Microsoft neće sudjelovati na E3 2023

Datum objave 17.03.2023 - Sanja Ledinek

Microsoft neće sudjelovati na E3 2023

Microsoft neće sudjelovati na E3 2023

Microsoft neće sudjelovati  na   E3 2023

Nakon Nintendove potvrde da neće uživo sudjelovati u ovogodišnjim aktivnostima E3 2023  gaming događaja kada otvori vrata Los Angeles Convention centra u lipnju, Microsoft je također potvrdio da će sudjelovati samo u online digitalnom obliku i imati svoju prezentaciju pod nazivom E3 2023 Digital Week.

Nintendo trenutno razmatra različite načine interakcije s obožavateljima, a ovogodišnje E3 izložbene aktivnosti nisu u skladu s njegovim ciljevima i planovima izložbi, stoga je odlučio ne sudjelovati na ovoj izložbi.  Što se Sonya tiče, još nije potvrdio hoće li sudjelovati na E3 2023 eventu ili će se fokusirati samo na vlastite aktivnosti.

Ubisoft je, s druge strane, rekao da će “imati puno stvari za pokazati” na događaju. Ne znamo hoće li tvrtka ugostiti osobnu konferenciju za tisak ili Ubisoft Forward video prezentaciju, niti kakva će biti prisutnost Ubisofta na sajmu.

Ovogodišnji događaj organizira ReedPop. Mnogi će biti upoznati s organizacijom s drugih događaja poput PAX-a. ReedPop ovo naplaćuje kao “remasterirani E3″, nazivajući ga “kulturnim kamenom temeljem za industriju igara i njezine obožavatelje”. Organizaciji se pridružuje Entertainment Software Association (ESA),  produkcijska tvrtka poznatom po organiziranju događaja kao što su New York Comic Con, tar Wars Celebration itd.   Biti će podijeljen između E3 Business Days za profesionalce   i E3 Gamer Days s povećanim fokusom na potrošače.  Više od 1350 članova medija i kreatora sadržaja iz cijelog svijeta već se prijavilo za pristup događaju.

Trenutno, u planu Američke udruge za zabavni softver, osim potvrde daljnje  suradnje s ReedPopom, E3 izložbeni događaj   sljedeće godine bit će produžen na 4 dana, a igračima će biti dopušteno posjetiti mjesto posljednja dva dana. Međutim, određeni izložbeni prostor bit će otvoren samo za igrače iz industrije igara, medije i analitičare.

Više... Vaš Komentar Top
Motorola Razr 2023 bi se mogla lansirati pod drugim imenom

Datum objave 17.03.2023

Motorola Razr 2023 bi se mogla lansirati pod drugim imenom

Motorola Razr 2023 bi se mogla lansirati pod drugim imenom

Motorola Razr 2023 pojavila se nekoliko puta u posljednjih nekoliko tjedana i iz tvrtke su potvrdili da uskoro stiže i novi ’Razr’uređaj. Ali se možda neće zvati Motorola Razr 2023, već biti lansiran pod drugim imenom, ako je vjerovati MySmartPrice izvoru. Oni tvrdi da telefon će biti lansiran pod imenom ’Motorola Razr+’.  Izvor također tvrdi da će broj modela uređaja biti ’XT2321′ i uključivati ​​bateriju od 2.850 mAh, koja će podržavati 30W žično punjenje.

Uređaj se pojavio u renderima, stvarnim fotografijama i nekim videozapisima. Imat će puno veći zaslon od svog prethodnika, budući da će pokrivati ​​veliku većinu prednje strane telefona kada je preklopljen. Zaslon će čak ići oko kamera, a ponovno će biti stope osvježenja 144 Hz.

Motorola Razr 2023 bi se mogla lansirati pod drugim imenom_91 mobilespocketlint

PROČITAJTE JOŠ

MWC 2023: Motorola Defy Link – satelitska veza za sve Android i iOS mobitele

Motorola Edge X može biti opremljen s foto senzora visoke klase

Također se tvrdi da telefon neće imati urez ili izrez za kameru na glavnom zaslonu. To ima smisla jer zaslon na poklopcu je veći, a korištenje glavnih kamera ima više smisla. Očekuje se Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 SoC i najmanje 8 GB RAM-a.

Više... Vaš Komentar Top
Priča se da Nvidia RTX 4070 ima cijenu od 749 USD

Datum objave 17.03.2023

Priča se da Nvidia RTX 4070 ima cijenu od 749 USD

Priča se da Nvidia RTX 4070 ima cijenu od 749 USD

Nvidia će 13. travnja lansirati GeForce RTX 4070 sa službenom preporučenom maloprodajnom cijenom 749 USD.  Cijena je 250 USD viša od GeForce RTX 3070 kada je lansirana, što znači da je 50 posto skuplja. Da stvari budu još problematičnije, cijena nekih GeForce RTX 4070 proizvoda koji nisu referentni će biti viša, i vjerojatno doseći 799 USD, što je ista cijena kao GeForce RTX 4070 Ti kada je prvi put predstavljena.

Neki ljudi nagađaju da je ovo potez Nvidije kako bi motivirala svoje partnere, nadajući se da će svaki brend imati barem jedan proizvod koji zadovoljava službenu preporučenu maloprodajnu cijenu.

PROČITAJTE JOŠ

Nvidia RTX 4090 i RTX 4080 grafičke kartice – moćne, velike i skupe

NVIDIA DLSS podrška u više od 200 igara

NVIDIA RAD-TTS AI pretvara tekst u glas

Prema prethodno objavljenim podacima, GeForce RTX 4070 opremljena je AD104-250/251, ima 46 SM-ova, odnosno 5888 CUDA jezgri i 36 MB L2 cache memorije, te je opremljena s 12 GB GDDR6X memorije, sa širinom memorijskog sučelja od 192 bita i brzine 21 Gbps. PCB dizajn je PG141-SKU336/337, a potrošnja energije cijele kartice je 200 W.

Eto, iako su specifikacije RTX 4070 i RTX 4070 Ti relativno bliske, sudeći po cijenama koje su procurile, čini se da nema dovoljnog razmaka u pozicioniranju.

Više... Vaš Komentar Top
Prva Apple Premium Partner trgovina u Adriatic regiji otvara vrata kupcima u Zagrebu

Datum objave 16.03.2023

Prva Apple Premium Partner trgovina u Adriatic regiji otvara vrata kupcima u Zagrebu

16_03_2023_Zagreb_iStyle_4

iSTYLE s ponosom najavljuje otvaranje prve Apple Premium Partner trgovine u Hrvatskoj i Adriatic regiji koja se nalazi u Arena Shopping centru u Zagrebu. Svečano otvorenje trgovine održat će se 18. ožujka 2023., a kupcima će pružiti potpuno novo Appleovo iskustvo kupovine.

Ovaj u cjelosti inovativan koncept kupcima će ponuditi nov dizajn, sličan Appleovim maloprodajnim trgovinama. S prostranim dobro osvijetljenim interijerom, svom opremom koja dolazi izravno od Appleovih dobavljača, s talijanskim kamenim podovima, dizajnerskim okruglim stolovima iz SAD-a i namještajem iz Njemačke. Sve to označava početak nove ere za iSTYLE. Razinu korisničke usluge i iskustvo kupnje sličnu Appleovim trgovinama diljem svijeta osigurat će veći broj visoko obučenog prodajnog osoblja.

16_03_2023_Zagreb_iStyle_1

“Oduševljeni smo što u Hrvatskoj i Adriatic regiji predstavljamo prvi koncept trgovine Apple Premium Partner. U nastojanju pokazivanja svoje predanost hrvatskom tržištu, nedavno smo se proširili otvaranjem tri nove trgovine, čime smo povećali ukupan broj trgovina u Zemlji na šest. Ovaj najnoviji redizajn omogućuje nam ponuditi nove programe i personalizirane usluge našim cijenjenim kupcima, dodatno učvršćujući našu poziciju u Hrvatskoj i Adriatic regiji. U otvaranje naše nove Apple Premium Partner trgovine uložen je ogroman napor iSTYLE-a i Appleovih timova, i neizmjerno smo ponosni na naša postignuća. Zahvaljujemo našem predanom osoblju i partnerima koji su neumorno radili kako bi našim kupcima donijeli ovo uzbudljivo novo maloprodajno iskustvo,” rekao je Valeriu Ion, generalni direktor iSTYLE-a za  Rumunjsku, Bugarsku, i zemlje Adria regije.

Novi koncept poslovanja razlikuje se od dosadašnjeg uobičajenog pristupa Apple Premium Reseller-a, čija je zadaća pružiti Appleovim partnerima jedinstven dizajn i operativni okvir. U isto vrijeme, s trgovinama Apple Premium Partner, Appleov je cilj kupce još više približiti svijetu iskonskog brenda i dobivanje kvalitetnije usluge.

16_03_2023_Zagreb_iStyle_2

Kupci će imati pristup širokoj paleti Appleovih proizvoda i dodataka, a osoblje će biti spremno za pružanje stručnih savjeta i podrške. U trgovinama Apple Premium Partner izlaganje Apple proizvoda i Apple dodatne opreme još je važnije nego prije. Broj zatvorenih vitrina sveden je na minimum, tako kupci mogu bez pomoći osoblja jednostavno isprobati izložene proizvode na otvorenim površinama.

U novoj flagship trgovini iSTYLE će pružati stalne usluge, uključujući zamjenu zaslona iPhonea ili zamjenu baterije istog dana. Kupci će također imati na raspolaganju niz načina za plaćanje, uključujući beskamatne financijske usluge plaćanja, iSTYLE Comfort pakete usluga, programe zamjene i usluge kompenzacije rabljene opreme. Osim toga, trgovina će u skoroj budućnosti moći funkcionirati i bez fizičke blagajne.

U trgovini će raditi stručni zaposlenici koji su prošli ekskluzivnu obuku Apple Premium Partnera te će nuditi redovite besplatne edukacije i otvorene radionice za širu javnost. Tečajevi koji počinju u proljeće pokrivati će teme kao što su rad na MacOS-u za početnike, savjeti i trikovi za napredne Mac korisnike i tečaj za uređivanje videa.

16_03_2023_Zagreb_iStyle_3

Cilj nam je učiniti Appleove proizvode i usluge dostupnijima korisnicima u Hrvatskoj i Adriatic regiji. Vjerujemo da je otvaranje prve Apple Premium Partner trgovine samo početak i veselimo se što ćemo u budućnosti ovo novo maloprodajno iskustvo približiti većem broju kupaca,” rekla je Antonela Jularić, voditeljica maloprodaje u iSTYLE-u.

Pored pružanja vrhunskih usluga, iSTYLE stavlja još veći naglasak na pružanje usluga poduzetnicima te malim i srednjim tvrtkama, stoga je dio iStyle tima i djelatnik specijaliziran za korporativne korisnike s iskustvom u financiranju korporativnog hardvera.

U 2022. iSTYLE Hrvatska ostvario je izvanredne prihode od prodaje od 30,2 milijuna EUR, pri čemu je svako područje poslovanja doživjelo značajan rast u usporedbi s fiskalnom godinom 2021. Posebno je online odjel imao izvrsne rezultate. Ovaj impresivan rast najvećim je dijelom rezultat povećane prodaje robe široke potrošnje, što je omogućeno obnovom i širenjem mreže trgovina. iSTYLE je sada prisutan u četiri grada diljem zemlje – Zagrebu, Splitu, Rijeci i Zadru – s ukupno šest trgovina. Time je 2022. godina najuspješnija u više od dva desetljeća poslovanja u Hrvatskoj. Broj zaposlenih također je porastao za gotovo 50% u usporedbi s fiskalnom godinom 2021. s timom od 40 predanih zaposlenika koji pokreću kontinuirani uspjeh marke.

Posebna ponuda na dan otvorenja

Povodom proslave otvaranja nove trgovine, najavljujuju da će počevši od 18. ožujka u 10:00 nuditi dosad neviđene ponude, zajedno s posebnim aktivacijama i darovima za prvih 100 kupaca. Posebno su uzbuđeni što nude posebnu promociju za MacBook Air, njihovo najpopularnije prijenosno računalo. Ne propustite ovu ekskluzivnu priliku! Za više informacija posjetite web stranicu https://istyle.hr/arena-premium-partner.

iSTYLE tim vas sve poziva, posjetite novu Apple Premium Partner trgovinu u Arena Shopping centru u Zagrebu kako bi doživjeli najnovije Apple proizvode i usluge u opuštenom, prijateljskom okruženju.

Više... Vaš Komentar Top
Spremni na sve: Kako data centri preživljavaju izazove

Datum objave 16.03.2023

Spremni na sve: Kako data centri preživljavaju izazove

digital_reality_1

Piše: Lex Coors, Chief Data Center Technology and Engineering Officer u tvrtki Digital Realty

Ovo vrijeme izazovno je za potrošače, kao i za tvrtke. Svi se suočavamo s inflatornim pritiscima, rastućim troškovima energije i potencijalnim nestašicama, ekstremnim klimatskim pojavama i nestabilnim geopolitičkim krajolikom. To stvara neizvjesnost u kojoj je teško upravljati.

Za data centre, koji su postali središnji živčani sustav globalnog gospodarstva, bitno je da smo opremljeni za suočavanje s ovom neizvjesnošću, u svim njenim oblicima. Ne samo da bismo podržali vlastite klijente, već i podržali društvo u cjelini. Podaci su sada nevidljiva tkanina koja drži našu digitalnu ekonomiju i društvo na okupu i raste svijest o njihovoj važnosti. Mnoge vlade prepoznaju data centre kao kritičnu infrastrukturu, u znak priznanja naše uloge u osnaživanju svakodnevnog života u cijelom svijetu, omogućavajući sve, od pružanja zdravstvene skrbi, preko e-trgovine do financijskih transakcija, do pružanja zabave koju konzumiramo svakodnevno.

Budući da smo globalni pružatelj usluge data centara, u našoj je DNK biti otporan na rizik u svim njegovim oblicima, od kibernetičke sigurnosti do klimatskih promjena i nestašice energije. To se odnosi na sve data centre Digital Realtyja, uključujući naš centar u Zagrebu koji opslužuje globalne i lokalne klijente u Hrvatskoj i regiji.

digital_reality_2

Naša spremnost također pomaže osigurati da ključne digitalne usluge na koje se društvo oslanja, kao što su hitne službe, budu dostupne kada su najpotrebnije. Na primjer, kada se radi o rješavanju potencijalnih problema kao što su nestanci energije, pripremamo se za najgori mogući scenarij. Imamo rezervne generatore postavljene u svakom našem objektu širom svijeta, koji su opremljeni za napajanje naših operacija satima – čak i danima – ako je potrebno. Također smo uspostavili ugovore o razini usluge s našim dobavljačima goriva koji propisuju prioritet isporuke goriva. Dakle, kad god smatramo da je vjerojatno da bi moglo doći do nestanka energije, u mogućnosti smo postaviti kamione s gorivom u blizini kako bismo spriječili zastoje.

Ono što je najvažnije, naši napori u pripravnosti koriste drugim domovima i tvrtkama. Budući da možemo upravljati našim data centrima neovisno o električnoj mreži tijekom razdoblja u kojima je ona pod povećanim opterećenjem ili prekidima, oslobađamo energiju iz mreže za druge korisnike kojima je najpotrebnija. Na primjer, ranije prošle godine u Kaliforniji, tijekom produžene sezone toplinskog vala i šumskih požara, naši su data centri bili pozvani da se proaktivno prebace na rezervno napajanje u nekoliko kritičnih vremenskih razdoblja kada je državna električna mreža bila na granicama svojih mogućnosti da pouzdano isporučuje energiju. Uklanjanjem našeg značajnog opterećenja iz mreže, oslobodili smo dovoljno električne energije za održavanje svjetla i klimatizacije u više od 48.000 domova tijekom ovog kritičnog razdoblja.

Također stalno tražimo obnovljive alternative dizelskom gorivu za napajanje naših rezervnih generatora. U Francuskoj smo, na primjer, prešli na gorivo s niskim udjelom ugljika, poznato kao HVO100 (biljno ulje obrađeno vodom za pogon naših generatora), koje se proizvodi od otpadnih organskih materijala, a ne od nafte, i ima do 90% manji ugljični otisak u životnom ciklusu i certificirano je za održivost.

digital_reality_3

U širem smislu, naše planiranje otpornosti počinje na početku izgradnje data centra. Zamišljamo data centar koji je podložan svim vrstama katastrofa – od potresa preko poplava do klizišta – i projektiramo, gradimo i radimo u skladu s tim. To osigurava da su naši objekti otporni i da se mogu nositi s gotovo svime – od ekstremnih vremenskih uvjeta do prekida isporuke energije iz energetske mreže. Zauzvrat, to znači da održavamo rad naše globalne mreže data centara, tako da ključna javna infrastruktura, poput sustava koje koriste bolnice i transportne mreže, može nastaviti s radom.

Imamo poseban tim za procjenu rizika koji radi na određivanju najbolje lokacije za data centar. Naš tim razmatra niz čimbenika, od poslovne prilike do toga je li lokacija dovoljno uzdignuta da izbjegne rizik od poplava i može li izdržati druge ekstreme, poput potresa. Također procjenjuju blizinu opasnih kemijskih postrojenja i putanje leta. Naše odluke o tome gdje izgraditi data centre donose se na temelju ovih otkrića, a gradimo samo na lokacijama kada smo uvjereni da možemo ponuditi maksimalnu otpornost.

Nakon što data centar počne raditi, postoji nekoliko stvari koje radimo kako bismo osigurali da ostane operativan. Prvo, imamo planove za nepredviđene situacije kako bismo osigurali struju ako je potrebno, a drugo, pratimo vremenske i klimatske događaje i koristimo sustav situacijske svijesti za upravljanje i reagiranje na prijetnje. U slučaju problema sa stabilnošću elektroenergetske mreže, možemo se prebaciti na naše rezervne sustave napajanja kako bi naši data centri bili online.

digital_reality_4

Iako su na sreću rijetki, bilo je trenutaka kada su ekstremni uvjeti zahtijevali da provedemo mjere otpornosti kako bismo osigurali da ostanemo operativni za naše klijente. Kada je oluja Uri zapuhala u Teksasu u veljači 2021., onesposobivši državnu elektroenergetsku mrežu i uzrokujući nestanak struje u domovima i tvrtkama, bili smo spremni i koristili smo naše sustave napajanja za hitne slučajeve (uključujući naše rezerve dizela i snažne mreže opskrbe) kako bismo održali 100 posto neprekidnog rada za kritične digitalne usluge. Također smo preusmjerili višak zaliha goriva našim kupcima u Teksasu za korištenje u njihovim drugim nekretninama nevezanim uz Digital Realty.

U budućnosti ćemo nastaviti blisko surađivati s vladama i dobavljačima energije diljem svijeta kako bismo osigurali da data centri i dalje budu prepoznati i da im se daje prioritet kao kritična infrastruktura za gospodarstvo i društvo. Naše obveze prema održivosti i energetskoj učinkovitosti također će biti ključni pokretač inovacija dok nastojimo smanjiti našu ovisnost o fosilnim gorivima, iskoristiti održive resurse i sve više sudjelovati u kružnom gospodarstvu.

Svi se oslanjamo na digitalnu ekonomiju, bili mi toga svjesni ili ne. Dotiče se gotovo svakog aspekta našeg svakodnevnog života i olakšava funkcioniranje našeg modernog društva. Nikada se ne možemo riješiti rizika ili neizvjesnosti. Ali možemo dati sve od sebe da planiramo i predvidimo rizik kako bismo bili što otporniji i pružili sigurnost našim klijentima i potrošačima u sve nesigurnijem svijetu.

(sponzorirani sadržaj)

Više... Vaš Komentar Top
Dell predstavio novu seriju prepoznatljivih XPS stolnih i prijenosnih računala

Datum objave 15.03.2023

Dell predstavio novu seriju prepoznatljivih XPS stolnih i prijenosnih računala

XPS15_2023_1

Dell XPS Desktop stolno računalo, kao i XPS 15 i XPS 17 prijenosna računala primamljivog su izgleda i visokih performansi dizajniranih za intenzivnu kreativnu upotrebu poput uređivanja fotografija, streaminga ili stvaranja budućih digitalnih remek- djela.

XPS Desktop stolno računalo opremljeno je 13. generacijom Intel Core i9k procesora, NVIDIA GeForce RTX 4090 ili AMD Radeon RX 6900 XT grafičkom karticom te DDR5 radnom memorijom, s do 60 posto većom brzinom od DDR4. Osim toga, najnovije stolno računalo donosi i novi pristup vanjskom dizajnu uključujući aluminijski okvir i profinjenu prednju rešetku, kao i nove Graphite i Platinum boje kućišta. Također, računalo je dostupno s tekućim hlađenjem te bočnim ventilacijskim otvorom za dodatno hlađenje.

XPS17_2023_1

PROČITAJTE JOŠ

Dell Latitude 7230 Rugged Extreme tablet dostupan i u Hrvatskoj

Dell XPS 15 9520 recenzija

XPS_Desktop_2023_1

Isto tako, XPS 15 i XPS 17 modeli sada su opremljeni najnovijim Intel Core procesorima 13. generacije te GPU-ovima NVIDIA serije 40. Ova radna prijenosna računala nastavljaju spajati visoku tehnologiju, dizajn i zaslon kako bi pružili najbolje korisničko iskustvo digitalnim kreatorima u pokretu.

Više... Vaš Komentar Top
G.SKILL najavljuje 48 GB DDR 5 8000 memorijski komplet

Datum objave 15.03.2023

G.SKILL najavljuje 48 GB DDR 5 8000 memorijski komplet

Gskill najavljuje (1)

G.SKILL je najavio DDR5-8000 CL38 48GB memorijski kit dvostrukih 24 GB modula, koji omogućuju do 192 GB memorije na s matičnim pločama s četiri DIMM utora ili 96 GB s dva DIMM utora. Prema AIDA64 testovima propusnosti memorije kompleta može doseći 123,76 GB/s brzine čitanja, 120,75 GB/s pisanja i 118,02 GB/s kopiranja. Testovi su provedeni u kombinaciji ASUS ROG Maximus Z790 Apex matičnom pločom i Intel Core i9-13900K procesorom.

Radni napon memorije nije specificiran, iako za većinu korisnika to ne bi trebalo biti važno. Osnovne specifikacije već su dovoljno brze tako da OC nije potreban. Vrijedno je spomenuti da moduli podržavaju Intel XMP 3.0. tehnologiju, ali neće baš biti plug-and-play na mnogim LGA1700 matičnim pločama.

Gskill najavljuje (2)

PROČITAJTE JOŠ

G.Skill Trident Z5 RGB DDR5-6800 recenzija

G.Skill Trident Z5 RGB DDR5-5600 recenzija

Što se tiče dizajna, nosi poznati upečatljivi Trident Z pečat u crnom RGB i srebrnom izdanju. Setovi bit će dostupni distribucijskim partnerima širom svijeta od travnja 2023. Međutim, tvrtka strogo šuti o cijenama.

Više... Vaš Komentar Top
Google otvara jezični model umjetne inteligencije PaLM API kako bi osporio ChatGPT

Datum objave 15.03.2023

Google otvara jezični model umjetne inteligencije PaLM API kako bi osporio ChatGPT

Google otvara jezični model umjetne inteligencije PaLM API kako bi osporio ChatGPT

Google je objavio da će otvoriti svoj PaLM API kako bi programerima omogućio korištenje jednog od njegovih najnaprednijih jezičnih modela AI: PaLM. Tvrtka je također lansirala brojne poslovne alate za umjetnu inteligenciju koji će tvrtkama pomoći da “generiraju tekst, slike, kod, video, audio i druge sadržaje putem jednostavnih upita prirodnog jezika”.

Kako bi programerima olakšao obuku PaLM-a za obavljanje određenih zadataka, Google je pokrenuo i novu aplikaciju: MakerSuite. UZ potonju omogućeno je ponavljati upite, poboljšati svoje skupove podataka kompozitnim podacima i jednostavno prilagoditi prilagođene modele, navodi se u priopćenju za javnost.

Osim lansiranja PaLM API-ja, Google je također proširio podršku Vertex AI platforme za generativnu AI tehnologiju. Platforma je osmišljena kako bi pomogla tvrtkama u obuci i implementaciji modela strojnog učenja. Moći će koristiti više modela koje su izradili Google Research i njegova AI podružnica DeepMind te u budućnosti pristupiti sustavima otvorenog koda i sustavima trećih strana.

Google je lansirao i novu platformu pod nazivom generative artificial intelligence Application Generator (Generative AI App Builder). Dopušta programerima brzo pokretanje novih iskustava, uključujući robote, sučelja za chat, prilagođene tražilice, digitalne pomoćnike i tako dalje.

Više... Vaš Komentar Top
MSI objavio prvi QD-OLED zaslon MEG 342C QD-OLED

Datum objave 15.03.2023

MSI objavio prvi QD-OLED zaslon MEG 342C QD-OLED

MEG 342C QD-OLED

MSI QD-OLED zaslon MEG 342C QD-OLED zakrivljenosti je 1800R usklađene s QD-OLED panelom rezolucije UWQHD (3.440 x 1.440). Nova QD-OLED tehnologija panela ovog monitora ne samo da je usklađena s najvišim standardom boja MSI-jeve ekskluzivne QD Premium boje, već također postiže ultra-visoki raspon koji pokriva 99,3% DCI-P3, 97,8% Adobe RGB i 139,1% sRGB za zadovoljavanje različitih igrača.

U isto vrijeme, također podržava MSI True Color tehnologiju i ekskluzivni način rada Premium Color, VESA DisplayHDR True Black 400 certifikat, pružajući odlične performanse boja. Boje su prethodno kalibrirane u tvornici kako bi se osiguralo da zadovoljava tržišnu standardnu ​​vrijednost Delta E ≤2. Efekt RGB LED osvjetljenja na donjoj prednjoj strani monitora mogu se podesiti pomoću MSI Mystic Light kako bi pokazali vlastiti stil igrača. Novododana funkcija “Glow Sync” omogućuje zaslonu da automatski odredi trenutni zaslon, a boja svjetlosne trake na dnu prednjeg dijela monitora sinkronizirana je sa zaslonom kako bi se stvorio osjećaj proširenosti.

PROČITAJTE JOŠ

MSI MAG X670E Tomahawk WIFI matična ploča podržava X3D procesor

MSI lansira Clutch GM31 Lightweight – praktičan i lagan gaming miš

MSI  poznati način rada konzole također je u potpunosti nadograđen kako bi odgovarao ažuriranju najnovijih kućnih igraćih konzola sljedeće generacije. Time  MEG 342C QD-OLED podržava najnoviji način rada konzole + VRR funkciju, punu propusnosti HDMI 2.1, vodeći igrače da igraju na kućnim igraćim konzolama izvlačeći maksimum iz svojih igara bez žrtvovanja kvalitete slike.

Uz to monitor ima Gaming Intelligence APP za postavljanje prečaca, mogućnost korištenja tipkovnice/miša za jednostavno postavljanje monitora i prebacivanje konfiguracija između različitih igara. U isto vrijeme, MSI nudi praktičan alat MSI OLED Care . Ovaj softver pruža niz optimiziranih postavki za zaštitu zaslona, ​​što može značajno i učinkovito smanjiti mogućnost oštećenja OLED panela tijekom česte uporabe.

Više... Vaš Komentar Top
AMD “Ryzen 7000 combo deals” sada dostupan i u Hrvatskoj

Datum objave 15.03.2023

AMD "Ryzen 7000 combo deals" sada dostupan i u Hrvatskoj

amd-7000-bundle

Nedavno lansiran u Sjedinjenim Državama, AMD je sada u suradnji sa službenim hrvatskim partnerom, kompanijom Acquisitum Magnum, omogućio svim kupcima u hrvatskoj svoj najnoviji AM5 bundle.

Uz kupnju odabranih Ryzen 7000 Series Desktop procesora, igrači ispunjavaju uvjete za popuste na AM5 matične ploče i DDR5 memorijske komplete, što ukupno iznosi do 125 USD potencijalne uštede. Cijeli popis AM5 Ryzen paketa možete pronaći ovdje.

AMD AM5 platforma je AMD-ova najsnažnija desktop platforma do danas, sa značajkama povezivosti sljedeće generacije, PCIe 5.0 i DDR5 podrškom, a sada, entuzijasti i svi željni visokih performansi podjednako mogu uživati u popustima na X670 i B650 matične ploče.

Dodatni popusti dostupni su za 2x8GB i 2x16GB DDR5 memorijske komplete Kingston Technology, za izgradnju računala sljedeće generacije visokih performansi.

Kako bi testirali ovaj novi hardver, igrači će također dobiti otkupni kod za Star Wars Jedi: Survivor uz svoju kupnju i imaju rok do 6. svibnja 2023. za preuzimanje ovdje. Za dodatne informacije i potpune uvjete i odredbe kliknite ovdje.

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 17 minuta

AMD Ryzen "ZEN4" (7000 CPU / 8000G APU series) Info thread

Objavljeno prije 19 minuta

Vijesti i novosti o Intel procesorima i čipsetima

Objavljeno prije 24 minute

Fiberland, T-Com Optika (Ultra MAX)

Objavljeno prije 42 minute

P: Nintendo Switch Lite + igre + oprema + jamstvo

Objavljeno prije 42 minute

Aparat za kavu/espresso

Novosti

LG zatvara ranjivosti koje su omogućile preuzimanje webOS televizora

Pametni televizori također se mogu hakirati! Antivrusna softverska tvrtka Bitdefender otkrila je četiri ranjivosti u LG webOS-u 4, 5, 6 i 7, operativnim sustavima za više modela pametnih televizora. Spominje se nekoliko specifičnih verzija... Pročitaj više

Google otkrio minimalne standarde za AI telefone

Ulazimo u doba AI telefona, a kapacitet radne memorije (RAM) postaje ključni faktor. Prema Seang Chauu, potpredsjedniku softvera u Googleovim proizvodima i uslugama, 8 GB RAM-a je samo minimalni standard za sprječavanje usporavanja AI znača... Pročitaj više

Qualcomm predstavio mikroenergetske Wi-Fi čipove i robotsku platformu RB3 Gen 2

Qualcomm je lansirao dva nova proizvoda: QCC730 mikroenergetski Wi-Fi čip i robotsku platformu RB3 Gen 2. Prema Qualcommu, QCC730 je dvopojasni Wi-Fi čip s vrlo niskom potrošnjom energije namenjen uređajima Interneta stvari (IoT). Omogućava... Pročitaj više

RTX 5090/5080 grafičke kartice bit će predstavljene u četvrtom tromjesečju ove godine

Prema izvješćima tajvanske web stranice United Daily News, Nvidijine grafičke kartice serije RTX 50 u novoj postavi nazvanoj po Davidu Blackwellu, trebale bi biti predstavljene u četvrtom tromjesečju ove godine. To je potvrdio i poznati Nvi... Pročitaj više

Meta od svibnja širi raspon označavanja "Made with AI"

Meta više ne teži uklanjanju određenih sadržaja generiranih umjetnom inteligencijom kojima bi se moglo manipulirati. Nova politika, temeljena na preporukama Nadzornog odbora, od svibnja će signalizirati korisnicima da pred sobom imaju datot... Pročitaj više

Sve novosti