Gigabyte nije znatnije mijenjao pakiranje novih kartica. I dalje je glavni motiv plavo oko na crnoj podlozi. Na kutiji se nalaze osnovne informacije o proizvodu, pa tako i ona da je ovo tvornički overclockirani model čiji grafički procesor radi na 1100MHz. Cape Verde čip koji kuca u HD7770 modelu je kako znamo prvi GPU čiji je tvornički takt dosegao brzinu od jednog gigahertza pa stoga ne čudi što overclockirani model rade na i do 100MHz većim brzinama. Drugi podatak koji kupac saznaje s kutije je kako je u rashladni sistem ove kratice ubačen relativno veliki 100 mm ventilator. To znači kako je uz to što je učinkovitiji vjerojatno i tiši od manjih 92 i 80 mm ventilatora koji se standardno ugrađuju.

Kako je ovo pretprodukcijski primjerak, u kutiji smo uz karticu dobili i kratke upute za instalaciju i korištenje te medij s aplikacijama i upravljačkim programima. U punom bi se retail pakiranju još mogli naći VGA-to-HDMI adapter, CrossfireX mostić i još ponešto. Gigabyte nas nikada nije razmazio s količinom bundlea pa vjerojatno neće ni sada.

Kartica nas izgledom podsjeća na neke ranije viđene modele. Dimenzije su joj 41.5 x 212 x 136.5 mm (VxDxŠ), a karakterizira ju veliki 100 mm ventilator koji sjedi na aluminijskom hladnjaku otprilike sličnog promjera. Sve zajedno je smješteno u crni plastični okvir koji zbog dimenzija ventilatora i hladnjaka nadvisuje tipično Gigabyteovski plavi PCB. Kartica je sazdana na poznatom Ultra Durable 2 dizajnu kojeg karakteriziraju Low RDS(on) MOSFET-i, feritne prigušnice, i All-Solid kondenzatori. Za dodatno napajanje strujom tu je horizontalno orijentirani 6-pinski PCIe Power konektor, a s obzirom da kartica podržava CrossfireX tu je i konektor koji se nalazi na uobičajenom mjestu. Sve u svemu kartica ne djeluje prekomplicirano pa bi i cijena trebala biti takva.

Kao što smo u članku o Asusovoj HD7770 kartici napisali, pogonski agregat toga modela je za Cape Verde XT GPU koji je baziran na GCN arhitekturi, napravljen je u 28 nm proizvodnom procesu, a broji ukupno 1.5 milijardi tranzistora na površini od 123 mm2. Čip je organiziran u 640 stream procesora koji na ovoj gigabyteici rade na taktu od 1100MHz. GPU ima računsku snagu od oko 1.4 TFLOPS-a, dok njegovih 40 teksturnih jedinica može puniti 44 GTexela/s. ROP-ova je 16, sa maksimalnim Pixell fillrateom od oko 17.6 GPixela/s. Memorijski podsistem broji dva su memorijska kontrolera širine sabirnice 64-bita, a oni komuniciraju sa ukupno 1GB GDDR5 video memorije koja u slučaju Gigabyteovog OC modela radi na okruglih 5000MHz efektivno. Kao što sa slike vidimo napajanje je baš kao i na Asusici izvedeno trofazno, a TDP bi trebao biti iznad 80W koliko je u ne-overclockiranoj verziji. Kartica podržava ZeroPower tehnologiju koja na minimalnom opterećenju potrošnju smanjuje na ispod 3W. Video izlazi su standardni za ovu seriju – po jedan DVI i HDMI te dva mini Display Porta (zadnja tir su pozlaćena). Na karticu možemo spojiti četiri monitora u Eyefinity. Eyefinity druge generacije omogućuje spajanje do tri Stereo3D monitora koji koriste Display Port 3D tehnologiju, a tu je i Discrete Digital Multi-Point Audio podrška o kojoj smo pisali ranije. Za razliku od Asusovog DirectCU hladnjaka koji ima direktan kontakt GPU-a i bakrenih toplovodnih cijevi, Gigabyteov je znatno jednostavniji potpuno aluminijski. Biti će zanimljivo vidjeti koliko se točno zagrijava i kakav je u odnosu na Asusov. Krenimo na testove!