Touro Desktop je masivan uređaj koji dolazi u poprilično velikoj kutiji. Nije to čudo ako znamo da se u njegovoj unutrašnjosti krije masivni 3 TB disk kojeg je potrebno ohladiti. Na kutiji prevladavaju lagane bijelo plave nijanse, a oblaci nisu slučajan motiv. Kupovinom ovoga uređaja će te naime dobiti čak 3TB prostora na Hitachijevom "oblaku" za backup vaših podataka. S obzirom da je riječ o tvrdim diskovima, a znamo kako ih je potrebno dobro zaštititi, Hitachi se potrudio i smjestio ih u kartonske kutije koje pravilno nasjedaju u pakiranje. Sam je uređaj još dodatno zaštićen najlonskom vrećicom.

Uz uređaj dolaze i AC/DC adapter (12V, 1.5A), koji je neophodan za napajanje dva diska dovoljnom količinom električne energije, USB 3.0 kabel dužine 1.8 metara (B type to A type), te korisničke upute i jamstveni listić sa 2 godišnjim ograničenim jamstvom. Na samom disku se još nalazi i softver za lokalni i cloud backup podataka. O samom softveru ćemo opširnije pisati u zasebnoj rubrici.

Touro Desktop je modernog dizajna, a napravljen je u kombinaciji plastike i aluminija. Plastične su dvije bočne stranice u piano black boji sa Hitachi logom. Ta dva se sjajna plastična dijela mogu smatrati i poklopcima koji pokrivaju unutrašnjost, tj. diskove i elektroniku koji su pak pričvršćeni na aluminijsko kućište. Ipak, plastične su stranice najvjerojatnije kopčama pričvršćene za aluminij pa nismo htjeli riskirati pucanje plastike otvaranjem. Aluminijsko kućište služi i kao ogromni heatsink koji uspješno odvodi toplinu s diskova i ovi se niti nakon dugotrajnog korištenja ne pregrijavaju. tome doprinose i rešetke za prolaz zraka na stražnjoj i donjoj strani. Na prednjoj se strani u dnu nalazi plava LED-ica koja nam signalizira kako je uređaj pod naponom. Ovaj je Desktop Pro model kao što smo rekli najveći u ponudi i ukupni mu je kapacitet 3TB (formatiran u NTFS ima 2794,5 GB prostora). To znači kako je u uređaj ugrađen masivni 7K3000 (HDS723030ALA640) disk čije se ploče vrte na 7.200 okretaja u minuti a ima 64 MB priručne memorije. Disk naravno ima SATA III sučelje, a kontroler na tiskanoj pločici unutar uređaje to pretvara u USB 3.0, koje je naravo unazad kompatibilno s USB 2.0 standardom. USB 3.0 sučelje kao što znamo ima teoretsku maksimalnu brzinu od 5 Gbita/s, dok je USB 2.0 imalo "samo" 480Mbita/s. To znači kako će brzine transfera ponajprije ovisiti o brzini tvrdog diska, i kako USB 3.0 sučelje ne bi trebalo biti usko grlo.

Dimenzije Touro Pro modela su 129 mm x 183 mm x 60 mm (D x V x Š), a masa mu je tek malo ispod jednog kilograma – 0.97 kg. Jasno je da je kao takav namijenjen stajanju na desktopu, no za nuždu ga ipak možete i prenijeti jer nije pretežak. Na podlozi stoji čvrsto i sigurno što je zasluga četiri gumene nogice razvučene u kuteve uređaja, a rešetka za hlađenje se kao što vidimo nalazi i s donje strane. Na stražnjoj se strani kao što vidimo nalazi Kensington Lock utor, 9 pinski USB3.0 utor i DC konektor. Zamjerku stavljamo na činjenicu kako ne postoji prekidač za napajanje.