Futuremark sintetika

NUC smo u ovome prvom testu usporedili s nekim ranije testiranim prijenosnicima, ali i ove godine testiranim NUC 6i5SYH uređajem. Riječ je o OpenCL Accelerated testu i vidimo kako je rezultat izvrstan – u samom vrhu s moćnim prijenosnicima.

3DMark performanse su jednostavno izvrsne za jedno integrirano rješenje. Vidimo kako Iris Pro 580 skida s trona Iris Pro 6200 koja se nalazi u i7-5775C procesoru.

CPU performanse

Performanse CPU-a su očekivano dobre, a čak su i nešto više nego s istim procesorom u Alienware prijenosniku.

Jasno, 6700HQ s 45W TDP-om ne može biti brz kao desktop procesor 5775C s 65 W TDP-om, no rezultat je sasvim respektabilan i ponovno malo viši nego kod Alienware-a.

RAM performanse

Memorijske performanse su jednostavno odlične, Alienware prijenosnik s istim procesorom i konfiguracijom memorije jako zaostaje, pa nas ove performanse podsjećaju na brze DDR4 desktop Skylake sisteme.

SSD performanse

Intel_NUC6I7KYK_12

Performanse SSD-a 540 su onakve kakve proizvođač obećava. Jedina prava mana ovoga M.2 SSD-a je održiva brzina zapisa koja se s vremenom spusti pa je to potrebno imati na umu prilikom zapisa velike količine podataka. U svemu ostalom je ovaj disk izvrstan, a i ne zagrijava se previše.