I/O stražnji panel:

  • 1 x PS/2 keyboard/mouse combo port
  • 1 x DisplayPort
  • 1 x HDMI
  • 1 x LAN (RJ45) port
  • 6 x USB 3.0 (plavi)
  • 2 x USB 2.0 (jedan može biti za ROG Connect)
  • 1 x Optical S/PDIF out
  • 6 x Audio jacks
  • 1 x Clear CMOS button
  • 1 x ROG Connect On/ Off switch

Stražnji I/O panel broji solidnih šest USB3.0 konektora, dva USB2.0 konektora koji naravno rade bez drivera, dva video izlaza, klasični PS/2 port te korisne Clear CMOS i ROG Connect tipke.

Stražnji I/O panel donosi i miniPCIe port u kojeg možemo ugraditi Combo II karticu koju Asus isporučuje uz ovu ploču. Combo II kao što joj i ime sugerira kombinira dual-band WiFi karticu po 802.11 a/b/g/n i ac standardnima te Bluetooth po v4.0/3.0+HS. Uz ovaj iznimno koristan dodatak dolazi i 2T2R dual band Wi-Fi okretna antena koja zadovoljava Wi-Fi 802.11a/b/g/n i ac standarde. Tako je Asus uz svoju odličnu mrežnu opremu brzo popularizirao AC standard koji donosi veće brzine komunikacije i kod jačih matičnih ploča, a programska je podrška kao i uvijek odlična.

Uz moćnu overclockersku ploču Asus je odlučio ponuditi i moćni overclockerski alat u obliku OC Panela. Riječ je o alatki koju uz pomoć posebnog kabela spajamo na ploču a za dodatno napajanje i na jedan SATA Power konektor. OC Panel možemo koristiti u dvostrukoj ulozi – kao overclocking alat ili kao uređaj za nadzor temperatura, brzine vrtnje ventilatora, automatski OC itd. Kao OC alat stoji zasebno uz pomoć nožice, a pomicanje mu je malo ograničeno dužinom kabela. OC Panel se sastoji od 2.6 " LCM displeja,
EXTREME/NORMAL mode prekidača, i skupine prekidača koju koristimo u Extreme načinu rada.

Normal način rada koristimo kada je OC Panel namijenjen upotrebi unutar 5.25" adaptera kojeg smještamo u kućište. Tada ima funkcije automatskog overclockinga putem CPU Level Up OC tipke (dvije razine), mogućnost kontrole brzine vrtnje ventilatora uz pomoć FanSpeed tipke,te mogućnost gašenja ili paljenja LCM pozadinskog osvijetljenja.

Extreme način rada Asus preporučuje za Subzero overclocking, ali ga se zapravo može koristiti i prilikom "običnog" zračnog ili vodenog on-the-fly overclockinga. Od naprednih funkcija ima VGA Hotwire, Subzero Sense portove, Slow Mode i Pause prekidače, VGA SMB header, ProbeIt mjerne točke napona i četiri 4-pinska konektora za dodatne ventilatore koji naravno uvijek dobro dođu.

Uz osnovni automatski OC, u Extreme načinu rada moguće je mijenjati napone procesora (ulazni i Vcore) i memorije, BCLK, množitelj, te pregledati temperature sa šest mjernih točaka, a sve kretnje kroz meni odrađujemo navigacijskim tipkama. Mi smo uređaj isprobali sa zračnim overclockingom i sve što možemo reći je da vrlo korektno odrađuje svoj posao. Pravi bi test bio pod LN2 hlađenjem za što se nadamo da ćemo imati prilike isprobati u budućnosti. OC Panel je tako izvrsna dodana vrijednost ploči i vrlo zgodna alatka. Jedina mana je smještaj konektora pri čemu kabeli onemogućavaju stabilno stajanje na podlozi i to je nešto što Asus treba popraviti u sljedećoj reviziji.

UEFI sučelje BIOS-a je malo izmijenjeno u odnosu na prošlu generaciju, a identično je sučelju koje smo vidjeli kod Hero ploče. Glavni dio za tweakanje je Extreme Tweaker stranica koja sadrži ogroman broj opcija za podešavanje uz vrlo izdašne napone i prije nego aktiviramo LN2 način rada. . Stranica je kao i kod Hero-a vrlo duga i sadrži sve od osnovnih podešavanja pa do onih naprednih, a na screenovima iznad ih možete vidjeti manje više sve. Da je ovo hardcore OC ploča već je dokazano na raznim svjetskim natjecanjima uključujući i ono na ovogodišnjem Computexu gdje je potukla sve rekorde.

Sa softverske je strane manje više sve poznato. AI Suite III brine o svim važnim parametrima rada ploče, od nadogradnji BIOS-a, do četiri glavna parametra rada – TPU, EPU, DIGI+ i FanXpert 2. Tu su i SSD Secure Erase,
ROG RAMDisk (koristi i do 80% slobodne sistemske memorije za ubrzanje rada tvrdog diska ili SSD-a), CPU Level Up,
USB 3.0 Boost, BootSetting itd.