AMD daje podršku Raytracing implementaciji kroz Vulkan API

Datum objave 20.03.2020 - Uredništvo

AMD daje podršku Raytracing implementaciji kroz Vulkan API

AMD daje podršku Raytracing implementaciji kroz Vulkan API

vulkan_raytracing_redcarvulkan_red_car

Jučer je Khronos Grupa, neovisno tijelo koje upravlja razvojem najznačajnijeg multiplatformnog API-ja na “niskoj” razini – “Vulkan”, najavila službenu podršku za implementaciju Raytracing proširenja.

Raytracing je 3D tehnika renderiranja koja realno simulira odbijanje svjetlosnih zraka ili presijecaju geometriju scene, njihovu interakciju s materijalima i drugim izvorima svjetlosti radi stvaranja fotorealističnih slika. Široko se koristi u filmskoj industriji i drugim 3D produkcijama, a s novim mogućnostima Vulkan počinje biti praktičan za aplikacije i igre u stvarnom vremenu. Vulkan Ray Tracing (VRT) implementira koherentni okvir Raytracinga u grafičkom API-ju niske razine, te omogućava fleksibilno spajanje rasterizacije i ubrzavanja Raytracinga. Ray Tracing osmišljen je da bude hardverski agnostičan i na taj se način može ubrzati na postojećim računalnim resursima GPU-a i namjenskim Raytracing jedinicama, sve dok postoje unutar GPU-a.

Ray Tracing sastoji se od niza Vulcan, SPIR-V i GLSL ekstenzija, od kojih su neke neobavezne. Primarno proširenje VK_KHR_ray_tracing pruža podršku za izgradnju i upravljanje strukturom ubrzanja, nadziranje stanja i statusa Raytracing sjenčanja i globalnih Raytracing upita za isprepleteno sjenčanje. VK_KHR_pipeline knjižnica pruža niz programskih postupaka sjenčanje koji se lako mogu povezati s Raytracingom. VK_KHR_deferred_host_operations omogućuje intenzivne operacije urapvljačkog softwera, Raytracing kompajliranje ili CPU ubrzanje građevnih struktura.

AMD_2018_Q2_SW_Headshots-Andrej 1

AMD-ov stariji podpredsjednik Andrej Zdravković, koji je zadužen za sav AMD-ov softverski razvoj, tom je prilokom izjavio:
Standardizacija Raytracinga u Vulkan API-u je važan korak ka omogućavanju Raytracing dostupnosti na širokom rasponu uređaja, kao i omogućavanju programerima da u potpunosti koriste ovu tehnologiju. AMD će pružiti podršku za sve glavne mogućnosti ovog API proširenja, uključujući “ray shading”, “ray queries” i CPU ubrzanje upravljanja strukturom. AMD će blisko raditi s programerima kako bi osigurali izvrsne performanse naše implementacije Vulkan RayTracinga; ovi napori će nam omogućiti da krajnjim korisnicima pružimo vizualno još impresivniju grafiku na AMD Radeon GPU-ima“.
Više... Vaš Komentar Top
Predstavljen 5G Nokia pametni telefon

Datum objave 20.03.2020

Predstavljen 5G Nokia pametni telefon

Nokia_8.3

HMD Global, dom Nokia telefona, jučer je predstavio tri nova Nokia pametna telefona, novog člana Originals obitelji i svoju potpuno novu jednostavnu uslugu roaminga podataka. Nokia 8.3 5G prvi je 5G Nokia pametni telefon koji je dodan u portfelj, a pridružili su mu se novi Nokia 5.3 i Nokia 1.3, kao i najnoviji član Originals obitelji, Nokia 5310. HMD Global ulazi u potpuno novu kategoriju usluga s HMD Connect Global Data Roamingom, inovativnom i jednostavnom uslugom koja vas drži povezanima s onime što vam je najvažnije.

Nokia_5.3

Cijene i dostupnost

 • Nokia 8.3 5G globalno je dostupan od ljeta 2020. godine i dolazi u Polar Night boji po globalnoj prosječnoj maloprodajnoj cijeni od 599 eura za 6GB / 64GB RAM / ROM-a i 649 eura za 8GB / 128GB mogućnosti pohrane.
 • Nokia 5.3 dostupan je na globalnoj razini od travnja, a dolazi u boji Cyan, boji pijeska i ugljena s 4GB / 64GB RAM / ROM konfiguracijom po prosječnoj globalnoj maloprodajnoj cijeni od 189 eura.
 • Nokia 1.3 dostupan je na globalnoj razini od početka travnja, a dolazi u boji Cyan, boji pijeska i ugljena s prosječnom globalnom maloprodajnom cijenom od samo 95 eura
 • Nokia 5310 bit će dostupan u bijeloj / crvenoj i crnoj / crvenoj boji od kraja ožujka po globalnoj prosječnoj maloprodajnoj cijeni od 39 eura.
 • HMD Connect BETA će se pokrenuti putem HMDConnect.com s paketom koji uključuje SIM karticu, do 1 GB roaming podataka, uključujući porez i dostavu po cijeni od 19,95 eura. 14-dnevni globalni plan roaminga podataka kreće se od 9,95 eura, a nadogradnje plana kreću se od 5 eura.
 • 007 brendirana Kevlar maska za mobitel dostupna je na globalnoj razini počevši od kraja ožujka po 19,99 eura za Nokia 7.2 i Nokia 6.2
Više... Vaš Komentar Top
AMD Ryzen 9 4900H

Datum objave 18.03.2020

AMD Ryzen 9 4900H

Ryzen Mobile 4000 H series_2

Nakon jučerašnje najave, AMD danas i službeno najavljuje AMD Ryzen 9 4900H – najmoćniji mobilni procesor, zasnovan na „Zen2“ arhitekturi i proizveden 7nm litografskom tehnologijom. Novi AMD Ryzen 9 4900H dizajniran je kao procesor za igračka prijenosna računala i prijenosne radne stanice. S 8 procesorskih i 8 grafičkih jezgri, kao i frekvencijskim rasponom od 3,3 do 4,4 GHz za CPU i 1,75 GHz za GPU, ovaj mobilni procesor želi postići ono što je Ryzen 9 učinio na tržištu radne površine – preuzeti uzeti krunu brzine od konkurencije.
Ali AMD je otišao korak dalje! U suradnji s bliskim partnerima, proizvođačima prijenosnih računala, stvorili su verziju procesora Ryzen 9 4900H dizajniranog za 21 milimetar tanka prijenosna računala! Ryzen 9 4900HS troši 35 W i ima radne frekvencije u rasponu od 3 do 4,3 GHz. U usporedbi sa svojim izravnim konkurentom – 45W Core i9-9880H, Ryzen 9 4900HS je do 56% brži u najzahtjevnijim operacijama poput 3D renderiranja u Blenderu ili 23% brži u transkodiranju videa u HandBrakeu.
Više... Vaš Komentar Top
200 petaflopsa protiv virusa

Datum objave 18.03.2020

200 petaflopsa protiv virusa

SummitLeadspace

Moć superračunala Summit koriste znanstvenici kako bi identificirali podrijetlo i strukturu virusa SARS-CoV-2 (naziv korona virusa koji uzrokuje Covid-19 je SARS-CoV-2) te analizirali podatke o 8.000 lijekova kako bi vidjeli način reagiranja varijabli s različitim virusima, što može zaustaviti njegovo širenje.

Prema riječima  istraživača bez Summita, potraga za lijekom mogla bi potrajati mjesecima ili godinama. Međutim,  zahvaljujući ovom superkompjuteru postupak se ubrzava i  istraživači su u samo nekoliko dana  identificirali 77 potencijalno korisnih spojeva malih molekula koji pokazuju dokaze inhibiranja SARS-CoV-2.

Summit se nalazi u Nacionalnom laboratoriju Oak Ridge, u saveznoj državi Tennessee. Razvili su ga stručnjaci IBM-a i Nvidije i osnovna namjena mu je rad s umjetnom inteligencijom. Sastoji se od 4.608 servera od kojih svaki ima dva 22-jezgrena procesora IBM Power9, te 27 tisuća Nvidijinih GPU-ova Tesla V100. S njim je često povezano superračunalo Sierra koje se koristi u simulacijama nuklearnog oružja.

Summit ima procesorsku snagu od čak 200 petaflopsa. Kako bi vam približili ovu njegovu snagu evo jedne male usporedbe. Ako bi svaka osoba na Zemlji obavljala 1 proračun u sekundi, morali bismo to neprekidno izračunavati 305 dana. Superračunalo taj broj izračuna  napravi u 1 sekundi.

Naravno, znanstvenici ne mogu biti sigurni da će Summit naći rješenje za pandemiju Covid-19, ali kombiniranje snage računala i eksperimenata može pružiti neko rješenje.

Više... Vaš Komentar Top
Kingston najavljuje osvježavanje Canvas serija kartica i MobileLite Plus čitača

Datum objave 17.03.2020

Kingston najavljuje osvježavanje Canvas serija kartica i MobileLite Plus čitača

kingston_vijest_canvas_sd

Kingston Digital Europe Co LLP, podružnica zadužena za Flash memorije u okviru Kingston Technology Company, Inc., objavila je danas obnovu svoje serije ‘Canvas’ Flash kartica s Canvas Plus modelom. Novi niz SD i microSD proizvoda uključuje prve Kingstonove UHS-II kartice. Kako bi išli ukorak s Canvas Plus karticama, novi MobileLite Plus UHS-II čitači projektirani su tako da podržavaju izrazito velike brzine čitanja. Canvas Plus predstavlja sljedeću generaciju SD i microSD kartica s unaprijeđenim performansama za DSLR fotoaparate, 4K / 8K video produkciju, Android uređaje, akcijske kamere i dronove.

Canvas Plus nudi tri različite varijante kako za SD tako i za microSD kartice: Select Plus, Go! Plus, i React Plus. Canvas Select Plus-u, koji je započeo s isporukom u Q4 2019. godine, pridružio se i Canvas Go! Plus i Canvas React Plus. Oni ne samo da podržavaju najnovije napredne kamere s mogućnošću 4K i 8K video zapisa, već su React Plus i MobileLite Plus također kompatibilni s UHS-I i uobičajenim SD bus standardima. MobileLite Plus čitači biti će dostupni samostalno ili u paketu s React Plus karticama kako bi se osigurale optimalne brzine.

Više... Vaš Komentar Top
AMD želi osvojiti tržište prijenosnih računala s Ryzen 4000 APU-ima

Datum objave 17.03.2020

AMD želi osvojiti tržište prijenosnih računala s Ryzen 4000 APU-ima

amd_ryzen_400u_1

AMD Ryzen 4000 mobilni hibridni procesori (APU-i), predstavljeni su na samom početku godine. Ali tek  sada je otkriveno više detalja.

AMD Ryzen 4000 procesori napravljjeni su u TSMC-ovom 7-nanometarskom proizvodnom procesu, imaju 9,8 milijardi tranzistora, a dimenzija su 25 x 25 x 1,38 mm.  Kombiniraju x86 procesorske jezgre  Zen 2 arhitekture i Vega integriranu grafiku. Preostali SoC blokovi također su optimizirani za mobilno tržište, uključujući Infinity Fabric, funkcionalni blok napajanja itd. Čipove odlikuju dva memorijska kontrolera. Svaki kontroler može podržati 1 × 64 za DDR4 ili 2 × 32 koristeći virtualne kanale za LPDDR4x.

amd_ryzen_400u_2

Novi proizvodi dolaze u dvije serije: Ryzen 4000U za ultra tanka notebook prijenosna računala i troše 15W te Ryzen 4000H  namijenjena gamingu i za kreatore sadržaja.

U U liniji bit će dostupno pet procesora:

 • Ryzen 3 4300U: 4- jezgreni čip na 2,7 GHz (3,7 GHz u Boost-u) sa 6 MB predmemorije
 • Ryzen 5 4500U: 6- jezgreni čip na 2,3 GHz (4 GHz u Boost-u) s 11 MB predmemorije
 • Ryzen 5 4600U : 6- jezgreni čip na 2,1 GHz (4 GHz u Boost-u) s 11 MB predmemorije
 • Ryzen 7 4700U : 8- jezgreni  čip na 2 GHz (4,1 GHz u Boost-u) s 12 MB predmemorije
 • Ryzen 7 4800U: 8- jezgreni čip na 1,8 GHz (4,2 GHz u Boost-u) s 12 MB predmemorije

U H liniji bit će dostupna tri procesora :

 • Ryzen 5 4600H : 6- jezgreni na 3 GHz (4 GHz u Boost-u) s 11 MB predmemorije i TDP od 45 W.
 • Ryzen 7 4800H: 8-jezgreni   na 2,9 GHz (4,2 GHz u Boost-u) s 12 MB predmemorije i TDP od 45 W.
 • Ryzen 9 4900HS: 8 -jezgreni   na 3 GHz (4,3 GHz u Boost-u) i TDP od 35 W.

Tvrtka također priprema Pro seriju za profesionalce i najzahtjevnije korisnike. Svakako treba spomenuti da neki od modela podržavaju SMT multithreading tehnologiju. Integrirana grafika uključuje od 5 do 8 računalnih jedinica, tj. do 512 stream procesora.

amd_ryzen_400u_3

Ako sumnjate da su ugrađene Radeon Graphics performanse  Ryzen Mobile 4000 nedovoljne, AMD je uveo SmartShift tehnologiju za poboljšanje performansi CPU-a ili GPU-a ako je hlađenje prijenosnog računala dovoljno. U biti, SmartShift je inteligentni mehanizam raspodjele TDP-a. Kad je računalno radno opterećenje CPU-a veliko, TDP margina GPU-a može se distribuirati na CPU kako bi se postigle bolje performanse i obrnuto.

amd_ryzen_400u_4

Zanimljiv mehanizam je i STAPM, koji omogućava najveći mogući vremenski raspored u bilo kojem trenutku. Ovo je, između ostalog, moguće zahvaljujući korištenju više telemetrijskih mehanizama za praćenje vremena i temperature modula. To djeluje  sa STT v2 modulom, koji kontrolira temperature i omogućava optimalno povećanje radnih parametara CPU-a i GPU-a ako je potrebno.

AMD napominje da su njegova nova rješenja jednaka Intelovoj konkurentnoj ponudi.  Primjerice, u  pogledu performansi, Ryzen 7 4800H je 33,6% ispred sličnog Intel Core i9-9880H s potrošnjom energije od 45 vata.

amd_ryzen_400u_5

U  pogledu energetske učinkovitosti, Ryzen 4000  imaju  poboljšani algoritam za brzo i precizno upravljanje frekvencijama. Za inteligentno upravljanje potrošnjom energije koriste se brojne tehnologije, dizajnirane tako da pronađu optimalnu ravnotežu između brzine i trajanja baterije uređaja.

Osim toga  AMD je usko surađivao, između ostalog i s Microsoftom i Googleom, kako bi njihovi operativni sustavi najbolje iskoristili specifičnosti novih sustava, radeći na njima što je moguće stabilnije i  učinkovitije.

Prva prijenosna računala s procesorima serije AMD Ryzen 4000 trebala bi se pojaviti prije kraja ovog mjeseca. Općenito, AMD očekuje da će 2020. godine postojati  oko 170 modela prijenosnih računala temeljenih na Renoiru.  Neka Acer, ASUS, HP, Lenovo, Samsung računala već su dostupna za predbilježbu .

Više... Vaš Komentar Top
Pojačano opterećenje sustava AAI@EduHr

Datum objave 16.03.2020

Pojačano opterećenje sustava AAI@EduHr

srce_logo

Vezano uz informacije o povećanim opterećenjima sustava AAI@EduHr objavljujemo sljedeće priopćenje.

Središnje komponente sustava AAI@EduHr pod izuzetno su visokim opterećenjem od petka prelaskom, na online održavanje nastave. Uz to predviđeno pojačano opterećenje, sustav AAI@EduHr je istovremeno izložen i ozbiljnim kibernetičkim napadima (DDoS), kakav je bio i jutros. U trenutku eskalacije tih napada usporava se rad sustava te on postaje nedostupan većini korisnika. Takvih eskalacija je bilo desetak samo u proteklih 48 sati.

Zaštita od vanjskih DDoS napada za sve servise Srca primarno je na razini CARNET-ove mreže i Srce nema posebne sustave adekvatnog kapaciteta isključivo za takvu namjenu. Suradnja timova Srca i CARNET-a je, vezano uz ovu problematiku, maksimalna i zajedno poduzimamo sve da osiguramo stabilan rad sustava. Srce poduzima i sve dodatne/sekundarne mjere zaštite sustava.

U nedjelju je sustav obavio 697.908 autentikacija, od čega je 612.462 bilo uspješnih a ostale su bile neuspješne, poglavito zbog krivo upisanih oznaka ili lozinki. Godišnji dnevni prosjek autentikacija je cca 106.000 dnevno. Dodatno naglašavamo da relativno veliki broj neuspješnih autentikacija također utječe na dojam o kapacitetu sustava.

Više... Vaš Komentar Top
Proljetna promocija: Windows 10 Pro za 8,78 € i Office 2019 Pro za 30,29 €

Datum objave 14.03.2020

Proljetna promocija: Windows 10 Pro za 8,78 € i Office 2019 Pro za 30,29 €

mmorc_march_13th_2020

MMORC donosi specijalnu proljetnu promociju za sve koji su u potrazi za Microsoftovim softverom.

Windows 10 Pro (8,78 €) operativni sustav je najboljiza small businesses upotrebu ili korisnike koji trebaju povećanu funkcionalnost. Licenca vrijedi za jedno računalo, trajna je i autorizirana, a proces kupovine je iznimno jednostavan.

Iz MMORC-a podsjećaju na specijalan kod, tj. kupon uz kojeg će te dobiti čak 37% popusta, a on glasi PCF37. Iskoristite ga za dodatan popust!

Uz kupon kod PCF37 cijene su sljedeće:

Uz kupon kod PCF54 nabavite sljedeće proizvode snižene 54%:

Uz kupon kod PCF59 nabavite sljedeće proizvode snižene 59%:

PCF37 kod vrijedi za dodatnih 37% popusta i na sljedeće proizvode:

Windows:

Office:

Project:

Visio:

Bundle:

Windows server:

Igre:

Naposlijetku, MMORC.COM podržava plaćanje putem PayPal-a, koje vam može biti refundirano bilo kada, ako imate neki problem s kupovinom preko MMORC.COM servisa, a ako imate bilo kakvih pitanja i nedoumica oko MMORC proizvoda i usluga kontaktirajte ih na sljedeću email adresu: support@mmorc.com

(sponzorirani post)

Više... Vaš Komentar Top
Ponuda poslova s posao.hr

Datum objave 13.03.2020

Ponuda poslova s posao.hr

posao_hr

Iskoristite vaš potencijal i pronađite posao po vašoj mjeri! U suradnji s portalom posao.hr donosimo izdvojenu ponudu najboljih poslova ovaj tjedan. Prijavite se i sretno!

Philips zapošljava Consumer Operations Specialist-a (m/ž) u Zagrebu. Rok prijave je 29.3. Potrebna je viša stručna sprema, dvije do tri godine relevantnog iskustva u korisničkoj službi, sposobnost odgovaranja na korisničke prigovore i zahtjeve, odlična usmena i pismena komunikacija, dobre organizacijske vještine. Potrebno je napredno korištenje MS Office-a i dobro znanje engleskog jezika. Prijavite se.

NetVision traži sistem inženjera/ projektanta sigurnosnih mrežnih rješenja (m/ž). Mjesto rada je Zagreb. Prijave su otvorene do 30.3. Posao se sastoji od planiranja, organizacije i izvođenja poslova implementacije mrežnih uređaja. Očekuje se viša ili visoka stručna sprema tehničkog smjera, otvorenost i spremnost na učenje, sposobnost analitičkog razmišljanja i rješavanja problema. Prijavite se na linku.

ING Österreich zapošljava agile Java Developer-a (m/ž) u Beču, Austrija. Rok prijave je 20.3. Potrebna je visoka edukacija s fokusom na računalnu znanost, računalnu informatiku, softwerski inženjering i ostalo. Traži se i profesionalno iskustvo kao software developer (m/ž), znanje o Java-i i profesionalno razumijevanje arhitekture i dizajna. Potražite detalje ovog posla i prijavite se.

VuMedi traži novo radno osoblje u Zagrebu: General Manager (m/ž), Business Development Coordinator (m/ž), Sales Development Coordinator (m/ž), Customer Success Coordinator (m/ž), Content Coordinator (m/ž). Za poslove je potrebno napredno poznavanje rada na računalu, aktivno služenje engleskim jezikom u govoru i pismu i relevantno radno iskustvo. Aplicirajte najkasnije do 20.3.

House of Jobs za potrebe klijenta zapošljava Delivery Manager-e (m/ž) u Zagrebu. Traži se više izvršitelja. Rok prijave je 19.3. Prijaviti se mogu kandidati koji imaju EU državljanstvo, a traži se petogodišnje iskustvo u sličnim poslovima u ICT industriji te trogodišnje iskustvo u vođenju projekata. Poželjan je project management certifikat. Očekuje se izvrsno poznavanje Microsoft Cloud tehnologija i servisa, izražene komunikacijske vještine, izvrsno znanje engleskog jezika i vozačka dozvola B kategorije. Aplicirajte ovdje.

Abc Tech traže senior programera (m/ž) u Varaždinu i Zagrebu. Prijavite se najkasnije do 9.4. Poželjno je poznavanje web tehnologija, Java EE tehnologija, SQL programskog jezika, relacijskih baza podataka i ostalo. Posao se sastoji od izrade novih i nadogradnje postojećih programskih rješenja za digitalno bankarstvo i ostalo. Prijavite se.

Elen Automatika d.o.o. zapošljava na poziciji programski inženjer  (m/ž) u Zagrebu. Glavni zadaci su izrada kontrolnih programa za automatsko upravljanje procesima, puštanje u pogon i optimiranje procesa. Potrebno je iskustvo u programiranju i poznavanje stranih jezika (engleski i njemački jezik). Nužna su povremena putovanja u inozemstvo. Rok prijave je 22.3. Prijavite se putem linka.

AA Euro Croatia d.o.o. zapošljava na poziciji Data Center Design Manager (m/ž) u Parizu, Francuska te Planner (m/ž) u gradu Lulea u Švedskoj. Potrebno je poznavanje engleskog jezika i relevantno iskustvo. Rok prijave je 7.4. Aplicirajte na linku.

Digitalni klik d.o.o. zapošljava Frontend Developera (m/ž) i Mid/ Senior .NET developera (m/ž). Mjesto rada je Zagreb. Prijave su otvorene do 18.3. Poslodavac nudi bonuse, parkirno mjesto, brojne beneficije. Aplicirajte putem linka.

zooplus Polska Sp. z o.o. traži Online Marketing Specialista (SEO, SEM) – Croatian Speaker (m/ž). Lokacije rada su Beč, Austrija i Krakov, Poljska. Prijave su otvorene do 22.3. Potrebno je dvogodišnje radno iskustvo, mogućnost za interpretiranjem podataka i raznih trendova, odlične komunikacijske vještine. Iskustvo u e – commerce-u donosi prednost. Potražite više i aplicirajte.

(sponzorirani sadržaj)

Više... Vaš Komentar Top
Seasonic Connect Gold

Datum objave 13.03.2020

Seasonic Connect Gold

seasonic_connect_1

Seasonic je predstavio seriju Connect 80 Plus Gold certificiranih napajanja, uz koje dolazi organizator kabela. Organizator kabela se može instalirati sa stražnje strane matične ploče, za kućište ga drži magnet, a na njega se onda spajaju svi ostali priloženi kabeli u ovisnosti o potrebi.

seasonic_connect_2

Prvo napajanje iz serije nosi naziv SSR-750FA, dolazi sa svom silom zaštita (OPP, OVP, UVP, OCP, OTP i SCP), ima jedan 12V vod maksimalne struje 62 A, 135-milimetarski ventilator za hlađenje i jamstvo od deset godina.

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 6 minuta

WiFi umrežavanje doma

Objavljeno prije 9 minuta

Slike vašeg hardvera

Objavljeno prije 11 minuta

Problem sa dizanjem win 10

Objavljeno prije 11 minuta

Nvidia GeForce RTX 30X0 series (Ampere)

Objavljeno prije 11 minuta

PayPal

Novosti

Test 120 W punjenja IQOO 7 mobitela

iQOO 7 nije samo jedan od pametnih telefona koji pogoni Snapdragon 888 mobilna platforma, opremljen zaslonom osjetljivim s osvježavanjem od 120 Hz, LPDDR5 RAM-om nove generacije, UFS 3.1 V6 pohranom, već je među prvim uređajima koji podržav... Pročitaj više

Samsung Galaxy A52 5G dobio Bluetooth i Wi Fi certifikat

Samsungov su model Galaxy A52 5G upravo odobrila tijela za ovjeru Bluetooth i Wi Fi, što obično znači da je uređaj spreman za konačno predstavljanje. Očekuje se da će Samsung lansirati Galaxy A52 u sljedećih nekoliko tjedana, s opcijama 4G... Pročitaj više

Raspberry objavio Pi Pico, svoje najmanje računalo

U usporedbi s drugim Raspberry Pi uređajima, Raspberry Pi Pico košta samo 4 dolara i ima dimenzije 51 × 21 mm. Raspberry Pi Pico može izvršavati funkcije poput proračunskih tablica, obrade teksta, igara, sustava za nadzor (primjerice temper... Pročitaj više

Cooler Master 2021 Virtual Event

  Cooler Master će svoje nove prototipove prikazati na mreži, nudeći javnosti izravan pristup konceptima i maketama predprodukcije na ograničeno vrijeme. Proizvodi u kategorijama Case, Cooling, Power, Peripheral i Lifestyle, koji sadrže nov... Pročitaj više

ADATA se sprema predstaviti novu generaciju DDR5 memorijskih modula

ADATA Technology sprema se tržišno predstaviti novu generaciju DDR5 memorijskih modula koji će nuditi znatna poboljšanja u brzini, kapacitetu, ali i veću propusnost po procesorskoj jezgri. ADATA je blisko surađivala s dvama vodećim proizvođ... Pročitaj više

Sve novosti