honor_7c_9 honor_7c_10 honor_7c_11 honor_7c_12

Operativni sistem je Android 8.0 s EMUI sučeljem na sebi. Huawei i Honor uređaji dolaze s pregršt predinstaliranih aplikacija, i onih korisnih i onih manje korisnih. Sučelje ne radi potpuno glatko kako bi očekivali, osjeti se malo kašnjenje u renderiranju, no obećano je ubrzanje s budućom nadogradnjom softvera.

Lockscreen je klasičan s mogućnošću brzog poziva kamere, što je moguće i dvostrukim pritiskom na volume down tipku. Na lock screenu se periodički izmjenjuju wallpaperi što je moguće i isključiti. Home screena su ukupno tri, s mogućnošću dodavanja novih, a skroz desno je korisni Google Feed. Sučelje možemo podesiti u dva načina rada, klasičan koji vidimo na slikama iznad i drawer koji je bliži originalnom Android iskustvu. Tipke za kretanje su virtualne (navigation bar), a možemo koristiti i tzv. navigation bar koji ima četiri funkcije dodir na ekran za povratak, dodir pa puštanje pa dugi dodir ekrana za home screen, dodir i pomicanje za overview i pomicanje (drag) za move position funkciju.

honor_7c_13 honor_7c_14 honor_7c_15 honor_7c_16

Padajući meni i notifikacijsko područje je klasično s deset brzih funkcija, podešavanjem osvjetljenja i pristupom glavnom meniju podešenja. Pregled otvorenih aplikacija pozivamo dužim pritiskom na overview tipku uz pomoć koje možemo koristiti i split-screen funkciju. Homescreen možemo uređivati na klasičan način dodavanjem novih wallpapera, widgeta, mijenjanjem načina na koji se dešavaju tranzicije između ekrana, a mijenjati možemo i veličinu mreže za aplikacije. Aplikacije na ekranu možemo slagati ručno ili automatski, slagati ih u mrežu trešnjom uređaja, automatski dobivati sugestije za aplikacije koje najčešće koristimo, uključiti ili isključiti kontinuiranu petlju home screenova, te isključiti Google Feed ako ga ne koristimo.

honor_7c_17

honor_7c_18 honor_7c_19

Sučelje kamere je vrlo jednostavno za korištenje s glavnim tipkama lijevo i pomoćnim desno. Dodatne menije povlačimo s krajeva ekrana, a tu su Settings i Modes. U modovima rada imamo HDR, Panorama, Filter i Watermark, s mogućnošću dodavanja novih (Document Scan i Good Food).

honor_7c_camera_1 honor_7c_camera_2

honor_7c_camera_3

honor_7c_camera_5 honor_7c_camera_6

Fotografije koje stvara glavna kamera su sasvim zadovoljavajuće uz dobro osvjetljenje i kada ne koristimo HDR. HDR je jedino korišten u slučaju fotografije automobila, a tada je kamera puno sporija. U noćnim su uvjetima fotografije loše zbog visokog ISO-a, a i za pristojan video materijal je potrebno odlično osvjetljenje. Prednjoj kameri fali detalja na slici, a u uvjetima odlične osvijetljenosti producira solidne fotografije. Fotografije iznad su smanjene, a originale pogledajte ovdje.

honor_7c_21 honor_7c_22 honor_7c_23 honor_7c_28

honor_7c_24 honor_7c_25 honor_7c_27 honor_7c_26

Settings meni je bogat opcijama za podešavanje i prilagođavanje, a logično je označen i raspoređen u pod sekcije. Opcija je pregršt, od onih kojima upravljamo s aplikacijama, mrežama, stanjem baterije, spremišta podataka, zvukom, sigurnošću, računima itd. Ovdje možemo mijenjati i izgled home screena (standard i drawer), sistemsku navigaciju (bar ili dock), omogućiti upravljanje jednom rukom i pokretima itd. Kada smo se žalili na bijelu boju ekrana, treba znati kako je moguće odabrati i druga dva moda osim standardnog, a to su warm i cold, međutim oni nisu ugodni za korištenje – warm je previše žut, a cold previše plav. Uređaj ima i opciju za Eye Comfort (noćni mod rada), a zanimljivo je kako ga se može podesiti da se uključi i isključi u točno određeno vrijeme. Eye Comfortu možemo mijenjati toplinu boja i prilagoditi ga onako kako nam je najbolje za čitanje u uvjetima slabije osvijetljenosti.