Noctua je prije nekog vremena promijenila dizajn pakiranja hladnjaka, a to je kao što sa slika vidimo zahvatilo i dizajn pakiranja njihovih ventilatora. Na prednjoj se strani nalazi prozorčić kroz kojeg djelomično vidimo proizvod, dok je stražnja strana rezervirana za detaljnije objašnjenje o kakvom je proizvodu riječ. Pakiranje na vrhu ima nosač i prorez pa je jednostavno za izlaganje u dućanima.

I ranije su Noctuina pakiranja imala odvojivu stranicu s detaljnom analizom proizvoda i njegovih karakteristika, no sada su otišli korak dalje i na ovome se pakiranju nalaze čak dvije odvojive stranice. Očito je kako imaju puno toga za objasniti i pokazati kada je riječ o F12 ventilatoru. Na prvoj su opisane glavne četiri korištene tehnologije (Heptaperf Impeller, Stepped Inlet Design, SSO2 Bearing i Focused Flow Frame), s detaljnim grafičkim prikazom. Na drugoj su strani pak pobrojali ostatak detalja vezanih za proizvod. Sve u svemu vrlo iscrpno, a vjerujemo kako će se ovo svidjeti naprednijim korisnicima.

Ventilator i prateći bundle nalaze se u ležištu napravljenom od prozirne plastike, a odmah pri prvom pogledu vidimo kako je ovaj ventilator drugačiji od do sada viđenih iz Noctue. Uz njega će te još dobiti i četri gumena čepića za pričvršćivanje (premda će se za montažu na hladnjake najčešće koristiti nosači koji dolaze uz hladnjak), zatim produžni 4 pinski upleteni kabel, 4 pinski Y kabel (za spajanje dva ventilatora na jedan priključan na ploči, 4 pinski reduktor broja okretaja i četiri vijka za kućište.

Kremasta se boja ventilatora nije mijenjala, a novost su kao što vidimo gumene kapice u svim kutevima ventilatora za eliminaciju prijenosa vibracija (ukupno ih je osam komada). Novost su i usmjerivači zraka koji na sebi, baš kao i lopatice imaju ureze koji za zadatak imaju smanjiti vrtloženja zraka i time buku. Noctua ovu tehnologiju zove Focused Flow Frame, a usmjerivači zraka su postavljeni pod različitim kutevima (od 31 do 37°) kako bi se buka raširila po širem spektru i time se zvuk bolje prilagodio ljudskom uhu. Sam je rotor ventilatora sa sedam lopatica također prilagođen Focused Flow filozofiji, a Noctua to zove Heptaperf impeller. Kako bi se buka dodatno snizila tu je i SSO2 ovješenje ventilatora, zatim Stepped Inlet Design koji stvara turbulenciju na ulazu kako bi stvorio prijelaz iz laminarnog strujanja zraka u turbulentno što smanjuje buku usisa, povećava protok zraka i usis što je posebno bitno u skučenim prostorima. Uz to tu je i mikrostrukturna površina samog tijela koja smanjuje buku, a za veću izdržljivost kućište ovješenja je napravljeno od mesinga.

Maksimalni broj okretaja vrtnje ventolatora je 1500 o/min, pri čemu se stvara statički pritisak od 2,61 mm H2O i protok zraka od 93,4 m3/h. Količina buke koju ventilator tada svara je prema proizvođačevim specifikacijama 22,4 dB(A). Ukoliko pak koristimo L.N.A. (low noise adapter), broj se okretaja spušta na 1200 o/min, statički pritisak na
1,83 mm H2O a protok zraka od 74,3 m3/h. U oba je slučaja ukupni statički pritisak dosta narastao u odnosu na P12 model (1,68 mm H2O). Korištenjem se L.N.A. naravno i smanjuje buka, a vrijednost koju proizvođač navodi je
18,6 dB(A).Ventilator naravno radi na maksimalnom naponu od 12V uz maksimalnu ulaznu struju od 0,05A pri čemu je potrošnja energije 0,6W. Potrošnja je kao što vidimo dosta niža nego kod usporedivih ventilatora, a treba napomenuti kako ventilator ima i svoju automatsku kontrolu broja okretaja kada je spojen na četiri pinski konektor. Proizvođač za automatsku kontrolu koristi NE-FD1 PWM kontroler koji integrira Smooth Commutation Drive (SCD) tehnologiju za tiši rad i nižu potrošnju energije. Što se kvalitete materijala i završne obrade tiče ona je kao i uvijek kod Noctue na maksimalnoj mogućoj razini. MTBF je veći od 150.000 sati, a Noctua daje jamstvo od 6 godina na proizvod.