Već prvi pogled na miša daje nam do znanja da se ne radi o istoj G5-ici koju smo isprobali prije skoro dvije godine. Ako se sjećate, kada se pojavio prvi G5 imao je izgled koji je oponašao istrošeni i sapljeni metal ispod kojeg probija hrđa. Kako su nam tada rekli na prezentaciji, svaki se miš ručno farbao tako da je praktički svaki primjerak bio unikatan. Ova unikatnost je čini se zadržana i kod novog dizajna. Gornji dio miša je presvučen tamno plavom plastikom na kojoj su crne "mrlje". "Mrlje" su hrapave i malo izbočene tako da miš i daje jako dobro sjedi u ruci i ne kliže se. Ako imate bujnu maštu i ako vam je geografija bila jedan od dražih predmeta u školi onda će vam taj gornji dio miša izgledati kao skrutnuta plava lava. Takvom doživljaju doprinose i 3 male ledice koje svijetle naradžasto i služe kao indikator osjetljivosti senzora.

 

Tu je još jedna novina vidljiva koju je moguće uočiti na prvi pogled. Umjesto 3, novi G5 ima 4 dodatna gumbića. Izgleda da je Logitech odlučio stati na kraj prigovaranjima i dodati na bok miša još jednu tipku koja po defaultu ima funkciju "Forward". Novi G5 dakle ima dvije tipke na lijevom boku za funkcije "Back" i "Forward" te dvije malene tipke za smanjivanje i povećavanje osjetljivosti optičkog senzora koje su smještene ispred kotačića za scrollanje. Kad smo kod kotačića za scrollanje, to je još jedna karakteristika stare G5-ice na koju su se korisnici žalili. Kotačić za scrollanje je na staroj verziji miša bio prilično izbočen i dosta tvrd. To je također popravljeno tako da je na novom G5 scroll postavljen malo pliće i mekši je tako da ga je lakše koristiti.

Novi G5 je u pogledu veličine isti kao i stariji brat, dakle, veliki, položeni miš s izduženim trupom. Ono što je također isto je i hrapava, gumasta, plastika s bočnih strana koja omogućava dobar grip i spriječava klizanje miša što se pokazalo izuzetno praktično na ovim ljetnim vrućinama kada se ruke dosta znoje. S lijeve i s desne strane miša također postoje žljebovi za prste (na desnoj strani za mali prst, na lijevoj za palac). Iako je muškom dijelu ekipe miš savršeno pristajao u ruku (op.ur. nije baš savršeno, možda je mrvicu prevelik) autorica ovog članka ima malu ruku tako da joj je miš nakon nekoliko sati korištenja ponekad postajao malo zamoran jer ga nije mogla pravilno držati. No, pošto je ženski dio gejmerskog svijeta još uvijek relativno malen, ovakve dimenzije miša ne možemo Logitechu uzeti za zlo. S donje strane miša nalaze se dvije velike i jedna mala teflonska "capica", a one omogućavaju lagano klizanje miša po podlozi. Osim rupice u kojoj se skriva laserska dioda, na donjem dijelu miša su također utor za umetanje kašetice s utezima te gumb za izbacivanje kašetice iz tijela miša.

Cool faktor ovog miša je definitvno kašetica s utezima tj. činjenica da se težina miša može prilagoditi svakom korisniku. Vaša autorica je ovu mogućnost isprobavala na sve moguće načine dok konačno nije našla težinu koja joj odgovara. Zamjena utega je jako jednostavna, čak i po mraku jer "hangar" u koji se smješta ova kašetica svijetli. Potrebno je samo kliknuti na gumbić "Eject" na poleđini mišta i kašetica s utezima izlazi van, a jednako se lako stavlja nazad – potrebno ju je samo gurnuti unutra i pritisnuti dok se ne čuje "klik". Korisniku je na raspolaganje stavlejno 16 utegića od kojih polovica ima masu od 4.5 grama a polovica od 1.7 grama.

G5 se kao i svi noviji miševi na računalo spaja preko USB priključka. Kabel koji miš povezuje s računalom dug je čak dva metra što je odlično, a opleten je grubom plastičnom tkaninom što je odlična ideja jer je kabel zbog toga izdržljiviji i ne zapinje za rubove stola. U ovom pogledu također nema novosti u odnosu na staru verziju miša.