asus_tuf_gaming_m4_wireless_1

M4 Wireless (P306) dolazi u manjoj kutiji i drugačije je pakiran u odnosu na Air model. Nema blistera, nego je u neprozirnoj najlonskoj vrećici, a uz njega kupac dobiva korisničke upute, jamstveni listić i jednu AA bateriju.

asus_tuf_gaming_m4_wireless_2

Miš je identičnih dimenzija kao i M4 Air, tj. 126 x 63,5 x 39,6 milimetara. Masa mu je 86 grama s AA baterijom ili 77 grama s AAA baterijom, što je gotovo duplo u odnosu na Air. Materijal izrade miša je plastika koja je malo grublje teksture i pruža solidan premda ne i savršen grip. Konstrukcijski, miš je vrlo čvrst i nigdje se ne ugiba.

asus_tuf_gaming_m4_wireless_3

Stražnja je strana zapravo jedan veliki plastični poklopac (PBT polimer) ispod kojeg smještamo bateriju, a tu je i ležište za komunikacijski dongle. Zbog ovakvog smještaja baterije, sva je masa koncentrirana straga, pa je miš naprijed puno lakše podići od podloge nego straga. Radio veza je 2,4-gigahercna, ali i Bluetooth LE. Preko 2,4 GHz je miš brži i responzivniji no i baterija se brže troši (maksimalni report rate je 1.000 Hz), pa kako vam služi isključivo za posao i casual surfanje, preporučujemo korištenje Bluetooth veze. Proizvođač navodi da će u prosjeku AA baterija na RF vezi izdržati do 134 sata korištenja, a na Bluetoothu do 232 sata. S AAA baterijom pak 53 sata na RF-u i 100 sati na Bluetoothu. Dongle i miš solidno komuniciraju i na nekoliko metara udaljenosti.

asus_tuf_gaming_m4_wireless_4 asus_tuf_gaming_m4_wireless_5

Dizajn miša je poprilično klasičan, ambideksteran je pa ga podjednako mogu koristiti i ljevaci i dešnjaci. Nema tu velikih dizajnerskih zahvata, jedan klasičan, niži miš koji je praktično držati u claw ili fingertip načinu držanja. Naravno, ako je šaka mala, dječja, onda može i palm. Na lijevom se boku standardno nalaze dvije tipke naprijed – nazad. Gornja je površina te sve tipke ovoga miša tretirana antibakterijskom zaštitom (pozitivno nabijeni ioni srebra) kao i kod Aira.

asus_tuf_gaming_m4_wireless_6 asus_tuf_gaming_m4_wireless_7

Prednje dvije tipke su iste kao i kod Air modela, prekidači su taktilni, a izdrže 60 milijuna klikova. Između se nalazi jedna RGB LED osvijetljena tipka za on-the-fly promjenu DPI postavke senzora. Scroll kotačić je gumiran, i koračni no s malo manje otpora nego kod Aira. Na stražnjem se poklopcu miša nalazi utisnut TUF logo koji je u sjajnoj izvedbi.

asus_tuf_gaming_m4_wireless_8

Na dnu se miša kao i kod Aira nalaze PTFE nožice, jedna velika, dvije srednje i jedna koja je smještena oko senzora. Ispod senzora se nalazi prekidač za isključivanje miša, odnosno uključivanje u RF 2,4 GHz ili Bluetooth LE modove rada. Optički senzor je oznake 3311 (Pixart), a maksimalne je rezolucije 12.000 DPI-a. Maksimalna brzina praćenja je 300 IPS-a, a maksimalno ubrzanje 35G. Miš je više namijenjen radu nego igri, no senzor je dovoljno sposoban i za igranje.

asus_tuf_gaming_m4_wireless_10 asus_tuf_gaming_m4_wireless_11

asus_tuf_gaming_m4_wireless_12 asus_tuf_gaming_m4_wireless_13

Osam je programabilnih tipaka, tj. funkcija na mišu, a sve je moguće spremiti u tri profila. Četiri su on-the-fly DPI/CPI profila, s mogućnošću promjene od 100 do 12.000 DPI-a, a mišu se može mijenjati i polling rate (report rate) od 125 do 1.000 Hz, te uključiti ili isključiti Angle Snapping funkcija. Pod Power menijem se nalazi indikacija napunjenosti baterije, zatim odabir na kojem će se postotku oglasiti alarm za bateriju (Nikad, i od 10 do 50%), te opcija vremena neaktivnosti nakon kojeg će miš ući u stanje sna (Nikad, te od 1 do 10 minuta). Zadnja je opcija u softveru ona za nadogradnju firmwarea.