corsair_hs70w_1 corsair_hs70w_2

Corsair danas lansira svoje nove gamerske bežične slušalice naziva HS70. Nasljeđuju dobro poznati HS60 model, a donose 2.4 GHz bežičnu vezu niske latencije s preko 10 metara dometa, 50-milimetarske drivere, meke i udobne jastučiće za uši i glavu, te kvalitetne materijale. Eh da, i softverski surround preko CUE aplikacije.

Slušalice dolaze u tipičnom Corsairovom pakiranju, sa žutim akcentima na crnoj podlozi, velikim fotografijama proizvoda i naravno objašnjenjima tehnologija i značajki koje HS70 donose sa sobom.

corsair_hs70w_3 corsair_hs70w_4

Unutar kutije su slušalice smještene u plastično ležište te tako odlično zaštićene od eventualnih mehaničkih oštećenja tijekom transporta. U pakiranju uz njih nalazimo i jamstveni listić (dvije godine jamstva) te upute za korištenje. Zasebno dolazi USB kabel (Type A to Micro USB) za punjenje baterije koja se nalazi u slušalici, zatim USB primopredajnik i odvojivi mikrofon. Slušalice osim na PC možemo spojiti i na PS4 te Nintendo Switch, a uz zaseban adapter i na Xbox One.

corsair_hs70w_5

Osim u ovoj crnoj (Carbon), HS70 dolaze i u bijeloj izvedbi, no odmah moramo primijetiti kako su crne puno elegantnije. Materijali korišteni u izradi su vrlo dobre kvalitete. Kućišta zvučnika su napravljena od ABS plastike sa soft touch finišom, oko kojih su sjajno crni rubovi, a nosač je vrlo kvalitetan aluminijski.

Vanjske strane zvučnika pokriva metalna mreža s Corsairovim logoom, a s unutarnje strane su meki jastučići od memorijske pjene obučeni u umjetnu kožu. Sami su zvučnici presvučeni i zaštićeni tankom mrežastom tkaninom. Naglavni dio je metalni nosač koji je presvučen umjetnom kožom s Corsair natpisom na vrhu, a s donje strane je meka memorijska pjena presvučena umjetnom kožom prošivenom srebrnim koncem. Šav izgleda odlično i estetski dosta podiže slušalice.

corsair_hs70w_6

Dimenzije slušalica su 155 x 100 x 205 milimetara, a masa je 330 grama. S obzirom na to kako nisu prevelike i teške, komfor dugotrajnog nošenja nije narušen. Uz to, zbog mekih jastučića od memorijske pjene nećete ih ni osjetiti na glavi ni nakon dugotrajnog nošenja. Jedino što bi moglo zasmetati je zatvorenost umjetne kože zbog koje se u ovo toplo vrijeme naša koža pojačano znoji.  Slušalice su prilagodljive svim veličinama glave jer imaju određeni stupanj pomaka na nosačima, a i sam se nosač s obje strane može proširiti za više od dva centimetra.

corsair_hs70w_7

S tehničke strane su ove slušalice vrlo dobro potkovane. U kućištima se nalaze 50-milimetarski zvučnici s neodimijskim magnetima, koje smo već viđali kod ranijih Corsairovih slušalica, primjerice kod VOID PRO Surround. Tehničke karakteristike su klasika – raspon od 20 Hz do 20 kHz, impedancija 32 Ohma pri 1 kHz i osjetljivost 111 dB (viša nego kod VOID PRO). Mikrofon unidirekcionalan s efektom prigušenja okolne buke, impedancije je 2  kilo Ohma, frekvencijskog raspona od 100 Hz do 10 kHz i osjetljivosti -40 dB. U lijevoj se zvučničkoj kutiji nalazi i baterija koja omogućava 16 sati autonomije slušalicama, a mi smo ju morali puniti nakon otprilike trinaest sati isprekidanog rada.

corsair_hs70w_8

Radio veza s prijemnikom je na 2.4 GHz i po tvrdnjama proizvođača je niske latencije. Nemamo im razloga ne vjerovati jer je prijenos zvuka bio brz i kvalitetan, bez primjetnog kašnjenja. Na zvučničkim se kutijama nalaze i kontrole, tj. tipke i potenciometar. Na desnoj je samo tipka za uključivanje i isključivanje, dok se na lijevoj nalazi gumom prekriveni jack za mikrofon, micro USB za punjenje baterije, tipka za uključivanje i isključivanje mikrofona te klizni potenciometar za jačinu zvuka.

corsair_hs70w_8a corsair_hs70w_8b

Softver kojim upravljamo funkcijama slušalica je univerzalni CUE 2, a on nam nudi mogućnost fine kontrole glasnoće mikrofona, zatim izraženosti side tonova kod surrounda, a tu je i equalizer od 32 Hz do 16 kHz s pet pred podešenih profila – Movie Theater, Bass Boost, FPS Competition, Clear Chat i Pure Direct. Moguće je definirati i spremati različite profile prema željama, a također isključiti ili uključiti softversku emulaciju 7.1 Surround zvuka. Softver je stabilan i brz, a kao i svaka ovakva aplikacija ne može izvlačiti čuda iz hardvera, nego samo donijeti male fine promjene. Svaka je promjena postavke u softveru popraćena i zvučnim objašnjenjem u obliku ugodnog ženskog glasa.

corsair_hs70w_9

Sva sreća stoga što su ove slušalice odlično pogođene i odlično reproduciraju zvuk usporediv s najboljima iz ove cjenovne klase. Mi standardno kvalitetu zvuka testiramo uz pomoć nekoliko korisnih stranica kao što su WhatHiFi i Audiocheck, te uz mnoštvo dobre muzike i igara. Zvuk koji ove slušalice proizvode je dovoljno moćan, a čist je i jasan u cijelom frekvencijskom spektru. Niski tonovi su dobro izraženi, premda jasno nisu čisti na 20 Hz, nego na otprilike 30 – 40 Hz, srednji su također vrlo dobri pa je govor jasan, a kod vrlo visokih se čuje lagana distorzija premda je to i normalno za ovakve slušalice. Detalji su bogati, balans dobar, i općenito je riječ o dobrim slušalicama. Sa surround funkcijom se jasno ne treba pretjerano zamarati. I premda daje određenu dozu prostornosti ipak malo degradira dobar zvuk u cijelom spektru zvuk koji proizvode u čistom stereo načinu rada. Slušalice su podjednako dobre za muziku, multimediju i igre, a mikrofon odlično hvata i prenosi govor.

S preporučenom cijenom od oko 90 USD, i trenutnom cijenom u Europi od 120 € su konkurentne jer su kvalitetno napravljene, a stvaraju zvučnu kulisu sličnu kao primjerice skuplje Logitechove G933 slušalice. Stoga ih možemo preporučiti svima željnima dobrog zvuka, visokog komfora nošenja i slobode koju nudi bežični rad.