Najnoviji tržišni udio čipova za mobilne telefone

Objavljeno prije 15 dana - Sanja Ledinek

Najnoviji tržišni udio čipova za mobilne telefone

Najnoviji tržišni udio čipova za mobilne telefone

tržišni udio čipova za mobilne telefone -naslovnica

Counterpoint Research objavljuje da u prvom tromjesečju ove godine, odnosno od siječnja do ožujka, MediaTek je zauzeo 38 posto globalnog tržišnog udjela aplikativnih procesora za pametne telefone.  Ujedno je prestigao Qualcommovih 30 posto, postajući lider za čipove Android mobilnih telefona.

udjeli mobilnih procesora prema isporučenim jedinicama

Foto: Tržišni udjeli mobilnih procesora prema isporučenim jedinicama

Trenutno je tržišni udio pet najvećih svjetskih marki aplikativnih procesora za mobilne telefone : MediaTek (38%), Qualcomm (30%), Apple (15%), UNISOC (11%) i Samsung (5%) . Huawei HiSilicon čipovi nastavile su pad i imaju samo 1 posto tržišta.

Daljnja analiza Counterpoint Researcha istaknula je da su u usporedbi s istim razdobljem prošle godine, isporuke 5G čipova MediaTeka na tržištu porasle za 20 postotna boda i to uglavnom zbog čipseta za jeftine mobilne telefone kao i srednjeg ranga poput Dimensity 700 i Dimensity 900 serija. Ali, budući da su se usredotočili na pristupačne modele, koji, sasvim očekivano, ne donose impresivne prihode, zaostaju u profitu.

udjeli mobilnih procesora prema prihodima

Foto: Tržišni udjeli mobilnih procesora prema prihodima

Qualcomm je stekao uporište na tržištu Android telefona sa Snapdragon 700 i 800 serijama i Snapdragon S8 Gen 1, o koje su im omogućile zauzet prvo mjesto na podiju u pogledu parametra dobiti. Apple se odlično snalazi s dobiti. Tvrtka je zauzela drugo mjesto, odmah iza Qualcomma, na ljestvici prihoda za početak 2022., iako proizvođač, naravno, ne prodaje svoje sustave na čipu, kao protivnici, već ih isključivo koristi u svojim proizvodima.

Više... Vaš Komentar Top
Arc A380 desktop grafika mora imati omogućen ReBAR

Objavljeno prije 15 dana

Arc A380 desktop grafika mora imati omogućen ReBAR

Arc A380 desktop grafika mora imati omogućen ReBAR (1)

Intel potvrđuje da Arc A380 desktop grafika mora imati ReBAR omogućen za optimizaciju performansi.

Intel je nedavno konačno počeo s uvođenjem Arc Alchemist (Arc A-Series) desktop grafičkih kartica, počevši s početnim A380 modelom. Obećavaju  bolju vrijednost za novac od svojih AMD i NVIDIA konkurenata. Istodobno, također su proaktivno informirali korisnike o preporukama za konfiguraciju platforme.

Arc A380 desktop grafika mora imati omogućen ReBAR (2) Arc A380 desktop grafika mora imati omogućen ReBAR (3)

Najzanimljivije je da korisnici Arca moraju omogućiti značajku (ReBAR) u firmveru matične ploče Intel za “najbolje” performanse. Puni naziv  je “Resizable BAR” i odgovara “Smart Access Memory” (SAM) platformi kod AMD-a.  Značajka dodatno oslobađa performanse GPU-a otključavanjem ograničenja pristupa memoriji grafičke kartice.
Intel je u dokumentu dao naslutiti da bi AMD Ryzen platforme koje podržavaju SAM također mogle biti podržane. No očito, tvrtka preferira da potrošači mogu koristiti Arc diskretnu grafičku karticu na vlastitoj 10/11/12 generaciji Core procesora i matičnim pločama serije 400/500/600.

Arc A380 desktop grafika mora imati omogućen ReBAR (4)

Treba napomenuti da prije implementacije Arc A-serije GPU-a na Intelove platforme 10. generacije treba unaprijed ažurirati firmver matične ploče. Osim toga, ova funkcija zahtijeva 64-bitni Windows 10 (20H2) / Windows 11 operativni sustav, a particija tvrdog diska mora biti konvertirana iz MBR u GPT format.

Konačno za postaviti ReBAR, prvo je potrebno UEFI firmware matične ploče onemogućite CSM kompatibilni način i odaberite UEFI Boot (obavezno). Zatim  dopusti više od 4 GB memorijskog adresiranja (iznad 4G dekodiranja). Konačno, potrebno je  omogućite podršku za Re-Size BAR (proizvođači matičnih ploča također mogu koristiti tekstualne opise kao što je SAM / Clever Access Memory).

Više... Vaš Komentar Top
iOS 16 koristi LiDAR za brzo stvaranje 3D prostornih karata i tlocrta

Objavljeno prije 15 dana

iOS 16 koristi LiDAR za brzo stvaranje 3D prostornih karata i tlocrta

iOS 16 koristi LiDAR za brzo stvaranje....  (1)

Ako ste korisnik ili fan Applea, zasigurno ste upoznati s LiDAR (Light Detection and Ranging) tehnologijom skenera koji kompanija koristi od 2020. u iPad Pro tabletima i iPhone Pro modelima. Za one koji nisu upoznati, ova tehnologija emitira lasere i izračunava vrijeme potrebno da se svjetlost vrati do senzora kako bi se precizno izmjerila udaljenost između uređaja i objekata. Kao takav, može detektirati dimenzije, pa čak i oblik objekta ili unutarnjeg okruženja.

iOS 16 koristi LiDAR za brzo stvaranje....  (2)

Kako bi korisnici što  bolje iskoristili prednosti LiDAR senzora i lakše izradili 3D tlocrte putem kamere iPhonea ili iPada, u iOS 16. uveden je API RoomPlan. Prema Appleovom službenom opisu, može se koristiti ne samo za izradu tlocrta sobe već aplikacijama za nekretnine, e-trgovinu ili ugostiteljstvo. RoomPlan izlazi u formatima datoteka USD ili USDZ koji uključuju dimenzije svake komponente prepoznate u prostoriji, kao što su zidovi ili ormarići ili tip otkrivenog namještaja.

PROČITAJTE JOŠ

Ne samo revizija zaključanog zaslona! Apple iOS 16 ima niz promjena

Test – Apple iPad Air 64 GB 5th generation i Next One dodaci

Apple iPhone SE (2022) recenzija

Uz to, tako dobiveni 3D tlocrti kompatibilni su s raznim alatima kao što su Cinema4D i AutoCAD. Apple je u iOS-u 16 također dodao podršku za 4K HDR slike u ARKitu.

Više... Vaš Komentar Top
Sretan vam Dan očeva! Tom prigodom nabavite Office 2021 već od 12,99€ i Windowse 10 već od 6,06€!

Objavljeno prije 18 dana

Sretan vam Dan očeva! Tom prigodom nabavite Office 2021 već od 12,99€ i Windowse 10 već od 6,06€!

Windows OS i Microsoft Office danas su najčešće korišteni računalni sustavi i uredski softver u svijetu, s više od milijun tvrtki širom svijeta koje ih koriste. Bilo da trebate raditi s tekstualnim dokumentom, analizirati podatke ili pripremiti prezentaciju, Microsoft Office je kralj aplikacija. Pomoću ovog alata možete pristupiti popularnim aplikacijama kao što su Word, Excel ili Powerpoint. Najnovija verzija sustava Office 2021 pomaže korisnicima da se osjećaju produktivnije u uredskom iskustvu. Kupnjom ćete dobiti doživotni pristup Wordu, Excelu, PowerPointu, Outlooku i više na jednom uređaju za profesionalnu ili osobnu upotrebu, bez ikakvih mjesečnih ili godišnjih naknada.

Većina vas već zna, najnovija licenca za Office 2021 Pro na Microsoftovoj službenoj web stranici košta 439,99 USD, a u Godeal24 Father’s Day Sale sada je Office 2021 Pro dostupna za samo 24,99 eura! Ovog Dana očeva možete odabrati smislen i praktičan dar za svog oca! Godeal24 nudi različite kombinacije sustava Office 2021 prema različitim potrebama korisnika. Na primjer, najniža jedinična cijena je kombinacija 5 komada, a svaka licenca za Office 2021 je samo 12,99 €! Možete odabrati kupnju s prijateljima, obitelji ili kolegama oko sebe, što vam štedi ogroman novac! Aktivacijski kod ključa se šalje putem e-maila, tako da nema potrebe čekati na logistiku, isporučuje se odmah!

220608-720p-gd24-€(1)

Microsoft Office 2021 zona popusta! Već od 12.99€ po PC-u

62% popusta na Office 2021+ Windows OS (kupon kod “SGO62″)

U ovoj Godeal24 rasprodaji za Dan očeva dobit ćete i ogroman popust na licencne ključeve za Windows 10. Ažurirajte svoje računalo nadogradnjom na najbržu i najsigurniju verziju sustava Windows. Najbolji Windows 10 ikada od 6,06€/PC! I Microsoft podržava korisnike sustava Windows 10 da nadograde na Windows 11 BESPLATNO!

50% popusta na Windows OS! (kupon kod “ SGO50″)

Još verzija: 62% popusta na Office i bundle pakete (kupon kod ” SGO62″)

Pogledajte još>>>

Zašto je Godeal24 tako jeftin, jel softver originalan? Je li ovo legalno?

Uz Godeal24 u potpunosti izbjegavate rizik od piratstva, jer je preprodaja rabljenih licenci pravni postupak uređen europskim zakonodavstvom. Budući da tvrtka više ne koristi njihovu licencu, preprodaju je Godeal24 po niskoj cijeni, Godeal24 je provjerava prije preprodaje, rabljena licenca ne znači da je proizvod nošen, još uvijek je kao potpuno novi softver. Korištene licence su dematerijalizirane, što znači da nema troškova dostave. Na Godeal24 možete nabaviti isti softver, uštedjeti preko 80%, a i dalje je službeno. Nećete imati problema.

220607-720p-gd24+€

Dodatno katalog proizvoda na Godealu24 uključuje i računalne alate kao što su Ashampoo Photo Commander 16, Wise Care 365, Adguard, iObit serija softvera itd., koji u potpunosti ispunjavaju vaše softverske potrebe – Godeal24 je 100% autentičan!

Još alata za računalo: Najbolje cijene, najbolji proizvodi!

Godeal24 ima kompletnu i profesionalnu trgovinu s opsežnim katalogom 100% zajamčenih i legalnih digitalnih licenci. Godeal24 posebno brine o svojim kupcima, postavljajući trenutnu uslugu digitalne dostave koja se aktivira odmah nakon kupnje, omogućujući korisnicima da preuzmu, instaliraju i aktiviraju svoje proizvode odmah.

Na Godeal24 možete dobiti isti softver s više od 80% popusta, a i dalje je sve službeno, te nećete imati problema. Ako ste u potrazi za novim operativnim sustavom, možete odabrati klasični Windows 10, a ako želite nadograditi svoj uredski softver, najnoviji Office 2021 je upravo sada po najnižoj cijeni. Godeal24 također uključuje mnoge korisne alate koje također možete pronaći, poput popularne serije IOBIT i softvera Ashampoo i još mnogo toga.

Godeal24 je postigao veliki uspjeh u javnosti s profesionalnom, brzom uslugom, praćenjem plaćanja i jamstvom povrata novca. Ima ocjenu 4,9 i ocjenu zadovoljstva od 98% na TrustPilotu (neovisna platforma za korisnike za procjenu kvalitete usluge i proizvoda), što je korisnička potvrda i priznanje Godealu24! Osim toga, korisnici imaju na raspolaganju i tim za tehničku podršku prije i nakon kupnje, koji može riješiti sve probleme i pružiti doživotnu postprodajnu uslugu. Kontaktirajte Godeal24 na service@godeal24.com

 

(sponzorirani sadržaj)

Više... Vaš Komentar Top
WatchOS 9 donosi nove moćne zdravstvene funkcije

Objavljeno prije 18 dana

WatchOS 9 donosi nove moćne zdravstvene funkcije

watcos9_workout_swimming

WatchOS 9 nije propustio WWDC 2022 konferenciju. Nakon poboljšanja proteklih 8 generacija može se reći da je vrlo kompletan sustav pametnih satova s posebnim naglaskom na zdravlje korisnika i naravno sportske aktivnosti bez obzira radi li se o početnicima ili naprednim sportašima.

Što je novo u WatchOS 9 vezano uz zdravstvene funkcije?

Bolje razumijevanje promjene spavanja i uspostava rasporeda

Ako se nosi Apple Watch za vrijeme spavanja omogućeno je koristeći signale akcelerometara i senzora otkucaja srca snimiti sve faze sna uključujući budnost, brze pokrete očiju (REM), osnovni san ili dubok san.

Otkrivanje i praćenje fibrilacije atrija

Fibrilacije atrija jedan su od glavnih simptoma koji mogu dovesti do moždanog udara. Uključivanjem opcije “Snimanje atrijalne fibrilacije identificiraju se potencijalni znakovi na temelju otkucaja srca. Detaljni zapisi su vidljivi putem aplikacije Health i mogu se preuzeti u PDF-u kako bi se podijelile informacije s liječnikom. Ovu značajku odobrila je američka FDA nakon kliničke studije u kojoj su sudionici nosili referentne uređaje i izmjerena prosječna razlika između pametnog sata i medicinske opreme se pokazala tjedno manja od 1 posto.

Sat također može pratiti Parkinsonovu bolest,  progresivan poremećaj centralnog živčanog sistema. Američka uprava za hranu i lijekove odobrila je Apple Watch da se koristi kao uređaj za praćenje tremora i drugih uobičajenih simptoma kod osoba s Parkinsonovom bolešću. U praćenju se koristi senzor pokreta i aplikacija koju je razvio start-up Rune Labs iz San Francisca za detekciju padova i drugih poremećaja kretanja.

watcos9_sport

Ti podaci koje generira Apple Watch kombiniraju se s podacima iz drugih izvora, uključujući implantate tvrtke Medtronic Inc (MDT.N) za mjerenje moždanih signala. Trenutno, većina liječnika mora prikupljati te podatke gledajući kretanje pacijenata tijekom kratkih kliničkih posjeta, međutim ti podaci nisu točni jer se simptomi Parkinsonove bolesti mogu jako razlikovati tijekom vremena.

Ovo nije prvi put da se Apple udružio s nekom tvrtkom kako bi koristio Apple Watch kao uređaj za nadzor. Primjerice, još surađuje s tvrtkom Johnson & Johnson kako bi se utvrdilo može li se sat koristiti za smanjenje rizika od moždanog udara.

Osim toga, u budućnosti, na Apple Watchu i iPhoneu, moći će se koristiti aplikacija za praćenje uzimanja lijekova i zdrave hrane te kreiranje rasporeda, podsjetnika i zapisa.

PROČITAJTE JOŠ 

Ne samo revizija zaključanog zaslona! Apple iOS 16 ima niz promjena

Apple Safari drugi najčešće korišteni web preglednik na svijetu

Apple Bionic A16 ipak na TSCM 5nm

Noviteti u sportskim funkcijama

Nekada je watchOS mogao bilježiti samo podatke o trčanju, ali to je vrlo površinski. Novi watchOS 9 donosi više analize podataka i značajki koje korisnicima pomažu u praćenju učinkovitosti trčanja. Novi podaci o trčanju uključuju “duljinu koraka”, “vrijeme dodira s tlom” i “vertikalnu amplitudu”.

Plivanje je također sport koji mnogi ljudi vole. Novi watchOS 9 također ima dublju analizu za automatsku identifikaciju plivanja i može identificirati korišteni stil. Ove informacije prikazuju se s onima o udaljenost plivanja u treninga. Uz to plivačima je omogućeno praćenje koliko sekundi i koliko zamaha je bilo potrebno da se završi staza u bazenu.

Dodana je fitness treninga “Multi-Sport” za podršku triatlonskim sportovima. Senzor pokreta identificira načine vježbanja, a aplikacija se automatski prebacuje u skladu s vježbom koja je u tijeku bez obzira na plivanje, vožnju bicikla i trčanje bilo kojim redoslijedom. Sažetak za ovu vrstu vježbanja prikazuje grafikone i dodatne informacije za precizniju analizu podataka.

Više... Vaš Komentar Top
Upoznajte OnePlus 10R

Objavljeno prije 18 dana

Upoznajte OnePlus 10R

OnePlus 10R

OnePlus 10R je rebrendirana verzija Realme GT Neo 3 s nekim vlastitim elementima, a zove se i OnePlus Ace na kineskom tržištu.

S prednje strane OnePlus 10R ima 6,7-inčni tvornički kalibriran BOE AMOLED zaslon rezolucije 2.412 x 1.080 piksela (394ppi), 950 nita svjetline, 720 Hz stope uzorkovanja dodira i 120 Hz osvježavanja. Na vrhu u sredini je 16 MP selfie kamera, a pri dnu integrirani senzor otiska prsta.

Uređaj ima staklenu stražnju stranu, otpornu na otiske prstiju i mrlje, na kojoj su 3 kamere s prilično novim rasporedom, uključujući širokokutnu 50 MP IMX766 senzora (1.0μm, 1/1.56″, F1.88, OIS, 6P leća, 5.59 mm,
+ OIS), ultraširokokutnu IMX355 od 8 MP ( 1.12μm, 1/4”, F2.25, 1.64 mm) i makro od 2 MP ( GC02M1, 1.75μm, 1/5”, F2.4.).

Što se tiče performansi, opremljen je Dimensity 8100 Max čipsetom s poboljšanim AI performansama, 8/12 GB LPDDR5 RAM-a i 128/256/ 512 GB. Podržava 5G, Hyperboost Gaming Engine, otključavanje licem, dvostruke stereo zvučnike i NFC.

PROČITAJTE JOŠ

Lansiran OnePlus Nord N20 5G sa Snapdragon 695 čipsetom

Poslovna strategija OnePlusa postaje sve više zbunjujući nered

Baterija ima kapacitet 4.500 mAh ili 5.000 mAh baterijom s 80 W i/ili 150 W SuperVOOC punjenjem. Tvrtka je primijenila novu tehnologiju koja omogućuje da baterija zadrži 80 posto svog kapaciteta nakon 1600 ciklusa punjenja i može doseći 30 posto napunjenosti za samo 3 minute.

Cijena počinje o d 509 dolara , odnosno 574 dolara.

****** Hvala što nas pratite nas na društvenim mrežama i dijelite novosti i recenzije.   

Više... Vaš Komentar Top
Zašto Android telefonima više nije potreban “ROOT”?

Objavljeno prije 18 dana

Zašto Android telefonima više nije potreban "ROOT"?

Zašto Android telefonima više nije potreban ROOT

Ako vratimo vrijeme 10 godina unatrag, root je definitivno imao visok status i bio bitan velikom broju korisnika Android telefona. Ponekad se činilo da se telefon bez roota uopće ne može koristiti.

Njegove prednosti bile su mijenjanje korisničkih privilegija kako bi se mogle promijeniti ikone, statusne trake, animacije prijelaza i pokretanja, punjenja baterije itd. Ipak najbitnija prednost u to doba bila je pristup sistemskoj particiji, kako bi se brisale predinstalirane ili sistemske aplikacije (koje je stavio proizvođač i operater), pristup recovery particiji ili overclock aplikativnog procesora.

I sam proces rootanje mobilnog telefona zapravo nije bio težak za one s malo razumijevanja načina rada mobilnih telefona i Android sustava. Postojale su čak i odgovarajuće korak po korak upute te alati poput “one-click ROOT” za odraditi posao. Ali kako je vrijeme prolazilo sve manje korisnika imalo je potrebu ili želju za rootanjem svojih mobitela.

Što se promijenilo?

Proizvođači mobitela počeli su sve više činiti sve što je moguće da spriječe korisnike od  rootanja uređaja i time je postalo sve teže i teže razvijati alternative i provoditi postupak. Drugo, razvoj financijskog i bankarskog softvera, osobne fotografije, adresari i drugi podaci vezani za privatnost potaknuli su korisnike da počinju obraćati pozornost na sigurnost. Konačno, Android sustav postao je zreo. Različite kontrole dopuštaju softver trećih strana, odabir tema, ikona, pozadina, a brza prilagodba procesora integrirana je u mobilni telefon. Svime navedenim za obične korisnike prestala je potreba za rootom.

Je li to dobro ili loše? Prosudite sami.

Više... Vaš Komentar Top
AGON PRO AG344UXM

Objavljeno prije 19 dana

AGON PRO AG344UXM

AGON_PRO_AG344UXM_2

AGON PRO AG344UXM je 34-inčni (86.4 cm) ultraširoki monitor s impresivnim performansama: MiniLED pozadinskim osvjetljenje sa 1.152 zona zatamnjenja, DisplayHDR 1000, stopa osvježavanja od 170 Hz, 1 ms GtG vrijeme odziva i visoka UWQHD rezolucija od 3440×1440 za povećanu oštrinu slike i detalja.

AGON_PRO_AG344UXM

 

AG344UXM omogućuje imerzivno gaming iskustvo, posebno kada su u pitanju simulacije i utrke, istovremeno elegantno odgovarajući na izazove home officea i streaminga, a sve to zahvaljujući ugrađenom HDMI 2.1, USB-C povezivanju i integriranom KVM switchu.

AGON PRO AG344UXM bit će dostupan od srpnja 2022. po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 13.989,00 kn (bez PDV-a).

Više... Vaš Komentar Top
AMD je detaljno predočio svoje planove za sljedeće dvije godine uz Zen 5 i RDNA 3 otkriće

Objavljeno prije 19 dana

AMD je detaljno predočio svoje planove za sljedeće dvije godine uz Zen 5 i RDNA 3 otkriće

AMD CEO Lisa Su at 2022 Financial Analyst Day Large

Na svom Danu financijskih analitičara, AMD je iznio speopćenitu strategiju za svoju sljedeću fazu rasta na tržištu od 300 milijardi dolara za svoje vodeće visokoučinkovite i prilagodljive računalne proizvode koji se protežu na tržištima podatkovnih centara, ugrađenih, klijenata i igara.  Na događaju, AMD je predstavio:

 • Nove planove za hardver i softver  za vodeće računalstvo (“Zen 5,” Infinity Architecture), grafiku (RDNA3, CDNA3) i adaptivne arhitekture (XDNA), zajedno s višegeneracijskim planom objedinjenog AI softvera koji će omogućiti AI programerima da programiraju na svom CPU-u, GPU-u i Prilagodljivi SoC portfelj proizvoda.
 • Prošireni portfelj proizvoda za nova tržišta , uključujući:
  • Prvi APU za podatkovni centar na svijetu – AMD Instinct MI300 akceleratore, koji koriste revolucionarni dizajn 3D čipleta koji kombinira AMD CDNA 3 GPU, “Zen 4” CPU, cache memoriju i HBM čipove;
  • Proširena linija AMD EPYC, uključujući prvi AMD EPYC procesor optimiziran za implementaciju inteligentnih rubnih rješenja i komunikacija (“Siena”) i optimiziranu verziju 4.  Generacije EPYC procesora s AMD 3D V-Cache tehnologijom (“Genoa-X”), zajedno s novim detaljima izvedbe za  AMD EPYC procesore 4.generacije koji su spremni za lansiranje u 4. tromjesečju 2022. kao najučinkovitiji opći poslužiteljski procesor na raspolaganju;
  • Prvi procesori koji integriraju AMD XDNA adaptivni IP, mobilne procesore temeljene na “Zen 4″ arhitekturi “Phoenix Point” planirani za 2023.;
  • Pojedinosti o tome kako će AMD proširiti svoju poluprilagođenu ponudu silicija.
 • Strategija za vođenje sveobuhvatnog tržišta umjetne inteligencije  s neusporedivim skupom hardverskih i softverskih mogućnosti spojenih transformativnom akvizicijom tvrtke Xilinx.
 • Ažurirani dugoročni financijski model  i segmente izvješćivanja kako bi se uskladili sa svojim strateškim krajnjim tržištima.
 • “zajedno napredujemo”  – nova platforma brenda  kako bi nadopunio evoluciju AMD-ove inovacijske priče i vodećih proizvoda tvrtke.
Više... Vaš Komentar Top
Prodaja pametnih telefona u Europi dosegnula najniži nivo posljednjih 10 godina

Objavljeno prije 19 dana

Prodaja pametnih telefona u Europi dosegnula najniži nivo posljednjih 10 godina

Prodaja pametnih telefona u Europi dosegnula najniži nivo posljednjih 10 godina

Gotovo svi proizvođači pametnih telefona u prošlom su tromjesečju zabilježili pad prodaje svojih uređaja u europskim zemljama.

Prema rezultatima prvog tromjesečja 2022. godine, europsko tržište pametnih telefona smanjilo se za 12 postotnih bodova. Prodaja novih pametnih telefona dosegla je najnižu razinu u više od desetljeća, prema izvješću tvrtke za istraživanje tržišta Counterpoint Research. Analitičari navode nekoliko razloga za pad prodaje u Europi. To su nedostatak čipova i sve lošije gospodarske i geopolitičke situacije.

Prodaja pametnih telefona u Europi dosegnula najniži nivo posljednjih 10 godina_1

Također očekuju daljnji pad prodaje, posebno u ovom tekućem tromjesečju uslijed nastavka inflacije i zabrinutosti oko jesenskog novog vala poskupljenja energenata i osnovnih namirnica te općenito hrane.

Samsung je dalje je lider na tržištu pametnih telefona u Europi iako su isporuke u posljednjem tromjesečju smanjene za 16 postotnih bodova. Također, Apple je zabilježio pad prodaje svojih iPhonea od 6% postotnih bodova dok su isporuke Xiaomi pametnih telefona pale za čak 36 postotnih bodova. S druge strane, Xiaomijev konkurent Realme, jedini je s porastom prodaje.

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 16 minuta

NAS DIY - samogradnja, oprema, operativni sustavi, pitanja,...

Objavljeno prije 27 minuta

Sam svoj majstor - razni radovi po kući/stanu

Objavljeno prije 33 minute

Speedport W724V Type Ci (T-Com)

Objavljeno prije 39 minuta

Pro Ping

Objavljeno prije 48 minuta

Amazon Fire TV Stick - Media player

Novosti

Za štrebere: Što je All-pixel autofokus?

Tehnologije snimanja kamerama na mobilnim telefonima postaju sve bolje i bolje, a što nije bez osnova. Korisnici su sve zahtjevniji i proizvođači foto senzora poput Sonyja moraju aktivno poboljšavati tehnološke mogućnosti. Fokus detekcije f... Pročitaj više

Novosti koje donosi Mozilla Firefox 102 web preglednik

Mozilla je objavila dostupnost za preuzimanje najnovije ažuriranje web preglednika Firefox v102. Novi dodaci i poboljšanja su sljedeća……. Ograničava praćenje putem URL zahtjeva Firefox 102 sada sprječava Facebook i druge društvene platforme... Pročitaj više

Sony predstavlja Inzone gaming slušalice sa surround zvukom

Sony je nedavno predstavio nove slušalice - žičane Inzone H3, bežične srednjeg ranga Inzone H7 i bežične Inzone H9 s funkcijom suzbijanja buke. Sva tri modela dizajnirana su za rad s računalom i/ili PlayStationom 5. Sony Inzone H3,  Inzone... Pročitaj više

AMD grafičke kartice ciljaju na NVIDIA jedinstveno AI ubrzanje

U usporedbi s NVIDIA arhitekturom grafičke kartice, AMD RDNA arhitektura ima jaz u performansa i pokazuje manje učinkovitosti renderiranja od Deep learning super sampling (DLSS) tehnologije. Lansiranjem AMD FidelityFX Super Resolution 2.0,... Pročitaj više

Procurile specifikacije za mobilne Ryzen 7000 procesore

Hoće li se iGPU RDNA 3 natjecati s RTX 3060? Nedavno curenje informacija ukazuje da će AMD-ova nadolazeća serija mobilnih procesora Ryzen 7000, imati mnoga poboljšanja performansi s dvije APU linije: Dragon Range za gaming prijenosna računa... Pročitaj više

Sve novosti