OnePlus i Oppo službeno su se spojili

Datum objave 21.06.2021 - Sanja Ledinek

OnePlus i Oppo službeno su se spojili

OnePlus i Oppo službeno su se spojili

OnePlus i Oppo su se službeno spojili

Pet mjeseci nakon što su OnePlus i Oppo odlučili spojiti odjele za istraživanje i razvoj dviju tvrtki,
službeno su najavile da će se OnePlus “dodatno integrirati” u Oppo i postaje podbrend.

Obje marke su u vlasništvu su BBK Electronics koji posjeduje još Realme i Vivo, pa je ovaj potez logičan jer su ionako neki timovi udruženi i oba brenda koriste neke zajedničke resurse. Uz to suosnivači OnePlusa Pete Lau i Carl Pei prethodno su radili u Oppu. Također je Lau, izvršni direktor OnePlusa, od svibnja 2020. na mjestu direktora proizvoda tvrtke Oppo. OnePlus će dalje imati vlastite proizvode i događaje, a tvrtka će nastaviti izravno komunicirati s kupcima.

Ovaj općeniti i apstraktni jezik u priopćenju o spajanju nisu u potpunosti razumljiv poslovni model koji su usvojile obje tvrtke. No, čini se da tvrtke ne namjeravaju konkretizirati ili jasno dati do znanja širokoj publici kakva će biti hijerarhija u ovom savezu.

Ali, poznati Evan Blass dobio je u ruke dopis za zaposlenike OnePlusa, gdje je, uz naraciju o spajanju, i “Važna napomena”.
Zaposlenici tvrtke upućeni su da ne odgovaraju na pitanja u vezi s OxygenOS, ColorOS ili kako povećana integracija utječe na njih. Preporučuje se apstraktni odgovor: „Trenutno nemamo ažuriranja za operativne sustave. Slijedite naše službene kanale. ”

Iako je već potvrđeno da će se globalne verzije pametnih telefona i dalje isporučivati ​​s OxygenOS-om, ovaj interni dopis ostavlja sumnju da će to uvijek biti slučaj. Vrlo je vjerojatno da će prije svega napori dviju tvrtki biti usmjereni na stvaranje
jedinstvenog softvera temeljenog na razvoju ColorOS-a. Uz to, poruka je izrazila ideju želje da se drugi Android i iOS korisnici namame u vaš ekosustav. Očito, tvrtka planira ne samo povećati svoj portfelj proizvoda, već i ponuditi one koji su kompatibilni s iPhoneom.
U međuvremenu, OnePlus je obećao niz ažuriranja radi poboljšanja rada OnePlus sata koji je nedugo lansiran, ali ima na tone loših recenzija.

Više... Vaš Komentar Top
Apple navodno želi prodavati svoje proizvode u LG trgovinama u Južnoj Koreji

Datum objave 21.06.2021

Apple navodno želi prodavati svoje proizvode u LG trgovinama u Južnoj Koreji

LG i Apple

Otkako je LG najavio povlačenje s tržišta mobilnih telefona, Apple ima nove ideje kako da iskoristi njihove trgovine u Južnoj Koreji.

Prema izvješću Business Koreje od 16. lipnja, Apple želi prodavati svoje proizvode poput iPhone, iPad, Apple Watch u više od 400 “LG najboljih trgovina”. Da bi taj broj stavili u kontekst, Apple ima oko 511 maloprodajnih trgovina širom svijeta.

Sve je još uvijek u fazi pregovora, jer postoje neke točke u pregovorima oko kojih se strane još nisu usuglasile. Primjerice tko će prodavati Appleove proizvode. Zaposlenici Applea ili sadašnje osoblje u LG trgovinama?

Druga je, tko će pružati usluge popravka i održavanja. Također, možda i najbitnija, hoće li LG dozvoliti prodaju MacBooka, koji je direktni konkurent njihovim prijenosnicima serije Gram. Kako navode izvori, LG po tom pitanju neće popustiti.

BOE je “izvisio” – Samsung i LG partneri za OLED panele u iPhone 13 seriji

Samsung i brojne tvrtke “priželjkuju” LG 5G patentni arsenal

Eto, čelnici LG-a još nisu donijeli konačnu odluku i istražuju se sve mogućnosti.

Više... Vaš Komentar Top
Google istražuje! Android proizvođači mobitela “previše žestoko” ubijaju pozadinske programe

Datum objave 21.06.2021

Google istražuje! Android proizvođači mobitela "previše žestoko" ubijaju pozadinske programe

Google istražuje!

Kako bi produžio vijek trajanja baterije Android telefona, Google je uveo mogućnost da se neke aplikacije koje rade u pozadini automatski isključe u određenom razdoblju. Međutim, pretjerano ekstremne metode, zbog nerazumijevanja standarda od strane proizvođača mobitela, dovele su do čestog i nepotrebnog zatvaranja aplikacija i nezadovoljstva korisnika Android uređaja. Postoje i brendovi koji dizajniraju “bijeli popis” koji omogućuje da aplikacije rade dugo u pozadini bez ograničenja, ali lako je previdjeti mnoge male programere aplikacija. Google sada to istražuje.

Prema pisanju “XDA Developer Foruma“, Google poziva programere za ispunjavanje ankete o gore opisanim problemima kako bi otkrili pretjerano agresivne “zakulisne strategije” glavnih brendova Android telefona.
Nakon završetka istrage, nove strategije upravljanja aplikacijama mogu se uvesti u sustav.

Također je skupina programera postavila web stranicu “Don’t Kill My APP” kako bi se stvorio popis marki mobilnih telefona za koje je vjerojatnije da će ubiti pozadinske aplikacije, a oni svojim znanjem pružili rješenja. Trenutno su na popisu Samsung, OnePlus, Huawei, Xiaomi i Meizu.

Gledajte nas i pratite  na YouTube PCEkspertTV kanalu !

Više... Vaš Komentar Top
Visual Studio 2022 Release Preview 1 – jezgra programa je 64-bitna

Datum objave 21.06.2021

Visual Studio 2022 Release Preview 1 - jezgra programa je 64-bitna

Visual Studio 2022

Microsoft je objavio da je Visual Studio 2022 64-bitni, podržava više od 4 GB RAM-a, a danas je Visual Studio 2022 verzije 17.0 Preview 1 otvoren za testiranje.

VS2022 Preview 1 nema još uvijek mnoge najavljene značajke, ali će se postupno dodavati u budućim verzijama pregleda. Novi dodaci 64-bitnoj priči uključuju:

  • Podršku za .NET 6 SDK (Preview) Ugrađenu podrška za pisanje novog korisničkog sučelja MAUI
  • Intellicode koji podržava samodovršavanje cijelog retka
  • WPF XAML dizajner za .NET Framework koji je ostao isti kao i .NET Core.

Ovdje možete preuzeti Visual Studio 2022 Preview 1

Gledajte nas i pratite  na YouTube PCEkspertTV kanalu !

Više... Vaš Komentar Top
Leica ulazi na tržište mobitela s Leitz Phone 1modelom

Datum objave 18.06.2021

Leica ulazi na tržište mobitela s Leitz Phone 1modelom

Leica mobitel (1)

Nisu dobra vremena za proizvođače digitalnih fotoaparata. Uglavnom jedva preživljavaju, polako gase proizvodnju i kako bi spasili radnja mjesta i održali brend postaju partneri u razvoju kamera za pametne telefone.

Među njima je i Leica, robna marka koja je neko vrijeme usko surađivala s Huaweijem. No, Huawei sve više gubi tržišni udio i Leica ne želi zbog toga ispasti iz igre. Ambicije su im porasle i odlučili su razviti svoj pametni telefon. To je Leitz Phone 1.

Leica mobitel (2)

Najava se dogodila u Japanu. Odabir zemlje za lansiranje nije slučajan. Stvar je u tome što je Leitz 1, jednostavno brat blizanac modela Sharp Aquos R6 koji je privukao veliku pažnju svijeta tehnologije prilično velikim 1-inčnim senzorom kamere.

Kako bi se izbjegle zabuna između modela, Leitz Phone 1 umjesto pravokutnog dizajna klastera kamera na stražnjoj strani ima okrugli i magnetni poklopac za kameru, koji nije samo radi zaštite, već vam daje osjećaj da uklanjate poklopac s leće stvarne kamere. U biti, suradnja između Leice i Sharpa svela se na sljedeće: Mi vama dajemo natpis brenda i optiku, a vi nama isti model pametnog telefona pod našom markom.

Specifikacije

U pogledu specifikacija mobitel ima 6,6-inčni IGZO OLED zaslon s osvježavanjem od 240 Hz. Hardverska osnova je Snapdragon 888 mobilna platforma. CPU radi u kombinaciji 12 GB RAM-a i 256 GB interne flah memorije (Sharp Aquos R6 ima 128 GB) proširive kroz utor za microSD karticu maksimalnog kapaciteta 1TB.

Leica mobitel (3)

Sustav kamera obuhvaća 1-inčni 20 MP senzor ispod 7 Summicron leća. Kapacitet baterije je 5.000 mAh.

Cijena i dostupnost 

Leitz Phone 1 će se prodavati samo na japanskom tržištu, ali cijena mu nije mala. Košta 1.700 dolara. Sharp Aquos R6 košta 1.056 dolara. Eh, sada, kako će Leica objasniti potrošaču zašto bi trebao preplatiti 650 dolara više, iskreno, nemamo pojma.

Gledajte nas i pratite  na YouTube PCEkspertTV kanalu !

Više... Vaš Komentar Top
G.Skill pokazao svoje prvo PC kućište

Datum objave 18.06.2021

G.Skill pokazao svoje prvo PC kućište

G.Skill Z5i (1)

G.Skill Z5i mini-ITX aluminijsko je kućište koje ima pet kuteva ako se gleda odozgo. Iako je maleno, možete u njega spakirati dosta moćni hardver.

Na prednjoj strani Z5i mini-ITX  nalaze se dva USB 3.0 porta i jedan USB 3.1 Type-C port. Bočno su dva staklena panela od kaljenog stakla  debljine 4 mm s zglobnim dizajnom koji omogućuje otvaranje poput krila za  lakši pristup unutrašnjosti.

G.Skill Z5i (2) G.Skill Z5i (3)

Kućište također ima RGB osvjetljenje na dnu (postolje) kojim se može upravljati pomoću 5V RGB tropolnog kabela i magnetni mrežasti filtar za prašinu na vrhu.

G.Skill Z5i (4)

U ovo kućište će stati mini-ITX matična ploča okrenuta prema dolje  i sfx napajanje. Na desnoj strani je mjesto za jednu video karticu do 330 mm duljine i tri PCIe utora širine. Predviđeno je da se postavlja okomito.

G.Skill ENKI 360 recenzija

G.Skill Trident Z Royal F4-4000C18D-16GTRS recenzija

Uz to mogu se smjestiti do tri diska, odnosno dva SSD-a od 2,5 inča i jedan 2,5-inčni ili 3,5-inčni SSD ili HDD. Straga ima dovoljno mjesta za jedan 240/280 mm AIO ili dva 120/140 mm ventilatora.

G.Skill još ne spominje cijenu, točne dimenzije, masu. U pogledu dostupnosti na polivama trgovina trebalo bi se pojaviti tijekom srpnja ove godine.

Gledajte nas i pratite  na YouTube PCEkspertTV kanalu ! 

Više... Vaš Komentar Top
Samsung LPDDR5 uMCP nudi vodeći nivo za jeftinije pametne telefone

Datum objave 18.06.2021

Samsung LPDDR5 uMCP nudi vodeći nivo za jeftinije pametne telefone

samsung_lpddr5

Kao što znamo, era 5G pametnih telefona prisiljava tvrtke da traže načine za poboljšanje performansi mobilnih uređaja, a novi Samsung memorijski LPDDR5 modul (uMCP) koji se temelji na UFS-u, jedan je od njih.

Samsung memorijski modul kombinira najbrži LPDDR5 DRAM s najnovijom UFS 3.1 NAND memorijom u jednom kućištu. Ova integracija omogućuje korisnicima korištenje različitih 5G aplikacija poput proširene stvarnosti (AR), grafičkog intenzivnog igranja i napredne fotografije, koji su ranije bili dostupni samo na vrhunskim vodećim uređajima.

Među prednostima Samsung uMCP memorijskog paketa navodi se 50% povećanje performansi DRAM-a, sa 17 GB / s (LPDDR4X) na 25 GB / s i NAND-a na 3 GB / s vs 1,5 GB / s u UFS 2.2. Proizvođači mobitela će moći birati između 6 GB do 12 GB DRAM-a i od 128 GB do 512 GB NAND-a.

Uz to memorijski modul je kompaktan i neće zauzimati puno prostora unutar kućišta. Dimenzija je 11,5 x 13 mm. Uz to ima malu potrošnju energije.

Samsungov novi foto senzor čini mobitele lakšima i tanjima

Samsung objavio prvi čvrsti disk ZNS SSD poslovnog razreda

Do sada je Samsung uspješno završio testiranje kompatibilnosti LPDDR5 uMCP s nekoliko svjetskih proizvođača pametnih telefona i očekuje da će uređaji opremljeni uMCP-om doći na glavna tržišta već za koji tjedan.

Gledajte nas i pratite  na YouTube PCEkspertTV kanalu ! 

Više... Vaš Komentar Top
Koje vam aplikacije najviše prazne kapacitet baterije mobitela?

Datum objave 18.06.2021

Koje vam aplikacije najviše prazne kapacitet baterije mobitela?

pcloud-phone-killers_1

Vijek trajanja baterije postaje vam sve kraći i kraći? Jeste li možda pomislili da problem nije u bateriji već u nekoj aplikaciji? Ako niste, bilo bi dobro da provjerite vaše instalirane aplikacije u mobitelu. Evo, zašto.

Nedavno je europska tvrtka pCloud za pohranu u oblaku, objavila rezultate testa 100 popularnih aplikacija na svijetu i nabrojala 20 velikih potrošača energije u bateriji, 50 s najzahtjevnijim dozvolama i 30 aplikacija najvećeg kapaciteta.

pcloud-phone-killers_2

Prema analizi među prvih 20 aplikacija gutača energije baterije su “Fitbit”, Uber, Skype i Facebook. Uz to su navedeni i WhatsApp, Telegram, YouTube itd.  Prilikom analize uzeta su elementi koje svaka aplikacija koristi, poput lokacije ili kamere, i je li dostupan tamni način rada.

50 najzahtjevnijih aplikacija dozvolama

pcloud-phone-killers_3

Fitbit i dalje ostaje prvi u “50 aplikacija s najzahtjevnijim dozvolama”. Naravno, opet se nalaze se na popisu neke od aplikacija poput Uber, WhatsApp, Telegram, YouTube, Skype i Facebook.

30 aplikacija koje zauzimaju najviše memorije na vašem telefonu

pcloud-phone-killers_4

Iako je kapacitet memorije mobitela sve veći i veći, memorijski prostor koji zauzimaju nove aplikacije postaje sve veći i veći.  Među njima je opet  Uber koji zauzima čak do 300 MB prostora. Microsoft Teams za video konferencije zahtijeva 232,2 MB prostora u odnosu na Zoom, koji zahtijeva samo 82,1 MB prostora i Skype koji zahtijeva 111,2 MB.

Gledajte nas i pratite  na YouTube PCEkspertTV kanalu ! 

Više... Vaš Komentar Top
Xiaomi, Vivo, OPPO, Huawei i Honor, udruženim snagama za razvoj novog standarda brzog punjenja

Datum objave 18.06.2021

Xiaomi, Vivo, OPPO, Huawei i Honor, udruženim snagama za razvoj novog standarda brzog punjenja

Xiaomi, Vivo, OPPO, Huawei i Honor, udruženim snagama za razvoj

Moramo priznati da su se u posljednje vrijeme povećale brzine punjenja, a sama tehnologija je dosegla i pristupačne uređaje. Značajan doprinos tome dale su kineske tvrtke. No, postoji jedan problem. Nedostatak jedinstvenog standarda. Svaki od proizvođača mobitela ima neko svoje rješenje. Izgleda da se puno toga može promijeniti u budućnosti.

Xiaomi, Vivo, OPPO, Huawei i Honor, potpisali su Ugovor o suradnji oko razvoja standarda brzog punjenja za pametne telefone.  Ovaj se popis može sigurno proširiti robnim markama kao što su OnePlus, iQOO, Realme i Redmi.

Jedan od glavnih razloga spajanja je vrlo skup razvoj i troškovi proizvodnje za tvrtke. Udruženim snagama mogu uštedjeti puno novca i postići kompatibilnost s velikim brojem uređaja. Za korisnika pojava jedinstvenog standarda znači učinkovitije korištenje punjače bez brige o kompatibilnosti standarda za brzo punjenje. To bi, također trebalo smanjiti količinu e-otpada.

Meizu lansirao powerbank sa zaslonom i brzim punjenjem

ADATA predstavlja dvije vanjske baterije velikog kapaciteta za brzo punjenje

Osim proizvođača pametnih telefona, proizvođač mikrokontrolera Rockchip i Kineska akademija za informacijsku i komunikacijsku tehnologiju (CAICT) izrazili su zanimanje za jedinstveni standard za brze punjače. Vremenski okvir za stvaranje univerzalne tehnologije brzog punjenja još nije objavljen.

Gledajte nas i pratite  na YouTube PCEkspertTV kanalu ! 

Više... Vaš Komentar Top
Nubia Red Magic 6R ulazi u globalno tržište

Datum objave 18.06.2021

Nubia Red Magic 6R ulazi u globalno tržište

Nubia Red Magic 6R ulazi u globalno tržište (3)

Krajem svibnja u Kini je predstavljen moćni gaming mobitel Nubia Red Magic 6R i sada postaje dostupan globalno. U pogledu softvera radi na RedMagic OS 4.0 koji se jasno temelji na Androidu 11.

Nubia Red Magic 6R gaming telefon ima kućište s metalnim okvirom, staklom sprijeda (Gorilla Glass 3), aluminijski okvir,  i stražnju stranu također od stakla kevlarske teksture. Tanko je svega 7,8 mm i lagano masom 186 grama.

Zaslon je 6,67-inčni AMOLED rezolucije 2.400 x 1.080 piksela s brzinom osvježavanja od 144 Hz,  zone osjetljive na pritisak od 400Hz  i 100% DCI-P3 paletu boja. Vršne je svjetline 770 nita. Optički skener otiska prsta je pod zaslonom, a na vrhu prednja kamera rezolucije 16 MP .

Na stražnjoj strani je klaster od 4 kamere: glavna 64 MP Sony IMX682 (f / 1,8, 26 mm (široko), 1 / 1,73 “, 0,8 μm, PDAF) + 8 MP (120˚ širokog kuta , f / 2,0, 13 mm , 1 / 4,0″, 1,12 μm) + 5 MP (makro  f / 2,4 ) + 2 MP (f / 2,4) senzor dubine.

Nubia Play najjeftiniji 144 Hz mobilni telefon na tržištu

Nubia najavljuje gaming telefon Red Magic 6 s OLED zaslonom od 165 Hz

Nubia Red Magic 6R ispod haube

Srce je Snapdragon 888 mobilna platforma s 8-jezgrenim CPU (1×2,84 GHz Kryo 680 i 3×2,42 GHz Kryo 680 & 4×1,80 GHz Kryo 680), GPU Adreno 660, do 12 GB LPDDR5 RAM-a i 256 UFS3.1 flash memorije. Kako bi u potpunosti pružio ultimativne performanse ima snažni trodimenzionalni višedimenzionalni sustav odvođenja topline. Uz to dubinska strateška suradnja između Red Devilsa i Tencent Gamesa donosi AR Engine + i Solar Core Game Engine kako bi
odgovor na neke igre bio brži kao i brzina kadrova veća.

Kapacitet Li-Po baterije je  4.200 mAh s podrškom snage punjenja od  30 W. Napredni punjač od galijevog nitrida i tehnologija odvajanja punjenja učinkovito smanjuju toplinu prilikom punjenja i time uvelike produžuju vijek trajanja baterije. Nubia Red Magic 6R ima 32-bitni/384kHz zvuk, podršku za Bluetooth 5.2, Wi-Fi 6 i NFC.

Nubiju Red Magic 6R s 8/128 GB memorije ima cijenu 499 eura, dok će vas kupnja s 12/256 GB koštati 599 eura. Moramo priznati, cijena je vrlo prihvatljiva.

Gledajte nas i pratite  na YouTube PCEkspertTV kanalu ! 

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 1 minute

Stari hardware za kojim se slinilo

Objavljeno prije 1 minute

Forum.hr

Objavljeno prije 1 minute

PlayStation 5

Objavljeno prije 7 minuta

Grand Theft Auto: The Trilogy

Objavljeno prije 35 minuta

Nvidia GeForce RTX 30X0 series (Ampere)

Novosti

Canon imagePRESS C10010VP

Canon Europe sa zadovoljstvom objavljuje da je značajno poboljšao inspekcijski sustav za seriju digitalnih tiskarskih uređaja Canon imagePRESS C10010VP. Pored provjere kvalitete slike, napredni sustav sada može i automatski otkriti nesavrše... Pročitaj više

Google Tensor AI čipset debitirao u Pixel 6 seriji

Google je predstavio Pixel 6 i Pixel 6 Pro najnovije mobilne članove u svom hardverskom poslovanju. Promijenili su jezik dizajna prošlih modela i usvajaju čist simetričan dizajn kućišta s IP68 otpornošću na prašinu i vodu, tehnologiju otisa... Pročitaj više

MacBook Pro s M1 Pro i M1 Max čipovima posebno usredotočeni na performanse i praktičnost

Apple je predstavio novu generaciju 14-inčnih i 16-inčnih MacBook Pro opremljenih M1 Pro i M1 Max varijantama 5 nm čipova koji imaju do deset CPU jezgri ( osam jezgri performansi i dvije učinkovite) na temelju Arm arhitekture skupa instrukc... Pročitaj više

Apple AirPods slušalice dogurale su do treće generacije

Nove AirPods slušalice treće generacije gotovo da se na razlikuju od starih i maju isti H1 čip. Ali to je samo na prvi pogled jer postoje znatne razlike. Očigledne promjene u izgledu uključuju stupac slušalica koji je oko 1 cm kraći, a kuti... Pročitaj više

Održan IOT Forum 2021

IOT Forum u organizaciji Buga jedan je od vodećih Internet of Things događanja u Hrvatskoj, a koji je po četvrti put održan 19. listopada 2021. u zagrebačkom Boutique Kaptol Cinema. Otvarajući četvrti IoT Forum u Kaptol Boutique Centru glav... Pročitaj više

Sve novosti