Novosti - Kolovoz 2016.

Globalno istraživanje otkriva prijetnju tvrtkama i državama zbog nedostatka stručnjaka za kibernetičku sigurnost

Datum objave 01.08.2016

Globalno istraživanje otkriva prijetnju tvrtkama i državama zbog nedostatka stručnjaka za kibernetičku sigurnost

Intel logo

Intel Security i Centar za strateška i međunarodna istraživanja (CSIS) upravo su objavili izvješće “Hacking the Skills Shortage“, globalni prikaz kritičnog nedostatka stručnjaka za kibernetičku sigurnost u poslovnom svijetu i na državnoj razini. Većina ispitanika (82 posto) priznaje da postoji nedostatak stručnjaka za kibernetičku sigurnost, a 71 posto ispitanika navodi taj nedostatak kao uzrok izravne i mjerljive štete tvrtkama i ustanovama koje zbog nedostatka stručnjaka postaju privlačnija meta hakerima.

Nedostatak osoblja s vještinama na području kibernetičke sigurnosti rezultira izravnom štetom za tvrtke, uključujući gubitak povjerljivih tehnoloških podataka i intelektualnog vlasništva“, izjavio je James A. Lewis, viši potpredsjednik i direktor zadužen za strateške tehnologije u CSIS-u. “Riječ je o globalnom problemu – većina ispitanika u svim zemljama obuhvaćenima istraživanjem vidi izravnu vezu između nedostatka odgovarajuće radne snage i štete koju trpe njihove tvrtke ili ustanove.

Prošle je godine samo u SAD-u ostalo nepopunjeno 209.000 radnih mjesta u sektoru kibernetičke sigurnosti. Iako je četvrtina ispitanika potvrdila su njihove tvrtke ili ustanove izgubile povjerljive podatke zbog nedostatka vještina s područja kibernetičke sigurnosti, nema naznaka da će se nedostatak odgovarajuće radne snage smanjiti u bliskoj budućnosti. Ispitanici procjenjuju da će do 2020. u njihovim tvrtkama ili ustanovama ostati nepopunjeno u prosjeku petnaest posto radnih mjesta vezanih uz kibernetičku sigurnost. S obzirom na sve raširenije korištenje usluga u oblaku, mobilnog računalstva i interneta stvari te napredne, ciljane kibernetičke napade i kibernetički terorizam u cijelom svijetu, potreba za što boljim stručnjacima za kibernetičku sigurnost od ključne je važnosti.

U sektoru sigurnosti naširoko se raspravlja o tome kako se nositi s poplavom hakiranja i sigurnosnih proboja, no ni državni ni privatni sektor nisu napravili dostatan pritisak kako bi se riješio problem nedostatka odgovarajuće kvalificiranih stručnjaka za kibernetičku sigurnost“, izjavio je Chris Young, viši potpredsjednik i generalni direktor Intelova odjela Security Group. “Da bismo riješili taj problem nedostatka odgovarajuće kvalificirane radne snage, moramo poticati nove modele obrazovanja, povećati dostupnost prikladnih edukacija te poboljšati automatizaciju kako bi se kvalificirani stručnjaci što bolje iskoristili na terenu. Naposljetku, apsolutno se moramo interno diverzificirati.

Potražnja za stručnjacima za kibernetičku sigurnost prestigla je ponudu kvalificiranih radnika, a u svim zemljama obuhvaćenima istraživanjem najveća je potražnja za izrazito tehničkim vještinama. Štoviše, vještine kao što su otkrivanje uljeza, razvoj sigurne programske opreme i ublažavanje napada cijene se mnogo više od interpersonalnih vještina kao što su suradnja, vođenje tima i učinkovita komunikacija.

CoolerMaster MasterKeys Pro L & M

Datum objave 06.08.2016

CoolerMaster MasterKeys Pro L & M

MasterKey Pro L

CoolerMaster je lansirao nove MasterKeys Pro L & M tipkovnice sa bijelim pozadinskim LED osvjetljenjem, a krase ih i različiti modovi osvjetljenja, on-the-fly programiranje Macro naredbi, podrška za različite profile i Cherry MX prekidači. Tipkovnice podržavaju N-key i 6-key rollover tehnologije. Razlika između L i M modela je naravno u veličini ali i cijeni – manji, M model košta 109 €, a veći, L 119 €.

Ulefone Metal 4G na Gearbestu

Datum objave 06.08.2016

Ulefone Metal 4G na Gearbestu

ulefone_metal_4h

Gearbest nudi Ulefone Metal 4G pametni telefon po cijeni od 129.99 USD. Riječ je o uređaju s 5″ ekranom rezolucije 720p, koji je zaštićen Gorilla Glassom 3. Pokreće ga MTK6753 Octa Core 1.3GHz čipset, ima 3GB radne i 16 GB skladišne memorije, a na uređaju se “vrti” Android 6.0.

Prvi Philips monitor s pop-up web kamerom

Datum objave 10.08.2016

Prvi Philips monitor s pop-up web kamerom

philips_272B7QPTKEB

MMD, brend licencirani partner za Philips monitore predstavlja prvi Philips monitor s integriranom web kamerom koja se aktivira kada je potrebno, a inače ostaje sakrivena okviru monitora. Novi 27-inčni 272B7QPTKEB monitor koji će za prodaju biti dostupan u kolovozu, kombinira ovu mogućnost ekstra sigurnosti s visokim performansama monitora – slika u Quad HD rezoluciji, ekstra široki kutevi gledanja zbog tehnologije IPS panela, USB 3.0 za prijenos podataka, kao i PoweSensor tehnologija za veću ekološku produktivnost. Ostali modeli u obitelji novih Philips monitora s pop-up web kamerama, poput 24-inčnog ili monitora s UHD rezolucijom, predstavit će se do kraja godine.

Silverstone Strider Platinum serija

Datum objave 10.08.2016

Silverstone Strider Platinum serija

strider_platinum

Silverstone predstavlja dva nova napajanja – ST1000-PT i ST1200-PT. Kao što im i ime govori dolaze s Platinum certifikatom efikasnosti, a snage su 1000, odnosno 1200W. Napajanja su u potpunosti modularna, opremljena su s 139 mm Air Penetrator ventilatorima koji imaju inteligentnu kontrolu vrtnje, a imaju i FF141 magnetski filter za ventilator. Regulacija napona je +/- 3%, a kabeli uključuju dual EPS 8-pinske konektore i one-on-one PCIe 8/6-pinske konektore. Preporučene maloprodajne cijene su 232, odnosno 292 USD.

Nexbox A1 na Gearbestu

Datum objave 10.08.2016

Nexbox A1 na Gearbestu

nexbox_a1

Gearbest predstavlja Nexbox A1 TV BOX koji je na akciji za 85.72 USD (ili i jeftiniji uz kupon). Riječ je o TV box-u koji podržava 4K x 2K H.265 dekodiranje, opremljen je Octa Core Amilogic-ovim S912 SOC-em, ima 2GB DDR3 memorije, 16GB eMMC memorije, a vrti Android 6.0 operativni sistem. (sponzorirani sadržaj)

SilverStone UC01

Datum objave 12.08.2016

SilverStone UC01

ss_uc01w

SilverStone predstavlja novi proizvod u liniji mobilnih dodataka – UC01 punjač. Riječ je o punjaču s pet USB izlaza snage 40 W i struje punjenja do 8 A. Simultano može puniti do pet uređaja a POWER IQ tehnologija utvrđuje koliko struje dati kojem uređaju, s tim da je na svakom pojedinom izlazu maksimum 2.4 A. Preporučena cijena je 26.64 USD s porezom.

Gearbest Back to School promocija

Datum objave 12.08.2016

Gearbest Back to School promocija

gearbest_backto_2016

Gearbest donosi Back to School promociju s četiri runde proizvoda od kojih neki kreću s cijenom od 0.99 USD. Za sudjelovanje u promociji je porebno otključati kupone dijeleći linkove na socijalnim mrežama. Promocija traje od 16.8. pa do 17.8. (Sponzorirani sadržaj)

Tri nova HP Streama

Datum objave 16.08.2016

Tri nova HP Streama

hp_stream_2016

Kompanija HP najavila je kako je ponovno transformirala liniju osobnih računala Stream, dodavši joj novo, 14-inčno prijenosno računalo. Nova linija proizvoda može se pohvaliti sa snažnijom tehnologijom Wi-Fi antena, duljim vijekom trajanja baterija, tanjim i lakšim dizajnerskim rješenjima te novim bojama koje će dobro doći pred početak nove školske godine. Više o svemu možete saznati iz teksta pod nazivom Obitelj osobnih računala Stream pruža cjenovno povoljno iskustvo računalstva u oblaku na kompanijskom blogu.  Što se tiče cijena i dostupnosti računala, očekuje se kako će HP Stream 11 u regiji EMEA pa tako i u Hrvatskoj biti dostupan u rujnu po cijeni od 2.099,00 kuna, HP Stream 14 također u rujnu po cijeni od 2.399,00 kuna, a računalo HP Stream x360 u listopadu, i to po cijeni već od 2.599,00 kuna (s uključenim PDV-om).

CoolerMaster MasterPulse Over-ear & MasterLiquid Maker 92

Datum objave 16.08.2016

CoolerMaster MasterPulse Over-ear & MasterLiquid Maker 92

Master_Plulse_Over_Ear_BXF_5

Coolermaster predstavlja dva nova proizvoda – MasterPulse Over-ear slušalice i MasterLiquid Maker 92 vodeni hladnjak. Slušalice su namijenjene gamerima, imaju RGB LED osvjetljenje, virtualni 7.1 zvuk a dolaze i u bežičnoj 2.4 GHz verziji. Slušalice standardno podržavaju stereo zvuk iz dva 44 mm zvučnika a podržavaju i BassFX tehnologiju. Prodaja kreće ovaj mjesec po preporučenoj cijeni od 70 € za žičatu verziju te 100 € za bežičnu.

MLM 92_1 MLM 92_5

MasterLiquid Maker 92 je hladnjak zatvorenog sistema vodenog hlađenja, ali je napravljen na način da izgleda kao zračni tower hladnjak. Namijenjen je svima koji žele sistem vodenog hlađenja ali ne želle komplicirane sisteme po kućištu ili jednostavno nemaju mjesta za veći radijator. Radijator se može rotirati pa može biti kao towerza viša kućišta ili niskoprofilni hladnjak za niža. Cijena za sada nije poznata a do 30.8. primaju prednarudžbe za vrlo ograničeni broj ovih hladnjaka.

Forum

Objavljeno prije 2 minute

Kvalitetan kožni remen

Objavljeno prije 29 minuta

P: Seasonic S12II Bronze 520W 80+

Objavljeno prije 30 minuta

Nadolazeći socketi, ploče i procesori

Objavljeno prije 2 sata

Kutak za trejdere

Objavljeno prije 4 sata

Slike vašeg hardvera

Članci

NZXT H500 recenzija

NZXT H500 recenzija

H serija kućišta iz NZXT-a je specifična po djelomično ostakljenoj lijevoj bočnoj stranici i po zanimljivom vertikalnom limu u unutrašnjosti iza kojeg se skrivaju ili aranžiraju kabeli. Četiri su različite izvedbe ovoga kućišta - bijelo - c... Pročitaj više

Dell Vostro 3580 recenzija

Dell Vostro 3580 recenzija

Iz ComtelCorpa nam je na test stigao Dellov prijenosnik iz Vostro serije namijenjen poslovnim korisnicima u manjim radnim sredinama. Model koji nam je pristigao na test opremljen je s Intelovim i7 8565U procesorom s četiri jezgre i podrškom... Pročitaj više

Fractal Design Define S2 Vision recenzija

Fractal Design Define S2 Vision recenzija

Iz Microlinea nam je na test stiglo najnovije Fractal Designovo kućište - Define S2 Vision. Osnova u obliku Define S2 je vrlo dobro poznata, a Fractal ju je doradio i uljepšao. Osnovni, monolitni dizajn je zadržan, samo su ovaj put četiri s... Pročitaj više

Cryorig H7 Plus & M9 Plus recenzija

Cryorig H7 Plus & M9 Plus recenzija

Tajvanski Cryorig nam je poslao dva svoja hladnjaka koji su poznati od ranije, ali su za nova Plus izdanja doživjeli blagi facelift. H7 Plus je tower hladnjak opremljen s dva 120-milimetarska ventilatora, a M9 Plus je manji tower hladnjak,... Pročitaj više

Corsair Carbide 678C White recenzija

Corsair Carbide 678C White recenzija

Iz Corsaira nam je na test stiglo njihovo 678C kućište iz Carbide serije u bijeloj boji. 678C je novi dodatak u tu seriju, a riječ je o najskupljem i najekskluzivnijem modelu. Kućište krasi jednostavan, moderan i sofisticiran dizajn, s proz... Pročitaj više

Svi članci