Objavljen Snapdragon 7c Gen 2 CPU za prijenosna računala i Chromebook

Datum objave 27.05.2021 - Sanja Ledinek

Objavljen Snapdragon 7c Gen 2 CPU za prijenosna računala i Chromebook

Objavljen Snapdragon 7c Gen 2 CPU za prijenosna računala i Chromebook

Objavljen Snapdragon 7c Gen 2

Rad i učenje kod kuće postali su nova norma, a potražnja za prijenosnim računalima se povećala. Posebno za Windows i Chromebook modelima. Qualcomm, također koristi ovu priliku i nakon 2019. godine lansira drugu generaciju osnovnog procesora za prijenosnike Snapdragon 7c.

Specifikacije Snapdragon 7c Gen 2 otprilike su iste kao i u prethodnoj generaciji. CPU zadržava 8-jezgreni Kyro 468, ali ubrzava s 2,4 GHz na 2,55 GHz. GPU Adreno 618 je još uvijek na popisu, ali je poboljšana brzina.
Qualcomm je prilikom predstavljanja koristio Intel Celeron 4020 i Pentium 5030, koji se obično koriste u Windows prijenosnim računalima i Chromebookovima, za usporedbu svojih tekućih rezultata. Oba su rezultata nadmašila konkurente na istoj razini.

Ostale prodajne točke Snapdragon 7c Gen 2 su 4G LTE veza koju omogućava X15 modem, podrška za Wi-Fi 5, Bluetooth 5.0., QXGA rezolucije zaslona, brzina osvježavanja od 60 Hz i podrška za vanjski QHD zaslon. Qualcomm navodi da Snapdragon 7c Gen 2 prijenosnik izdrži nekoliko dana u pripravnosti. Prvi modeli prijenosnika sa Snapdragonom 7c Gen 2 bit će dostupni ovog ljeta.

Više... Vaš Komentar Top
Eco Rating novo rangiranje održivosti mobilnih uređaja

Datum objave 27.05.2021

Eco Rating novo rangiranje održivosti mobilnih uređaja

Select Eco Rating novo rangiranje

Pet europskih mobilnih operatora udružili su snage i predstavili novu pan-industrijsku Eco Rating shemu koja će pomoći potrošačima u identificiranju i usporedbi najodrživijih mobilnih telefona te potaknuti proizvođače mobilnih na smanjenje utjecaja na okoliš.

Eco Rating inicijativu zajednički su pokrenuli Deutsche Telekom, Orange, Telefónica (koja posluje pod brendovima O2 i Movistar), Telia Company i Vodafone kako bi korisnicima omogućili relevantne informacije o utjecaju proizvodnje,upotrebe, transporta i zbrinjavanja mobilnih telefona na okoliš. Eco Rating operatorima i njihovim korisnicima pruža detaljniji uvid u održivi rejting mobilnih uređaja s ciljem poticanja potražnje za elektronikom sagledano kroz cijeli životni ciklus uređaja.

Eco Rating inicijativom evaluirat će se niz novih mobilnih telefona od 12 brendova, a očekuje se uključenje i ostalih u budućnosti. Trenutno uključeni partneri su: Bullitt Group (CAT & Motorola robusni mobiteli), Doro, HMD Global – Home of Nokia Phones, Huawei, MobiWire, Motorola / Lenovo, OnePlus, OPPO, Samsung Electronics, TCL / Alcatel, Xiaomi i ZTE.

Nakon detaljne evaluacije, svaki mobilni uređaj dobit će konačnu Eco Rating ocjenu koja će označiti njegove ekološke učinke tijekom cijelog životnog ciklusa, pri čemu je najviša ocjena 100. Oznakom Eco Rating također će se pružiti dodatne informacije i istaknuti pet ključnih aspekata održivosti mobilnih uređaja: trajnost, popravljivost, mogućnost recikliranja, klimatska učinkovitost i učinkovitost resursa.

Select Eco Rating novo rangiranje_1

Koristeći informacije proizvođača uređaja, Eco Rating primjenjuje dosljednu i objektivnu metodologiju ocjenjivanja kroz 19 različitih kriterija, što daje jedinstveni rezultat za svaki uređaj. Uz to, Eco Rating daje smjernice u pet ključnih područja:

  •  Trajnost – robusnost uređaja, vijek trajanja baterije i jamstveno razdoblje za uređaj i njegove dijelove.
  • Popravljivost – odnosi se na to koliko je lako popraviti uređaj, uključujući dizajn mobitela i prateće aktivnosti koje bi mogle povećati vijek trajanja proizvoda poboljšavajući mogućnost popravka, ponovne upotrebe i nadogradnje. Bolji rezultat pokazuje kako su podržani ti aspekti.
  • Mogućnost recikliranja – koliko se komponente uređaja mogu ponovno iskoristiti, a materijali reciklirati.
  • Klimatska učinkovitost – emisije stakleničkih plinova uređaja tijekom cijelog životnog ciklusa. Što je bolji rezultat, to je pozitivan utjecaj na klimu veći.
  • Učinkovitost resursa – procjenjuje utjecaj uzrokovan količinom korištenih manje raspoloživih sirovina potrebnih uređaju (npr. zlato za proizvodnju elektroničkih komponenti) u odnosu na oskudicu resursa; u ovom slučaju što je bolji rezultat, to je manji utjecaj na dostupnost materijala.

Eco Rating metodologija razvijena je uz tehničku podršku i nadzor tvrtke IHOBE, uz sudjelovanje proizvođača uređaja te koristeći najnovije standarde i smjernice Europske unije, ITU-T, ETSI i ISO s novim parametrima koji su uvedeni po potrebi.

Mobilni operatori će od lipnja 2021. započeti s uvođenjem zasebnog Eco Rating sustava označavanja na prodajnim mjestima u sljedećim europskim zemljama: Albanija, Austrija, Crna Gora, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Grčka, Hrvatska, Irska, Italija, Litva, Mađarska, Njemačka, Poljska, Portugal, Rumunjska, Sjeverna Makedonija, Slovačka, Španjolska, Švedska, Turska i Ujedinjeno Kraljevstvo.

Više informacija o inicijativi i načinu izračuna ocjena možete saznati na ovdje.

Više... Vaš Komentar Top
SteelSeries Prime

Datum objave 26.05.2021

SteelSeries Prime

SteelSeries Prime_1

SteelSeries predstavlja potpuno novu Prime kolekciju proizvoda, stvorenu u suradnji s profesionalnim esportašima, za profesionalne esportaše. Dizajniran za profesionalne turnire s naglaskom na kvalitetu, Prime postaje član velike obitelji SteelSeries kao izvorni esports brand.

Uz doprinos i suradnju preko 100 svjetski poznatih sportaša, Prime ima samo jedan cilj: pobijediti. Inspirirana rally automobilima, Prime franšiza donosi kolekciju kompaktnih miševa i inovativnih Arctis slušalica, s glavnim naglaskom na kvaliteti.

SteelSeries Prime_2

  • Prime – Igrajte kao profesionalac. Stvoren u suradnji sa svjetski poznatim sportašima, Prime miš ima zanimljivi oblik, dizajniran za dugotrajnu udobnost i igranje na visokom nivou. Prime teži samo 69g i otporan je na bilo kakve fizičke štete. TrueMove Pro senzor pruža istinsko profesionalno esports iskustvo s više opcija i postavki (69,99 €).
  • Prime+ – Igrajte kao profesionalac s dodatnim postavkama. Miš Prime + nadopunjuje dizajn i kvalitetu Prime modela s detaljnim postavkama koje ne zahtijevaju dodatni softver. Prime + teži samo 71g i pruža istinsko profesionalno esports iskustvo sa svojom TrueMove Pro + tehnologijom i dodatnim senzorom (89,99 €).
  • Prime Wireless – Igrajte profesionalno, ali u bežičnom izdanju. Prime Wireless sadrži sve značajke Prime miša, ali u bežičnom obliku s izuzetnom baterijom koja pruža preko 100 sati neprekidnog igranja. Prime Wireless težak je samo 80 g, a svaki njegov detalj posebno je optimiziran za bežično igranje. TrueMove Pro senzor pruža profesionalno iskustvo sa svojim istinskim trekkingom 1 prema 1, s više opcija i postavki (139,99 €).
  • Arctis Prime –  Stvorene u suradnji sa svjetski poznatim sportašima, slušalice Arctis Prime dolaze s inovativnim kožnim jastučićima, koji će vas bolje nego ikad izolirati od pozadinske buke i raznih zvukova, kao i audio upravljačkim programima pomoću kojih ćete čuti i najsitnije detalje. Arctis Prime ima visoku strukturnu kvalitetu, dinamični kabel od 3,5 mm, prilagodbe glasnoće i vrhunski mikrofon, idealan za grupne igraće sesije (119,99 €).
Više... Vaš Komentar Top
Uz odabrani Gigabyte monitor ili matičnu ploču osvojite Outriders igru

Datum objave 26.05.2021

Uz odabrani Gigabyte monitor ili matičnu ploču osvojite Outriders igru

gigabyte_outriders

Gigabyte je najavio prodajnu akciju koja traje od 26. travnja do 15. srpnja, a u kojoj uz kupovinu odabranog monitora ili matične ploče kupac dobiva i besplatnu kopiju igre Outriders. Monitori koji ulaze u ovu akciju su modeli M28U, M32Q, M27Q, Aorus FV43U, Aorus FI27Q-X i Aorus FI32Q. Matične ploče koje ulaze u akciju su svi Intel Z590 modeli, zatom svi Intel B560 Aorus model, ali i svi AMD X570 modeli.

Više... Vaš Komentar Top
Logitech G i Riot Games sklopili partnerstvo

Datum objave 25.05.2021

Logitech G i Riot Games sklopili partnerstvo

KDA Pro Keyboard ATF Gallery 3

Logitech G, Logitechova marka i Riot Games, autor knjige League of Legends, najigranije PC igre na svijetu, najavili su ekskluzivnu dugoročnu suradnju.

Logitech G proslavio je novoosnovano partnerstvo s licenciranom kolekcijom perifernih uređaja League of Legends (LoL), nadahnutom virtualnom glazbenom grupom K / DA.

Prva kolekcija sadrži neke od najpopularnijih Logitechovih igraćih perifernih uređaja u stilu K / DA, uključujući igraće slušalice Logitech G733, igraći miš Logitech G304 / G305, jastučić za miš G840 i ekskluzivne programske pogreške Logitech G333 LoL, sve u boji i markiranju poznatih virtualnih skupina.

Fokus nove kolekcije su Logitech G733 Lightspeed Wireless RGB Gaming, bežične igraće slušalice dostupne u četiri različite boje. Sa samo 278 grama, Logitech G733 sadrži nove, šarene naramenice koje možete lako prilagoditi svojim potrebama, kao i mekane, dvoslojne uloške za uši. Ove značajke čine Logitech G733 jednom od najudobnijih slušalica koje je Logitech G ikad napravio.

Slušalice Logitech G333 LoL prve su igračke pogreške iz obitelji Logitech G. Sa svojim dualnim audio upravljačkim programima koji dobro obrađuju i niže i više tonove, G333 pruža uistinu dobro igračko audio iskustvo.

Svojim performansama i kompaktnim dizajnom, bežični gaming miš G304 / G305 LIGHTSPEED pomoći će vam pokazati svoj skriveni potencijal. Sa samo 99 grama, G304 sadrži LIGHTSPEED bežičnu tehnologiju i HERO senzor koji jamče prvoklasnu točnost u vašim igrama.

Podloga za miša za igraće miše Logitech G840 XL odabrana je zbog velike površine, koja igračima omogućuje ogromnu pokretljivost i slobodu, ali također prikazuje cijelu K / DA grupu. Baza G840 ima gumenu podlogu i glatku površinu, što je pogodno za iznenadne i fine pokrete.

Više... Vaš Komentar Top
AOC proširuje svoju gaming ponudu

Datum objave 25.05.2021

AOC proširuje svoju gaming ponudu

AOCG_ACC_700s

AOC proširuje svoju novu kategoriju proizvoda dodacima za gaming, koja je prvi put predstavljena u ožujku s dva para slušalica, GH200 i GH300. Linija je dodatno usavršena novom perifernom opremom za gaming: miševima, mehaničkim tipkovnicama i podlogama za miša. Novi proizvodi organizirani su u tri segmenta, kako bi udovoljili potrebama različitih vrsta korisnika: konkurentna esport serija AGON 700, srednja serija 500 i početna serija 200. Nova dodatna oprema početak je širenja asortimana proizvoda u bliskoj budućnosti.

AGON tipkovnica AGK700 sa 115 programabilnih tipki opremljena je visokokvalitetnim Cherry MX plavim ili crvenim prekidačima za bolju zvučnu i taktilnu povratnu informaciju, uključujući n-key rollover (istodobno pritiskanje više tipki bez ograničenja) i 100 % bez kašnjenja za neprekidno iskustvo gaminga. Čvrsto aluminijsko kućište AGK700 osmišljeno je za high-energy natjecanja.

AOCG_ACC_500s

Tipkovnica srednjeg ranga GK500 sa 104 programabilne tipke opremljena je crvenim ili plavim mehaničkim prekidačima Outemu i n-key rolloverom te je 100 % bez kašnjenja. GK500 je također kompatibilan s AOC-ovim Light FX-om i može se sinkronizirati s monitorima. AGK700 i GK500 dolaze s dodatnim setom tipki W, A, S, D i pletenim USB kabelom s pozlaćenim priključkom. Za oba modela profili tipkovnice mogu se spremiti u ugrađenu memoriju pomoću softvera G-Tools i kasnije promijeniti izravno na tipkovnici bez korištenja softvera. Dostupnost varijanti plavog ili crvenog prekidača za mehaničke tipkovnice GK500 ili AGK700 može se razlikovati ovisno o zemlji.

AOCG_ACC_200s

Tipkovnica GK200 početne razine opremljena je membranskim prekidačima koji pružaju osjećaj ‘mehaničke tipkovnice’. Otporna je na tekućine, tako da će se gameri osjećati sigurno ako slučajno proliju svoje omiljeno piće usred užarene bitke. GK200 također je opremljen svjetlosnim efektima duginih boja za dodatni ugođaj, a za veću udobnost tijekom dugih igraćih sesija sadržava odvojivo odmorište za zglob.

Nova AOC-ova periferna linija također uključuje miševe za gaming u tri varijante, a svi se mogu pohvaliti visokokvalitetnim optičkim senzorima Pixart. Sva tri miša podržavaju brzinu uzorkovanja od 1000 Hz i brzinu bežičnog povezivanja od 1 ms. I AGM700 i GM500 mogu sinkronizirati svoje RGB osvjetljenje s tipkovnicama serije 500/700 i odabranim monitorima AGON. Oba miša imaju pleteni USB kabel od 1,8 m i pozlaćeni priključak.

AOCG_AGM700

AOC-ov AGM700 je premium miš za dešnjake sa značajkama koje omogućuju povećanu prilagodbu. Senzor Pixar 3389 sposoban je za razlučivost od 16000 stvarne DPI rezolucije, brzinu praćenja od 400 inča/sekundi i ubrzanja od 50 g, kako bi odgovarao brzim pokretima konkurentskih igrača. Težina miša može se prilagoditi s pet uključenih utega (5 g po komadu), kako bi se postigla optimalna ergonomija. Za veću trajnost, u lijevu i desnu tipku ugrađeni su visokokvalitetni prekidači Omron s vijekom trajanja od 50 milijuna pritisaka na lijevoj i desnoj tipki.

AOC GM500 pogodan je za korištenje ljevacima i dešnjacima te sadržava senzor Pixart 3325 koji podržava 5000 stvarnih DPI rezolucije, brzinu praćenja od 100 inča/sekundi i ubrzanje od 20 g, kako bi mogao pratiti brze i precizne pokrete. GM500 također koristi izdržljive prekidače Omron. Svih osam tipki GM500 moguće je programirati zahvaljujući AOC-ovu G-Toolsu.

AOC GM200 je miš za dešnjake sa šest tipki i senzorom Pixart 3519 (4200 stvarne DPI rezolucije, 48 inča/sekundi i 10 g ubrzanja). Za veću preciznost, tipka za prebacivanje DPI omogućuje brz prelazak između 800/1600/2400/4200 DPI.

Podloga za miš AMM700 prati tipkovnice i miševe iz serije AGON i zaokružuje cijeli paket. Površina mikroteksture tkanine nudi jednostavno kretanje i pruža preciznu površinu za kretanje gaming miša, dok protuklizna gumena podloga osigurava da se miš ne kreće nenamjerno.

Više... Vaš Komentar Top
Cure nove informacije o Core-X Sapphire Rapids

Datum objave 25.05.2021

Cure nove informacije o Core-X Sapphire Rapids

Core-X Sapphire Rapids

Intelova generacija procesora Sapphire Rapids uključivat će Xeon poslužiteljsku CPU liniju, kao i nove HEDT procesore. Sa Sapphire Rapids Intel će na tržište vratiti konkurente Ryzen Threadripperima, koji sada dominiraju u ovom segmentu.

Već su nekoliko puta potvrđene glasine da će takvi procesori koristiti novu arhitekturu Golden Cove i zamijeniti Willow Cove (Tiger Lake). I ne samo da će činit osnovu Sapphire Rapids generacije, već i procesora Alder Lake. Ove informacije su potvrđene zahvaljujući promjenama u zakrpi Linuxa, gdje je arhitektura Willow Cove prethodno pripisana novitetima.

Naravno, prerano je govoriti o superiornosti nove arhitekture nad starom, ali nema sumnje da bi Intel novi Core-X CPU budu vrlo produktivni. Podsjetimo, arhitektura Golden Cove ima podršku za DDR5, PCIe 5.0 i dizajnirana je za proizvodnju pomoću 10-nanometarske poboljšane SuperFin procesne tehnologije. Očekuje se da će poslužitelj Sapphire Rapids nositi do 56 jezgri. Možda će postojati isti broj vrhunskih Core-X nove generacije, ali to ovisi o mnogo faktora uključujući i TDP.

Više... Vaš Komentar Top
Najbrži tvrdi disk na svijetu: Seagate Exos 2X14 HDD

Datum objave 25.05.2021

Najbrži tvrdi disk na svijetu: Seagate Exos 2X14 HDD

Seagate-Exos-2X14-Mach.2_1

Seagate je lansirao svoj prvi tvrdi disk s dvostrukim pogonom (HDD) – Mach.2 Exos 2X14
Iako su SSD-ovi postali standardna konfiguracija za poslovne radne stanice i prijenosna računala, HDD-ovi se uglavnom koriste u podatkovnim centrima jer mogu jeftino pohraniti velike količine podataka. Međutim, najnoviji Seagateovi proizvodi idu dalje. Mach.2 ima tehnologiju koja ubrzava prijenos podataka bez odricanja od kapaciteta pohrane.

Tradicionalni HDD ima pogon s glavom za čitanje i pisanje. Seagateov Mach.2 ima dva pokretača koji mogu udvostručiti njegove sekvencijalne i slučajne brzine čitanja / pisanja. Od kraja 2017. tvrtka surađuje s Microsoftom na razvoju ove tehnologije, a čini se kako se suradnja isplatila.

Seagate-Exos-2X14-Mach.2_2

Stalna brzina prijenosa od Mach 2 iznosi 524 MB/s, što ovaj HDD čini najbržim tvrdim diskom na svijetu. Troši 7,2 W snage u praznom hodu i do 13,5 W snage pod velikim opterećenjem. Međutim, podatkovni centri mogu koristiti Seagateovu značajku Power Balance kako bi smanjili potrošnju energije, iako to može smanjiti brzine sekvencijalnog čitanja / pisanja za oko 50%, a nasumične brzine čitanja / pisanja za oko 5% do 10%.

Seagate pokazao visokokvalitetne tvrde diskove poslovne klase

Seagate: problem globalnog skoka podataka rješavati će ipak mehanički tvrdi diskovi

Seagate-Exos-2X14-Mach.2_3

Pogon je u osnovi “zatvoreno 3,5-inčno kućište ispunjeno helijem” u kojem su dva HDD-a od 7 TB, a nakon umetanja u poslužitelj podatkovnog centra, host sustav tretirat će Mach.2 kao dva logička pogona koja se mogu neovisno adresirati. Kao što je TechRadar naglasio, sekvencijalna brzina čitanja / pisanja novih tvrdih diskova Seagatea toliko je brza da “čak može biti usporediva s nekim jeftinim SATA / SAS SSD diskovima po nižoj cijeni po terabajtu”.

Također se kaže da jedan tvrdi disk može podržati preko 75% više video streamova, što je važno opterećenje za Seagateove kupce jer je pohrana video zapisa na tvrdom disku jeftinija nego na SSD diskovima.

Detaljne specifikacije su dostupne na web stranici proizvođača.

Više... Vaš Komentar Top
Qualcomm Snapdragon X65 podržava M.2 sučelje

Datum objave 25.05.2021

Qualcomm Snapdragon X65 podržava M.2 sučelje

Qualcomm Snapdragon X65 podržava M.2 sučelje

Sa sve većom popularnošću 5G mobilnih mreža, u budućnosti ne samo da će mobilni telefoni ili tableti moći koristiti 5G za pristup Internetu, već i poslovni prijenosnici.

Kako bi 5G mrežu učinio lakšom za upotrebu na računalnom polju, Qualcomm je najavio da će lansirati 5G vanjsku mrežnu karticu, tako da će prijenosna i stolna računala koja ne podržavaju 5G mreže također moći uživati ​​u 5G brzom pristupu Internetu.

Prema izvještaju Wccftecha , Qualcommove vanjske mrežne kartice Snapdragon X65 i Snapdragon X65 5G temeljit će se na protokolu prijenosa M.2, podržavat frekvencijski opseg ispod 6 GHz i frekvencijski opseg milimetarskog vala (mmWave). M.2 prijenosno sučelje, može se koristiti ne samo na prijenosnim računalima sa zamjenjivim mrežnim karticama, već i na matičnoj ploči stolnog računala.

Više... Vaš Komentar Top
Vivo X60 Pro 5G postao službeni pametni telefon Europskog nogometnog prvenstva

Datum objave 25.05.2021

Vivo X60 Pro 5G postao službeni pametni telefon Europskog nogometnog prvenstva

Vivo (1)

Vivo X60 Pro 5G najavljen je 29. prosinca prošle godine, objavljen 8. siječnja, 2021. i sada postaje službeni pametni telefon Europskog nogometnog prvenstva.

Što se tiče izgleda, Vivo X60 Pro 5G nastavlja obiteljski dizajn. Kućište je izrađeno od dva staklena panela učvršćena aluminijskim okvirom. Veličine je 158,57 x 73,24 x 7,59 mm i težine 178 grama.

X60 Pro prihvaća mikro hiperboloidni dizajn AMOLED zaslona od 6,56 inča razlučivosti 2376 x 1080 piksela s brzinom osvježavanja slike od 120 Hz, brzine uzorkovanja od 240 Hz i tehnologiju prepoznavanja otiska prsta na ekranu.Uz to ovaj zaslon ima HDR10 / HDR10 + podršku, odgovara luminiscentnom E3 materijalu i omjera je prikaza 19,8: 9.

Vivo (2)

Ispod haube

Hardverska osnova je Snapdragon 870 mobilna platforma s 12 GB LPDDR4X RAM-a i 256 GB UFS 3.1 interne memorije. Vivo je dodao podršku za tehnologiju fuzije memorije, odnosno premještanje aplikacija s malim i niskim kapacitetom u vanjski prostor kako bi se RAM mogao dodatno povećati za 3 GB.

Baterija je kapaciteta 4.200 mAh s podrškom za brzo punjenje od 33 W. Popis specifikacija za komunikaciju i povezivost je sljedeći: Wi-Fi 802.11 a / b / g / n / ac / 6, dvopojasni, Bluetooth 5.1, A2DP, LE, aptX HD, GPS (A-GPS, GLONASS, BDS, GALILEO), NFC i USB, Type-C sučelje.

Kamere

Glavna značajka pametnog telefona je kamera s drugom generacijom optičkog stabilizacijskog sustava  temeljenog na “gimbalima” i razvijena uz sudjelovanje stručnjaka tvrtke Zeiss. Također je implementirana nova značajka nazvana Pixel Shift Ultra HD Imaging Technology, koja “poboljšava točnost, boju, detalje i oštrinu”.

Vivo (3)

Set kamera se sastoji od četiri modula. Glavni ima 48 MP senzor ( 1 / 2,0 ″, 0,8 μm) , 4-osni OIS, PDAF, i otvor F 1.48.Drugi modul je širokokutni( 16 mm , 120 stupnjeva) s 13 MP senzorom i otvorom blende F2.2. Slijede ih 13 MP (efektivna žarišna duljina 50 mm) otvor blende F2,46, 1 / 2,8 ″, 0,8 μm, PDAF, 2x optički zum i telefoto od 8 MP ( f / 3,4, 125 mm, 1 / 4,0 ″, PDAF, OIS, 5x optički zum, 60x super zum, ).

Vivo kaže da je dodao i Zeiss Biotar Portrait Style, koji omogućava da pozadine na portretnim fotografijama pokazuje kružne zamućene rotacije. Uz to kamere cjelovitu noćnu scenu 2.0, ekstremni noćni način rada i portrete sa super pozadinskim osvjetljenjem. U pogledu video zapisa na popisu specifikacija su 4K @ 30fps , 1080p @ 30fps, i giro-EIS.

Prednja kamera je 32 MP ( F/2,45, 26mm , 1 / 2.8 ″ , 0,8 μm, HDR-a, 1080p @ 30fps) i podržava Face Wake tehnologiju prepoznavanja lica.

Vivo X60 Pro 5G  pokreće Origin OS 1.0 sučelje razvijeno na temelju Androida 11. Očekivana cijena je od oko 560 EUR.

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 1 minute

Resident Evil 2 Remake prohod-Hardcore Difficulty

Objavljeno prije 4 minute

PBZ net bankarstvo

Objavljeno prije 18 minuta

iPhone mobiteli - 2. dio

Objavljeno prije 21 minuta

Koju stolicu kupiti?

Objavljeno prije 24 minute

Mozilla Firefox

Novosti

Nabavite Windowse 10 za samo 7,35 € u jesenskoj rasprodaji na Godeal24.com

Microsoft je najavio da će Windows 11 službeno biti objavljen 5. listopada, a nadogradnja s Windows 10 na Windows 11 bit će besplatna. Stoga će za nadogradnju biti bitno imati 100% originalnu i izvornu licencu za Windows 10. Svjesni smo da... Pročitaj više

U Hrvatskoj otvorene rezervacije za iPhone 13 seriju. Poznate i cijene!

Jeste li odabrali model iPhone 13 koji želite kupiti? Ako se odmah predbilježite, primit će te ga u ruke već sljedećeg petka (24. rujna), kada stiže prva pošiljka. Ovogodišnja iPhone 13 serija, dolazi u nekoliko boja kućišta, ali plava bi m... Pročitaj više

RIP Sir Clive Sinclair

Karizmatični izumitelj Sir Clive Sinclair, najpoznatiji kao vlasnik engleske tvrtke Sinclair Research LTD, koja je razvila ZX 80 računalo, i dvije godine kasnije megapopularan ZX Spectrum, umro je u 81 godini nakon duge bolesti. Sir Clive S... Pročitaj više

Apple predstavio iPad 9. generacije

Apple je izdao iPad 9. generacije s istim dizajnom kao kod prethodnika. Ima 10,2-inčni zaslon rezolucije 2.160 × 1.620 piksela (264 ppi, maksimalne svjetline 500 nita), tipkom Touch ID Home i 8 MP stražnjom kamerom (F/2.4 , automatsko izošt... Pročitaj više

Apple Watch S7 - veći zakrivljen zaslon, brže punjenje i pet boja na izbor

Najavljeni Apple Watch Series 7 nema bombastičnu stopu ažuriranja,  koristi isti "t830" čip iz prethodne serije 6, ali poboljšanja ipak  ima. Apple Watch Series 7 zadržava tradicionalni oblik, ali više zaobljeniji i dimenzijama povećanim za... Pročitaj više

Sve novosti