Osim matičnih ploča, grafičkih kartica, laptopa, monitora, tableta i ostale opreme, Asus proizvodi i tzv. multimedijalne proizvode. U njih spadaju razno razne audio kartice, Blu-Ray i digitalni media playeri, TV tuneri, bežični kitovi, senzori pokreta itd. O!Play Media Pro je jedan takav multimedijalni proizvod, koji je kombinacija TV tunera, digitalnog playera za multimediju i internetskog multimedijalnog preglednika. Velika većina Asusovih multimedijalnih proizvoda nosi ime O!Play pa se ponekad nije lako snaći među svima njima. Danas testirani uređaj je najjači predstavnik Mini serije u koju spada pet proizvoda. Media Pro dolazi u kutiji relativno malenih dimenzija, a po njoj vidimo i kako je uređaj zapravo malen i kompaktan. Na kutiji se naravno nalaze sve relevantne informacije pa će potencijalni kupac brzo naći ono što traži.

Kada debelu kartonsku kutiju otvorimo vidimo da je uređaj dobro zaštićen u njoj, te kako uz njega dolazi mnoštvo opreme. Sve je uredno pakirano i odvojeno u zasebne najlonske vrećice pa vidimo kako se Asus potrudio oko pakiranja kao što je i u skladu s njihovim renomeom.

Uz AC/DC adapter sa američkim i europskim nastavkom za zidnu utičnicu, tu je i štapna teleskopska antena, HDMI kabel dužine 1.8 metara s pozlaćenim kontaktima, antenski adapter te Audio-Video kabel. Uz opremu dobijete i vrlo debelu knjižicu s uputstvima na oko 30 svjetskih jezika te CD s O!Direct aplikacijom i korisničkim uputama. Sve za normalan rad je tu, pogledajmo sam uređaj.

O!Play media Pro je malenih dimenzija (151.85 x 106.7 x 29.03 mm) i mase svega 175 grama. U to naravno ne ulaze dimenzije s antenom i adapterom kada je uređaj u punoj funkciji. Ipak, ne bi trebao zauzimati puno mjesta i u prosjeku je manji od klasičnih set-top boxeva kakvi se daju kupiti po domaćim dućanima tehničke opreme. Dizajnom nas je podsjetio na davno testirani ASUS EeePC 1008p čiji uspješan dizajn potpisuje Karim Rashid. To znači kako je uređaj moderan i kako će se dobro uklopiti uz TV. Što se tiče njegove uloge kao Media Playera dobro je znati kako podržava pedesetak formata i kako s te strane ne bi trebalo biti problema. podržava MPEG1, MPEG2, MPEG4, RM, RMVB, VC-1 i H.264 formate, te TRP, MP4, MOV, AVI, ASF, WMV, MKV, FLV, TS, MTS, M2TS, DAT, MPG, VOB i ISO video ekstenzije. Sa audio strane su podržani MP3, WAV, AAC, OGG, FLAC, AIFF, Dolby Digital AC3, Dolby Digital Plus, DTS 2.0 +Digital out, Dolby True HD (Passthrough), Dolby True HD (Decoding) i Tag ID3. Uređaj podržava i JPEG, BMP, PNG, GIF i TIFF formate slika, te SRT, SUB, SMI, SSA i TXT formate titlova. O!Play prepoznaje i FAT16/32, NTFS, HFS/HFS+, EXT3 datotečne sustave.

S prednje se strane nalazi IR prijemnik za daljinski upravljač, 2 u 1 čitač kartica (SD i MMC), te USB 2.0 utor. Na stražnjoj su strani DC ulaz (deklarirana potrošnja je oko 10W), još jedan USB 2.0 utor, Mini HDMI 1.3, S/PDIF Out (Optical), Composite Video i Composite Audio L/R izlazi, RJ-45 LAN konektor te antenski ulaz. Uz LAN povezivost O!Play ima ugrađenu i WiFi 802.11 b/g/n karticu za spajanje na kućnu mrežu. Ugrađeni TV Tuner je DVB-T tipa, podržava EPG i Teletekst. Ostale značajke su podrška za O!Capture, O!Direct i O!MediaShare programe te podrška za AutoPlay, Right TxT i DLNA. Sa strane internetskih servisa podržani su Acetrax,
Dailymotion,
Flickr,
Internet Radio,
Internet TV,
Picasa,
Podcast,
RSS News,
Radio,
Weather,
Stock Quotes,
Yahoo Finance,
Yahoo Weather,
Youtube Leanback,
YouTube i
Youtube XL.

Daljinski je upravljač dosta dugačak jer je bilo potrebno udomiti veliki broj tipaka za sve funkcije koje ovaj uređaj ima. U gornjem su redu tipke za paljenje, informacije, mala i velika slova, Audio tipka, te DVD i Eject tipke. Ispod njih je alfa numerički dio, tipke Home, Like, te Menu, Options, Back i povećalo. Ispod je kružna tipka za kretanje po meniju, OK za potvrdu, a ispod su DTV, RPG, direktne tipke za Facebook i Acetrax, te ostale multimedijalne tipke. Domet daljinskog upravljača je dobar, a kvaliteta izrade je solidna. Daljinski u ruci dobro leži a navigacija kroz meni je jednostavna i čime je olakšana upotreba svih funkcija O!Playa.