirno spavati i biti sigurni da su im podaci i imovina zaštićeni, nova serija sustava Ultrabook opremljena je naprednim sigurnosnim značajkama, uključujući tehnologiju Intel Anti-Theft, koja korisnicima omogućuje automatsko onemogućivanje sustava u slučaju gubitka ili krađe. Kilroy je objavio da korisnici na nekoliko velikih svjetskih tržišta mogu aktivirati besplatne, vremenski ograničene i unaprijed pripremljene pretplate na usluge tvrtki Absolute Software, McAfee, Norton i Intel.
Uz to, u sve uređaje Ultrabook utemeljene na procesorima Intel Core treće generacije ugrađena je tehnologija Intel Identity Protection, koja štiti identitet korisnika te im jamči da se nitko drugi ne prijavljuje pod njihovim korisničkim imenom na omiljena web-mjesta i društvene mreže.
Uređaji Ultrabook počinju se širiti i u segment poslovnih korisnika. Ti uređaji, utemeljeni na platformi procesora Intel Core vPro treće generacije, tvrtkama pružaju sigurnost i performanse potrebne za pouzdano računalstvo u elegantnim i inovativnim dizajnima popularnima među poslovnim korisnicima.

Ističući Intelova postignuća na području pametnih telefona, Kilroy je spomenuo da će se u trgovinama u Velikoj Britaniji i Francuskoj ovih dana pojaviti Orangeov novi pametni telefon visokih performansi sa sustavom Android utemeljen na Intelovoj tehnologiji. Lenovo LePhone K800, utemeljen na Intelovoj tehnologiji, 30. svibnja počeo se u Kini prodavati i u internetskim i u maloprodajnim trgovinama. Ti su telefoni uslijedili nakon Lavina modela XOLO X900, prvog pametnog telefona s Intelovom tehnologijom, koji je u travnju predstavljen u Indiji.
Kilroy je izjavio da je Intel odlučan ponuditi izvrstan sveobuhvatan i siguran rad s pametnim telefonima, uključujući brzo pregledavanje interneta i preuzimanje, odlično istovremeno obavljanje više zadataka, izvanredan fotoaparat, odlične grafičke i videoperformanse te konkurentno trajanje baterije.
Spomenuo je i da će tablet-računala utemeljena na Intelovoj tehnologiji obogatiti kvalitetu rada s pametnim telefonima, a istodobno će biti kompatibilna s bogatom paletom postojećih aplikacija i uređaja. Intel ima dvadeset predloženih dizajna utemeljenih na budućoj 32-nanometarskoj platformi Intel Atom SoC, kodnog naziva "Clover Trail" i osmišljenoj za Microsoft Windows 8. Bilo da je riječ o pločnom, konvertibilnom ili nekom drugom inovativnom dizajnu, ta će tablet-računala moći ponuditi uvijek uključeno i uvijek povezano okruženje koje će se odlikovati vrlo tankim rješenjima i cjelodnevnim trajanjem baterije.

Kilroy je pred računalnu industriju iznio izazov: oblikovati budućnost računalnih okruženja tako što će računalima podariti osjetila, tj. omogućiti im da vide, čuju i osjećaju na način sličan ljudima. Uvođenje podrške za dodir na uređaje Ultrabook samo je početak.
Kilroy je prvi put predstavio višejezično govorno okruženje utemeljeno na Nuanceovu mehanizmu Dragon i govornoj tehnologiji optimiziranoj za Intelovu arhitekturu na uređajima Ultrabook.  Kao što je objavljeno u siječnju, te dvije tvrtke surađuju na pružanju izvrsnog govornog okruženja korisnicima. To će rješenje korisnicima omogućivati provjeru i ažuriranje društvenih mreža, započinjanje VoIP poziva, pretraživanje interneta i upravljanje multimedijskim sadržajima. Korisnici uređajima Ultrabook mogu upravljati i kada nisu povezani s internetom te govorom brzo i jednostavno pokretati aplikacije, reproducirati lokalne multimedijske sadržaje i istovremeno obavljati više zadataka.

Kilroy je izjavio da Intel radi na budućim tehnologijama koje bi korisnicima mogle omogućiti prirodniju i intuitivniju interakciju s brojnim uređajima, od ultrabookova i pametnih telefona do svakodnevnih inteligentnih sustava. Takve bi se tehnologije mogle koristiti za osjetilno računalstvo, intuitivno i imerzivno kratkodometno prepoznavanje pokreta, za upravljanje uređajima Ultrabook ili stolnim računalima te interakciju s njima pomoću pametnih telefona, pa čak i za praćenje korisnikova bila pomoću tehnologije koja "vidi" i analizira pokrete obraza.
U sklopu ulaganja u kategoriju Ultrabook Intel pokreće natječaj Ultrabook Experience Software Contest za razvojne programere u Europi, na Bliskom istoku i u Africi, namijenjen poticanju inovacije radi postizanja imerzivinijeg i intuitivnijeg korisničkog okruženja. Razvojni programeri mogu poslati svoje kreativne zamisli za softverske aplikacije u kojima se koriste najnovije funkcije uređaja Ultrabook, s naglaskom na osjetilno računalno okruženje, uključujući prepoznavanje dodira, pokreta i glasa. Rok je za slanje prijedloga 25. srpnja, a imena pobjednika bit će objavljena u rujnu 2012. Dodatne informacije dostupne su na web-stranici natječaja Ultrabook Experience Software Contest.

Novi AMD E APU-i  podižu ljestvicu trajanja baterije osnovnih prijenosnika

Datum objave 06.06.2012

Novi AMD E APU-i podižu ljestvicu trajanja baterije osnovnih prijenosnika

AMD je danas je objavio lansiranje svoje najnovije E serije APU-a, a ovogodišnja platforma dizajnirana je za osnovne prijenosnike i desktop računala, te zadovoljava najbitnije potrebe kupaca, po pristupačnoj cijeni. Ona omogućava dugo trajanje baterije i zabavno multimedijalno iskustvo uz najbolji balans energetske efikasnosti. Ranije poznata pod kodnim imenom Brazos 2.0, ovogodišnja E serija APU-a je kako AMD tvrdi njihova najbolja procesorska platforma namijenjena prijenosnicima do sada. Neke od značajki su produženo trajanje baterije za 36% (u pojedinim modelima prijenosnika baterija traje do 11 sati), Steady Video koji uklanja podrhtavanje i sjeckanje video materijala, podrška za HD7000 grafiku, Quick Stream tehnologija, podrška za USB 3.0 te povećane procesorske performanse.
AMD očekuje kako će globalni OEM proizvođači poput Acera, Asusa, HP-a, Lenova, Samsunga, Sonya i Toshibe uskoro ponuditi sisteme bazirane na novoj AMD E seriji APU-a.

ASUS novosti na Computexu 2012

Datum objave 08.06.2012

ASUS novosti na Computexu 2012

ASUS je na ovogodišnjem Computexu predstavio više novih proizvoda koji približavaju zadnja tehnološka dostignuća širem krugu korisnika. AiCloud kombinira 802.11ac WiFi router sa servisima koji su jednostavni za korištenje i tako svakome omogućava stvaranje vlastitog clouda za spremanje podataka, dok dva nova monitora iz Designo serije isporučuju sliku visoke kvalitete upakiranu u tanko i elegantno kućište. U Asusu nisu zaboravili ni na gamere, pa je tako predstavljen novi asortiman grafičkih kartica iz serije GT600, a koje su bazirane na najnovijim Nvidijinim grafičkim čipovima, sa zadnjom u nizi – GTX640. I za kraj, predstavili su i prvu Thunderbolt dodatnu karticu na svijetu – ThunderboltEX.

Oba predstavljena modela Designo monitora ( MX279H i MX239H), karakterizira Mat IPS panel bez odsjaja s LED pozadinskim osvjetljenjem a pružaju široki kut gledanja od 178° i odličan prikaz boja. Profil monitora MX239H je samo 14.5mm, a većeg MX279H 17.5mm. Oba monitora imaju Dual HDMI ulaze a za kvalitetan se zvuk brine SonicMaster tehnologija, razvijena u suradnji sa Bang&Olufsenom.

Sve predstavljene GT600 kartice (GT640-2GD3, GT630-2GD3, GT620-1GD3-L i GT610-SL-2GD3-L), ASUS-ovu Super AlloyPower tehnologiju, koja koristi premium komponente radi postizanja rada na temperaturi nižoj i do 35°C, sa do 15% većim performansama i dva i pol puta dužim životni vijekom nego kod referentnih kartica. Podržavaju i Nvidia Surround tehnologiju što znači do tri HD monitora (četiri na GT640-2GD3) za uživanje u igranju, a istovremeno svaka kartica može slati signal na 3D HDTV.

Predstavljena ThuderboltEX kartica, ima jednostavno “uključi i pusti” sučelje koje se povezuje putem konektora na samoj ploči, a pruža lako i fleksibilno rješenje za nadogradnju svima koji žele veće brzine prijenosa podataka. Korisnici mogu uživati u brzini prijenosa 20 puta većoj od USB 2.0 i 2 puta većoj od USB 3.0, što je dostupno na većem broju ASUS Z77 i H77 matičnih ploča.

Canon EOS 650D

Datum objave 11.06.2012

Canon EOS 650D

Canon je predstavio EOS 650D – novi, jednostavni DSLR fotoaparat koji nudi visoku kvalitetu slike i dodirni zaslon kojim se jednostavno upravlja te tako svima omogućuje snimanje kvalitetnih slika i Full HD videozapisa. Idealan za fotografe početnike, EOS 650D spoj je inteligentnih automatskih načina snimanja i brojnih naprednih značajki, što korisnicima omogućuje da ga počnu koristiti odmah, dok brojne ručne načine rada mogu istraživati poslije.
EOS 650D prvi je model iz linije EOS koji se odlikuje dvojnim sustavom automatskog fokusiranja te tako jamči bilježenje visoke razine detalja pri fotografiranju i trajno praćenje automatskim fokusom pri snimanju videozapisa. Fotoaparat se temelji na 18 megapikselnom (MP) hibridnom CMOS senzoru i procesoru DIGIC 5, koji omogućuju snimanje oštrih slika pune razlučivosti brzinom do pet kadrova u sekundi (fps). Višekutni kapacitativni dodirni zaslon čini upravljanje fotoaparatom brzim i jednostavnim te pruža trenutan pristup brojnim postavkama i načinima rada prilagođenima prizorima.

Novoprojektirani 18 megapikselni APS-C hibridni CMOS senzor pruža superoštru razlučivost te omogućuje snimanje fotografija veličine postera uz bogate boje i oštre detalje. Novi je fotoaparat idealan za snimanje u uvjetima slabe osvijetljenosti bez bljeskalice, a odlikuje se ugrađenim ISO rasponom od 100 do 12.800, čime se omogućuje snimanje prirodnih fotografija uz minimalni šum, dok prošireni ISO raspon od 25.600 nudi i mogućnost snimanja u uvjetima izrazito slabe osvijetljenosti.
14-bitna obrada slika koju nudi DIGIC 5 pruža prekrasne, blage prijelaze između različitih nijansi boja, primjerice onih na večernjem nebu, a njegova znatno veća snaga obrade fotoaparat čini idealnim i za snimanje brzih akcijskih prizora, primjerice nogometnih utakmica i drugih sportova.
Novi dvojni sustav automatskog fokusiranja olakšava oštro fokusirano snimanje svih objekata, bez obzira na to je li riječ o snimanju fotografija ili videozapisa. Sustav automatskog fokusiranja s izoštravanjem u devet križnih točaka omogućuje izvrsne performanse pri fotografiranju te nudi preciznost i točnost pri snimanju sportskih događaja, akcijskih prizora i divljih životinja. Uz to, novi hibridni sustav automatskog fokusiranja nudi trajno automatsko fokusiranje pri snimanju videozapisa te pri snimanju u načinu rada Live View. EOS 650D čini snimanje Full HD videozapisa (u razlučivosti 1920 x 1080p) jednostavnim za sve korisnike. Zahvaljujući hibridnom automatskom fokusiranju, korisnici se mogu usredotočiti na bilježenje priče dok fotoaparat trajno prati objekt snimanja. Novi objektivi EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS STM i EF 40mm f/2.8 STM idealni su i za snimanje videozapisa jer koriste gotovo potpuno nečujan koračni motor, koji jamči snimanje videozapisa dosad neviđene bestrzajnosti i jasnoće.

Freecom predstavlja najmanji Thunderbolt disk

Datum objave 11.06.2012

Freecom predstavlja najmanji Thunderbolt disk

Freecom, koji je dio korporacije Mitsubishi Chemical Holdings Group i proizvođač vanjskih tvrdih diskova i prijenosnih uređaja za pohranu podataka, je danas predstavio najnoviji model diska Mobile Drive Mg, koji je od sada opremljen i sučeljem Thunderbolt. Tanak svega 15 mm i smješten u elegantno magnezijsko kućište, nagrađivani Mobile Drive Mg oduvijek je privlačio stilski osviještene poklonike Applea. Podrška za Thunderbolt i kapacitet od 1 TB sada mu daju i snagu koja odgovara njegovom izgledu.
Sučelje Thunderbolt na novom disku Mobile Drive Mg omogućuje rapidni prijenos podataka između njega i računala Mac, uključujući MacBook Air, MacBook Pro, iMac i Mac mini, brzinama koje su do 20 puta veće od tradicionalnog sučelja USB 2.0. Ovako visoka brzina prijenosa podataka kombinirana s kapacitetom od 1 TB čini ovaj disk idealnim rješenjem za korisnike Maca koji traže veliki prostor za pohranu, ali nisu spremni čekati na dugotrajni prijenos datoteka, fotografija, filmova ili glazbe.

HP pokreće “Madagaskar 3: Najtraženiji u Europi”

Datum objave 12.06.2012

HP pokreće “Madagaskar 3: Najtraženiji u Europi”

HP –ova je tehnologija korištena kako bi se pomoglo animatorima DreamWorksa da riješe umjetničke izazove koji film „Najtraženiji u Europi“ dovode na velika platna, kao treći dio  uspješnice „Madagaskar“. Po prvi puta svjetska publika može doživjeti „Madagaskar“ u 3D izdanju. Originalni film je izašao 2005., a zajedno s nastavkom iz 2008. ostvario je bruto prihod od 1,1 milijardi dolara na svjetskim kino blagajnama. DreamWorks se poslužio  tehnologijom koja je obuhvaćala HP-ovu konvergentnu infrastrukturu (HP Converged Infrastructure), seriju radnih stanica HP Z Workstations, HP-ova  mrežna i serverska rješenja, te resurse digitalnog rasteriziranja kako bi stvorio novu razinu bogatstva u animiranom filmu.

“Naš cilj za svaki film je da pomaknemo granice naše kreativnosti kako bismo oživjeli priču za publiku,“ rekao je Ed Leonard, glavni operativni direktor za tehnologije studija DreamWorks Animation. „HP-ova tehnologija omogućava našim umjetnicima da prijeđu te granice i usredotoče se na kreiranje najmoćnijeg doživljaja 3D animacije.“

DreamWorks Animation koristi HP-ovu tehnologiju u cijelom produkcijskom ciklusu za sve, od svakodnevnih zadataka do razvoja najdetaljnijih animiranih scena i obrade ogromnih količina podataka rasteriziranja. Tijekom godina, HP-ova je  tehnologija imala integralnu ulogu u stvaranju revolucionarnih animiracija studija DreamWorks, uključujući serijal  „Shrek“, filmove „Kako izdresirati zmaja“, „Kung Fu Panda“, „Kung Fu Panda 2“ i „Mačak u čizmama“.

Asus Z77 događaj u HGSpotu

Datum objave 13.06.2012

Asus Z77 događaj u HGSpotu

Koristimo ovu priliku, obavijestiti vas kako će se ovaj petak (15.6.2012) u 15 sati u prostorijama HG SPOT-a na adresi Avenija Dubrovnik 46, Zagreb održati ASUS prezentacija novih Z77 ploča od strane ASUS predstavnika, ali i vrlo zanimljiva demonstracija overclockinga na ekstremnom hlađenju, gdje se nadamo obaranju svjetskog rekorda. Prvih 10 forumaša koji naprave reply na ovaj thread sa prijavom (napisati “Želim na Asus u HGSpot te ime i prezime”), imati će mogućnost prisustvovanja cijelom događaju stoga požurite :)

Forum

Objavljeno prije 5 minuta

World Rally Championship (WRC)

Objavljeno prije 13 minuta

Covjek Ulicom Hoda sa Radarom I Mjeri Nesto

Objavljeno prije 14 minuta

Što trenutno slušate?

Objavljeno prije 15 minuta

Mi 9 zrnata slika

Objavljeno prije 18 minuta

Automobili

Članci

Brzi test - ID-Cooling Frostflow X 120, 240, 360 & Auraflow X 240

Brzi test - ID-Cooling Frostflow X 120, 240, 360 & Auraflow X 240

Iz shopa Futura IT su nam na test poslali četiri komada AIO vodenih hlađenja kineskog proizvođača ID-Cooling. Riječ je o tri modela iz Frostflow X linije proizvoda - 120, 240 i 360, te jednom modelu iz Auraflow X linije - 240. Svi su AIO hl... Pročitaj više

ASRock Z590 Extreme recenzija

ASRock Z590 Extreme recenzija

I premda s još uvijek nismo dokopali procesora 11. Core generacije, nastavljamo s testovima i predstavljanjem Z590 ploča. Ovaj put je na redu ASRockova Z590 Extreme koja spada u viši segment njihove ponude. Ploča je opremljena sa solidnom n... Pročitaj više

Arctic BioniX P120 A-RGB Bundle recenzija

Arctic BioniX P120 A-RGB Bundle recenzija

Arctic je početkom godine na tržište izbacio nove 120-milimetarske BioniX P120 A-RGB ventilatore koji se mogu nabaviti pojedinačno, ali i ovako u Bundle izdanju po tri komada. Uz ventilatore dolazi još i A-RGB kontroler s daljinskim upravlj... Pročitaj više

Prvi pogled - ASUS TUF Gaming Z590-Plus WiFi

Prvi pogled - ASUS TUF Gaming Z590-Plus WiFi

Svi su proizvođači matičnih ploča osvježili svoje serije za novu 11. generaciju Intelovih Core procesora koja je ovih dana ugledala svjetlo tržišta. Nažalost, recenzije nisu povoljne, i tek je jedan procesor pobudio koliko toliko interesa -... Pročitaj više

Gigabyte Aorus 15G KC recenzija

Gigabyte Aorus 15G KC recenzija

Kada je Nvidia početkom ove godine na CES-u najavila nove mobilne kartice iz RTX 3000 serije, nismo ni sanjali da ćemo ovako brzo testirati prijenosnik u kojem je jedna od njih. Zahvaljujući Gigabyteu, njihov se gamerski Aorus 15G prijenosn... Pročitaj više

Svi članci