Intel i7-11390H mobilni procesor: performanse su u skladu s i7-1195G7

Datum objave 21.06.2021 - Sanja Ledinek

Intel i7-11390H mobilni procesor: performanse su u skladu s i7-1195G7

Intel i7-11390H mobilni procesor: performanse su u skladu s i7-1195G7

Intel i7-11390H mobilni procesor

Objavljeni su benchmark rezultati Intelovog četverojezgrenog procesora i7-11390H iz serije H35. Testiran je na računalu kodnog naziva NV4XMJ / MK / MH.

Proizvod je u skladu s parametrima i performansama i7-1195G7, ali osnovna frekvencija doseže 3,4 GHz, a turbo frekvencija može doseći i do 5 GHz. Procesor ima 5MB L2 predmemorije, do 12 MB L3 predmemorije i podržava do 32 GB DDR4-3200 MHz memorije.

Intel i7-11390H mobilni procesor_1

Vrijedno je napomenuti da i7-11390H pripada seriji Tiger Lake-H35,  a i7-1195G7 pripada seriji Tiger Lake-UP3. Prvi je pozicioniran na višem kraju, a drugi pripada niskonaponskom procesoru.

Osvrt na OC LGA1156 procesora i zaključak

Prema Geekbench 5 mjerilu, izvedba dva proizvoda vrlo je blizu s 1.697 bodova u jednojezgrenom testu i 6.062 boda u višejezgrenom. Prema informacijama procesora serije H35, očekuje se da TDP i7-11390H bude 28-35W.
Trenutno je najviši model Intelovog 11. generacije Core H35 procesora i7-11375H, također opremljen s 12 MB L3 predmemorije, ali je osnovna frekvencija smanjena za 0,1 GHz u odnosu na 11390H do 3,3G Hz.

Gledajte nas i pratite  na YouTube PCEkspertTV kanalu ! 

Više... Vaš Komentar Top
U dolasku Team Group DDR5-4800 moduli za stolna računala

Datum objave 21.06.2021

U dolasku Team Group DDR5-4800 moduli za stolna računala

Team Group DDR5-4800 moduli za stolna računala (1)

Team Group ima DDR5-4800 module za stolna računa koji pripadaju seriji ELITE, ne samo parametrima već i cijenom.

Team Group DDR5 memorija ima frekvenciju od 4.800 MHz s CL40-40-40-77 latencijama i brzinu prijenosa podataka 38.400 MB/s (PC5 38400) na 2.400 MHz. Ove specifikacije su u skladu sa standardnim specifikacijama definiranim od strane udruge JEDEC.

U središtu modula memorije nalazi se DC napajanje koje pruža niski napon od 1.1 V pa su moduli energetski učinkovitiji od prethodne generacije. Uz to uključuje dvije metalne prigušnice, dva PMIC strujna čipa i više MLCC kondenzatora.

Gigabyte Vision 1TB recenzija

G.Skill Trident Z Royal F4-4000C18D-16GTRS recenzija 

Proizvođač je istaknuo da ovakvo napajanje DDR5 memorije podržava povećanje napona na najviše 2,6 V, što uvelike proširuje prostor za overclocking.  Memorija također podržava ispravljanje ECC pogrešaka na čipu.

Team Group DDR5-4800 moduli za stolna računala (2)

Kako bi se osiguralo minimalno uklanjanje “buke” za memorijski modul, upravljanje napajanjem prenosi se s matične ploče na memoriju s dodatnim IC-om za upravljanje napajanjem (PMIC) radi učinkovitije kontrole opterećenja sustava.

Zanimljivo je da je proizvođač spomenuo kako su memorijski modul primjenjivi za matične ploče serije Intel 600 s DDR5 kompatibilnošću.

Cijena i dostupnost

Team Group DDR5-4800 kit je 2x 16 GB i bit će dostupan krajem lipnja. Budući da su nove tehnologije uvijek u početku skupe, DDR5 memorija neće biti iznimka. Cijena iznosi 400 USD .

Više... Vaš Komentar Top
Creative predstavio  Sound Blaster X4

Datum objave 21.06.2021

Creative predstavio Sound Blaster X4

Creative-Sound-Blaster-X4-1

Creative se vratio s novim Sound Blasterom X4, vanjskom zvučnom karticom u srednjoj klasi i koji ima pojačalo i digitalno-analogni konverter u svojoj osnovi.

Creative Sound Blaster X4 ima velik broj konektora i kontrolnih tipki, kao i veliki kotačić za podešavanje zvuka i ostalih postavki. Najnoviji USB DAC sadrži diskretni i virtualni surround zvuk koji pokreće Sound Blaster, a također podržava holografiju za Super X-Fi i Dolby Digital Live za slušalice što je nedostajalo prethodnim modelima.

Sound Blaster X4 može pogoniti slušalice studijskog razreda s impedancijom do 600 ohma. Štoviše, kartica podržava dinamički raspon od 114 dB i audio signal od 24 bita/192 kHz.

Creative-Sound-Blaster-X4-2

SmartComms Kit (Windows) uz poznate značajke CrystalVoise, Voise Morph, također nudi značajku automatskog isključivanja zvuka, kao i dvosmjerno poništavanje šuma. Kompatibilan je s dobrim rasponom uređaja, kao što su PC, Mac, PS5, PS4 i Nintendo Switch.

Sound Blaster X4 također se isporučuje s prilagodljivim EQ načinima – Music, Movies and Footsteps Enhancer. Svaki od njih je posebno podešen da poboljša zvuk za različite vrste sadržaja kako bi pružio optimalno audio iskustvo.

Gledajte nas i pratite  na YouTube PCEkspertTV kanalu ! 

Više... Vaš Komentar Top
OnePlus i Oppo službeno su se spojili

Datum objave 21.06.2021

OnePlus i Oppo službeno su se spojili

OnePlus i Oppo su se službeno spojili

Pet mjeseci nakon što su OnePlus i Oppo odlučili spojiti odjele za istraživanje i razvoj dviju tvrtki,
službeno su najavile da će se OnePlus “dodatno integrirati” u Oppo i postaje podbrend.

Obje marke su u vlasništvu su BBK Electronics koji posjeduje još Realme i Vivo, pa je ovaj potez logičan jer su ionako neki timovi udruženi i oba brenda koriste neke zajedničke resurse. Uz to suosnivači OnePlusa Pete Lau i Carl Pei prethodno su radili u Oppu. Također je Lau, izvršni direktor OnePlusa, od svibnja 2020. na mjestu direktora proizvoda tvrtke Oppo. OnePlus će dalje imati vlastite proizvode i događaje, a tvrtka će nastaviti izravno komunicirati s kupcima.

Ovaj općeniti i apstraktni jezik u priopćenju o spajanju nisu u potpunosti razumljiv poslovni model koji su usvojile obje tvrtke. No, čini se da tvrtke ne namjeravaju konkretizirati ili jasno dati do znanja širokoj publici kakva će biti hijerarhija u ovom savezu.

Ali, poznati Evan Blass dobio je u ruke dopis za zaposlenike OnePlusa, gdje je, uz naraciju o spajanju, i “Važna napomena”.
Zaposlenici tvrtke upućeni su da ne odgovaraju na pitanja u vezi s OxygenOS, ColorOS ili kako povećana integracija utječe na njih. Preporučuje se apstraktni odgovor: „Trenutno nemamo ažuriranja za operativne sustave. Slijedite naše službene kanale. ”

Iako je već potvrđeno da će se globalne verzije pametnih telefona i dalje isporučivati ​​s OxygenOS-om, ovaj interni dopis ostavlja sumnju da će to uvijek biti slučaj. Vrlo je vjerojatno da će prije svega napori dviju tvrtki biti usmjereni na stvaranje
jedinstvenog softvera temeljenog na razvoju ColorOS-a. Uz to, poruka je izrazila ideju želje da se drugi Android i iOS korisnici namame u vaš ekosustav. Očito, tvrtka planira ne samo povećati svoj portfelj proizvoda, već i ponuditi one koji su kompatibilni s iPhoneom.
U međuvremenu, OnePlus je obećao niz ažuriranja radi poboljšanja rada OnePlus sata koji je nedugo lansiran, ali ima na tone loših recenzija.

Više... Vaš Komentar Top
Apple navodno želi prodavati svoje proizvode u LG trgovinama u Južnoj Koreji

Datum objave 21.06.2021

Apple navodno želi prodavati svoje proizvode u LG trgovinama u Južnoj Koreji

LG i Apple

Otkako je LG najavio povlačenje s tržišta mobilnih telefona, Apple ima nove ideje kako da iskoristi njihove trgovine u Južnoj Koreji.

Prema izvješću Business Koreje od 16. lipnja, Apple želi prodavati svoje proizvode poput iPhone, iPad, Apple Watch u više od 400 “LG najboljih trgovina”. Da bi taj broj stavili u kontekst, Apple ima oko 511 maloprodajnih trgovina širom svijeta.

Sve je još uvijek u fazi pregovora, jer postoje neke točke u pregovorima oko kojih se strane još nisu usuglasile. Primjerice tko će prodavati Appleove proizvode. Zaposlenici Applea ili sadašnje osoblje u LG trgovinama?

Druga je, tko će pružati usluge popravka i održavanja. Također, možda i najbitnija, hoće li LG dozvoliti prodaju MacBooka, koji je direktni konkurent njihovim prijenosnicima serije Gram. Kako navode izvori, LG po tom pitanju neće popustiti.

BOE je “izvisio” – Samsung i LG partneri za OLED panele u iPhone 13 seriji

Samsung i brojne tvrtke “priželjkuju” LG 5G patentni arsenal

Eto, čelnici LG-a još nisu donijeli konačnu odluku i istražuju se sve mogućnosti.

Više... Vaš Komentar Top
Google istražuje! Android proizvođači mobitela “previše žestoko” ubijaju pozadinske programe

Datum objave 21.06.2021

Google istražuje! Android proizvođači mobitela "previše žestoko" ubijaju pozadinske programe

Google istražuje!

Kako bi produžio vijek trajanja baterije Android telefona, Google je uveo mogućnost da se neke aplikacije koje rade u pozadini automatski isključe u određenom razdoblju. Međutim, pretjerano ekstremne metode, zbog nerazumijevanja standarda od strane proizvođača mobitela, dovele su do čestog i nepotrebnog zatvaranja aplikacija i nezadovoljstva korisnika Android uređaja. Postoje i brendovi koji dizajniraju “bijeli popis” koji omogućuje da aplikacije rade dugo u pozadini bez ograničenja, ali lako je previdjeti mnoge male programere aplikacija. Google sada to istražuje.

Prema pisanju “XDA Developer Foruma“, Google poziva programere za ispunjavanje ankete o gore opisanim problemima kako bi otkrili pretjerano agresivne “zakulisne strategije” glavnih brendova Android telefona.
Nakon završetka istrage, nove strategije upravljanja aplikacijama mogu se uvesti u sustav.

Također je skupina programera postavila web stranicu “Don’t Kill My APP” kako bi se stvorio popis marki mobilnih telefona za koje je vjerojatnije da će ubiti pozadinske aplikacije, a oni svojim znanjem pružili rješenja. Trenutno su na popisu Samsung, OnePlus, Huawei, Xiaomi i Meizu.

Gledajte nas i pratite  na YouTube PCEkspertTV kanalu !

Više... Vaš Komentar Top
Visual Studio 2022 Release Preview 1 – jezgra programa je 64-bitna

Datum objave 21.06.2021

Visual Studio 2022 Release Preview 1 - jezgra programa je 64-bitna

Visual Studio 2022

Microsoft je objavio da je Visual Studio 2022 64-bitni, podržava više od 4 GB RAM-a, a danas je Visual Studio 2022 verzije 17.0 Preview 1 otvoren za testiranje.

VS2022 Preview 1 nema još uvijek mnoge najavljene značajke, ali će se postupno dodavati u budućim verzijama pregleda. Novi dodaci 64-bitnoj priči uključuju:

  • Podršku za .NET 6 SDK (Preview) Ugrađenu podrška za pisanje novog korisničkog sučelja MAUI
  • Intellicode koji podržava samodovršavanje cijelog retka
  • WPF XAML dizajner za .NET Framework koji je ostao isti kao i .NET Core.

Ovdje možete preuzeti Visual Studio 2022 Preview 1

Gledajte nas i pratite  na YouTube PCEkspertTV kanalu !

Više... Vaš Komentar Top
Leica ulazi na tržište mobitela s Leitz Phone 1modelom

Datum objave 18.06.2021

Leica ulazi na tržište mobitela s Leitz Phone 1modelom

Leica mobitel (1)

Nisu dobra vremena za proizvođače digitalnih fotoaparata. Uglavnom jedva preživljavaju, polako gase proizvodnju i kako bi spasili radnja mjesta i održali brend postaju partneri u razvoju kamera za pametne telefone.

Među njima je i Leica, robna marka koja je neko vrijeme usko surađivala s Huaweijem. No, Huawei sve više gubi tržišni udio i Leica ne želi zbog toga ispasti iz igre. Ambicije su im porasle i odlučili su razviti svoj pametni telefon. To je Leitz Phone 1.

Leica mobitel (2)

Najava se dogodila u Japanu. Odabir zemlje za lansiranje nije slučajan. Stvar je u tome što je Leitz 1, jednostavno brat blizanac modela Sharp Aquos R6 koji je privukao veliku pažnju svijeta tehnologije prilično velikim 1-inčnim senzorom kamere.

Kako bi se izbjegle zabuna između modela, Leitz Phone 1 umjesto pravokutnog dizajna klastera kamera na stražnjoj strani ima okrugli i magnetni poklopac za kameru, koji nije samo radi zaštite, već vam daje osjećaj da uklanjate poklopac s leće stvarne kamere. U biti, suradnja između Leice i Sharpa svela se na sljedeće: Mi vama dajemo natpis brenda i optiku, a vi nama isti model pametnog telefona pod našom markom.

Specifikacije

U pogledu specifikacija mobitel ima 6,6-inčni IGZO OLED zaslon s osvježavanjem od 240 Hz. Hardverska osnova je Snapdragon 888 mobilna platforma. CPU radi u kombinaciji 12 GB RAM-a i 256 GB interne flah memorije (Sharp Aquos R6 ima 128 GB) proširive kroz utor za microSD karticu maksimalnog kapaciteta 1TB.

Leica mobitel (3)

Sustav kamera obuhvaća 1-inčni 20 MP senzor ispod 7 Summicron leća. Kapacitet baterije je 5.000 mAh.

Cijena i dostupnost 

Leitz Phone 1 će se prodavati samo na japanskom tržištu, ali cijena mu nije mala. Košta 1.700 dolara. Sharp Aquos R6 košta 1.056 dolara. Eh, sada, kako će Leica objasniti potrošaču zašto bi trebao preplatiti 650 dolara više, iskreno, nemamo pojma.

Gledajte nas i pratite  na YouTube PCEkspertTV kanalu !

Više... Vaš Komentar Top
G.Skill pokazao svoje prvo PC kućište

Datum objave 18.06.2021

G.Skill pokazao svoje prvo PC kućište

G.Skill Z5i (1)

G.Skill Z5i mini-ITX aluminijsko je kućište koje ima pet kuteva ako se gleda odozgo. Iako je maleno, možete u njega spakirati dosta moćni hardver.

Na prednjoj strani Z5i mini-ITX  nalaze se dva USB 3.0 porta i jedan USB 3.1 Type-C port. Bočno su dva staklena panela od kaljenog stakla  debljine 4 mm s zglobnim dizajnom koji omogućuje otvaranje poput krila za  lakši pristup unutrašnjosti.

G.Skill Z5i (2) G.Skill Z5i (3)

Kućište također ima RGB osvjetljenje na dnu (postolje) kojim se može upravljati pomoću 5V RGB tropolnog kabela i magnetni mrežasti filtar za prašinu na vrhu.

G.Skill Z5i (4)

U ovo kućište će stati mini-ITX matična ploča okrenuta prema dolje  i sfx napajanje. Na desnoj strani je mjesto za jednu video karticu do 330 mm duljine i tri PCIe utora širine. Predviđeno je da se postavlja okomito.

G.Skill ENKI 360 recenzija

G.Skill Trident Z Royal F4-4000C18D-16GTRS recenzija

Uz to mogu se smjestiti do tri diska, odnosno dva SSD-a od 2,5 inča i jedan 2,5-inčni ili 3,5-inčni SSD ili HDD. Straga ima dovoljno mjesta za jedan 240/280 mm AIO ili dva 120/140 mm ventilatora.

G.Skill još ne spominje cijenu, točne dimenzije, masu. U pogledu dostupnosti na polivama trgovina trebalo bi se pojaviti tijekom srpnja ove godine.

Gledajte nas i pratite  na YouTube PCEkspertTV kanalu ! 

Više... Vaš Komentar Top
Samsung LPDDR5 uMCP nudi vodeći nivo za jeftinije pametne telefone

Datum objave 18.06.2021

Samsung LPDDR5 uMCP nudi vodeći nivo za jeftinije pametne telefone

samsung_lpddr5

Kao što znamo, era 5G pametnih telefona prisiljava tvrtke da traže načine za poboljšanje performansi mobilnih uređaja, a novi Samsung memorijski LPDDR5 modul (uMCP) koji se temelji na UFS-u, jedan je od njih.

Samsung memorijski modul kombinira najbrži LPDDR5 DRAM s najnovijom UFS 3.1 NAND memorijom u jednom kućištu. Ova integracija omogućuje korisnicima korištenje različitih 5G aplikacija poput proširene stvarnosti (AR), grafičkog intenzivnog igranja i napredne fotografije, koji su ranije bili dostupni samo na vrhunskim vodećim uređajima.

Među prednostima Samsung uMCP memorijskog paketa navodi se 50% povećanje performansi DRAM-a, sa 17 GB / s (LPDDR4X) na 25 GB / s i NAND-a na 3 GB / s vs 1,5 GB / s u UFS 2.2. Proizvođači mobitela će moći birati između 6 GB do 12 GB DRAM-a i od 128 GB do 512 GB NAND-a.

Uz to memorijski modul je kompaktan i neće zauzimati puno prostora unutar kućišta. Dimenzija je 11,5 x 13 mm. Uz to ima malu potrošnju energije.

Samsungov novi foto senzor čini mobitele lakšima i tanjima

Samsung objavio prvi čvrsti disk ZNS SSD poslovnog razreda

Do sada je Samsung uspješno završio testiranje kompatibilnosti LPDDR5 uMCP s nekoliko svjetskih proizvođača pametnih telefona i očekuje da će uređaji opremljeni uMCP-om doći na glavna tržišta već za koji tjedan.

Gledajte nas i pratite  na YouTube PCEkspertTV kanalu ! 

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 10 minuta

Električni romobili i bicikli

Objavljeno prije 11 minuta

Stari hardware za kojim se slinilo

Objavljeno prije 14 minuta

Automobili

Objavljeno prije 30 minuta

Youtube - znanost, tehnologija i općenito ozbiljnije teme

Objavljeno prije 33 minute

Smetnje na TV-u sa dvbt2 receiverom

Novosti

ADATA predstavlja memorijski modul DDR5-4800

ADATA predstavlja ADATA DDR5-4800, DDR5 memorijski modul sljedeće generacije, koji je u mogućnosti dostići transfere do 4800 MT/s i dolazi u kapacitetima do 32 GB. ADATA je surađivala sa šest vodećih proizvođača matičnih ploča, uključujući... Pročitaj više

Xiaomi na hrvatskoj premijeri predstavio stvaralačku seriju pametnih telefona 11T

Xiaomi je na hrvatskoj premijeri u Kaptol Boutique Cinema u Zagrebu domaćoj javnosti predstavio tri nova pametna telefona u seriji Xiaomi 11 - Xiaomi 11T i Xiaomi 11T Pro – osmišljene da potaknu kreativnost među korisnicima pametnih telefon... Pročitaj više

Windowsi 11 su stigli, Godeal24 nudi najjeftiniji način da ih odmah imate!

Windows 11 je s nama već nekoliko dana i donosi više vijesti i poboljšanja u odnosu na prethodne verzije sustava Windows. Nakon otprilike pola desetljeća, Microsoft je donio novi izgled sučelja, nove načine višezadaćnosti, ali i komunikacij... Pročitaj više

Black Shark 4S i Black Shark 4S Pro su pojačanje u gaming ponudi pametnih telefona

Black Shark 4S seriju odlikuje novi dizajnerski stil prilično moderan i različit od prethodnog "X elementa". Debljina kućišta je 9,9 mm, težina 210 grama. Ostaju dvije prilagođene tipke za makro i različite funkcije dopuštajući hardcore igr... Pročitaj više

Novi MacBookovi na vidiku 18. listopada

Apple će održati događaj Unleashed 18. listopada, vjerojatno za nove serije prijenosnih računala MacBook Air i Pro s mini LED zaslonom, a možda i AirPods 3. To pojačavaju sve neslužbene informacije o novoj liniji MacBook Pro, ali su i dobav... Pročitaj više

Sve novosti