ohoho_6

Računalo je uredno posloženo i kabeli su posloženi onako kako je bilo najbolje  moguće pa problema s rashlađivanjem komponenata tijekom testa nismo imali. Skidanjem bočne stranice vidimo kako i grafička kartica ima svoj maleni ventilator, a zrak se usisava kroz rešetku bočne stranice. Kao što vidimo, bočne su stranice odvojene plastičnim “stupovima” koje proizvođač sam printa iz bioplastike.

ohoho_7

Dugački metrički vijci drže donju stranicu pritegnutu u cjelinu, i računalo se vrlo jednostavno rastavlja kako bi se pristupilo unutrašnjosti radi servisiranja i redovitog čišćenja (što će biti potrebno jer nema mrežica ili filtera prašine). Ventilator je u radu tih i adekvatno rashlađuje procesor i komponente.

ohoho_8

Prekidači, tipke, kućišta i USB portovi se nabavljaju iz Kine i svi posjeduju potrebne certifikate i dozvole.

ohoho_9

ITX napajanje i AC-DC adapter (12V/10A) također dolaze iz Kine te imaju sve potrebne certifikate. Računalo u radu troši maksimalnih 40 W, dok je u stanju mirovanja potrošnja oko 10 W.

ohoho_10 ohoho_11

S obzirom da smo sve ove komponente već davno testirali otprilike znamo kakve performanse imaju, te znamo kako je snaga sasvim adekvatna za uredski rad, multimediju te igranje manje zahtjevnih naslova (eSports). Stoga smo se koncentrirali na testove zagrijavanja i potrošnje, a kao što sa slika vidimo ovo je kućište sasvim dobrih termalnih sposobnosti i komponente se ne pregrijavaju.

Ohoho je kao što vidimo vrlo zanimljiv proizvod domaće izrade i svakako ga treba uzeti u obzir ako ste u potrazi za malenim, efikasnim i zanimljivim računalom. Tu je i onaj faktor mirisa drva, koji svakako nije tipičan za računala na koja smo navikli i generalno gledajući nama se ovako sklopljeno računalo jako svidjelo. Cijene su na upit kod proizvođača, a naravno ovise i o komponentama koje se ugrađuju. Proizvođač nam je napomenuo i kako čeka izlazak low profile AMD Polaris 11 kartice koja će biti adekvatna i za FullHD gaming, a u planu je i razvoj Micro-ATX verzije do 250W za Virtual Reality primjenu.