Kako povratiti izgubljene podatke s vašeg iPhonea?

Datum objave 26.05.2020 - Uredništvo

Kako povratiti izgubljene podatke s vašeg iPhonea?

Kako povratiti izgubljene podatke s vašeg iPhonea?

D-Back iPhone Data Recovery_1

Slučajno ste izbrisali podatke, fotografije, dopisivanja, video material, kontakte s vašeg iPhonea, a oni nisu bili spremljeni na iCloudu ili iTunesima? To može biti prava noćna mora, a svi koji su to jednom doživjeli zasigurno ne žele prolaziti ponovno kroz takvo iskustvo.

Najbolji alat za povrat svega toga je iMyFone D-Back iPhone Data Recovery. Bilo da je riječ o iPhone, iPad ili iPod Touch uređajima, ili pak iOS/iTunes/iCloud platformama, u tri koraka i bez ikakvog predznanja moguće je vratiti nazad stare izgubljene podatke.  iMyFone D-Back data recovery for iPhone vam omogućava upravo to!

D-Back iPhone Data Recovery_2 D-Back iPhone Data Recovery_3

D-Back iPhone Data Recovery_4 D-Back iPhone Data Recovery_5

Kad izbrišete datoteku s iPhone-a, sustav će samo ukloniti marker datoteke kako bi stvorio prostor za nove podatke. Sve dok na uređaj ne dodate nove podatke, postoji šansa da biste mogli povratiti nestali videozapis sa svog iPhonea. Da biste to učinili, prvo biste trebali prestati upotrebljavati iPhone kako biste spriječili stvaranje novih podataka i spriječili prepisivanje podataka koji nedostaju, a zatim će vam trebati softver za oporavak podataka koji će vam pomoći da vratite videozapise.

D-Back iPhone Data Recovery softver vam omogućava odabir više od 18 tipova fajlova koji uključuju i WhatsApp, Viber, WeChat, Kik i Line poruke, te fotografije, video materijal, kontakte ili zabilješke. Povrat podataka je moguć u slučaju slučajnog brisanja, slomljenog ekrana, tvorničkog reseta, nadogradnje iOS-a, zaključanog uređaja, brickanog telefona, napada virusa, izgubljenog uređaja, oštećenog u vodi itd. Povrat je selektivan, pa možete izabrati samo datoteke koje stvarno želite povratiti.

D-Back iPhone Data Recovery_6 D-Back iPhone Data Recovery_7

D-Back iPhone Data Recovery_8

Četiri su načina povrata, što podiže šanse za povrat informacija – Smart Recovery, Recover from iOS devices, Recover from iTunes backup i Recover from iCloud backup. Podržani uređaji su svi iPhone modeli od četvorke naovamo, svi modeli iPad Air, mini, Pro i iPad, te iPod Touch od 1 do 7. Podržani su naravno i sve aktualne te starije verzije operativnih sustava.

iMyFone D-Back recovery iphone videos without backup je besplatan za isprobavanje s određenim ograničenjem, a punu verziju morate kupiti. Dostupan je u Windows ili Mac verzijama. Uz taj softver iMyFone nudi i druge korisne alate kako za Apple tako i za Android uređaje pa ih svakako provjerite.

(sponzorirani sadržaj)

Više... Vaš Komentar Top
Samsung S3FV9RR čip donosi najvišu razinu sigurnosti u mobilne uređaje

Datum objave 26.05.2020

Samsung S3FV9RR čip donosi najvišu razinu sigurnosti u mobilne uređaje

S3FV9RR_1

U ovom dobu mobilnosti i interakcija bez kontakta, očekujemo da će naši povezani uređaji, poput pametnih telefona ili tableta, biti vrlo sigurni kako bi zaštitili osobne podatke i omogućili fintech aktivnosti poput mobilnog bankarstva, trgovanja dionicama i transakcija s kripto valutama. S novim Samsungovim samostalnim rješenjem koje uključuje Secure Element (SE) čip (S3FV9RR) i poboljšani sigurnosni sustav za mobilne uređaje dobivamo upravo najviši stupanj sigurnosti.

Ovaj Samsungov najnoviji sigurnosni čip ima potvrđenu upravo najvišu razinu osiguranja CC EAL  6+ za aplikacije koje zahtijevaju najstrože sigurnosne preduvjete na tržištu, na primjer, novčanike s opremom za kriptografski novac.

S3FV9RR_2

Osim toga s RoT-om (oprema koja se temelji na povjerenju), prilikom pokretanja restriktivnih aplikacija pokreće se lanac povjerenja kroz koji se uzastopno odobrava svaki pojedini firmver s potvrđenim tipkama štiteći uređaj od bilo kakvih zlonamjernih napada ili neprovjerenog osvježavanja programa.

I na kraju važno je naglasiti da S3FV9RR kao neovisno sigurnosno rješenje može funkcionirati od primarnog procesora gadgeta. To ga čini prilagodljivim, proširujući sigurnosne kapacitete mobitela, IoT aplikacija i različitih gadgeta na svim razinama prezentacije. Aranžman dodatno ispunjava potrebe sigurnosnog modula opreme za kriptografske zadatke definirane nadolazećim svestranim radnim okvirom. Samsungov novi sigurnosni  sustav, S3FV9RR  bit će dostupan posljednjeg tromjesečja ove tekuće godine.

Više... Vaš Komentar Top
AMD je proširio FidelityFX biblioteku Open-Source 3D tehnologija

Datum objave 26.05.2020

AMD je proširio FidelityFX biblioteku Open-Source 3D tehnologija

AMD GPUOpen logo

Prije godinu dana, AMD je na E3 Expou predstavio svoju „FidelityFX“ inicijativu. Zamišljena kao kolekcija tehnologija koje na lak način mogu biti implementirane u igre, FidelityFX je za cilj imao podizanje živopisnosti i kvalitete kompjuterski generirane grafike u realnom vremenu. Ono što je specifičnost FidelityFX-a, je da su sve tehnologije koje pokriva tzv. „Open Source“ i umjesto isključivanja drugih hardverskih kompanija, oslanjaju se na to tko će bolje i efikasnije optimizirati svoj hardver i softver za što brže izvršavanje ovih algoritama u samim igrama.

Prva tehnologija, koju je AMD uvrstio u FidelityFX program je „Contrast Adaptive Sharpening“ ili kraće CAS. Zahvaljujući jednostavnoj implementaciji, ubrzo je veliki broj hit igara uvrstio ovu tehnologiju poboljšanja oštrine 3D prikaza, a ona je u većini igara u okviru podešavanja opisana kao „FidelityFX Sharpening“.

Sada AMD donosi čak četiri nove tehnologije u FidelityFX paket. Sve četiri su konkretno rjješenje za tehničke izazove s kojima se programeri igara susreću svakodnevno i sve četiri donose lak način za implementaciju u postojeći kod putem „patcheva“, ili idealno implementaciju u nadolazeće igre kroz sam „engine/grafički mehanizam“ koji igra koristi.

AMD Fidelity FX 2020 Infographic

Prva u nizu novih FidelityFX tehnologija je FidelityFX Downsampler. Ova tehnologija omogućava programerima igara generiranje do 12 razina detaljnosti početne teksture rezolucije 4096×4096 u jednom prolazu! Ilustracije radi, tradicionalni pristup podrazumijeva izvršavanje ove operacije u 12 prolaza. FidelityFX Downsampler se oslanja na asinkrono proračunavanje i proračunsku („Compute“) snagu AMD-ove RDNA grafičke arhitekture, za maksimalne performanse.

Druga inovativna FidelityFX tehnologija je namijenjena lakšem i raskošnijem implementiranju HDR-a u igre i zove se FidelityFX HDR Mapper. Luminance Preserving Mapper (LPM) je vrlo koristan programerima koji žele brzu i laku implementaciju HDR-a i Wide Color Gamuta. LPM se također oslanja na računsku snagu GPU-a da u asinkronom načinu izvršavaju kompleksne kalkulacije, paralelno s grafičkim renderingom. U slučaju FidelityFX HDR Mappera, AMD je maksimizirao performanse koristeći „Rapid Packed Math“ tehnologiju svojih GPU-a koja se po prvi put pojavila još u „Polaris“ generaciji.

Treća tehnologija koja je proširila FidelityFX je FidelityFX Ambient Occlusion. Najveći izazov u stvaranju realistične, kompjuterski generirane 3D grafike u realnom vremenu je proračunavanje fizički realističnih svjetlosnih efekata. Balansiranje između hardverske zahtjevnosti, odnosno zahtjevanog nivoa performansi u realnoj igri i realističnosti efekta je utjecalo da se tijekom godina razvije niz različitih aproksimativnih metoda i tehnika. Jedna od takvih tehnika je ambijentalno osvjetljenje FidelityFX Ambient Occlusion koristi „Combined Adaptive Compute Ambiente Occlusion“ (CACAO) algoritam i koristi proračunske (Compute) performanse modernih GPU-a za podizanje brzine njegovog izvršavanja na potpuno novu razinu, te ga čini idealnim izborom za vizualno bogate, a opet brze igre.

Četvrta tehnologija koja upotpunjuje FidelityFX je namijenjena za rješavanje problema refleksija u igrama. AMD FidelityFX ScreenSpace Reflections stvara realistične refleksije u kadru, pri čemu koristi isključivo podatke koji su već na raspolaganju u renderiranoj slici. Koristeći tzv. „dubinski buffer“, algoritam koji se zove „Stohastic Screen Space Reflections), omogućava manji broj koraka u kreiranju kvalitetnih refleksija, što se pozitivno očituje na performanse u izvršavanju, bez gubitka kvalitete.

AMD je predstavljanje novih FidelityFX efekata upotpunio s lansiranjem potpuno renoviranog GPUopen.com portala na kojemu se može naći obilje informacija u vezi AMD-ovog angažiranja na kreiranju novih grafičkih tehnologija, alata i efekata, kao i sveobuhvatne podrške programerima igara i grafičkih API-a. Pored svega toga, mogu se pronaći i potpuno novi demoi koje krajnji korisnici mogu pokrenuti na svom PC-u i poigrati se s različitim podešavanjima inovativnih tehnologija i efekata kao što su FEMFX – OpenSource biblioteka za fizički vjerodostojnu simulaciju deformabilnih materijala na CPU-u, kao i čuveni TressFX efekt vjerne simulacije kose i krzna, koji je unaprijeđen implementacijom u okviru popularnog UE4 grafičkog mehanizma.

AMD_2018_Q2_SW_Andrej

U povodu renoviranja GPUOpen.com portala i objavljivanja novih FidelityFX efekata, AMD-ov korporativni potpredsjednik i glavni čovjek za sav AMD-ov softver, gospodon Andrej Zdravković je istaknuo:

AMD ima bogatu tradiciju podržavanja i otvorenih standarda i otvorenog koda. Danas sam vrlo uzbuđen što vidim naš redizajnirani web portal GPUOpen, kao potvrdu kontinuirane posvećenost kompanije AMD otvorenosti i mogućnostima inovacija. Bilo da se radi o fantastičnim razvojnim alatima, živopisnim grafičkim efektima ili našim SDK-ovima koji se lako koriste; GPUOpen stavlja programere u središte svega što radimo“.

Više... Vaš Komentar Top
Linus Torvalds prebacio se na AMD platformu prvi put nakon 15 godina

Datum objave 26.05.2020

Linus Torvalds prebacio se na AMD platformu prvi put nakon 15 godina

 amd_threadripper_3970x_5

Tijekom najave sedme RC verzije Linux kernela 5.7, Linus Torvalds je podijelio s javnosti informaciju o kupnji novog računala. Na prvi pogled ništa posebno vrijedno pažnje, ali prvi put nakon 15 godina nije temeljeno na Intelu s kojim ima bliski odnos.
Ovoga puta u igri je računalo s AMD procesorom Ryzen Threadripper 3970X.  To je drugi najmoćniji stolni AMD procesor. Izgrađen je TSMC-ovim 7nm procesom. Ima 32 jezgre (64 niti) s osnovnim taktom od 3,7 GHz i turbo do 4,5 GHz. L3 keš memorije je 128 MB i ima PCIe 4.0 podršku. Izvrsna je opcija za programere kernela i one koji često moraju sastaviti velike baze kodova. Međutim Linus Torvalds nije precizirao je li zamijenio memoriju i grafičku karticu. Samo je rekao da se raduje korištenju platformi stolnih računala utemeljenih na ARM-u u budućnosti.

Sljedeće razdoblje spajanja za Linux 5.8 započet će početkom lipnja – očito bi se u tom razdoblju novi sustav temeljen na Threadripperu trebao dobro pokazati. To je zauzvrat dobra vijest i za korisnike AMD Ryzen Linuxa budući da Torvalds stalno gradi najnoviji kernel kôd za glavnu liniju, identificira probleme i pogreške upravo na svojem računalu. Stoga će uz dodatnu i neposrednu izloženost Threadripperu brže uočiti bilo kakve regresije koje probijaju kernel i tko zna koja bi se druga poboljšanja možda mogla uskladiti.

Inače, Intel cilja sličan HEDT segment s 28-jezgrenim Xeonom W-3275  (HT, 2,5 do 4,6 GHz), koji je više nego dvostruko skuplji, ali ima niže performanse.

Više... Vaš Komentar Top
Ljetna promocija: Besplatni Windowsi, ne propustite priliku!

Datum objave 24.05.2020

Ljetna promocija: Besplatni Windowsi, ne propustite priliku!

Danas, uz zahtjeve suvremenog svijeta i brige o učinkovitosti koje dolaze s tim, moramo stalno ažurirati računala s najboljim i najnovijim softverom koji postoji. Windows 10 i Microsoft office već desetljećima su najučinkovitiji alati za škole i urede. Ali svi znamo standardne cijene tih licenci, koje su nerijetko više stotina dolara.

No, ne brinite! Na internetu postoji mnogo pouzdanih a jeftinijih rješenja. Keysworlds.com najavljuje jednu najveću prodaju ljeta. Cijena sustava Windows 10 iznosi samo 9,49 dolara (USD), a Microsoft Office 2019 se prodaje već od 36,09 USD nakon primjene “čarobnih” kupona. Pored toga, možete ostvariti ogroman popust – kupite 1 dobijete 1 besplatno. Ako kupite Office 2019/2016, dobit će te Windowse 10 potpuno besplatno. Kupite sada i možete uživati ​​u najboljoj funkcionalnosti sustava Office 2019/2016 i Windows 10 po fer cijenama.

keysworld_summer-1280-720+ euro

Kupite jedno, a jedno dobijete potpuno besplatno: Kupite Office da bi dobili besplatne Windowse 10

 Sve od Microsoft Officea u pola cijene!

Trenutno je u svijetui 1,2 milijarde Office korisnika! Microsoft ima širok raspon alata i usluga usmjerenih na rad s bilo kojeg mjesta, uključujući i vaš dom. Olakšava vam život i rad! Primijenite li “čarobni” kôd kupona KWS50, dobit ćete ga s dodatnih 50% popusta kako biste donijeli Office 2019 Home u vaš kućni ured.

Windows 10 OS 38% popusta

Ako ste zadovoljni s trenutnom verzijom Windowsa, možda se pitate zašto biste trebali nadograditi. Razlog je taj što je desetka vjerojatno najstabilnija i najsigurnija verzija sustava Windows koja je ikada objavljena. Također uključuje nekoliko novih značajki, uključujući Microsoft Edge i Cortana, pomoću kojih se vaše računalo “osjeća” puno moćnijim. Kupite Windows 10 OS s najpovoljnijom cijenom primjenom promotivnog koda KWS38 uz popust od 38%.

 

Jednostavno plati, jednostavno kupi

Keysworlds nudi brz i jednostavan automatski sustav naplate koji garantira 100% zadovoljstva kod kupca. Nakon kupovine će te u roku od par minuta na svoju e-mail adresu primiti kod za preuzimanje proizvoda. Nude jednostavne načine plaćanja kao što je PayPal, Bank Transfer, Credit Card ili Debit Card, te 24/7 podršku korisnicima (service@keysworlds.com) kako bi osigurali svu potrebnu pomoć!

(sponzorirani sadržaj)

Više... Vaš Komentar Top
ADATA predstavlja Ultimate SU720

Datum objave 24.05.2020

ADATA predstavlja Ultimate SU720

ADATA_SU720

ADATA Technology predstavila je Ultimate SU720 – SSD uređaj koji se priključuje na SATA  sučelje propusnosti 6 Gb/s. Namijenjen je korisnicima koji se žele s tvrdog diska prebaciti na SSD. SU720 nudi visoke performanse i veliku pouzdanost po povoljnoj cijeni. Opremljen 3D NAND memorijom i inteligentnim SLC cacheom, SU720 dostiže brzine čitanja odnosno zapisivanja do 520 odnosno 450 MB po sekundi. Ultimate SU720 dolazi s tri godine jamstva.

Više... Vaš Komentar Top
Nvidia je imala odličan prvi kvartal 2021.

Datum objave 24.05.2020

Nvidia je imala odličan prvi kvartal 2021.

nvidia_logo

Nvidia je povećala prihod, dobit i prodaju igraćih video kartica!

Nvidia je objavila izvješće za prvo tromjesečje fiskalne godine 2021. Prihod je iznosio 3,08 milijardi USD, što je godišnji rast za 39 postotna boda. Operativni profit porastao je za 173  postotna boda, odnosno na 976 milijuna USD, a neto dobit  za 133  postotna boda što je, za 917 milijuna USD.

Prihodi od sektora igara iznosili su 1,34 milijardi dolara, što je za 27 postotna boda više nego godinu dana ranije. Zabilježili su 80-postotni rast prodaje rješenja podatkovnih centara. Ali prodaja automobilskih rješenja je pala za 7 postotnih bodova ili na 155 milijuna dolara. Također je vrijedno napomenuti da se kupnja Mellanoxa za 7 milijardi dolara nije odrazila u izvješću, jer  zatvaranje ide u drugom financijskom tromjesečju. Sve detalje možete pročitati na njihovoj službenoj web stranici.

Više... Vaš Komentar Top
Intel kupio Rivet Networks i vratio Killer kartice

Datum objave 24.05.2020

Intel kupio Rivet Networks i vratio Killer kartice

intel_rivet

Intel je službeno najavio kupnju Rivert Networksa (ranije Bigfoot Networks), proizvođača poznatih Killer mrežnih kartica i ovim korakom se pobrinuo da više ne raste kao konkurencija. Koliko je to dobro za kupce pokazat će vrijeme, ali, to i nije tema ovog članka.

Analitičari su istakli da je Rivert Networks bio jedan od najvećih Intelovih konkurenata na području NIC-a (Network Interface Controller), a pomoću ove akvizicije Intel može iskoristiti marku Killer da ojača na tržištu osobnih računala.

Intel je najavio da će posebnu pozornost dati portfelju Kilier Networkinga, tj. ethernet kontrolera, bežičnih čipova i softvera za upravljanje hardverom. Intelektualno vlasništvo Rivet Networksa i mnogi njihovi zaposlenici postat će dio Intelove grupe za bežična rješenja. Nakon akvizicije cijela tvrtka bit će  integrirana u Intelove strukture.

Softver i tehnologija koju je Rivert Networks prethodno licencirao trećim dobavljačima i dalje se mogu koristiti prije zaključenja finalnog ugovora. Potom postaje intelektualno vlasništvo Intela koji će  koristiti tehnologiju za poboljšanje svojih proizvoda i dodavanje nekih jedinstvenih značajki Killer mrežnim karticama.

Inovacije tvrtke kombinirat će se s Intelovim naprednim rješenjima na području WI-Fi 6 tehnologije kako bi predstavili najbolji proizvod za bežičnu komunikaciju na pametnim uređajima. Zahvaljujući njemu, korisnici će moći spojiti periferne dodatke na monitore, miševe i tipkovnice bez ikakvih kabela.

Intel radi na softveru koji obećava do pet puta bolje performanse streaminga videozapisa od standardnog Wi-Fi čipa. Istraživanje tvrtke pokazuje da u kućanstvu postoji u prosjeku 11 uređaja koji su povezani na mrežu.

Očekujemo u nekoj budućnosti vidjeti Intel NIC s Killer osobinama implementiranim u gejming  prijenosno računalo, ali i druge proizvode.

Više... Vaš Komentar Top
Sabrent najavio prvi PCIe 8TB SSD

Datum objave 24.05.2020

Sabrent najavio prvi PCIe 8TB SSD

sabrent_8tb

Američka tvrtka Sabrent dodala je novi model svojoj seriji Rocket Q solid state pogona  maksimalnog kapaciteta  8 TB.

To je prvi potrošački PCIe M.2 2280 SSD ovog kapaciteta, koji koristi NVMe 1.3 protokol. Rocket Q koristi 96-slojnu QLC (četiri bita po ćeliji) 3D NAND memoriju. Ima RKT 303 kontroler, što je vrlo vjerojatno Sabrentovo ime za Phison E12S SSD kontroler. Postiže sekvencijalne brzine čitanja/pisanja od 3,4/3,0 GB/s. Jedna od značajki kontrolera je mogućnost rada sa samo pola kapaciteta DRAM-a, što omogućuje Sabrentu da koristi 256 MB DRAM-a za svakih 1TB prostora za pohranu.

Osnovne značajke uključuju:

  • sukladnost za PCIe 3.1 / NVMe 1.3
  • podrška za upravljanje napajanjem za APST / ASPM / L1.2
  • podrška SMART i TRIM naredbi i ONFi 2.3, 3.0, 3.2 i 4.0 sučelja

Svi SSD-i dolaze sa Sabrent Acronis True Image softverom za lako kloniranje. Ako ste se zagrijali za ovaj proizvod, imajte na umu da ova serija nije jeftina, jer model 4 TB košta 700 eura.  Ovaj najnoviji od 8TB mogao bi koštati oko 1.500 eura. Kupcima se nudi jamstveno razdoblje od pet godina ako se registriraju u roku od 90 dana.

Više... Vaš Komentar Top
NVIDIA je službeno izdala CUDA 11 Toolkit optimiziran za Ampere arhitekturu

Datum objave 22.05.2020

NVIDIA je službeno izdala CUDA 11 Toolkit optimiziran za Ampere arhitekturu

cuda_11_toolkit

Kao najmoćnija platforma za razvoj softvera u području ubrzavanja GPU-ove aplikacije, NVIDIA je nedavno izdala novi alatni program verzije CUDA 11, koji je posebno optimizirao  za novo predstavljenu Ampere arhitekturu.

CUDA 11 u potpunosti podržava nove Ampere proizvode, uključujući A100 GPU, DGX A100, HGX A100 i druge sustave temeljene na njoj, a podržava Tensorske jezgre treće generacije, što može ubrzati izračun matrica preciznosti za različite vrste podataka, poput tf32, bfloat16.

CUDA 11 donosi:

  • Višesmjernu GPU virtualizaciju i GPU particioniranje za poboljšanje korištenja GPU-a
  • Optimiziraniju biblioteku performansi, uključujući linearnu algebru, brzu Fourierovu transformaciju (FFT), umnožavanje matrice, JPEG dekodiranje itd.
  • Poboljšan graf zadatka, asinkroni prijenos podataka, finu sinkronizaciju, upravljanje rezidentnim predmemorijom itd.
  • Poboljšani skup alata za razvoj  i analizu praćenja, sastavljanja, uklanjanja pogrešaka
  • Punu podrška za razne glavne CPU arhitekture, uključujući x86, arm64, power
  • CUDA C ++ poboljšava performanse i stabilnost prevoditelja, podržava nove glavne prevoditelje i jezične standarde (uključujući C ++ 17) i podržava paralelni C ++ STL
  • Ažuriranje podrške za operativni sustav
Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 2 minute

Laptopi iznad 7000 kn

Objavljeno prije 3 minute

Tavanski sale - aukcija svega pronađenog (1980-2020)

Objavljeno prije 13 minuta

Aukcija: Combo Xeon L5420+MBO+4 GB RAM, Terratec Phase 22

Objavljeno prije 15 minuta

Nadolazeći AMD socketi, ploče i procesori

Objavljeno prije 18 minuta

Aukcija: 2TB eksterni hard disk

Novosti

Transcend lansirao nove SSD-e

Transcend je lansirao nove SSD-e s najnovijom generacijom 96-slojne 3D NAND memorije. Lansirali su SSD diskove u NVMe PCIe Gen3 x4, SATA III M.2 i mSATA faktorima, sa velikim rasponom kapaciteta od 64 GB do 2TB. Osim što imaju visoku izdržl... Pročitaj više

Hrvatski studenti osvojili treće mjesto na međunarodnom natjecanju Atos IT Challenge 2020

Poznati su pobjednici devetog izdanja međunarodnog natjecanja za studente Atos IT Challenge 2020. Lucija Blažević i Leon Imširović sa Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku osvojili su treće mjesto u konkurenciji od 100 studentskih... Pročitaj više

Održan sastanak s Udrugom slijepih Sisačko-moslavačke županije – Sisak na temu digitalne pristupačnosti

Digitalna pristupačnost bila je tema predstavnika Udruge slijepih Sisačko-moslavačke županije – Sisak,  Instituta za integrirano-inkluzivne komunikacije jugoistočne Europe i Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva. Zakon o pr... Pročitaj više

H.266 / VCC standard prepolovljuje veličinu video datoteke bez gubitka kvalitete

Njemačka tvrtka Fraunhofer HHI, najavila je novi standard H.266/svestrani video kodek (VVC),  koji  komprimira gotovo 50% bita video datoteka bez gubitka kvalitete. Tako će s novim kodekom 90-minutni  UHD video zauzeti samo 5 GB prostora za... Pročitaj više

Schneider Electric proglašen HPE Momentum Edge partnerom godine

Kompanija Schneider Electric proglašena je HPE-ovim Momentum Edge partnerom godine za 2020. Schneider Electric prva je tvrtka kojoj je Hewlett Packard Enterprise (HPE) odao priznanje u novoj kategoriji. Na HPE-ovom Partner Growth Summit Vir... Pročitaj više

Sve novosti