NVIDIA DLSS podrška u više od 200 igara

Datum objave 10.07.2022 - Sanja Ledinek

NVIDIA DLSS podrška  u više od 200 igara

NVIDIA DLSS podrška u više od 200 igara

NVIDIA DLSS podrška u više od 200 igara (1)

NVIDIA je uvela Tensor Core s funkcijom AI ubrzanja u hardversku arhitekturu po prvi put u GPU serije RTX 20 kodnog naziva Turing. Također je potaknula raspravu o tome ima li smisla da potrošački GPU imaju AI ubrzanje za poboljšanje slike koje
može smanjiti opterećenje GPU-a i poboljšati broj sličica u igri, pa čak i nadmašuju izvornu kvalitetu slike u određenim slučajevima.

NVIDIA DLSS podrška u više od 200 igara (2)

Vrijeme je pokazalo da odluka Nvidije ima itekako smisla jer trenutno postoji više od 200 igara koje podržavaju DLSS, a očekuje se da će popularno djelo “Reincarnation” također uvesti DLSS podršku ovaj mjesec. U isto vrijeme, privlačni naslovi poput “Gospodar prstenova: Gollum” i ” Steel rising” koje je razvio Nacon Content istovremeno će podržavati DLL i praćenje zraka.

Međutim, DLSS još uvijek nije savršen pa u nekim igrama može doći do vizualnih nedostataka u scenama kada je uključen. Također u ovoj fazi, osim NVIDIA RTX 20 serije i RTX 30 serije GPU proizvoda, druge marke GPU-a zasad ne mogu uživati u prednostima DLSS-a. Ali NVIDIA će nastaviti s revizijama za DLSS, koji ne samo da neprestano poboljšava učinkovitost izvršenja, već i kontinuirano poboljšava kvalitetu slike.

NVIDIA DLSS podrška u više od 200 igara (1)

PROČITAJTE JOŠ 

Nvidia objavila prvu verziju Linux grafičkog drajvera otvorenog koda

NVIDIA lansira A5500 grafičku karticu

NVIDIA najavljuje DLDSR tehnologiju

NVIDIA DLSS podrška u više od 200 igara (3)

Ali kako to obično biva, jer konkurencija nikada ne spava, postalo je poznato da primjerice Intel uskoro donosi XeSS, koji je u načelu sličan Xe HPG seriji, a također treba koristiti AI ubrzanje.

Više... Vaš Komentar Top
Poznati analitičar: Samsung S23 serija koristit će Qualcomm čipsete umjesto Exynos

Datum objave 10.07.2022

Poznati analitičar: Samsung S23 serija koristit će Qualcomm čipsete umjesto Exynos

Samsung S23 serija koristit će Qualcomm čipsete umjesto Exynos (1)

Malo je vjerojatno da bi Samsung potpuno odustati od upotrebe vlastitih procesora u nekim normalnim okolnostima, osim ako ne postoje ozbiljni problemi. Primjerice da procesna tehnologija teško ispunjava zahtjeve dizajna što bi rezultiralo korištenjem Qualcomm procesora u svim flagshipima. Međutim, Samsung je već uložio u razvoj sljedećeg aplikativnog procesora Exynos 2300, čija se najava očekuje krajem ove godine.
Ali analitičar Ming-Chi Kuo istaknuo je da će Samsungova Galaxy S23 serija koja bi trebala biti predstavljena sljedeće godine vjerojatno u potpunosti koristiti Qualcommov model procesora Snapdragon 8 Gen 2.  Činjenica je da Snapdragon 8+ Gen 1 procesor na TSMC-ovom 4nm procesu pokazuje bolje performanse i manju potrošnji energije tijekom rada u usporedbi sa Snapdragon 8 Gen 1 procesorom na Samsungovom procesu.

PROČITAJTE JOŠ

Samsung Galaxy S21 FE recenzija

Samsung Galaxy 22 Ultra recenzija

Dugoročna recenzija – Samsung Galaxy Z Fold 3 5G

Samsung S23 serija koristit će Qualcomm čipsete umjesto Exynos (2)

Osim toga, 70 posto isporuka serije Galaxy S22 lansirane početkom ove godine koristi Qualcomm procesore, što je razlog da Ming-Chi Kuo nagađa kako bi serija Galaxy S23 trebala biti pogonjena Qualcomm aplikativnim procesorima .

Ako ništa drugo,  Qualcomm i Samsung novi aplikativni procesori koristit će nove dizajne koje je nedavno najavio Arm , kako bi ponovno povećali računalne performanse.   Što se tiče proizvodnog procesa, očekuje se da će TSMC čekati do 2023. da pokrenu proizvodnju čipova na 3nm procesnim čipovima, a gradi li Samsung Exynos na 3nm procesu za koji je tvrdio da ga je stavio u masovna proizvodnja prije nekoliko dana, tek treba biti potvrđeno .

Više... Vaš Komentar Top
Chrome i Edge zamrzavaju se zbog Alder Lake in-display paketa drajvera

Datum objave 10.07.2022

Chrome i Edge zamrzavaju se zbog Alder Lake in-display paketa drajvera

Chrome i Edge zamrzavaju se zbog Alder Lake in-display paketa drajvera

Iako je svrha ažuriranja upravljačkog programa poboljšati performanse i otkloniti pogreške, ponekad se ažuriranjem pojave novi.

Ovaj put Intel je priznao da je ažuriranje upravljačkog programa integrirane grafičke jedinice UHD Graphic 770 u Alder Lake  procesorima 12. generacije uzrokovalo da Microsoft Edge i Googleov Chrome mogu doživjeti zastajkivanje, kašnjenje pomicanja, nestabilnost i treba oko 2 sekunde da dođe do odgovora nakon klika. To je posebno uočljivo na računalima s Core i5-12600 ili Core i7-12700 procesorima i tradicionalnim tvrdim diskovima kao primarnim

Trenutno se nagađa da bi uzrok ovih problema moglo biti uzrokovano lošim upravljanjem memorijskim resursima koje uzrokuje upravljački program, što opet uzrokuje nepotreban prijenos podataka između RAM-a i glavnog tvrdog diska. U isto vrijeme, budući da je brzina odziva tradicionalnog tvrdog diska spora, uzrokovat će fenomen zamrzavanja.

PROČITAJTE JOŠ

Puna izloženost svih procesora Core 12. generacije: od 2-jezgrenog Celerona do 16-jezgrenog i9 

Alder Lake arhitektura i Core i9-12900K

Intel: Core procesori 12. generacije ne podržavaju Pluton, Microsoftov sigurnosni čip

Srećom, iako će ova značajka uzrokovati loše korisničko iskustvo, neće uzrokovati štetu hardveru ili sustavu.

Dok Intel rješava problem preporučuje da se napravi ponovno čista instalacija upravljačkih programa za grafiku, pazeći da preglednik i Windows budu potpuno ažurni. Ako se i dalje javljaju problemi, može se onemogućiti hardversko ubrzanje preglednika i tvrdi disk promijeniti na SSD.

Više... Vaš Komentar Top
Apple, Google, Microsoft i drugi tech divovi pod novom istragom Europske unije

Datum objave 10.07.2022

Apple, Google, Microsoft i drugi tech divovi pod novom istragom Europske unije

Apple, Google, Microsoft i drugi tech divovi pod novom istragom Europske unije

Antimonopolska regulatorna tijela EU-a žele istražiti Apple, Google, Samsung, Amazon, Microsoft, Facebook, Intel, Netflix i nekoliko drugih velikih tehnoloških tvrtki zbog politika licenciranja standarda video kodeka AV1.

Nadzorni organ Europske unije za zaštitu konkurencije sada istražuje veliki tehnološki konzorcij koji kontrolira standard video kodeka AV1, navodeći zabrinutost zbog prakse protiv tržišnog natjecanja.

Savez za otvorene medije (Open Media Alliance – AOM) osnovan je 1. rujna 2015. godine s ciljem razvoja besplatnog formata za kodiranje bez patenata koji bi zamijenio h.264 i HEVC.  Čine ga 14 glavnih članova i 41 opći član uključujući Adobe, AMD , BBC, Hulu, VideoLAN, Vimeo itd. Ovaj savez razvio je AV1 standard, otvoreni video kodek kao besplatnu alternativu HEVC-u. Smatra se boljom tehničkom alternativom mnogim video formatima jer nudi bolje omjere kompresije i stoga mu je potrebna manja propusnosti i memorijski kapacitete.

PROČITAJTE JOŠ 

Qualcomm planira dodati AV1 podršku budućim Snapdragon čipovima

MediaTek Dimensity 1000 SoC donosi AV1 Video Codec na Android pametne telefone

Prema Reutersu, EU regulatori su primili informaciju da AOM i njegovi članovi nameću uvjete licenciranja (obavezno unakrsno licenciranje bez naknade) na tvrtke koje se nisu pridružile savezu. Sukladno tome provode preliminarnu istragu, ali to ne prejudicira je li došlo do povrede kao rezultat istrage.

Više... Vaš Komentar Top
Europski parlament odobrava DSA i DMA koji reguliraju ‘vratare’, ali mali igrači vrše dodatni pritisak

Datum objave 10.07.2022

Europski parlament odobrava DSA i DMA koji reguliraju 'vratare', ali mali igrači vrše dodatni pritisak

Europski parlament odobrava DSA i DMA koji reguliraju ‘vratare’, ali mali igrači vrše dodatni pritisak _naslovnica

Europski parlament odobrio je Zakon o digitalnim uslugama (DSA) i Zakon o digitalnim tržištima ( DMA) koji bi trebali donijeti strožu kontrolu poslovanja velikih tehnoloških tvrtki poput Applea, Googlea, Microsofta itd.  Ove zakone treba još usvojiti Europsko vijeće. To će se dogoditi kasnije ovog mjeseca, odnosno u rujnu. DSA stupit će na snagu šest mjeseci nakon što bude prihvaćen od strane Vijeće, a DMA najkasnije 1. siječnja 2024. godine.

Zakon o digitalnim uslugama (DSA) regulira načine na koje se tehnološke tvrtke moraju baviti sadržajem. Primjerice, moraju poduzeti snažnije mjere protiv dezinformacija i biti otvoreni u vezi s algoritmima koje koriste. S jedne strane uvođenje zakona je itekako dobrodošlo, jer činjenica je da ima puno onih koji nisu dovoljno kritični ili ne razmišljaju dovoljno o određenim informacijama i jednostavno vjeruju da su točne. Ali vrlo je teško povući granicu što je dezinformacija, a što nije, jer su se neke teorije zavjere naknadno pokazale djelomično točnima. Sve u svemu, bit će zanimljivo.

Zakon o digitalnim tržištima (DMA) sestrinski je zakon koji regulira što tehnološke tvrtke mogu, a što ne smiju raditi na tržištu s ciljem da digitalni sektor učini pravednijim i konkurentnijim. Primjerice, određuje kako bi Apple i Google trebali postupati sa svojim trgovinama aplikacija, omogućuje promjenu zadanog glasovnog pomoćnika bilo kojom opcijom treće strane itd. Za programere omogućuje da ponude sustave plaćanja trećih strana u aplikacijama i pristup svim hardverskim značajkama, kao što su “komunikacijske tehnologije, sigurni elementi, vlasnički koprocesori, mehanizmi provjere autentičnosti ili softveru koji se koristi za upravljanje tim tehnologijama.

Tvrtke koje ignoriraju najavljena pravila suočavaju se s kaznama do 10 posto ukupnog prošlogodišnjeg globalnog prihoda, odnosno 20 posto za ponovljena kršenja, kao i periodičnim kaznama do 5 posto godišnjeg globalnog prometa.

Ali, nekoliko mjeseci prije stupanja na snagu ovog zakona, Qwant , DuckDuckGo i Ecosia tražilice vrše pritisak na europskog zakonodavca na ispravnu primjenu teksta “ poštenog izbora ”,  posebno za pametne telefone.  Objavili su javno pismo u kojem nude preporuke za učinkovitu implementaciju DMA-a. Implementacija ovih preporuka trebala bi omogućiti korisnicima interneta da izaberu svoj preglednik i svoju tražilicu. ali ne samo u trenutak inicijalizacije uređaja, već bi izbor trebao biti dostupan kad god korisnik želi ih promijeniti, odnosno izbornici bi se redovito trebali prikazivati korisnicima.

Primjerice tijekom svakog ažuriranja operativnog sustava. Uz to niti jednoj tražilici ne bi  se smjelo  dodijeliti status “sustav” koji bi spriječio bilo kakvu deinstalaciju, a popisu tražilica i web preglednika biti prikazani nasumično. Uz to niti jednoj tražilici se ne bi mogao dodijeliti status “sustav” koji bi spriječio bilo kakvu deinstalaciju i na popisu opcija izbora trebaju biti tražilice i web preglednici prikazani nasumično.

Budući da glavne tražilice imaju veliku prednost koju je gotovo nemoguće sustići, usvoje li se ove promijene, ostaje za vidjeti koliko će biti učinkovite i mali “igrači” uspjeti doći do nekog svojeg većeg djela kolača.

Više... Vaš Komentar Top
IT se priprema za moguću globalnu recesiju  u svijetu potrošačke elektronike

Datum objave 10.07.2022

IT se priprema za moguću globalnu recesiju u svijetu potrošačke elektronike

IT _recesija_2022_1

Smanjivanjem potrošačke moći, rastom cijena u cijelom svijetu, posebno za osnovne namirnice i energente, gomilanje zaliha proizvoda, gubljenje interesa za rudarenje i novo širenje COVID-19 u Kini, prilično su zabrinuli čelnike IT kompanija. Mnogi od njih odlučili su reducirati predviđene narudžbe, smanjiti investicije pa čak najavili moguća otpuštanja.

Apple je skresao svoj cilj isporuke iPhone 14 za 10 posto i za isto toliko posto narudžbe čipova od TSCM-a. AMD je također smanjio narudžbe za 7nm i 6nm procesne CPU i GPU čipove od četvrtog kvartala ove godine do prvog kvartala 2023. godine. Međutim, obujam narudžbi za 5nm proizvode, koji će se koristiti u rješenjima za potrošačke i poslužiteljske segmente, neće mijenjati.  NVIDIA se priprema za slabiju potražnju od očekivane za grafičkim karticama serije GeForce RTX 40 i sada želi revidirati količine narudžbi čipova prema smanjenju.

Ali nije sve tako jednostavno, piše DigiTimes. TSMC ne želi smanjiti dogovorenu proizvodnju čipova. Smatraju da su problemi u pronalaženju kupaca za već naručene čipove u potpunosti na Nvidiji. Uostalom, to su ugovori koji su potpisani na nekoliko mjeseci, a TSMC si ne može priuštiti da se strojevi zaustave.

IT _recesija_2022_2

Osim toga, Micron je također nedavno izdao upozorenje. Iako je potražnja za memorijskim modulima u podatkovnim centrima i dalje velika, na potrošačkom tržištu očekuje se pad prodaje pametnih telefona za oko 5 postotna boda u 2022., i prodaje osobnih računala za gotovo 10 postotnih bodova. Ta je brojka svakako nagli preokret u odnosu na vrhunac pandemije, kada su isporuke računala skočile 13 postotna boda u prvoj godini izbijanja i 15 postotna boda u drugoj godini.  S obzirom na ovaj negativni trend na potrošačkom tržištu, pripremaju se smanjiti proizvodnju i kapitalna ulaganja u tvorničku opremu u fiskalnoj 2023. godini.

David Zinsner, glavni financijski direktor Intela, rekao je da su izgledi za drugu polovicu godine postali “mnogo bučniji” i da će kompanija morati prilagoditi svoje planove potrošnje i ulaganja. Tako su u lipnju privremeno zamrznuli zapošljavanje u svom odjelu za PC čipove s drugim mjerama za smanjenje troškova.

konačno i Meta smanjuje planove za zapošljavanje inženjera na 6.000-7.000 u odnosu na prvotni plan da zaposli oko 10.000 novih inženjera. Nagoviještena su i moguća otpuštanja, a svi zaposlenici obaviješteni da se pripreme za ozbiljan ekonomski pad. Mark Zuckerberg rekao je zaposlenicima da očekuje “jednu od najgorih recesija u novijoj povijesti”.

Nema sumnje i pred IT potrošačkim sektorom su mjeseci neizvjesnosti, usporavanja i slabog rasta.

Više... Vaš Komentar Top
Godeal24 specijalna ljetna rasprodaja: Originalni Windowsi 10, doživotna licenca već od 5,99 € po ključu!

Datum objave 08.07.2022

Godeal24 specijalna ljetna rasprodaja: Originalni Windowsi 10, doživotna licenca već od 5,99 € po ključu!

Microsoft zaustavlja uslugu podrške za Windows 8.1 u siječnju 2023., što znači da više neće biti nikakvih popravaka i ažuriranja za taj operativni sustav, tako da bi vaše računalo moglo biti izloženo nekim vanjskim rizicima ili softveru koji se ne može ažurirati. Prije nego što dođe taj dan, možete jeftino nadograditi na Windows 10 operativni sustav koji je trenutno najrašireniji. Iako je Win 11 stigao, Microsoft i dalje planira nastaviti podržavati Windows 10 sustave barem do kraja 2025., a korisnici se neće morati brinuti o sigurnosti sljedećih nekoliko godina i nastavit će održavati popravke i ažuriranja za Windows 10.

Želite dobiti originalan i legitiman Windows OS ili Microsoft Office za malo novca?

Ako vaš sustav ne podržava besplatnu nadogradnju na Windows 10, ne propustite Godeal24 ljetnu rasprodaju! Windows 10 košta 199,99 USD u Microsoft Storeu, ali samo 7,24 € u Godeal24 storeu! Ako trebate nadograditi više računala ili kupiti s prijateljima, preporučuje se da kupite kombinaciju 5 ključeva za Windows 10, Windows 10 već od 5,99 €! A Microsoft podržava korisnike sustava Windows 10 za besplatnu nadogradnju na Windows 11! Najnovija licenca za Office 2021 Pro na Microsoftovim službenim stranicama košta 439,99$, a na Godeal24 Summer Sale sada je Office 2021 Pro dostupan za samo 24,99€! Možete kupiti kombinaciju od 5 komada, koja je najisplativija, jer cijena je samo 13,19 € po komadu!

220630-720p-gd24--€

Windows & Office: Specijalna ponuda u ograničenom vremenu!

Kupite više i uštedite više! Kombinacije su najisplativiji izbor!

62% popusta na MS Office bundelove (kupon kod “SGO62″)

>>> Nabavite još

Kako bismo zadovoljili različite potrebe korisnika, dostupne su različite verzije sustava Windows 10 koje odgovaraju različitim vrstama hardvera, osobnog ili poslovnog. Ne samo najčešće korišten Windows 10 Pro, već i najbolje Windows 10 Enterprise izdanje za poslovnu upotrebu, Windows Server, itd.

Up to 50% off on More Windows! With (coupon code “ SGO50“)

Godeal24 ima kompletnu i profesionalnu trgovinu s opsežnim katalogom 100% zajamčenih i legalnih digitalnih licenci. Isti softver možete dobiti s više od 80% popusta, a još uvijek je službeno. Ne samo popularni Windows OS i Office, već i praktičniji alati za računala kao i mobilne uređaje, kao što su IOBIT serija, Ashampoo, Disk Drill, i još puno toga.

Još računalnih alata: Najbolja cijena za najbolje proizvode!

Godeal24 ima kompletnu i profesionalnu trgovinu s opsežnim katalogom 100% zajamčenih i legalnih digitalnih licenci. Godeal24 brine i duboko brine o svojim kupcima, postavljajući trenutnu uslugu digitalne dostave koja se aktivira odmah nakon kupnje, omogućujući korisnicima da odmah preuzmu, instaliraju i aktiviraju vlastite proizvode.

Godeal24 je postigao veliki uspjeh u javnosti s profesionalnom, brzom uslugom, praćenjem plaćanja i jamstvom povrata novca. Osim toga, tim za tehničku podršku dostupan je prije i nakon kupnje korisnika, ne samo za rješavanje problema, već i za preporuku koju verziju Windowsa kupiti, te za pružanje doživotne usluge nakon prodaje, što je obećanje koje mnoge trgovine teško je dati. Svojim visokokvalitetnim softverom i profesionalnim uslugama Godeal24 je dobio ocjenu 4,9 i ocjenu zadovoljstva od 98% na TrustPilotu (koji je neovisna platforma za korisnike za procjenu kvalitete usluge i proizvoda), što je afirmacija i priznanje Godeal24 od strane korisnika. !

24/7 profesionalna tehnička podrška i doživotna postprodajna podrška: service@godeal24.com

(sponzorirani sadržaj)

Više... Vaš Komentar Top
Nord bi se mogao trajno odvojiti od OnePlusa

Datum objave 08.07.2022

Nord bi se mogao trajno odvojiti od OnePlusa

OnePlus Nord CE 2 5G vs OnePlus Nord CE 5G (2)

Više od dvije godine OnePlus, pod kapom tvrtke BBK Electronics Corporation, kineskog multinacionalnog konglomerata, nudi niz pametnih telefona pod imenom Nord.

Nord serija osmišljena je za osvajanje tržišta pametnih telefona srednje klase. Od tada se asortiman uvelike proširio, a navodno OnePlus sada želi da se Nord odvoji i učini vlastitim brendom. Prema pisanju The Mobile India i raznim drugim izvorima, Nord bi trebao imati vlastiti vizualni identitet (tematski svijetloplav) , svoje trgovine i predajno osoblje.  Osim toga je u planu da uz ponudu pametnih telefona nude fitness narukvice, satove, vanjske baterije i Smart TV. S druge strane brend bi mogao imati koristi od namjenskog ekosustava, s novim sučeljem koje je očito inspirirano OxygenOS-om.

Kada smo već u priči o BBK Electronics Corporation, podsjetimo koje su još robne marke  pod njihovim okriljem.

  • Oppo je najstariji brend. Predstavlja vrh u smislu inovacija, završne obrade i izboru materijala za kućišta
  • Vivo cilja na mlađu populaciju omjerom performansi i cijene, te selfi kamerama i podrškom za multimediju.
  • OnePlus nekoć popularan među geekovima, sada se pomalo gubi u svijetu flagshipa odlaskom Carla Peija
  • IQOO je bivši brend iz obitelji Vivo, izuzetno popularan u Indiji i više orijentiran na performanse
  • Realme opasan je konkurent Xiaomiu u svijetu cijenom pristupačnih telefona kao i onih srednjeg ranga
Više... Vaš Komentar Top
Uskoro Linux kompatibilan s Apple M2 hardverom

Datum objave 08.07.2022

Uskoro Linux kompatibilan s Apple M2 hardverom

M2 (12)

Iako je Apple tek nedavno lansirao svoj prvi Apple uređaj s M2 čipsetom, zahvaljujući predanosti Hectora Martina i Asahi Linuxa, te činjenici da M2 nema puno značajnih promjena u usporedbi s M1, uskoro bi mogao biti objavljen Linux koji podržava novu platformu.
Nekoliko dana nakon što je primio Appleov uređaj, Hector Martin je pokrenuo Linux na Apple M2 čipu i počeo raditi na novom Linux driveru za podršku tipkovnici i touchpadu za Apple M2 MacBooku. Za sada je napisao nešto koda za tipkovnicu i blizu je podrške za touchpad, a što svi znamo da je bitno za laptope.

Prema objavi na Twitteru, uskoro bi trebao postići punu ekvivalentnu podršku za Linux preko M1 na Apple M2.  Trenutnu M2 podršku za novi MacBook Air i MacBook Pro možete pratiti putem Asahi Linux Wikija. Najveće prepreke koje treba još riješiti su upravljanje napajanjem, Thunderbolt i GPU ubrzanje kako bi Linux postao konkurentna opcija na Apple Siliconu u budućnosti.  U svakom slučaju, vidjeti ovaj sav napredak za M2 čip i što Apple ne blokira napore da softverska podrška bude Linux ove je vrlo dobar početak.

Više... Vaš Komentar Top
I ransomware bande osjećaju posljedice kripto zime

Datum objave 08.07.2022

I ransomware bande osjećaju posljedice kripto zime

I ransomware bande osjećaju posljedice kripto zime

Pad cijena kriptovaluta tijekom posljednjih nekoliko mjeseci ne utječe samo na investitore, rudare, tvrtke ili cijele zemlje poput El Salvadora, također utječe i na kibernetičke kriminalce.

Poput legitimnih tvrtki koje se bave kriptovalutama, mjenjačnice kriptovaluta na darknetu su u nevolji. Oko 30 takvih mjenjačnica zatvoreno je od travnja, kada je Bitcoin bio oko 47.000 dolara, navodi izraelska tvrtka Cybersixgill za obavještavanje o prijetnjama. Ransomware kriminalci koji su od žrtava napada u pravilu zahtijevali kriptovalute kako bi poslali „ključ“ koji će pokrenuti mehanizam za otključavanje zaključanih podataka, sada preispitaju taktike unovčavanja dolara umjesto digitalnih valuta. Primjerice, kriminalci sada zahtijevaju više kriptovaluta kako bi ih zamijenili za dolare, napisao je Mark Lance, potpredsjednik za cyber obranu i stručnjak za pregovore o ransomwareu u GuidePoint Securityu. Zbog toga se zahtjevi čine većim iako je traženi iznos isti kada se preračuna u dolare.

Uz to ova situacija navela je neke hakerske ransomware skupine da se prošire na druge tradicionalnije oblike kibernetičkog kriminala, uključujući trojance za online/mobilno bankarstvo, malware za krađu vjerodajnica i phishing napade i žele gotovinu u dolarima, a ne u kriptovalutama.

Također Lance primjećuje da mnogi napadi ransomwarea nemaju toliko pokrivenosti ovih dana, osim ako su mete posebno visokog profila, poput AMD-a, Foxconna ili NVIDIA-e.

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 2 minute

Alibaba, AliExpress iskustva?

Objavljeno prije 3 minute

Windows 11 - info, how-to, pitanja, novosti, savjeti...

Objavljeno prije 9 minuta

Hi-Fi

Objavljeno prije 15 minuta

Torrent trackeri (NE tražite pozivnice ovdje!)

Objavljeno prije 17 minuta

K: napajanje, grafa

Novosti

OnePlus Nord 4 u monolitnom metalnom kućištu

OnePlus Nord 4 je opcija za one koji žele kvalitetan pametni telefon s modernim dizajnom, snažnim performansama i dugotrajnom baterijom. Uz to, pristupačna cijena ga čini još privlačnijim. OnePlus Nord 4 se ističe monolitnim metalnim dizajn... Pročitaj više

Kaspersky zatvara američku podružnicu i otpušta zaposlenike

Kaspersky će zatvoriti svoju američku podružnicu i otpustiti zaposlenike nakon što su SAD u lipnju zabranili prodaju njihovih proizvoda zbog navodnih veza s ruskom vladom i rizika od curenja podataka. Zabrana, koja stupa na snagu 29. rujna,... Pročitaj više

Micron predstavlja Crucial P310: Najbrži M.2 2230 PCIe Gen4 NVMe SSD za potrošače

Micron je najavio lansiranje Crucial P310, najbržeg potrošačkog M.2 2230 PCIe Gen4 NVMe SSD-a, dizajniranog za ubrzanje pristupa podacima u gaming ručnim uređajima, ultra tankim prijenosnim računalima i mini računalima. Crucial P310 nudi do... Pročitaj više

MediaTek predstavlja Dimensity 7350 za pametne telefone srednje klase

MediaTek je najavio Dimensity 7350, koji bi pametnim telefonima srednje klase trebao pružiti vrlo visoke performanse. MediaTek Dimensity 7350 ima osmojezgrenu konfiguraciju i proizveden je pomoću TSMC-ovog 4nm proizvodnog procesora druge ge... Pročitaj više

Zašto PS5 ima bolju tendenciju igranja igara od moćnije Xbox Series X?

Kako deveta generacija konzola ulazi u četvrtu godinu, jedno pitanje ostaje neodgovoreno: Kako Sonyjeva PS5 konzola redovito nadmašuje Microsoftov Xbox Series X koji ima mnogo snažnije hardverske specifikacije? Microsoftova vodeća konzola X... Pročitaj više

Sve novosti