I dok je AMD svoju high-end HD7970 karticu odlučio u početku i preko partnera nuditi samo u osnovnom, referentnom, dizajnu, Nvidija je od početka partnerima dala otvorene ruke u dizajniranju barem hlađenja za kartice. Tako je Palit uz referentni model, predstavio i ovaj Jetstream koji osim što dolazi s drugačijim hlađenjem ima i malo tvornički podignute taktove. Kutija je moramo priznati odlično dizajnirana, uz minimalističku prednju stranicu, informativnu stražnju i otklopljivu prednju na kojoj možemo saznati sve zanimljive informacije o proizvodu te vidjeti i sam hladnjak na kartici kroz prozorčić.

Čini se kako ni Palit nije naročito izdašan po pitanju dodatne opreme baš kao i većina drugih proizvođača. Sve što će te u kutiji uz karticu naći je medij s upravljačkim programima i aplikacijama, upute za brzu instalaciju, jedan napojni kabel (2×6-pin u 1×8-pin), DVI-to-VGA adapter i DVI-to-HDMI adapter. Za jednu high-end karticu prilično mršav bundle.

Moramo priznati kako je ovaj Palitov Jetstream model jedan od ljepših koji smo u zadnje vrijeme vidjeli. Masivna "hauba" hlađenja pobojana je u elegantnu zlatno-crnu kombinaciju, a tri ventilatora inspirirana avionskim turbofan propelerima daju dojam moćnog i tihog hlađenja. Kartica je duga solidnih 27 cm, pri čemu je PCB dugačak oko 25.5 cm. Premda je hlađenje dual-slot tipa, njegova konstrukcija nadilazi taj drugi slot te je maksimalna debljina kartice na jednom dijelu preko 5 cm. Tri su ventilatora kao što smo rekli inspirirani lopaticama Turbofan motora, pa od tu i ime kartice Jetstream. Rubni su ventilatori promjera 8 cm, do je središnji veći za 1 cm. Svi su automatski kontrolirani, a središnji ima i plavo LED osvjetljenje koje nije prenapadno. Dva se rubna ventilatora vrte s lijeva na desno, dok se središnji okreće s desna na lijevo kako bi se eliminirala vrtloženja zraka. Ta tri ventilatora hlade veliki aluminijski hladnjak koji s bakrene jezgre na listiće toplinu prenosi putem četiri debele bakrene cijevi. Napajanje kartice je šest fazno s Dr.MOS driverima. GK104 čip na ovoj kartici radi na tvornički podignutom osnovnom taktu od 1085MHz uz mogućnost Turbo frekvencije od 1150MHz. Ovo karticu čini za oko 8% po pitanju GPU snage u odnosu na referentni model. GDDR5 memorije na ovoj kartici ima 2GB, a radi na taktu od 1575MHz, tj. 6300MHz efektivno. To je za oko 5% brže nego kod referentnog modela. Uz 256 bitnu sabirnicu (četiri 64 bitna kontrolera), maksimalna memorijska propusnost tako iznosi 201.6GB/s (referentni ima propusnost od 192.2GB/s).

Baš kao i referentni model i ova kartica ima dva dual-link DVI izlaza, te HDMI i DisplayPort izlaze. Tako je za razliku od GTX580 modela, prostor za ispuhivanje toplog zraka kraći za jedan DVI konektor. Kartica podržava 3-way SLI kombinaciju, a konektori su na uobičajenom mjestu. Da drugom su kraju dva PCIe Power konektora – jedan osam i jedan šest pinski. Palit za ovu karticu preporučuje minimalno napajanje od 550W sa mogućnošću isporuke 38A preko 12V voda. Kartica iam PCIe 3.0 sučelje, podržava DX11.1 i OpenGL 4.2 API-e, te standardne 3D Vision, 3D Vision Surround, CUDA i PhysX tehnologije.