antec_p110l_1 antec_p110l_2

Antec nam je na test poslao P110 Luce kućište, koje kombinira monolitni dizajn s RGB LED osvjetljenjem, bočnom stranicom od zatamnjenog kaljenog stakla i visoku kvalitetu izrade. Riječ je o mid toweru koji prima i veće komponente, a dolazi i s dobrom podrškom za rashladne sustave što uključuje i radijatore dužine do 360 milimetara. Prima i vrlo dugačke grafičke kartice, a ima ugrađen i nosač za iste, kako ne bi visile i opterećivale PCIe slot.

Kućište dolazi u klasično dizajniranoj smeđoj kutiji, na kojoj kupac može naći većinu informacija vezanih za proizvod. Unutar debele kartonske kutije, kućište je smješteno u stiropor smješten u karton i u crnu platnenu vreću. Ovako se dobro pakiranje rijetko viđa u ovoj cjenovnoj klasi i očito je kako se Antec trudi oko svojih kupaca. Naravno, treba dobro zaštititi i veliku staklenu bočnu stranicu.

antec_p110l_4 antec_p110l_5

Odmah po vađenju iz zaštite prstima dolazimo u kontakt s kvalitetnim materijalima i metalom bojanim u hrapaviju, izdržljivu boju. Kvaliteta se očituje i u masi od gotovo 12 kilograma. Prednja je stranica pokrivena brušenim aluminijem koji izgleda vrlo dobro, a obje su bočne stranice pričvršćene thumb vijcima smještenim na boku. To ostavlja Antecu mogućnost predstavljanja modela i s dvije stranice od kaljenog stakla. Kućište je dimenzija 518 x 230 x 489 milimetara, čime spada u mid towere. Na stražnjoj strani vidimo klasičan raspored s prostorom za napajanje na dnu, iznad kojeg je sedam proreza za proširenja, te ispušni 120-milimetarski ventilator i prorez za stražnji I/O matične ploče.

antec_p110l_6 antec_p110l_7

Kućište izgleda vrlo elegantno sa svih strana, premda ne možemo govoriti o naročitim dizajnerskim uspjesima. Poprilično je monolitno, čemu doprinosi i potpuno crna boja, a detalji koji razbijaju monotoniju su mrežica na vrhu, prednji (gornji) panel i osvijetljeni Antec logo pri vrhu prednje stranice. Kućište stoji na plastičnim nožicama s gumenim podlogama, i vrlo je stabilno na svim podlogama. S donje se strane nalazi veliki plastični filtar za prašinu, koji se lako uklanja s bočne strane i lako čisti.

antec_p110l_8 antec_p110l_9

Prednji, ili u ovom slučaju gornji se panel smjestio u plastičnom dijelu, odvojenom od prednje stranice, a sastoji se od osvijetljene Power tipke, tipke za promjenu RGB LED profila, dva 3.5 mm utora ua slušalice i mikrofon, dva USB 3.0 utora i HDMI utora koji ovom kućištu osigurava VR-Ready epitet. Na vrhu je plastični filtar s magnetskim kopčama ispod kojeg je nosač za dva 120/140-milimetarska ventilatora. Svi su filtri na ovom kućištu dosta sitni i zaustavit će većinu čestica prašine od ulaska u unutrašnjost.

antec_p110l_11 antec_p110l_12

Prednja se stranica lako skida povlačenjem odozdo, a to je bitno kako bi mogli pristupiti plastičnom filtru koji se proteže čitavom visinom kućišta, odnosno nosača za usisne ventilatore koji mogu biti u kombinaciji 3x 120 ili 2x 140 milimetara. Osim samih ventilatora, na prednju stranicu možemo instalirati i 360-milimetarski radijator vodenog hlađenja. Antec logo na vrhu je zapravo sklop RGB LED-ica iza bijele prozirne plastike, koji stvara različite efekte a uz pomoć kontrolera na kojeg je spojen.

antec_p110l_13 antec_p110l_14

Skidanjem bočnih stranica, otvara nam se prostrana unutrašnjost koja je podijeljena u tri dijela. Lijevi (gledano sprijeda), je dublji i prima matične ploče, grafičke kartice i hladnjake, a i on je podijeljen na dva dijela, tj. ima pokrov za napajanje. Ovdje vidimo i zgodnu konstrukciju koja ima dvostruku ulogu – aranžiranje kabela i nosač za grafički karticu. I treća je zona desno, koja služi za smještaj kabela, te ima nosač za dva SSD-a ili bilo koja dva 2.5-inčna diska.

antec_p110l_15 antec_p110l_16

Na pokrovu napajanja se nalaze dva nosača/ladice za 3.5-inčne diskove, koji naravno primaju i 2.5-inčne, i time se ukupan broj mjesta za diskove penje na odličnih šest. Nosač za grafičke kartice je pomičan, a nalazi se na metalnom ispupčenom dijelu, koji sa svoje stražnje strane ima dvije plastične kopče koje stišću kabele. Antec uz kućište isporučuje i dva 120-milimetarska ventilatora koji nisu prebučni u radu.