tt_core_p5_tge_0

Ako ste odlučili u potpunosti izložiti svoje računalo pogledima jer imate što za pokazati, RGB LED-ice bliješte sa svih komponenata, tada je Core P5 Tempered Glass Edition kućište idealno za vas. Komponente su otvorene pogledu sa svih strana osim stražnje, a kućište dolazi s tri staklene stijene i elementima od nehrđajućeg čelika pa sve skupa izgleda odlično. Osim u vertikalnu poziciju, P5 možemo staviti i u horizontalu ali i objesiti na zid. Grafičke kartice se uz pomoć PCIe risera mogu ugraditi vertikalno, a kućište je i posebno prilagođeno vodenim hlađenjima (LCS certifikat).

tt_core_p5_tge_1 tt_core_p5_tge_2

Kućište prati DMD ili Dismantable Modular Design pa u kutiji dolazi potpuno rastavljeno i potrebno ga je slagati. Odmah po otvaranju nas je dočekala kutija u kojoj se nalaze elementi napravljeni od nehrđajućeg čelika koji drže čitavu staklenu konstrukciju, a fale jedino šipke koje se nalaze u zasebnoj kutiji. Elementi, tj. spojnice, vijci, nožice i gumene podloške su vrlo odlično zaštićeni i vrlo efektno prikazani unutar kutije.

tt_core_p5_tge_3 tt_core_p5_tge_4

Ispod kutije s elementima su tri stranice od kaljenog stakla debljine 5 milimetara. Staklo dolazi zaštićeno u najlonu koji je nalijepljenje na obje strane, a stiro-pjena ga štiti od oštećenja. Ovdje nalazimo i popis dijelova, s njihovim dimenzijama, količinom te načinom slaganja.

tt_core_p5_tge_5 tt_core_p5_tge_6

Kaljeno staklo je odlično obrađeno i jasno vrlo je čvrsto te otporno. Veća je ploha dimenzija 570 x 570 x 5 milimetara, a manje dvije su 570 x 196 x 5 milimetara. Ispod stakla, a unutar stiropora koji čuva metalni dio kućišta su smještene plastične noge sa svojim vijcima koje se montiraju pod metalni dio kućišta ako ga želimo orijentirati vertikalno, a u kutiji su šipke od nehrđajućeg čelika koje nose staklenu konstrukciju.

tt_core_p5_tge_7 tt_core_p5_tge_8

Glavni dio kućišta na koji i u koji se montiraju komponente je napravljen od metala i dimenzija je 570 x 570 x 50 milimetara. Na unutarnjoj strani je nosač matične ploče, napajanja i vodenih hlađenja, a na vanjskoj je poklopac koji ima mrežu za ventilaciju te rupe za zidne nosače. Oko matične ploče i mjesta na koje dolazi napajanje su smješteni i gumirani prorezi za provlačenje kabela pa unutrašnjost može biti vrlo uredno složena.

tt_core_p5_tge_9 tt_core_p5_tge_10

Prednji panel se sastoji od svije statusne LED-ice (Power i HDD), aluminijske tipke za uključivanje, dva USB 3.0 porta, dva USB 2.0 porta, utičnica za slušalice i mikrofon, te Reset tipke na samom dnu. Elementi od nehrđajućeg čelika imaju odličnu završnu obradu, vrlo su elegantni i svakako podižu dizajn kućišta na višu razinu. Noge koje dolaze ispod metalnog dijela kućišta su plastične s metalnom unutarnjom konstrukcijom a za kućište ih pričvršćujemo s četiri vijka.

tt_core_p5_tge_11 tt_core_p5_tge_12

Skidanjem stražnjeg poklopca kućišta dolazimo do još dvije kutije u kojoj su različiti nosači, ali i otvara nam se pogled na relativno prostranu unutrašnjost. Vidimo kako je mjesta sasvim dovoljno za aranžiranje kabela (50 milimetara), vidimo tri plastična nosača za 3.5″ diskove koji se lako mogu ukloniti i koji uz dodatak još jednog elementa mogu primiti i 2.5″ diskove.

tt_core_p5_tge_13 tt_core_p5_tge_14

U kutiji koja je bila u kućištu nalazimo nosače za napajanje, nosač za 2.5″ disk, nosač za grafičke kartice koje mogu biti postavljene vertikalno ili horizontalno, dodatne gumene nožice za horizontalu orijentaciju kućišta, vijke, plastične vezice, zvučnik te ostale elemente potrebne za sklapanje računala. U drugoj se kutiji nalazi još jedan nosač za 3.5/2.5″ diskove kojeg je moguće montirati pored matične ploče, PCIe Riser za vertikalnu orijentaciju grafičke kartice te korisničke upute za sklapanje.