raijintek_ophion_7l_1

Kao što mu ime govori, Ophion 7L je maleno ITX kućište zapremine 7 litara. Namijenjeno je ugradnji Mini ITX ploča, SFX napajanja i grafičkih kartica niskog profila širine jednog slota. Uz to, prima i dva 2,5-inčna diska, a dizajnom je jednostavno, no vrlo elegantno.

raijintek_ophion_7l_3

Sukladno svojim dimenzijama, Ophion 7L dolazi u malenoj kartonskoj kutiji unutar koje je odlično zaštićeno u debelu stiro-pjenu i najlon. Kartonska kutija na sebi ima fotografije proizvoda, te osnovne informacije o proizvodu.

raijintek_ophion_7l_4

Ophion 7L je ugrubo oblika kutije za cipele, i nema neke dizajnerske crte o kojima možemo pričati. Vrlo jednostavno, no ipak elegantno kućište dolazi u ovoj bijeloj, ali i crnoj izvedbi. Dizajneri su se tek malo zaigrali kada su rupe za ventilaciju u pitanju na njegovoj lijevoj bočnoj stranici te na vrhu. Dimenzije kućišta su 101 x 312 x 224 milimetara, a masa je okruglih 2 kilograma.

raijintek_ophion_7l_5

Masu snižavaju i dvije bočne stranice koje su napravljene od aluminija debljine 2 milimetra, dok je ostatak kućišta čelik (SPPC) debljine 0.8 milimetara. Desna bočna stranica je puna, a lijeva je kao što smo vidjeli perforirana. Stražnja je strana kućišta rezervirana za široki prorez stražnjih I/O portova na matičnoj ploči, jedan prorez za single slot grafičke kartice niskog profila, perforaciju i produžni konektor za strujni utikač.

raijintek_ophion_7l_6 raijintek_ophion_7l_7

Na vrhu se kućišta nalazi zanimljiva perforacija te dva nosača za 92-milimetarske ventilatore. Ujedno, tu su i Type A USB 3.0 i Type C USB 3.2 portovi. I donja je strana većim dijelom perforirana pa tako ukupno gledajući ovo maleno kućište može ostvariti sasvim solidan protok zraka, naravno, ako montiramo ventilatore. Ako odlučimo graditi potpuno tiho ili nečujno računalo perforacije bi trebale osigurati kakvu takvu izmjenu zraka. Naravno, ni jedna od ovih perforacija nije filtrirana, pa treba češće čistiti ili ispuhivati unutrašnjost. S donje se strane u kutevima nalaze i četiri gumene nožice koje sprječavaju klizanje po površini. Ujedno, i s donje je strane moguće montirati još jedan 92-milimetarski ventilator.

raijintek_ophion_7l_8

Prednja je stranica potpuno zatvorena i ne može ju se ukloniti. Na dnu se nalazi tipka s Raijintek logoom koja svijetli bijelom bojom kada računalo radi. Kućište ima vrlo jednostavan, no zapravo vrlo elegantan dizajn, pogotovo zbog aluminijskih površina.