BIOSTAR matične ploče AMD B550 uključuju RACING B550 GTA i GTQ

Datum objave 22.05.2020 - Sanja Ledinek

BIOSTAR matične ploče AMD B550 uključuju RACING B550 GTA i GTQ

BIOSTAR matične ploče AMD B550 uključuju RACING B550 GTA i GTQ

BIOSTAR-B550GTA3

Biostar je lasnirao RACING B550 GTA i RACING B550 GTQ ploče namijenjene Ryzen procesorima. Prva je ATX formata pogodna za potrošače koji žele izgraditi potpuno opremljeni uređaj za igranje koji mogu iskoristiti dodatne utore za proširenje i povezivanje koje dolazi s ATX arhitekturom.  Druga je mATX formata za one kojima je potrebna ista razina tehnologije i snage kao i ATX , ali uzimaju manja kućišta računala.

Obje imaju po dva PCIe 4.0 utora, a istovremeno zadržavaju i kompatibilnost sa starijim standardom. Osim toga opremljene su  PCIe M.2 4.0 koji ima niže latencije s propusnošću od 64Gb/s i 2 puta je brži od PCIe M.2 3.0.

BIOSTAR-B550GTQ2

Što se tiče stražnjeg I/O-a, ima do osam USB-a (Type-A x7 + Type-C x1), priključak za miša s PS/2 konektorom i  DVI-D. Dostupni su i HDMI i DP. B550GTQ podržava AMD treće generacije Ryzen (Matisse) procesore AMD B550 single chip arhitekture,  HDMI 4K rezoluciju i 4-DIMM DDR4-1866 / 2133/2400/2667/2933/3200 (OC) do 128 GB maksimalnog kapaciteta.

RACING B550 GTA bit će opremljena s LAN-om od 2,5 Gb od Realteka. Napokon, ako želite koristiti Intelovo rješenje, zbog problema kolokacije čipseta, morate koristiti i225-LM s većim troškovima i ne možete koristiti uobičajeni i225-V. BIOSTAR također najavljuje da registracijom bilo koje kupnje nove matične ploče putem BIOSTAR VIP CARE portala, potrošači mogu dobiti brojne dodatne pogodnosti poput produženih jamstvenih rokova na svim novim BIOSTAR matičnim pločama.

Više... Vaš Komentar Top
Google odgađa lansiranje Pixel 4A do srpnja?

Datum objave 22.05.2020

Google odgađa lansiranje Pixel 4A do srpnja?

pixel_4a

Dok iPhone SE osvaja tržište, Google još jednom odgađa lansiranje Pixela 4a. Prvo su kružile glasine da će Google Pixel 4a debitirati krajem svibnja i nakon toga početkom lipnja. Međutim, Jon Prosser, poznati insajder, upravo je rekao da bi 4A mogao biti odgođen još mjesec dana do 13. srpnja.

Što se tiče izvora novih informacija, John Prosseron više je puta svima nama pružio pouzdane informacije. S čim je povezano novo lansiranje još nije jasno. Radi li se o pandemiji COVID-19 ili nekim tržišnim razlozima ili se čeka Android 11? Zapravo insajder primjećuje da se odgoda vjerojatno temelji na tržišnoj analizi, budući da je Google spreman započeti s isporukom.

Izvor dodaje da će pametni telefon biti dostupan u dvije boje kućišta od plastičnog materijala:  crnoj i plavoj. Pixel 4a XL nije na vidiku.

Podsjetimo, Google Pixel 4a ima isti OLED 5,81-inčni zaslon rezolucije 2.340 x 1.080 piksela i brzinu osvježavanja slike 60 Hz kao i njegov prethodnik, ali omjer prikaza povećan je na 19,5: 9. Glavna kamera postavljena je u gornjem lijevom kutu i koristi pravokutni modul kamere. Čitača otiska prsta je na stražnjoj strani s  12 MP modulom kamere  i setom ToF leća, dvostrukom bljeskalicom.  USB-C priključkom   i 3,5 mm priključnica za slušalice su na dnu.

Prema posljednjim informacijama Google Pixel 4a  koristi Qualcomm Snapdragon 730, dobit će 6 GB RAM-a,  128 GB flash memorije i koštat će 350 dolara.

Više... Vaš Komentar Top
Samsung  u Pyeongtaeku uspostavlja liniju za proizvodnju 5 nm EUV

Datum objave 22.05.2020

Samsung u Pyeongtaeku uspostavlja liniju za proizvodnju 5 nm EUV

samsung_pyeongtaek

Samsung očekuje da će globalno tržište poluvodiča rasti u središtu ultrafinih procesa zbog širenja novih aplikacija poput 5G, HPC, AI i mreže.

Kako bi  zadržao svoju vodeću poziciju na tržištu najavili su  izgradnju nove tvornice za proizvodnju procesora pomoću tehnologije 5-nanometra. Ovdje govorimo o 5 nm EUV tehnologiji – naprednijoj u usporedbi s onom koja se koristi u TSMC postrojenjima.

Tvrtka će biti smještena u kampusu Pyeongtaek u provinciji Gyeonggi-do. Nalazi se 70 km južno od Seula. Građevinski radovi su već započeli, puštanje u pogon planirano je u drugoj polovici 2021. godine. Ulaganja se procjenjuju na 8,1 milijardu američkih dolara. Međutim, puštanje procesora koji koriste 5 nm tehnologiju u kapacitetima tvrtke Samsung počinje već u drugoj polovici ove godine u tvornici nazvanoj Mars.  Ranije je nadograđen.

Više... Vaš Komentar Top
Microsoft će integrirati funkcije Azure AI u foto-senzore Sony IMX500

Datum objave 20.05.2020

Microsoft će integrirati funkcije Azure AI u foto-senzore Sony IMX500

 ms_sony_imx500

Nakon što je Sony najavio svoje foto senzore IMX500, koji  integriraju vlastiti čip i neovisni sustav umjetne inteligencije, u priču se uključio i Microsoft. Ideja je stvoriti platformu koja će moći prepoznati i izvući informacije putem AI izravno s pametnih telefona i drugih uređaja s kamerama.

Sony će Microsoftove mogućnosti Azure AI ugraditi u inteligentni senzor IMX500, a stvorit će i pametnu aplikaciju. To će poslužiti kao temelj na kojem ISV-ovi i OEM proizvođači mogu trenirati AI modele za izradu vlastitih video analiza i računalnog vida specifičnih za klijenta i industriju. Također će omogućiti primijene AI modela za scenarije video analitike u svim industrijama kako bi otkrili nove mogućnosti prihoda, pojednostavili poslovanje i riješili izazove.

Na primjer, trgovci mogu pomoću pametnih kamera otkriti kada treba napuniti proizvode na policu ili bolje razumjeti optimalni broj dostupnih šaltera za otkazivanje prema duljini reda. Uz to, proizvođač može upotrijebiti pametnu kameru za prepoznavanje opasnosti na svom proizvodnom podu u stvarnom vremenu prije nastanka ozljeda. Međutim, tradicionalno se takve aplikacije koje se oslanjaju na prikupljanje podataka distribuiranih između mnogih pametnih kamera na različitim mjestima poput trgovina, skladišta i distribucijskih centara bore za optimizaciju raspodjele računskih resursa, što rezultira povećanjem troškova ili potrošnje energije.

Kao dio partnerstva, Microsoft i Sony također će raditi zajedno na olakšanju zajedničke inovacije s partnerima i poslovnim kupcima na područjima računalnog vida i video analize kao dijela Microsoftovog programa AI & IoT Insider Labs.  Microsoftovi laboratoriji AI i IoT Insider nude pristup i mogućnosti za izgradnju, razvoj, prototipiranje i testiranje korisničkih rješenja, radeći u partnerstvu s Microsoftovim stručnjacima i drugim dobavljačima rješenja poput Sonyja.

Kompanije će započeti suradnju s odabranim kupcima unutar ovih centara za inovacije kasnije ove godine.

Više... Vaš Komentar Top
SD Express sa SD 8.0 specifikacijama donosi brzine prijenosa od 4 GB/s

Datum objave 20.05.2020

SD Express sa SD 8.0 specifikacijama donosi brzine prijenosa od 4 GB/s

sd_8_1

SD Association  je  najavio nove specifikacije SD 8.0 koje omogućuju povećanje brzine prijenosa podataka gotovo učetverostručen u odnosu na SD Express kartice koje su trenutno na tržištu.

Organizacija za standardizaciju koja stoji iza SD memorijskih kartica opisuje da specifikacije donose dual channel  PCIe 4.0 sučelje kombinirano s NVMe protokolom (do verzije 1.4) koji ovaj put omogućuje maksimalne brzine prijenosa podataka od oko 4 GB/s odnosno točno 3.938 MB/s.  Podsjetimo, SD 7.1 specifikacije najavljene u lipnju 2018. godine omogućavaju maksimalne brzine prijenosa podataka od 985 MB/s i temelje se na jednokanalnom PCIe 3.1 sučelju i NVMe protokolu.

sd_8_2

Dual channel PCIe konfiguracija 4.0 zahtijeva i treći red kontakata pa će proizvođači zbog toga morati radikalnije redizajnirati kartice. Međutim, to ne znači  da će im se promijeniti veličina.  Zadržavaju standardni faktor oblik i normalno će raditi i na starijim uređajima.

Kao i obično, SD Express kartice su kompatibilne unatrag sa SD utorima u skladu s prethodnim specifikacijama. Konkretno, novim evolucijskim korakom SD memorijske kartice jačaju svoju ulogu kao periferne jedinice za pohranu koja može ponuditi performanse usporedive s onima na SSD-ovima.

Nove SD Express kartice sa SD 8.0 specifikacijama proizvodit će se u SDHC, SDXC i SDUC formatima, što znači da je mogući maksimalni kapacitet pohrane od 128 TB. Naravno, to je teoretska granica.

Područja primjene su brojna. Primjerice  za fotografe koji snimaju super usporene fotografije, video zapise od 8K ili videozapise 360 ​​stupnjeva u sirovom formatu. Još nije poznato kada će se  pojaviti na tržištu.

Za više tehničkih detalja pogledajte link na kojem je objašnjen novi SD Express standard.

Više... Vaš Komentar Top
Microsoft i Intel imaju novi  pristup otkrivanju zlonamjernog softvera

Datum objave 20.05.2020

Microsoft i Intel imaju novi pristup otkrivanju zlonamjernog softvera

ms_intel_stamina_1

Nesumnjivo, zlonamjerni softver je podjednako problem za sve uređaje bilo da se radi o stolnim ili prijenosnim računalima, pametnim telefonima, televizorima, tabletima ili bilo kojim drugim uređajima.

Najnovije vijesti u borbi protiv zlonamjernog softvera dolaze nam iz Microsofta i Intela. Imaju potpuno novi pristup klasifikaciji, pretvarajući zlonamjerni kod u 2D sliku. Temelj je opažanje da ako su binarni programi zlonamjernog softvera crtani kao sive slike, strukturni obrasci mogu se koristiti za učinkovito klasificiranje binarnih datoteka kao benigne ili zlonamjerne, kao i združivanje zlonamjernih binarnih datoteka u odgovarajuće obitelji prijetnji.

Istraživači su koristili pristup koji su nazvali statičkom analizom mreže zlonamjernog softvera kao slike (STAMINA). Koristeći Microsoftove skupove podataka, studija je pokazala da STAMINA pristup postiže visoku točnost u otkrivanju zlonamjernog softvera s niskim lažnim pozitivnim rezultatima.

Iako se statička analiza obično povezuje s tradicionalnim metodama otkrivanja, ona i dalje predstavlja važan sastavni blok za AI otkrivanje zlonamjernog softvera bez potrebe za pokretanjem aplikacija ili nadgledanjem izvođenja.

Statička analiza stvara metapodatke o datoteci. Strojno razvrstavanje na klijentu i u oblaku zatim analizira metapodatke i utvrđuje je li datoteka zlonamjerna. Za složenije prijetnje, dinamička analiza i analiza ponašanja grade se na statičkoj analizi kako bi se pružile više značajki i izgradila opsežnija detekcija. Pronalaženje načina za provođenje statičke analize u mjerilu i s visokom učinkovitošću koristi ukupnim metodologijama otkrivanja zlonamjernog softvera.

Analiziranje zlonamjernog softvera predstavljenog kao slika

Da bi se utvrdila praktičnost STAMINA pristupa, koji određuje da se zlonamjerni softver može klasificirati na ljestvici provođenjem statičke analize kodova zlonamjernog softvera predstavljenim kao slike, studija je obuhvatila tri glavna koraka: pretvorbu slike, prijenos učenja i evaluaciju.

ms_intel_stamina_2

Dijagram koji prikazuje korake za STAMINA pristup: predobrada, prijenos učenja i evaluacija

Prvo, istraživači su pripremili binarne zapise pretvarajući ih u dvodimenzionalne slike. Ovaj korak uključuje pretvaranje, preoblikovanje i promjenu veličine piksela. Binari su pretvoreni u jednodimenzionalni tok piksela dodjeljivanjem vrijednosti svakog bajta između 0 i 255, što odgovara intenzitetu piksela. Svaki tok piksela transformiran je u dvodimenzionalnu sliku koristeći veličinu datoteke za određivanje širine i visine slike.

Drugi je korak bio korištenje transfernog učenja, tehnike za prevladavanje izolirane paradigme učenja i korištenjem znanja stečenog za jedan zadatak za rješavanje srodnih problema. Ubrzava vrijeme obuke zaobilazeći potrebu traženja optimiziranih hiperparametara i različitih arhitektura – a sve to uz održavanje visokih performansi u klasifikaciji. Za ovu studiju, istraživači su koristili Inception-v1 kao osnovni model.

Studija je provedena na skupu podataka o 2,2 milijuna heševa PE datoteka koje je osigurao Microsoft. Ovaj je skup podataka vremenski podijeljen u segmente 60:20:20 za trening, validaciju i testne skupove.

ms_intel_stamina_3

Dijagram koji pokazuje DNN nije unaprijed uvjetovao utezima prirodnih slika, posljednji dio je prilagodio nove podatke

Konačno, učinkovitost sustava bila je izmjerena i izviještena na testnom setu. Uhvaćeni mjerni podaci uključuju opoziv u određenom lažno pozitivnom rasponu, s točnošću, ocjenom F1 i površinom ispod krivulje rada prijemnika (ROC).

Zajedničko istraživanje pokazalo je da je primjena STAMINA na skupu podataka o testiranju u stvarnom svijetu postigla opoziv od 87,05% pri 0,1 % lažne pozitivne stope, a 99,66 % opoziva i 99,07 % točnosti na 2,58 % ukupne lažne pozitivne stope. Rezultati svakako potiču upotrebu učenja dubokog prijenosa u svrhu klasifikacije zlonamjernog softvera. Pomaže u ubrzanju treninga zaobilazeći pretragu optimalnih hiperparametara i pretraživanja arhitekture, štedi vrijeme i izračunava resurse u procesu.

Studija također naglašava prednosti i nedostatke metoda na temelju uzorka poput STAMINA i metoda klasifikacije temeljenih na metapodacima. Na primjer, STAMINA može detaljno pregledati uzorke i izvući dodatne signale koji možda neće biti zabilježeni u metapodacima. No, za veće aplikacije , STAMINA postaje manje učinkovita zbog ograničenja pretvaranja milijardi piksela u JPEG slike, a zatim njihove veličine. U takvim slučajevima metode temeljene na metapodacima pokazuju prednosti u odnosu na  ova istraživanja.

Microsoft i Intel planiraju daljnju suradnju na optimizacijama ubrzanja platforme koje mogu omogućiti primjenu modela dubokog učenja na klijentskim strojevima s minimalnim učinkom na performanse.

Više... Vaš Komentar Top
Micron predstavio  SSD 2300 sa TLC i 2210 sa QLC čipovima

Datum objave 20.05.2020

Micron predstavio SSD 2300 sa TLC i 2210 sa QLC čipovima

2210_NVMe_M2

Micron ide prema poslovnoj SSD klasi s novim PCIe Gen3 x4 NVMe 1.3 2210 i 2300  SSD-ima.  Obje serije su M.2 2280 (22 × 80 mm) i imaju TCG Opal 2.0 i Pyrite 2.0 tehnologije za zaštitu podataka.

Micron 2210 SSD kombinira dva različita načina rada NAND-a u jedan pametni NVMe SSD: SLC za performanse pisanja i izdržljivost i QLC za ogroman kapacitet kada je to potrebno. Brzine  dostižu do 2.200 MB/s sekvencijalnog čitanja i 1.800 MB/s pisanja. Nasumične brzine čitanja kreću se od 150K do 256K IOPS, a brzine pisanja od 260K do 320K. Mogu se prepisivati ​​360 puta jer imaju 180 TBW do 720 TBW, ovisno o kapacitetu. U radu  troše 2,5 mW u stanju mirovanja, 0,4 W u načinu mirovanja i ispod 4 W. Biti će dostupni  s kapacitetima od 512 GB do 2 TB.

Micron 2300 NVMe SSD kombinira snagu i gustoću potrebnu za pogon aplikacija na radnoj stanici.  Kontroler, inovativni 96-slojni 3D NAND i firmware pružaju veće gustoće, povećanu propusnost, poboljšanu izdržljivost i energetsku učinkovitost.

Ovi SSD-ovi mogu postići brzinu do 3.300 MB/s uzastopnog čitanja i 2.700 MB/s pisanja. Uz to tu je 430K IOPS za čitanje i  500K za pisanje. Izdržljivost je dvostruka (720 prepisivanja), tako da imamo od 150 TBW do 1200 TBW. No, potrebno je uzeti u obzir i malo veću potrošnju. U stanju mirovanja to je 5 mW, mirovanje je ispod 0,6 W, a na radu tada ispod 5,5 W.  Kapacitet  se kreće od 256 GB  do 2 TB. Tvrtka trenutno nije objavila cijene.

Više... Vaš Komentar Top
IFA 2020 da, ali i ne …

Datum objave 20.05.2020

IFA 2020 da, ali i ne ...

IFA_logo

IFA vidi smisao organiziranja fizičkog događaja, iako s dalekosežnim prilagodbama.

Još jedan sajam koji će podnijeti teret trenutne pandemije COVID-19 je IFA u Berlinu, ali će ipak otvoriti svoja vrata. No, bit će ograničen na 1.000 posjetitelja dnevno, i to isključivo putem pozivnica. One će biti upućene  medijima, tehnološkim tvrtkama, proizvođačima i dobavljačima.

Trajat će tri dana od 3. do 5. rujna i provoditi kao četiri samostalna događaja:

  • inovacijski izlog
  • platforma za najsuvremenije tehnologije
  • izvor nabave za OEM i ODM
  • mjesto na kojem se trgovci i robne marke mogu okupiti

Time će IFA 2020 biti prva prilika za industriju potrošačke elektronike i kućanskih uređaja da nove proizvode i usluge predstave izravno medijima, potrošačima i trgovcima. Događaj također dolazi u ključnom trenutku, uoči pripreme najvažnije sezone u kupovini koja se proteže od Crnog petka do Cyber ​​ponedjeljka, Božića i šire.

Naravno, sve to uz  najstrože moguće zdravstvene mjere nastale u uskoj suradnji s javnozdravstvenim vlastima u Njemačkoj.

Osim toga na globalnu konferencija za medije pozvat će se oko 800 novinara koji pokrivaju 50+ zemalja u Berlin. Sve će se odvijati u tri faze i opet pod strogim epidemiološkim mjerama. Uvodnu riječ za ovogodišnji IFA održati će Cristiano Amon, predsjednik Qualcomma, tvrtke koja je neprikosnoveni svjetski lider u mobilnom povezivanju. Osim konferencija za novinare, industrijski partneri imat će priliku stvoriti pametnu kompaniju i prezentacije brandova za intervjue i daljnje razgovore s predstavnicima medija. Za novinare ovo će biti najučinkovitiji način ove godine za izvještavanje o tehnološkim pričama koje zanimaju njihovu publiku.

Također, samo za ovu godinu, IFA će kombinirati svoje dvije inovacijske platforme – IFA Next i SHIFT Mobility – za tehnološke startupe i tvrtke u sektoru povezane mobilnosti kako bi im pomogli da dobiju prijeko potrebnu životnu snagu javnosti i industrijskih veza. Za inovatore, disruptere, tehnološke novinare i digitalne utjecaje koji su zainteresirani za vrhunsku tehnologiju, ovo će biti najvažniji događaj u godini.

Hoće li biti virtualnog IFA iskustva za sve koji ne mogu biti tamo? Organizatori znaju da će zanimanje za pohađanje IFA 2020 daleko nadmašiti raspoloživa mjesta, dok neki ljudi još uvijek mogu biti podložni ograničenjima putovanja. Zato će IFA ponuditi svima virtualne mogućnosti da budu dio IFA Berlina iskustva.

Više... Vaš Komentar Top
HP otkrio DDR4 memoriju serije V8 RGB

Datum objave 20.05.2020

HP otkrio DDR4 memoriju serije V8 RGB

HP_DDR4_V8

Iako je HP jedan od najpoznatijih proizvođača računalne opreme,  proizvode oni i unutarnje komponente računala. Danas su  predstavili svoju V8 RGB liniju DDR4 memorijskih modula usmjerenih na DIY tržište.

Odlikuju se tamnim aluminijskim hladnjakom koji pokriva obje strane PCB-a i čipove, a gornje područje ima RGB LED silikonski difuzor. Ova rasvjeta podržava kontrolu RGB-a putem popularnih aplikacija poput ASUS Aura, GIGABYTE RGB Fusion, MSI Mystic Light i ASRock Polychrome. Ukratko, RGB rasvjetom može se upravljati iz većine RGB sustava proizvođača matičnih ploča.

Moduli će biti dostupni u verzijama od 8 GB i 16 GB, a nude brzine DDR4-3000, DDR4-3200, DDR4-3466 i DDR4-3600. U ovom slučaju, napon napajanja za sve module je nešto viši od standardnog i jednak 1,35 V.

Dimenzije modula su 148 × 38,9 × 8,5 mm, masa – 58 grama. Navedeni raspon radnih temperatura je od 0 do 85 Celzijevih stupnjeva. HP namjerava prodati V8 RGB memoriju i kao komplet s jednim modulom. Cijene su za sada nepoznate.

Više... Vaš Komentar Top
iQOO Z1 službeno: sličan Neo3 5G, ali s MediaTek Dimensity 1000+

Datum objave 19.05.2020

iQOO Z1 službeno: sličan Neo3 5G, ali s MediaTek Dimensity 1000+

 Z1_1

IQOO Z1 nastavlja cjelokupni stil dizajna iQOO obitelji. Metalni okvir i dva staklena panela u Space Blue, Star River Silver i Phantom Meteor bojama. Uz to, prihvaća bočnu shemu prepoznavanja otiska prsta, koja može istovremeno osigurati omjer zaslona i normalnu funkciju prepoznavanja otiska prsta. Za bolji  audio-vizualni doživljaj, iQOO  ima dvostruke stereo zvučnike, Smart PA dvosmjerno pametno pojačalo i Super Audio  samorazvijenim algoritmom zvuka koji korisnicima može donijeti potpuniji zvučni doživljaj. Zadržava i 3,5 mm priključak za slušalice.

Njegov 6,57-inčni LCD rezolucije 2.408×1.080 piksela omjera stranica 20:9, može postići 98% sRGB pokrivenosti, a također podržava zaslon u boji P3 širokog raspona i HDR10.  Najveća značajka ovog zaslona je  podrška za prilagođeno 144/120/90/60 Hz osvježavanje, bilo da se radi o jednostavnoj fotografiji ili nekoj trkačkoj igri. Kontrast mjeri između 1500: 1, a maksimalna svjetlina je 480nita. U kutu ekrana nalazi se mali otvor za jednu prednju kameru  od 16 MP i optiku otvora blende f/2.0.

Z1_2

iQOO Z1  ispod haube

iQOO Z1 pogoni MediaTek Dimensity 1000 Plus SoC temeljen na naprednom 7nm procesu. CPU koristi i 4 velike jezgre (2,6 GHz, Cortex-A77) + 4 male jezgre (2,0 GHz, Cortex-A55).

GPU je najnoviji Mail-G77 koji ima ukupno devet jezgara. U isto vrijeme, ugrađeni APU  nadograđen je na 3.0, koristeći visoko heterogeni 2 + 3 + 1, i time donoseći  poboljšanje AI performansi. Što se tiče kapaciteta memorije nudi tri konfiguracije: 6 GB LPDDR4X RAM + 128 GB UFS2.1 ili 8 GB LPDDR4X RAM + 128 GB UFS2.1 i 8 GB LPDDR4X RAM + 256 GB UFS2.1.

Suočen s problemima zagrijavanja uzrokovanim visokim performansama procesora i 5G mreže, iQOO Z1 također ima i posebni sustav hlađenja. Sastoji se od 3 sloja grafitnog filma za raspodjelu topline, 85 mm ultraduge toplinske cijevi i stvrdnjavajućeg toplinsko vodljivog gela, koji pokriva glavno područje grijanja. Nominalna temperatura jezgre CPU-a može se smanjiti do 10 ℃.

Kako bi pružio bolje 5G mrežno iskustvo u 5G eri, iQOO Z1 ostvaruje podršku N1/N3/N41/N77/N78 i N79 u punom frekvencijskom opsegu, te jamči  kvalitetan prijem veze putem  sveobuhvatnog antenskog sustava. Osim toga, podržava mrežno prebacivanje, koje se može aktivno prebaciti na relativno stabilnu mrežu u složenim mrežama 4G, 5G i Wi-Fi. Na Wi-Fi vezi, uređaj podržava najnoviji standard šeste generacije.

IQOO Z1 ima bateriju kapaciteta 4.500 mAh s nekoliko tehnologija koje smanjuju potrošnju energije do 40%. Opremljen je 44W ultrabrzim punjenjem i prema proizvođaču može napuniti  50%  baterije  za 23 minute.

iQOO Z1 kamere

Na stražnjoj strani je AI trostruka kamera. Glavna ima novu verziju GM1 senzora od 48  MP (f/1.79), ultra širokokutni objektiv od 112° i 8 MP (f/2.2) te 2 MP makro kamera (f/2.4)  najbliže udaljenost fokusiranja 4 cm. Kamere nude Hyper-HDR, super noćne scene, praćenje ljudskog oka s portretnim načinom i multi-stiliziranom “ljepotom”.

iQOO Z1 cijena

Pristupačna cijena i visoke performanse čine iQOO Z1 jednim od najkonkurentnijih 5G telefona u ovom cjenovnom segmentu.  Prodajne cijene  u Kini  su sljedeće:

  • 6 GB/  128 GB  – ¥ 2198  (oko 282 eura)
  • 8 GB/ 128 GB – ¥ 2498; (oko 321 euro)
  • 8 GB/ 256 GB  –  ¥ 2798 (oko 359 eura)
Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 4 minute

Fiberland, T-Com Optika (Ultra MAX)

Objavljeno prije 4 sata

F1 sezona 2021

Objavljeno prije 4 sata

K: jeftinu gpu tipa hd 6850, gtx 560 i slično

Objavljeno prije 4 sata

Adaptacija kuće/stana

Objavljeno prije 5 sati

Aukcija: stari i retro hardware

Novosti

AGON PRO AG254FG s 360 Hz i Nvidia Reflex

AOC u lansiranju AGON by AOC branda predstavlja još jedan monitor za igrače. Dizajn novog 24.5-inčnog AGON PRO AG254FG nagrađen je svjetskom nagradom za dizajn „reddot design award“. Trostrani dizajn bez rubova s prednje strane namjerno je... Pročitaj više

AMD je objavio novi Radeon RX 6600XT GPU za novu razinu 1080p igranja

AMD je danas najavio grafičku karticu AMD Radeon RX 6600 XT, dizajniranu za pružanje vrhunskog iskustva igranja pri 1080p s visokim brojem sličica u sekundi, visokom vjernošću prikaza i brzim odzivom. Grafička kartica AMD Radeon RX 6600 XT... Pročitaj više

Srpanjska rasprodaja 2021 - Windows 10 Pro licenca za 7,99 € i još više toga!

U srpnju je Godeal24 lansirao specijalnu rasprodaju softvera i čišćenje lagera Windows i MS Office licenci. Za sve koji žele nadograditi ili kupiti novo računalo sada svoju licencu Windowsa 10 mogu kupiti za samo 7,99 €. Odličan je to popus... Pročitaj više

DDR5 RAM je pred vratima. Što bi trebali znati?

SK Hynix je potvrdio da namjerava započeti masovnu proizvodnju DDR5 memorije u tekućoj polovici godine. Najnovija generacija bit će službeno na tržištu krajem ljeta ili jeseni ove godine. DDR5 obećava da će biti uspješniji od svog prethodni... Pročitaj više

Ove godine nema Note 21! Predsjednik Samsunga osobno potvrdio

Samsung će održati svoj Galaxy Unpacked 2021: Get Ready to Unfold,  11. kolovoza, koja se usredotočuju na treću generaciju Galaxy Z serije sklopivih mobilnih telefona. Samsung je podijelio neke detalje u vezi s nadolazećim proizvodima. U us... Pročitaj više

Sve novosti