S Define serijom, Fractal donosi dašak ekskluzivnosti u svoje proizvode. Ovaj proizvod karakterizira minimalistička prednja maska/vrata, te unutrašnji zidovi koji su u potpunosti izolirani materijalom za upijanje buke. Zbog toga je i cijena Define modela nešto viša, no kupci koji grade tiho računalo znati će to cijeniti. Kutija je ponovno napravljena u crno-plavoj kombinaciji, a na stražnjoj se strani nalaze sve kupcima relevantne informacije. Baš kao i kod prethodna dva modela, kućište je unutar kutije umotano u veliku vreću te smješteno u dva debela stiropora.

Define Mini je kućište relativno malenih dimenzija (210 x 395 x 490 mm), koje prima isključivo Mini ITX i Micro ATX ploče. Stoga je i njegova inicijalna namjena ponešto drugačija, no i dalje može poslužiti za dobro i moćno desktop računalo, pogotovo zbog dobrih rashladnih karakteristika. Ipak, masivna konstrukcija i debeli, gusti materijal za upijanje buke kumovali su masi od čak 9,50 kg. Prednja su vrata potpuno jednolična, tek s prorezom za LED signalizaciju na vrhu. Stražnja je strana klasična kao i kod drugih Fractala. Na dnu je otvor za napajanje, iznad kojeg su četiri horizontalna prostora za kartice i jedan vertikalni (za. kontroler brzine okretaja ventilatora npr.). Iznad je prostor za stražnji I/O panel, do kojega je 120 mm ventilator koji se vrti na 1200 o/min.Točno iznad ventilatora, smjestili su se otvori za cijevi vodenog hlađenja.

Po otvaranju prednje stranice (vrata s magnetnim kopčama) uočavamo kako su i ona izolirana materijalom za upijanje buke. S obzirom na malene dimenzije kućišta, u prednju je masku moguće smjestiti dva 120 mm ventilatora, od kojih je jedan i tvornički ugrađen. Svaki ventilator ima svoja vratašca te filter za prašinu. Iznad ventilatora se nalaze dva 5.25" utora, od kojih je donji moguće pretvoriti u 3.5". Kvaliteta materijala i izrade je u Define seriji na najvišem nivou, baš kao i završna obrada. Na Fractalu se naime ni na jednom dijelu ne možete slučajno porezati na koji nesavršeni dio, i to je ono što ga uzdiže iznad jeftinijih kućišta.

Prednji je panel smješten na vrh. Osim dva Audio priključka, tu je i tipka za paljenje, dva USB2.0 te jedan USB3.0 utor. Fali kao što vidimo Reset tipka. Tipka za paljenje je aluminijska, a tik ispod nje se nalazi i signalna LED-ica, koja je vidljiva i s prednje strane zbog proreza u vratima.

Donja strana kućišta je slična ARC modelu i tu se nalazi dugački plastični filter za prašinu kojeg je moguće ukloniti radi čišćenja. U kutevima se nalaze masivne gumene nogice, koje kućište čvrsto drže na svim podlogama. Osim prostora za ventilator u napajanju, tu je i još jedan prostor za dodatni 120 mm koji može usisavati friški zrak u kućište.

Po uklanjanju prednje maske, koja je također potpuno izolirana, otvara nam se pogled na malenu unutrašnjost ovoga kućišta. Bočna stranica, baš kao i "plafon" izolirane su aporbcijskim materijalom, a na prostorima za ventilatore je taj materijal moguće ukloniti (na desnoj stranici i na vrhu su mjesta za dodatne 120 mm ventilatore). I Define Mini je, baš kao i ARC opremljen cable management prorezima s gumenim zavjesicama, tako da unutrašnjost ovoga malenog kućišta može biti poprilično uredna. To je naravno iznimno bitno i za dobar airflow. Kaveza za diskove su dva i svaki prima po tri 3.5" ili 2.5" uređaja. Kao i kod ostalih Fractala, uređaji se smještaju u bijele ladice, a svaka je opremljena silikonskim podloškama za eliminaciju prijenosa vibracija. Iznad tih kaveza, smješten je kavez za 5.25" uređaje od koji donji može primiti i 3.5". Sve u svemu solidno posložena unutrašnjost. Ostali smo nažalost bez dijela slika na kojima se vidi potpuno složeno računalo u ovom Miniju (bazirano oko Asus Maximus IV GENE-Z ploče), pa vam to nažalost ne možemo pokazati. Ipak, možemo potvrditi kako se komponente nisu pregrijavale zahvaljujući dobrom propuhu, a kako su apsorpcijski materijali itekako pridonijeli smanjenju buke u kućištu. Jedina mana je pojačano zagrijavanje kućišta tijekom dugotrajnih opterećenja. Mini prima grafičke kartice maksimalne duljine 260 mm s kavezima, ili do 400 mm bez jednog od kaveza. Maksimalna visina hladnjaka za CPU je solidnih 160 mm.

Bundle je identičan onome iz ARC modela. Tu su svi potrebni vijci i distanceri, zatim plastične vezice, maska/adapter sa 5.25" na 3.5", knjižica s uputstvima itd. Define Mini u potpunosti opravdava traženu cijenu u hrvatskim dućanima od oko 650 do 700 kuna. To je prije svega opravdano kvalitetom izrade, dobrom opremljenošću, praktičnošću (odličan cable management), te svakako tvornički ugrađenim materijalom za upijanje buke koji je dokazao svoju efikasnost. Ukoliko slažete malo moćnije računalo, morate računati s povećanim zagrijavanjem unutrašnjosti pa čak i vanjštine, no do pregrijavanja neće doći zbog dobro riješenog provjetravanja. Define Mini svakako ima našu preporuku.