HEKKA promotivna prodaja

Datum objave 30.06.2022 - Uredništvo

HEKKA promotivna prodaja

HEKKA promotivna prodaja

hekka

Hekka.com je internacionalni webshop koji se specijalizirano bavi prodajom elektronike ali i ostale robe. Povremeno objavljuju prodajne akcije na elektroniku, a za PCEkspertaše su sada pripremili tri prodajne akcije za proizvode koje šalju iz Europe i PDV je uključen u cijenu!

OnePlus Nord CE 2 5G RAM 8GB+128GB

Prvi proizvod je pametni telefon OnePlus Nord CE 2 5G RAM 8GB+128GB kojem je cijena spuštena sa 443,99 USD na 315,99 USD uz korištenje kupon koda HekkaAFCE2. Promotivna akcija traje od 23.6. do 31.7.! Ne zaboravite, PDV je uključen u cijenu!!

Razer Kraken Tournament Edition Gaming Headset

Drugi proizvod je igraći headset Razer Kraken Tournament Edition kojem je cijena spuštena sa 94,99 USD na 79,99 USD uz korištenje kupon koda HekkaAFrazer. Promotivna akcija traje od 23.6. do 31.7.! PDV je uključen u cijenu!!

Xiaomi Redmi Airdots 3

I treći proizvod u ovoj prodajnoj akciji su slušalice Xiaomi Redmi Airdots 3 s podrškom za Bluetooth 5.2 HD aptX. Cijena im je spuštena sa 45,99 USD na 37,99 USD uz korištenje kupon koda HekkaAFAirdots. Promotivna akcija traje od 23.6. do 31.7.! PDV je uključen u cijenu!!

(sponzorirani sadržaj)

Više... Vaš Komentar Top
Netflix – stvari se kreću iza kulisa

Datum objave 29.06.2022

Netflix - stvari se kreću iza kulisa

Netflix -  stvari se kreću iza kulisa

Nakon što je Netflix izgubio otprilike 200.000 pretplatnika u posljednjem tromjesečju uglavnom zbog zabrane dijeljenja računa, tvrtka Reed Hastings počela je razmišljati o načinu za povećanje prihoda i strategiji privlačenja novih i povratka starih korisnika.

Jedna od strategija je ponuditi jeftinije pretplatničke usluge koje bi uz sadržaj uključivale reklame. Trenutno pregovaraju s nekim tvrtkama i oglašivačima oko podrške reklamnog sadržaja koji će nedvojbeno iskoristiti ovu priliku da prikažu svoje reklame pred očima milijuna Netflixovih pretplatnika.

Ali kako bi se tvrtka Reed Hastings pobrinula za razvoj najučinkovitijeg mogućeg alata moraju sklopiti nekoliko saveza. Prema pisanju CNBC-a tu u igru ulazi Google, majstor u ciljanom oglašavanju. Također su se sastali s NBC Universalom i Rokuom kako bi postali financijski partneri

PROČITAJTE JOŠ

Netflix intervenira protiv dijeljenja računa

Preuzimanje svih Netflix naslova u jednoj sekundi? I to je moguće!

Nema još najave cijena i načina naplate, niti potvrde kada bi ova jeftinija Netflix usluga s uključenim reklamama mogla biti pokrenuta. Sudeći prema prijašnjim glasinama, očekuje se da bi to moglo biti prije kraja ove godine.

Više... Vaš Komentar Top
AMD GPU Comparison Tool čini se koristan alat

Datum objave 29.06.2022

AMD GPU Comparison Tool čini se koristan alat

AMD GPU Comparison Tool čini se koristan alat (1)

AMD pokreće web-bazirani alat pod nazivom GPU Comparison Tool, koji omogućava korisnicima usporedbu performansi i učinkovitosti grafičkih kartica u različitim igrama.

Omogućuje usporedbu grafičkih kartica Radeon RX 6000 serije s konkurentskim NVIDIA GeForce RTX 30, uključujući performanse u igrama. S trenutne točke gledišta, GPU Comparison Tool može usporediti igre “Assassin’s Creed: Viking Age”, “Death Loop”, “Polar Howl 6″, “Forza Motorsport: Horizon 5″, “Ghost Line: Tokyo” , “The Witcher 3″, Special Warfare Heroes”, “Evil Castle: Village” itd.

Korisnici mogu odabrati čak podešavanje različitih postavki rezolucije kako bi gledali performanse prikaza svake grafičke kartice u različitim igrama, a također mogu usporediti prikaz broja sličica u sekundi.

Međutim, rezultati web testiranja nisu jednostrani u odnosu na Radeon grafičku karticu. Performanse nekoliko igara postavljenih na 4K rezoluciju daju prednost grafičkm karticma NVIDIA GeForce RTX 30 serije.

AMD GPU Comparison Tool čini se koristan alat (2)

PROČITAJTE JOŠ

AMD je detaljno predočio svoje planove za sljedeće dvije godine uz Zen 5 i RDNA 3

AMD FidelityFX Super Resolution – prva obljetnica uspjeha

Što se tiče osnovne usporedbe sustava, CPU je Ryzen 5000 serije, na AM4 matičnoj ploči opremljenoj sa 16 GB DDR4 memorije. Operativni sustav je Windows 10 Pro (broj verzije 19041.508). Drajver za Radeone je bio verzije 22.5.2, a NVIDIA GeForce drajver je 512.77.

Trenutno ovaj alat za usporedbu ne uključuje grafičke kartice serije Intel Arc, ali vjerojatno će biti dodane kada međunarodno tržište bude otvoreno za njihovu prodaju.

Više... Vaš Komentar Top
Tehnološki divovi formiraju Metaverse Standard Forum

Datum objave 29.06.2022

Tehnološki divovi formiraju Metaverse Standard Forum

Tehnološki divovi formiraju Metaverse Standard Forum

Meta, Microsoft, Epic Games, Unity, NVIDIA, Qualcomm, SONY, World Wide Web Consortium (W3C) i još 34 tehnološka diva najavili su formiranje “Metaverse Standards Foruma” kako bi učinili metaverzum digitalni svijet u nastajanju međusobno kompatibilnim.

Metaverse Standard Forum i njegovi članovi neće se baviti filozofskim raspravama o tome što će metaverzum biti za 10-20 godina, već za cilj imaju razviti dosljednu terminologiju i smjernice za implementaciju kao i pragmatične projekte temeljene na akciji za testiranje i usvajanje metaverzalnih standarda. Ako to zvuči nekako nejasno, to je zato što jest, s obzirom na to da će specifične aktivnosti još biti određene njegovim članstvom.

Vrijedi napomenuti da poznate tvrtke za igre Roblox i Niantic nisu među sudionicima foruma, kao i neke nove metaverse platforme Sandbox ili Decentraland, ali također Apple nije na ovom popisu.  Možda su jedan od razloga AR/VR slušalice koje tvrtka razvija i trebale bi biti objavljene u siječnju 2023. godine te su konkurent sljedećoj generaciji slušalica Meta Quest 2 Pro, koje razvija jedan od osnivača foruma. Osim toga i Epic Games, također ima pravne zaplete s Appleom. To bi moglo ometati Appleove daljnje korake i planove pridruže li se forumu.

Predsjedavajući Metaverse Standards Foruma je Neil Trevett, viši izvršni direktor u NVIDIA. U izjavi je rekao da je svaka tvrtka dobrodošla da se pridruži organizaciji, uključujući sudionike iz kripto svijeta jer forum za cijelu industriju otvoren i ne uključuje naknadu za sudjelovanje, ugovore o neotkrivanju podataka (NDA) i IP okvir.

Više... Vaš Komentar Top
Predstavljen Solana Saga Blockchain telefon

Datum objave 29.06.2022

Predstavljen Solana Saga Blockchain telefon

Predstavljen Solana Saga  Blockchain  telefon fokusiran na Web3 funkcije (1)

Blockchain tvrtka Solana, koju je osnovao Ukrajinac Anatoly Yakovenko, najavila je pametni telefon Solana Saga. Omogućuje trgovanje i upravljanje kriptovalutama ili NFT-ovima na Web3. U cjelini, podsjeća na s blockchain mobitel EXODUS 1 koji je HTC lansirao u prošlosti.

Solana Saga mobitel nastao je u partnerstvu sa Solana Labs i tvrtkom OSOM – bivšeg tima Essential Phonea. U biti je mobitel isti OSOM OV1 model plus što osigurava softverski centar temeljen na Web 3 tehnologiji, Seed trezor protokol za provjeru autentičnosti  i Solana Pay blockchain uslugu plaćanja u kombinaciji skeniranja QR koda. Uz to ugrađeni Seed Vault, sigurni element namijenjen je odvajanju privatnih ključeva od sloja aplikacije, ali i dalje omogućava komunicirati s APP-om koji se izvodi na uređaju ili mobilnom pregledniku.

Mobitel dolazi s AMOLED 6,67 inčnim zaslonom brzine osvježavanja 120 Hz. Njegovo srce je Snapdragon 8+ Gen 1 mobilna platforma u kombinaciji 12 GB RAM-a i 512 GB interne flash memorije. Ugrađena baterija je kapaciteta 4.100 mAh i podržava bežično punjenje. Na stražnjoj strani uređaja su dvije kamere: širokokutna od 48 megapiksela i ultraširokokutna od 12 megapiksela. Prednja kamera je 16 megapiksela. Pomalo neobično, ali straga je postavljen skener otiska prsta.

Predstavljen Solana Saga  Blockchain  telefon fokusiran na Web3 funkcije (2)

Solana Mobile Stack

Solana Mobile je također lansirao Mobile Stack SDK okvir za Android koji programerima omogućuje stvaranje bogatih mobilnih iskustava za novčanike i decentralizirane aplikacije na Solani. Također su predstavili Saga Pass, koji će biti dostupan prvim korisnicima Sage. Dolazi s NFT-om i prvi je korak u utjecanju na smjer Solana Mobile Stacka.

Cijena i dostupnost

Najavljena cijena je od 1000 USD, i sada su već omogućene predbilježbe iako će isporuka biti tek početkom 2023. U isto vrijeme, metodom predbilježbe potrebno je platiti polog od 100 USD putem usluge Solana novčanika. Ako se netko predomisli, može se odlučiti za puni povrat novca. U početku će telefon biti dostupan u SAD-u, EU i Velikoj Britaniji.

Za više informacija posjetite Solana Mobile web.

Više... Vaš Komentar Top
Twitter Notes – prekretnica za platformu

Datum objave 29.06.2022

Twitter Notes - prekretnica za platformu

Twitter Notes - prekretnica za platformu

Uz Twitter Notes ili Twitter Write, ograničenje od 280 znakova uskoro postaje povijest. Značajka je trenutno u fazi testiranja u SAD-u, Velikoj Britaniji, Kanadi i Gani.

Twitter Notes omogućit će objave s naslovom ograničenim na 100 znakova, do 2500 znakova teksta s integracijom GIF-a, videa i do četiri fotografije.

Alati za uređivanje teksta bili bi osnovni s mogućnošću podebljanja, kurzivnog ili precrtanog teksta, umetanje popisa, dodavanje poveznica itd. Ovaj pristup je više nalik praksi ranih blogova. Također će se sadržaj moći naknadno uređivati. Konačno, Notes će imati jedinstvene URL-ove kako bi bile vidljive izvan Twitter platforme, što će olakšati širu aktivnost dijeljenja.

Rembert Browne, urednički direktor Twittera, rekao je da ideja o funkciji proizlazi iz činjenice da sve više korisnika prvo mora pisati dugačke članke na drugim platformama kako bi dijelili sadržaj, a zatim ponovo postavljali link sadržaja na Twitter za dijeljenje, što nije ugodno iskustvo i često uzrokuje da neki korisnici privremeno ili dulje vrijeme napuste uslugu Twitter.

Kako će Twitter Notes značajka funkcionirati?

Twitter Notes - prekretnica za platformu_1

Nakon što se značajka pojavi, korisnici će vidjeti namjensku opciju ‘pisanje’ na lijevoj ploči web platforme. Nakon klika na ‘napiši’, bit će preusmjereni na novu stranicu za početak pisanja. Nakon objave, ona će se pojaviti na Twitteru kao kartica na koju se može kliknuti i pročitati cijeli tekst. Međutim, za sada nema opcije reagirati ili odgovoriti na sadržaj.

Također nije jasno hoće li se Notes u početnoj fazi pojaviti samo za web i/ili aplikacijama za Android i iOS.

Ovaj potez uslijedio je nakon što je Twitter prošle godine kupio Revue, nizozemski newsletter start-up. S Twitter Notes opcijom objava cilj je suprotstaviti se rješenjima kao što je Substack koji kreatorima sadržaja i novinarima omogućuje da nude plaćene biltene i potencijalno privući novu publiku i drugačiji tip korisnika.

U međuvremenu, Twitter također testira novu značajku koja pomaže korisnicima da kupuju robu izravno s platforme. Uz partnerstvo s tvrtkom Shopify, platforma će trgovcima omogućiti da navedu svoje proizvode na profesionalnim profilima na Twitteru.

Eto, preuzimanje Twittera od strane Elona Muska, donosi nove smjerove razvoja platforme, samo teško je znati iz profitabilnosti ili istinske želje poboljšanja.

Više... Vaš Komentar Top
7 glavnih glasina i informacija o iPhone 14 seriji

Datum objave 29.06.2022

7 glavnih glasina i informacija o iPhone 14 seriji

7 glavnih glasina i curenja informacija o iPhone 14 seriji (1)

Dok se Apple ubacuje u prvu brzinu priprema za lansiranje iPhone 14 serije, prostranstvima interneta kruže glasine i razne informacije specifikacija, cijena, internih nadogradnji i fotografije dizajna. Apple će lansirati ukupno četiri modela: iPhone 14, 14 Max, 14 Pro i 14 Pro Max.

Dizajn

7 glavnih glasina i curenja informacija o iPhone 14 seriji (3)

Dizajn “notch” vjerojatno će nestati na iPhoneu 14 Pro i 14 Pro Max. Prema glasinama, Apple će urez zamijeniti perforiranim dizajnom. U međuvremenu, iPhone 14 i iPhone 14 Max zadržavaju isti stari dizajn. Još jedna glasina otkrila je da bi neki modeli mogli koristiti izdržljiviji titan-aluminijski okvir. Niz prethodnih curenja spominjalo je da iPhone 14 serije postaje deblja, dijelom zbog većeg senzora kamere, što će također dovesti do veće neravnine na stražnjoj strani.

Zaslon

7 glavnih glasina i curenja informacija o iPhone 14 seriji (4)

iPhone 14 i iPhone 14 Pro imat će zaslone od 6,1 inča, što će biti najmanje veličine zaslona u cijeloj liniji. iPhone 14 Max (poznatiji kao iPhone 14 Plus) i iPhone 14 Pro Max dijele isti zaslon od 6,7 inča.
Samsung će ponovno ispuniti ogroman postotak narudžbi OLED panela za iPhone 14 i iPhone 14 Max (ili iPhone 14 Plus). Očekuje se da će prvi imati LTPS tehnologiju, a LTPO je rezerviran za iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max. To znači da će jeftiniji iPhone 14 modeli izgubiti Promotion high refresh tehnologiju.

Samsungu se kao dobavljaču OLED panela pridružuje LG, ali ne i BOE, jer je prethodno uhvaćen kako mijenja dizajn bez ovlaštenja.

Uz navedeno, Phone 14 Pro i 14 Pro Max mogli bi biti prvi koji će koristiti uvijek uključen zaslon. Apple je godinama iza Android konkurenata u ovoj tehnologiji i doista je vrijeme da ju napokon implementira u svoje modele.

Konfiguracija

7 glavnih glasina i curenja informacija o iPhone 14 seriji (5)

Prema insajderima bliskim Appleu, iPhone 14 i 14 Max i dalje pogoni A15 Bionic, ali u kombinaciji sa 6 GB RAM-a, umjesto 4 GB kao iPhone 13. iPhone 14 Pro/Pro Max 1 koriste novi A16 Bionic čip temeljen na od 4nm i šuška se da ih je Apple opremio do 2TB interne flash memorije.

apppleeeeee

Nedavno su otkriveni AnTuTu podaci o rezultatima rada o A16 čipseta, a rezultat je dosegao 896.000. bodova. U usporedbi s iPhonea 13 Pro Max A15 s 834 092 boda, što je vidljivo poboljšanje.  Prema Appleu, A16 ima 42 posto povećanje CPU-a i 35 posto povećanje GPU-a u odnosu na A15. Ne znamo koliko će godina trebati Android kampu da sustigne ovu razinu 😉

Kapaciteti baterije

7 glavnih glasina i curenja informacija o iPhone 14 seriji _baterije

Procurile su informacije o kapacitetu baterije za sve modele iPhonea 14. Iako nisu službene, imaju priličnu vjerodostojnost s obzirom na Appleovu praksu:

 • iPhone 14 – 3279 mAh
 • iPhone 14 Pro – 3200 mAh
 • iPhone 14 Max – 4325 mAh
 • iPhone 14 Pro Max – 4323 mAh

Jedan od razloga za manju bateriju na Pro Max verziji može biti taj što njegova 48 megapikselna kamera zauzima više prostora. Također bi bilo logično da modeli iPhonea 14 koji nisu Pro imaju nešto veće baterije, jer A15 Bionic možda nije energetski učinkovit kao A16 Bionic čip. Vrijedi spomenuti da iHacktu iLeaks, trenutno najaktivniji izvor, navodi da iPhone 14 Pro Max podržava brzo punjenje, koje može napuniti 50 posto energije u 16 minuta, što je, čini se, sustiglo uobičajenu razinu brzog punjenja Android kampa.

Kamere

Očekuje se da će sva četiri modela imati nadograđenu prednju kameru otvora blende f/1.9 i autofokus.

iPhone 14 Pro i 14 Pro Max mogli bi biti opremljeni glavnom širokokutnom kamerom od 48 MP s većim senzorom. Nova kamera koristiti tehnologiju spajanja piksela, snima 8K video i time sustiže Samsungov Galaxy S22 Ultra. S druge strane, iPhone 14 i iPhone 14 Max koriste glavnu kameru od 12 megapiksela

Cjenik iPhone 14 serije

7 glavnih glasina i curenja informacija o iPhone 14 seriji _vrijeme lansiranja

Apple će zasigurno zbog rasta cijena sirovina i rada poskupiti iPhone 14 seriju.

Očekuje se da će 6,1-inčni iPhone 14 početi sa 799 USD, iPhone 14 Max od 899 USD, iPhone 14 Pro bi trebao koštati 1099 USD, a iPhone 14 Pro Max od 1.199 dolara.

7 glavnih glasina i curenja informacija o iPhone 14 seriji _ cijene

Ako mislite da je ovo predviđanje preskupo, pogledajmo cijenu iPhonea prije 10 godina. iPhone prije 10 godina bio je 199 dolara, a sada je iPhone 13 Pro Max porastao na 1099 dolara, povećanje od 452%. Prema ovoj računici, godišnji rast cijena trebao bi biti oko 45%.
Međutim, iPhone 14 ipak je veliki facelift za Apple, a poskupljenje je razumno. Uostalom, ekran i leća su uvelike nadograđeni.

Dostupnost iPhone 14 serije

Iz dosadašnjeg iskustva, iPhone 14 serija će službeno biti predstavljena sredinom rujna ove godine. Budući da se događaj obično održava u utorak, datum predstavljanja mogao bi pasti 13. rujna. U nekim izvješćima iz opskrbnog lanca plan proizvodnje ostaje nepromijenjen, ali će početna proizvodnja biti manja, što može biti posljedica kašnjenja u proizvodnji određenih modela ili manjka nekih komponenti i čipova.

Više... Vaš Komentar Top
Tjedni pregled vijesti iz IT svijeta [vol.5]

Datum objave 29.06.2022

Tjedni pregled vijesti iz IT svijeta [vol.5]

Kratke vijesti - PCE tjedni izbor _naslovnica

U ovotjednom kratkom pregledu vijesti: VAIO FE, Intel Raptor Lake  TrendForce, Samsung, Asus, Gigabyte….

VAIO je najavio lansiranje nove serije prijenosnih računala VAIO FE s Intelovim procesorima Core serije 12. generacije

VAIO FE serija prijenosnih računala ima tanko i lagano kućište i dostupna je u četiri boje: crnoj, plavoj, srebrnoj i ružičasto-zlatnoj. Zaslon je dijagonale 14,1 inča i opremljen protiv odsjaja. Prednja kamera nudi fizički zatvarač kako bi se osigurala privatnost. Svaki prijenosnik ima zvučnike s dvostrukim pojačalom i podršku za prostorne zvučne efekte.

Serija usvaja procesore serije U15 ( Core i7-1255U, Core i5-1235U) s najvišim taktom 4,7 GHz odnosno 4,4 GHz. Također je opremljen funkcijom prepoznavanja otiska prsta, a kapacitet baterije može odgovarati maksimalno 10 sati rada. Što se tiče predložene prodajne cijene, ona počinje od 699 USD. Još nije potvrđeno hoće li se prodavati u Europi.

Intel Raptor Lake sljedeće generacije probija takt od 6 GHz

Intel je prvi proizvođač x86 procesora koji je probio takt od 5 GHz. Trenutni najmoćniji i9-12900KS platforme 12. generacije Alder Lake ima takt od 5,5 GHz, ali ljuti konkurent AMD s Ryzen 7000 ove godine bi lako mogao probiti 5 GHz.

Ali Intel mora pokušati nastaviti jačati izvornu prednost takta i očekuje se da nova generacija Core platforme Raptor Lake ponovno postigne novi maksimum. Prema curenjima informacija, Raptor Lake serija trebala bi uključiti modele s podešavanjem takta od 6 GHz. Osim toga, Intel je nedavno ažurirao službeni overclocking alat XTU na verziju v7.8.0. Dodaje nekoliko novih načina koji izvorno nisu bili dostupni, uključujući : pre-core OC TVB, paket OC TVB i Efficient TVB.

TrendForce je podijelio najnovije izvješće o istraživanju tržišta DRAM-a

Pokazuje da je potražnja na tržištu DRAM-a u padu zbog kontinuiranog utjecaja inflacije i sukoba između Rusije i Ukrajine. Kako zalihe DDR4/DDR5 rastu, cijene DRAM-a pale su za 8 posto i 3 posto, a proizvođači, distributeri i trgovci aktivno čiste zalihe. Također se očekuje da će proizvođači biti izvan ravnoteže do trećeg tromjesečja 2022. Uzimajući u obzir različite čimbenike cijene DRAM-a u drugoj polovici godine mogu pasti za 8 posto.

Slično su pogođena tržišta memorije grafičkih kartica i poslužiteljskog DRAM-a, a potražnja je u prošlom tromjesečju pala za samo 5 posto. Kako su južnokorejski proizvođači pojačali proizvodnju tijekom posljednjih nekoliko mjeseci, a prodaja GPU-a pala, ponuda i potražnja te prodajne cijene također su se obrnule.  Konačno, prodaja zrelih DDR3/DDR4 DRAM-a još uvijek se dobro drži. Samo što zamjenom i transformacijom proizvodni trošak u kasnijoj fazi možda neće pasti nego rasti.

Samsung planira masovnu proizvodnju GAA 2nm čipova 2025.

Očekuje se da će 3nm temeljen Gate-All-AroundT (GAA) proces promijeniti igru u industriji poluvodiča. Samsung Electronics planira sustići TSMC izgradnjom 3nm GAA procesa u sljedeće tri godine kako bi sustigao TSMC.

GAA je procesna tehnologija koja poboljšava strukturu poluvodičkih tranzistora tako da vrata mogu kontaktirati sve četiri strane tranzistora umjesto tri u trenutnim FinFET procesima. Uz to struktura može kontrolirati struju preciznije nego FinFET proces. U usporedbi s 5nm postupkom, 3nm proces poboljšava performanse poluvodiča i učinkovitost za 15 possto odnosno 30 posto , dok se površina matrice smanjuje za 35 posto.

Južnokorejski poluvodički div je početkom ovog mjeseca stavio 3-nanometarski GAA proces za probnu masovnu proizvodnju i time postao prva tvrtka na svijetu koja koristi GAA tehnologiju. Međutim, još uvijek ima problema s niskim prinosom. Daljnji plan je predstaviti 3nm čipove 2023. godine i masovno proizvoditi 2nm temeljene na GAA 2025. godine. Strategija TSMC-a je ulazak na tržište 3nm poluvodiča u drugoj polovici ove godine koristeći stabilan FinFET proces. Očekuje se da će TSMC predstaviti GAA proces s 2nm i objaviti svoje prve proizvode oko 2026. godine.

Asus i Gigabyte predviđaju pad prodaje matičnih ploča za 25 posto ove godine

tjedne vijesti - Asus i Gigabyte

Da se cijene i dostupnost grafičkih kartica konačno vraćaju na donekle normalne razine dobra je vijest za potrošače, ali za proizvođače matičnih ploča i nije dobra vijest. Asus i Gigabyte, koji čine 70 posto tržišta matičnih ploča, upozorili su da očekuju pad prodaje za oko 25 posto ove godine u odnosu na prošlu godinu. Ova se prognoza već nalazi u podacima o isporuci za drugo tromjesečje 2022., gdje je došlo do smanjenja većeg od očekivanog. Čini se da je j pad uglavnom posljedica toga što ljudi više ne moraju kupovati novu matičnu ploču kako bi dobili GPU u paketu.

Zanimljivo je da izvor DigiTimes  piše  da uvođenje AMD -ovih AM5 i Intelovih matičnih ploča serije 700 vjerojatno neće dati značajan poticaj tržištu. Tvrde da bi nekoliko drugih okolnosti kao što je ublažavanje inflacije, kraj rusko-ukrajinskog rata i možda još jedan bum kriptovaluta u budućnosti moglo dovesti do ponovnog porasta prodaje matičnih ploča.

Više... Vaš Komentar Top
AMD poklanja hit igre kupcima Radeon kartica i gotovih računala u Hrvatskoj i Sloveniji

Datum objave 29.06.2022

AMD poklanja hit igre kupcima Radeon kartica i gotovih računala u Hrvatskoj i Sloveniji

221411000-B_en_22Q2_RTGBundle_Comp_SocialBnrs_1024x512

Prošlog mjeseca, AMD je najavio AMD Radeon Raise the Game paket igara na poklon, uz lansiranje osvježene AMD Radeon RX 6000 serije grafičkih kartica, pružajući igračima besplatan pristup Sniper Elite 5 i Saints Row.

AMD s uzbuđenjem otkriva da će Forspoken bit treća igra koja se pridružuje spektakularnoj postavi igara u paketu.

AMD je surađivao s etail i retail partnerima kako bi igračima mogao dati kodove koje mogu iskoristiti za novi paket pri početnoj kupnji proizvoda Radeon RX 6000 serije, omogućavajući svakome tko je primio kod za paket Radeon Raise the Game od AMD-a, priliku da ga iskoristi i počne igrati!

Kako bi vidjeli kvalificirajuće igre i proizvode, igrači mogu posjetiti novopokrenutu www.amd.com/raisethegame stranicu. Za potpune uvjete i odredbe ili za iskorištavanje kodova igara posjetite www.amdrewards.com.

221411001-B_en_22Q2_RTGBundle_SYS_SocialBnrs_1024x512

Nakon lansiranja  AMD Radeon Raise the Game paketa igara koje stiži prilikom kupnje određenih grafičkih kartica,  AMD lansira  Raise the Game Fully Loaded, dodatni paket za više igara za igrače koji kupuju kompletne sustave s odgovarajućom AMD Radeon grafikom.

Paket Raise the Game Fully Loaded dostupan je igračima koji od 21. lipnja 2022. kupe odgovarajuće računalo ili prijenosno računalo koje pokreće Radeon RX 6000, RX 6000M ili RX 6000S GPU od sudjelujućih SI ili OEM partnera. Igrači će dobiti pristup do do tri uzbudljiva naslova uz njihovu kupnju:  Sniper Elite 5,  Saints Row, i  Evil Genius 2 

Dostupan je popis kvalificirajućih igara i proizvoda  OVDJE, a puni uvjeti dostupni su  OVDJE.

Službeni partner u Hrvatskoj je ADMAMD Radeon Raise the Game i Raise the Game Fully Loaded. Službeni partner u Sloveniji je PCPlus.si

Više... Vaš Komentar Top
Philips Monitors predstavlja novi model

Datum objave 29.06.2022

Philips Monitors predstavlja novi model

34E1C5600HE_

Philips Monitors svom opsežnom portfelju pridružuje novi model Philips 34E1C5600HE koji zadovoljava nove standarde video poziva.

Ovaj model dizajniran je da zadovolji specifične potrebe i izazove koji proizlaze iz hibridnog načina rada, omogućujući korisnicima jednako produktivan rad, kako od kuće, tako i u uredu. Opremljen visokim performansama, Philips 34E1C5600HE u elegantnom i atraktivnom izdanju pruža sve što zahtijeva rad od kuće.

Ključne performanse

 • 34-inčna (86,36 cm) VA LCD tehnologija za zadivljujuće slike sa širokim kutovima gledanja
 • CrystalClear UltraWide Quad HD (3.440 x 1.440) rezolucija za vrhunsku preciznost
 • USB type-C tehnologija za intuitivno jednokabelsko povezivanje
 • Integrirana web kamera od 5MP s noise cancelling mikrofonom za optimalnu suradnju
 • Ugrađeni stereo zvučnici za bogatu multimediju
 • MultiView način rada za jednostavno povezivanje s više uređaja
 • LowBlue način rada i Flicker-free tehnologija za ugodnije iskustvo korištenja

“Philips 34E1C5600HE monitor idealno je rješenje za rad od kuće. Sadrži sve što je današnjim zaposlenicima potrebno kako bi izvukli maksimum iz ove nove radne stvarnosti, bilo u pogledu kvalitete slike, suradnje, sigurnosti, povezanosti ili udobnosti.” – izjavio je Carlos Sanchez, Senior Product Manager za Europu u MMD Monitors & Displays.

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 4 minute

P: AOC 27G2U/BK

Objavljeno prije 32 minute

Teretana, utezi i sprave za vježbanje

Objavljeno prije 42 minute

Konfiguracije u rangu od 6.000 do 7.000 kn

Objavljeno prije 1 sat

EON TV (Telemach)

Objavljeno prije 1 sat

Akcije, popusti i super niske cijene - isključivo informatička oprema! SAMO LINKOVI!

Novosti

Kupite doživotnu licencu Microsoft Officea 2021 za 13,52 € i Windowse za 7,42 € na Godealu24!

Kupnja originalnih Windowsa i Microsoft Officea po povoljnoj cijeni više nije nemoguć zadatak. Na primjer, uz Godeal24 Office Sale, možete kupiti trajnu licencu za Office 2021 Pro od 13,52 € ili službenu licencu za Windows 10 Pro za 7,42 €.... Pročitaj više

AMD je pustio u retail prodaju Threadripper PRO 5000 seriju

Na današnji dan, prije pet godina, AMD je predstavio tada najjači procesor na svijetu, namijenjen najzahtjevnijim PC korisnicima, kreativcima i prosumerima – Threadripper 1950X. S čak 16 SMT ubrzanih "Zen" jezgri, ovaj procesor je donio nev... Pročitaj više

Cooler Master lansirao CMP520 i CMP320 kućišta

Cooler Master je lansirao novi, pristupačni dizajn šasije za igre u CMP liniji proizvoda. S ATX i m-ATX formatima koji su dostupni za odabir korisnika, CMP 520 i CMP 320 nude visoku vrijednost, velike usisnike i svjetlosne efekte kako bi za... Pročitaj više

Lokalno predstavljen Mate Xs 2

Huawei je nakon uspješne Istanbulske premijere danas lokalno predstavio najnoviji preklopni flagship model pametnog telefona – atraktivni Huawei Mate Xs 2. Iznimno lagan i tanak, Mate Xs 2 je sa svojim prepoznatljivim sklapanjem prema unutr... Pročitaj više

GameCampovih top pet Indie igara: kolovoz 2022.

Kada stanje igranja "Triple A" postane malo ustajalo, indie naslovi su uvijek tu da ga pojačaju i pruže nešto što je zaista jedinstveno i vrijedno vašeg vremena. Umjesto iste mehanike koju koriste igre velikih programera, indie obično idu s... Pročitaj više

Sve novosti