Intel, NVIDIA, ARM guraju novi AI standard: najjača grafička kartica s 4,5 puta boljim performansama

Objavljeno prije 9 dana - Sanja Ledinek

Intel, NVIDIA, ARM guraju novi AI standard: najjača grafička kartica s 4,5 puta boljim performansama

Intel, NVIDIA, ARM guraju novi AI standard: najjača grafička kartica s 4,5 puta boljim performansama

Intel, NVIDIA, ARM guraju novi AI standard  (1)

Iako konkurenti na području umjetna inteligencije, Intel, NVIDIA i ARM, pokrenuli su novi AI format FP8, kako bi sredili trenutni kaos s tri univerzalna formata.

Intel, NVIDIA, ARM guraju novi AI standard  (1)

U eri umjetne inteligencije počeli su se prilagođavati formati izračuna performansi CPU i GPU-a, pa su se tako pojavili AI standardi poput INT8, BF16, TF32. Međutim ova tri formata izazivaju kaos kod proizvođača komponenti i nisu svima pogodni za daljnji razvoj tehnologije. To je razlog zašto su Intel, NVIDIA i ARM, tri CPU/GPU diva, iako konkurenti, pokrenuli novi AI format FP8 za duboko učenje i objavili “Bijelu knjigu”.

Intel, NVIDIA, ARM guraju novi AI standard  (2)

Trebao bi postati opći standard u području umjetne inteligencije i imati dvije varijante kodiranja (E5M2 i E4M3). Može minimizirati odstupanje od trenutnog standarda IEEE754, što bi trebalo donijeti veću fleksibilnost AI operacijama, uravnotežiti softver i hardver za poboljšanje učinkovitosti programera. Prema rezultatima koje je objavila NVIDIA, FP8 ima 16-bitni efekt pomičnog zareza u široko korištenom modelu obuke, a performanse najjače grafičke kartice su 4,5 puta bolje.

Ali, na kraju ne možemo se ne zapitati: gdje je AMD u ovoj priči?

Više... Vaš Komentar Top
Apple napušta ARM i prelazi u RISC-V kamp

Objavljeno prije 9 dana

Apple napušta ARM i prelazi u RISC-V kamp

Apple napušta ARM i prelazi u RISC-V kamp

RISC-V se općenito smatra trećom najvećom CPU arhitekturom i potencijalom nakon x86 i ARM-a. Najvažnija značajka je što ova arhitektura nema licenci i otvorenog je koda i te ju bilo tko može ga modificirati po želji, što je vrlo privlačno proizvođačima. Agencija za analizu poluvodiča SemiAnalysis , nedavno je objavila vijest da se Apple sprema promijeniti arhitekturu svoje jezgre s originalnog ARM-a na RISC-V.

Većina procesora trenutno na tržištu ima sličnu arhitekturu kao Apple, ali i koriste RISC-V arhitekturu za svoje procesore, poput Google Tensor Processing Units (TPU). Međutim čipseti osim CPU jezgre imaju veliki broj ugrađenih pomoćnih jezgri, što čini funkcije uređaja sveobuhvatnijima. Tako u Apple M1 ima više od 30 pomoćnih jezgri koje nemaju nikakve veze s operativnim sustavima ili aplikacijama već su odgovorne za neovisne zadatke, kao što su kontrola dodirnih podloga, Wi-Fi-ja ili Bluetootha, održavanje koherencije predmemorije, upravljanje Thunderbolt sučeljima itd. Ove jezgre ne samo da imaju vlastiti firmware, već i upravljanje napajanjem i ARM su arhitekture, a Apple ih izgleda želi prebaciti na RISC-V arhitekturu. Time bi uštedjeli puno naknada za licenciranje u ovo vrijeme kada proizvodni troškovi rastu.

Više... Vaš Komentar Top
Legendarni Pentiumi i Celeroni uskoro mijenjaju ime

Objavljeno prije 9 dana

Legendarni Pentiumi i Celeroni uskoro mijenjaju ime

Uskoro legendarni Pentium i Celeron mijenjaju ime

Pentium, Celeron i Velociraptor – imena procesora sada su još uvijek aktivna u low-end području. Ipak, svemu lijepom mora doći kraj.

Intel je službeno objavio da neće biti Pentium ili Celeron imena u liniji procesora za prijenosna računala od 2023. godine. Umjesto toga, bit će grupirani pod nazivom – Intel procesor. Kompanija smatra da će preimenovanje pojednostaviti liniju proizvoda i olakšati potrošačima odabir najprikladnijeg procesora koji odgovara njihovim potrebama. Mi bismo dodali da je naziv ‘Intel procesor’  strogo govoreći ipak prilično nejasan pojam. Pogotovo zato što su svi Intel procesori Intel procesori :) Rebrendiranje ostaje nepromijenjeno za Intelove trenutne proizvode i Intelov proizvodni plan. Osim toga Intel će nastavit jačati  fokus na vodećim brendovima kao što su Core, Evo i vPro.

PROČITAJTE JOŠ

Intel najavljuje specifikacije grafičkih kartica Arc A750 i Arc A770 i ograničenih izdanja

Intel Core i3-12100F

Intel Core i5-12600K recenzija

Podsjetimo, marka Pentium ima povijest od 30 godina. Najavljena je u listopadu 1992., kao peta generacija mikroprocesora. Prvi procesori osvanuli su na tržištu u ožujku 1993., s frekvencijama samo 60/66 MHz te u to vrijeme za stolna računala visoke klase. Kasnije je najskuplja serija procesora označena kao Core, nakon čega je Pentium korišten za procesore srednje klase. Marka Celeron nastala je nešto kasnije, u ožujku 1998., kao odgovor na AMD-ovu konkurentsku strategiju za procesore u jeftinijim računalima.

Više... Vaš Komentar Top
EA potvrđuje! SIMS 4 igra besplatna od 18. listopada

Objavljeno prije 9 dana

EA potvrđuje! SIMS 4 igra besplatna od 18. listopada

EA potvrđuje! SIMS 4 igra besplatna od 18. listopada

Electronic Arts je potvrdio da će SIMS 4 strateška simulacijska igra biti dostupna besplatno za preuzimanje na PC, Mac, PlayStation konzole i Xbox konzole od 18. listopada. Također će imati punu offline podršku.

Igrači će moći steći izvan mrežna iskustva, kreirati personalizirane svjetove i brzo dijeliti SIM kartice s prijateljima, ali  još uvijek će trebati platiti za jedan od 48 paketa proširenja.  Time nam se čini da potez  davanja besplatne igre  svima zainteresiranima   ima za cilj  potaknuti igrače da potroše nešto novca na proširenja.

Također Electronic Arts izvještava da nastavlja razvijati nove pakete i proširenja za igru.  Dobra je vijest i za lojalne igrače koji  već imaju kupljenu osnovnu igru ili  članstvo EA Play i EA Play Pro dobit će poboljšano iskustvo uz dodatne besplatne pakete proširenja.   

Svi detalji bit će podijeljeni na EA YouTube i Twitch tijekom posebnog streama Behind The Sims Summit događa – 18. listopada 2022.

Više... Vaš Komentar Top
EVGA više nije partner s Nvidijom

Objavljeno prije 9 dana

EVGA više nije partner s Nvidijom

evga_1070ti_3

Ovo je zaista velika promjena u povijesti video kartica, a vijest dolazi s dva YouTube kanala: JayzTwoCents i Gamers Nexus te same EVGA kompanije.

EVGA je ekskluzivni partner s NVIDIA-om od osnutka 1999. godine, odnosno  Nvidia TNT2 Riva kartica i  stoga ima bogatu povijest s ovom markom. Razlozi raskida su što NVIDIA često ne otkriva dovoljno brzo nove čipove proizvođačima niti cijenu. Postoje i ograničenja koja nameću u brojnim aspektima poput gornje granice cijena i zabrana povećanja specifikacija kartice, primjerice memorije. Ništa manje nisu bitne male profitne maržu od samo nekoliko posto za EVGA  i što ih je NVIDIA prisilila da snize cijene prodaje mnogih modela te su poslovali s gubitkom. No, nastavit će podržavati stare kartice na NVIDIA dizajnu i prodavati postojeće proizvode uz održavanje servisne mreže.

EVGA-i je očito je voda došla do grla, ali ako najveći dio profita u konačnici dolazi od  drugih segmenata  koji zapravo subvencioniraju video kartice ne mora biti nedostatak otići s ovog tržišta i dio ‘preostalih’ zaposlenika preraspodijeliti za rast na tim profitabilnijim proizvodima.

PROČITAJTE JOŠ

EVGA-ine posebne usluge

EVGA 430W 80Plus test

EVGA X20 recenzija

Trenutno EVGA nema planova za  pridruživanje AMD Radeon segmentu ili Intel Arc grupi. Šteta! Što se tiče ovih suradnji  s AMD-om ili Intelom za GPU je idealan trenutak. Intel sada polako ide prema modelima viših performansi i AMD neće predugo čekati sa sljedećom generacijom. Bilo bi odlično da postanu ekskluzivni AIB partner i da primijene svoje znanje i iskustvo uz  vjerojatno bolje uvjete nego s  NVIDA programom.

Preostali proizvodi uključujući napajanja, matične ploče, zvučne kartice, gaming tipkovnice, miševe i sustave hlađenja tvrtka nastavlja  dalje razvijati i proizvoditi.

Update: Naravno, Nvidia ne sjedi skrštenih ruku i šuška se kako će im Lenovo biti novi AiB partner za grafičke kartice, a prve su slike GTX 4090 modela već procurjele.

Više... Vaš Komentar Top
Cooler Master HAF 700

Objavljeno prije 9 dana

Cooler Master HAF 700

haf-700

Ranije ove godine je Cooler Master predstavio HAF 700 EVO, a sada se vraćaju korijenima svoje HAF serije i predstavljaju HAF 700 – EATX kućište visokih performansi.HAF 700 je malo smirenijeg i jednostavnijeg dizajna, ali zadržava one osnovne vrijednosti flagship modela kao što je podrška za sve tipove hardvera, više komorna disipacija topline i inovativan mehanički dizajn. HAF 700 je stvoren za one koji žele izvući maksimum iz svog računala, a prodavat će se po cijeni od 359 €.

Više... Vaš Komentar Top
Mijenja se imenovanje AMD Ryzen Mobilea procesora

Objavljeno prije 13 dana

Mijenja se imenovanje AMD Ryzen Mobilea procesora

Mijenja se imenovanje AMD Ryzen Mobilea procesora (1)

Kako bi korisnicima pomogli da na prvi pogled vide seriju, arhitekturu, pozicioniranje, razinu performansi i druge informacije koje odgovaraju mobilnom Ryzen procesoru, AMD usvaja novi sustav imenovanja za mobilne Ryzen procesor počevši od 2023. godine. Hoće li biti kaotičan?

Sadašnja strategija imenovanja AMD mobilnih Ryzen procesora slična je Intelovoj. Ryzen 3, Ryzen 5, Ryzen 7 i Ryzen 9 odgovaraju Core i3, i5, i7 odnosno i9, dok sufiksi U, HS i H predstavljaju potrošnju energije na razini procesora. Nova strategija budućih mobilnih Ryzen procesori i dalje ostaje podijeljena u četiri sekvence: Ryzen 3, Ryzen 5, Ryzen 7 i Ryzen 9, ali sljedeće ” četiri znamenke + slovni sufiks imat će svoja skrivena značenja.

Mijenja se imenovanje AMD Ryzen Mobilea procesora (2)

Primjerice za processor Ryzen 5 7640U, prvi broj “7” predstavlja 2023. godinu proizvodnje, a 2024. i 2025. će se redom mijenjati brojevima 8. i 9 . Samo nismo sigurni kako će riješiti dvoznamenkasti problem od 10 za 2026.?

Drugi broj “6” predstavlja tržišno pozicioniranje proizvoda

Ako je jedinica (1), to znači Athlon srebrne razine, a dvojka (2) zlatna razina koja pripada najnižoj poziciji procesora uglavnom namijenjenih za početna obrazovna prijenosna računala poput Chromebookova. Ako je ovaj broj tri (3) I četiri ( 4), radi se o razini Ryzena 3, dok brojevi pet (5) i šest (6) predstavljaju razinu Ryzena 5, a sedmica odgovara Ryzenu 7 itd.

Mijenja se imenovanje AMD Ryzen Mobilea procesora (3)

Ovo pravilo u imenovanju u biti najviše zbunjuje jer primjerice Ryzen 5 7640U izvorno je Ryzen 5, i trebali ga doista ponovno potvrditi dodatnim brojem šest (6)? Međutim, budući Ryzen 3 serije procesori će uključivati modele s 3 i 4 sufiksa, kao što su Ryzen 3 7340U i Ryzen 3 7440U, dok serija procesora Ryzen 5 uključivat će modele s 5 i 6 sufiksa, kao što su Ryzen 5 7540U i Ryzen 5 7640U. Samo treba zapamtite da što je veći broj koji odgovara drugom znaku to su uglavnom bolje specifikacije u pogledu frekvencija i performansi.

Treći broj ukazuje arhitekturu CPU jezgre

Mijenja se imenovanje AMD Ryzen Mobilea procesora (4)

Ako je ovaj broj jedan (1) to znači da koristi Zen/Zen+. U slučaju da je broj (2) znači radi se o Zen 2 arhitekturi, tri (3) Zen 3/Zen 3+, a četiri (4 ) predstavlja Zen 4 ili pet ( 5 ) Zen 5. Pojednostavljeno, u 2023. novi proizvodi u mobilnim procesorima Ryzen prebacit će se svi na arhitekturu Zen 4, a to je oznaka “xx4xx”. Ako vidite model sa znakom 3, to mora biti procesor Ryzen 5000 ili Ryzen 6000.

Četvrti broj predstavlja podjelu razine

Mijenja se imenovanje AMD Ryzen Mobilea procesora (5)

Ako je nula ( 0) predstavlja standardnu arhitekturu, a petica (5) nadogradnju arhitekture ili poboljšanje funkcije/performansi.
Primjerice model arhitekture Zen3 koristit će 0 (xx30), a arhitektura Zen3+ koristit će 5 (xx35). Osim toga, procesori HX serije također će koristiti sufiks 5 (xx45).

Peti slovni znak  predstavlja razinu TDP potrošnju energije

  • Sufiks U je raspon TDP-a od 15W do 28W. Prikladan je za tanka i lagana prijenosna računala ili uređaje dva u jednom koji se fokusiraju na trajanje baterije.
  • Sufiks HS pokazuje TDP do 35 W, što je prikladno za svestrana prijenosna računala i obična prijenosna računala za igranje s tankim i laganim performansama.
  • Sufiks je HX ukazuje na 55W+ TDP. Uglavnom se koristi za prijenosna računala za igranje za entuzijaste.
Više... Vaš Komentar Top
Intel  CPU male snage od 35 W i7-13700T značajno se poboljšao

Objavljeno prije 13 dana

Intel CPU male snage od 35 W i7-13700T značajno se poboljšao

Intel više ne koristi TDP

Nova testna mjerila za Intel Core i7-13700T (35W Raptor Lake CPU) su procurila, pokazujući impresivne brojke performansi čak u odnosu na 105W Ryzen 7 5800X i 125W Core i5-12600K.

Model koji se pojavio u Geekbench 5 mjerilima dio je T-serije, nazvan Intel Core i7-13700T. CPU ima 16 jezgri (8 P-jezgri + 8 E-jezgri) i 24 niti, 30 MB L3 predmemorije, osnovni takt od 1,4 GHz i pojačani takt od 4,9 GHz.

Intelov CPU male snage od 35 W i7-13700T značajno se poboljšao (2)

Što se tiče performansi, CPU je osvojio 1.939 bodova u jednojezgrenom testu i 11.564 bodova u višejezgrenom testu. To znači da je u rangu s prethodnom generacijom Core i9-12900K pod opterećenjem jedne jezgre. U opterećenjima s više jezgri, CPU je 11 posto brži od Ryzen 7 5800X te u rangu s Core i5-12600K. Dodatno, CPU radi na DDR4 platformi, što je više nego dovoljno za one koji traže platformu niske potrošnje s obzirom na cijenu DDR5 matičnih ploča i potencijalno veću potrošnju energije.

PROČITAJTE JOŠ

Intel Arc grafička kartica konačno ulazi u brand računala

Intel ažurira NUC X15 prijenosna računala

Intel pokrenuo online virtualni muzej. Posjetite ga!

Intel Core i3-12100F

Intelov CPU male snage od 35 W i7-13700T značajno se poboljšao (3)

Za sada je poznato da CPU Intel Raptor Lake 13. generacije dolazi u tri serije. K serija s TDP-om u rasponu od 125 W (PL1) do 253 W (PL2), ne- s TDP-om u rasponu od 65 W (PL1) do 200 W (PL2). Konačno, tu su modeli T-serije optimizirani za uređaje male snage s osnovnim TDP-om od 35 W (PL1) i maksimalnim TDP-om od oko 100 W (PL2).

Očekuje se da će Intelova 13. generacija stolnih procesora Raptor Lake na platformi Z790, uključujući vodeći Core i9-13900K, biti lansirana u listopadu. Ovi CPU-ovi će se uspoređivati s AMD-ovom postavom Ryzen 7000 CPU-a.

Više... Vaš Komentar Top
Kupite doživotne licence Officea 2021 od 13,52€, i Windowsa 10 od 6,14 €! Pronađite još povoljnog softvera za sebe na na Godeal24 jesenskoj rasprodaji!

Objavljeno prije 14 dana

Kupite doživotne licence Officea 2021 od 13,52€, i Windowsa 10 od 6,14 €! Pronađite još povoljnog softvera za sebe na na Godeal24 jesenskoj rasprodaji!

Microsoft je službeno objavio da će prekinuti podršku za Office 2013 11. travnja 2023. te da više neće pružati nikakva sigurnosna ažuriranja za njega. Više neće pružati ažuriranja i održavanje bilo koje vrste, a korisnici se mogu suočiti s raznim problemima s pouzdanošću. Korisnici koji koriste Office 2013 mogu odabrati nadogradnju na Microsoft 365 ili Office 2021. Microsoft 365 zahtijeva pretplatu za korištenje, a Office 2021 može se koristiti zauvijek uz jednu kupnju. Mnogima je cijena za kupnju na službenoj web stranici previsoka. Najbolja opcija za kupnju ključeva proizvoda za Windows OS i Office je Godeal24, internetska trgovina za digitalne licencne ključeve. S više od 2.000 recenzija, Godeal24 ima prosječnu ocjenu “Izvrsno” na TrustPilotu i nudi kupcima mnoge prednosti – trenutnu isporuku proizvoda putem e-pošte; 24/7 besplatnu tehničku podrška, doživotnu usluga nakon prodaje, a povrat novca je garantiran.

220905-720p-gd24--€

Sada na Godeal24 jesenskoj rasprodaji možete kupiti Office 2021 za samo 25,16 €. Za obitelji s više računala ili prijatelje preporučujemo kombinaciju za 5 PC-a, originalnog Officea 2021 za samo 13,52 € po licenci! Još opcija pronađite dolje u linkovima.

Najbolje preporuke: Microsoft Office 2021 od 13.52€!

Ako kupite novo računalo ili trebate nadograditi svoj sustav, trebate kupiti novi operativni sustav. Na Godeal24 jesenskoj rasprodaji, originalni Windows 10 dostupan je za samo 7,42 €, a Microsoft podržava korisnike Windowsa 10 s besplatnom nadogradnjom na Windowse 11, što znači da možete odabrati najklasičnije Windowse 10 ili najnovije Windowse 11 za samo 7,42 €. Kupite više, uštedite više, Windows 10 Pro košta već od 6,14 € po ključu!

Originalni Windowsi 10 Pro već od 6.14€!

62% popusta na pakete i još MS Officea (kupon kod “SGO62″)

Za različite potrebe, Microsoft je pripremio i različite verzije Windowsa 10. Za različiti hardver, te osobnu ili poslovnu upotrebu tu su Windowsi 10 Pro, ili pak Windowsi 10 Enterprise, Windows Server, itd.

Do 50% popusta na još Windows verzija! S kupon kodom “ SGO50“)

Godeal24 ima kompletnu i profesionalnu trgovinu s opsežnim katalogom 100% zajamčenih i legalnih digitalnih licenci. Isti softver možete dobiti s više od 80% popusta, a još uvijek je službeno. Ne samo popularni Windows OS i Office, već i praktičniji softver za računala i mobilne alate, kao što je serija IOBIT, softver Ashampoo, Disk Drill i mnogi drugi.

More Computer Tools: Best Price, Best Products!

U usporedbi s kupnjom na službenom Microsoftovom web-mjestu, Godeal24 predstavlja izvrsnu prilika za uštedu i legalnu i sigurnu kupnju osnovnih programa. Godeal24 oduvijek nudi mogućnost kupnje raznih originalnih i 100% autentičnih licenci, uz uštedu do 90% u usporedbi s tradicionalnim cijenama. Internetska trgovina nudi širok izbor digitalnog softvera po konkurentnim cijenama: kao što su IOBIT serija, Ashampoo softver, Disk Drill i mnogi drugi. Uštedite do 90%! Licence su 100% originalne i autentične. Godeal24 zna “povijest” svake licence koju prodaje, a korisnici ih mogu koristiti bez ikakvih problema. Iz tog razloga, licence koje se mogu kupiti na Godeal24 su “doživotne”, mogu se koristiti bez ograničenja: operativni sustav će biti ažuriran i podržavan od strane Microsofta tijekom cijelog životnog vijeka.

Godeal24 obećava 24/7 profesionalnu tehničku podršku i doživotnu uslugu nakon prodaje, možete koristiti proizvod bez problema!

Kontaktirajte Godeal24: service@godeal24.com

(sponzorirani sadržaj)

Više... Vaš Komentar Top
Intel najavljuje specifikacije grafičkih kartica Arc A750 i Arc A770 i ograničenih izdanja

Objavljeno prije 14 dana

Intel najavljuje specifikacije grafičkih kartica Arc A750 i Arc A770 i ograničenih izdanja

Intel najavljuje specifikacije grafičkih kartica Arc A750 i Arc A770 i ograničenih izdanja   (1)

Intelova prva generacija Xe HPG grafičke kartice za stolna računala, kodnog naziva Alchemist, još nije globalno lansirana od svog izdavanja. Međutim, budući da Intel aktivno otkriva tehničke detalje proizvoda u službenoj zajednici, teoretski bi trebale biti gotovo u prodaji.

Intel najavljuje specifikacije grafičkih kartica Arc A750 i Arc A770 i ograničenih izdanja(1a)

Prije mjesec dana Intel je objavio specifikacije dva najjača GPU-a – Arc A750 i Arc A770, koji pripadaju Arc 7 seriji. Osim toga, također je najavljeno lansiranje službenog ograničenog izdanja. Arc A750 i Arc A770 imaju 28 i 32 Xe jezgre, 448 odnosno 512 XMX motora, a broj hardverskih akceleratora praćenja zraka (Ray Tracing) jednak je broju Xe jezgri. Arc A750 ima takt od 2.050 MHz i 512 GB memorije 8 GB/s GDDR6, dok Arc A770 ima takt od 2.100 MHz i dolazi s 8 GB ili 16 GB 560 GB/s GDDR6.

Intel najavljuje specifikacije grafičkih kartica Arc A750 i Arc A770 i ograničenih izdanja(2a)

PROČITAJTE JOŠ

Intel Core i5-12600K recenzija

Intel Core i9-12900K recenzija

Intel je također objavio specifikacije i izgled ograničenih izdanja Arc A750 i Arc A770. Prema službenim podacima, TDP oba proizvoda je 225 W. Također iako izdanja ventilatora imaju isti dizajn i oblik, samo Arc A770 ima RGB svjetlosne efekte.

Više... Vaš Komentar Top

Novosti

Dobre vijesti! Kupite doživotnu licencu MS Officea već od 11,99 €, i originalne Windowse već od 6,14 €!

Office 2021 najnovija je verzija Microsoftovog uredskog paketa koja se vjerojatno više koristi od svih drugih aplikacija za stolna računala na svijetu. Dodajte korisne značajke—na primjer, sada dostupne uz Microsoft Teams i dodajte trenutni... Pročitaj više

Chromium razvojni tim omogućava AV1 kodiranja za nove Nvidia GPU-ove

Nvidia se RTX 40 grafičkim karticam na novoj Ada Lovelace arhitekturi pridružuje Intelu, koji je do sada jedini podržavao AV1 kodiranje s Arc GPU-ima. Razvojni tim Chromiuma odobrio je zahtjev da se omoguči AV1 podrška kodiranja putem web p... Pročitaj više

Lisa Su posjetit će TSMC kako bi osigurala nabaviu 2nm i 3nm čipova

CEO AMD-a Dr. Lisa Su i brojni rukovoditelji na C-razini kompanije putovat će u Tajvan ovih dana na sastanak s izvršnim direktorom TSMC-a Wei Zhejiom kako bi razgovarali o budućoj suradnji. Teme razgovora uključuju TSMC-ov proizvodni čvor N... Pročitaj više

DxOMark nova testna mjerila i sustava bodovanja donosi tri glavne točke ažuriranja

DxOMark je službeno objavio novi referentni test pametnih telefona i sustav bodovanja, kako bi se potaknulo poboljšanje korisničkog iskustva i pomogao proizvođačima da ostvare tehnološka otkrića. Ovo ažuriranje testiranja ima tri glavne toč... Pročitaj više

Netflix pokušava video igrama vratiti pretplatnike

Netflix je prvi put ušao na tržište mobilnih igara u studenom 2021. godine i potrošio 72 milijuna dolara za kupnju finske tvrtke za razvoj igara Next Games kao i tvrtki Night School Studio i Boss Fight Entertainment u ožujku ove godine. Kao... Pročitaj više

Sve novosti