Oživljava li Apple AirPort rutere?

Datum objave 24.05.2022 - Sanja Ledinek

Oživljava li Apple AirPort rutere?

Oživljava li Apple AirPort rutere?

Ozivljava li Apple AirPort rutere_0

Američki FCC certifikacijski dokumenti otkrivaju misteriozni novi Appleov proizvod kodnog naziva “A2657“.

Dokument o certifikaciji američke FCC web stranice opisuje ovaj Apple uređaj kao opremljen s dva seta ulaza za Gigabitni Ethernet, ima Wi-Fi, Bluetooth i NFC veze, USB-C povezivanje, 1.5 GB radne memorije te 32 GB interne. Verzija firmwarea počinje s “19F47″ što u osnovi odgovara iOS 15.5 operativnom sustavu. Osim toga, u certifikacijskom dokumentu stoji da će se koristiti s MacBook Pro i iMac modelima, pa se možda radi o prijenosnom mrežnom uređaju. No, može se raditi o novom AirPort ruteru, jer je u prošlosti Apple imao istoimeni vlastiti Wi-Fi bežični usmjerivač. Međutim pritisnut konkurencijom prodaja je bila prilično loša i 2016. je tvrtka najavila raspuštanje AirPort tim za istraživanje i razvoj proizvoda te 2018. godine prekinuta je i prodaja.

Ozivljava li Apple AirPort rutere_1

Pročitajte još

Apple iPad Air 64 GB 5th generation (2022)

Apple iPhone SE (2022) recenzija

4nm proces za A16 usvojen – TSMC i Apple nastavljaju suradnju

Ali vremena se mijenjaju, tehnologije napreduju i Apple je znatno ojačao s aplikacijom HomeKit, a sve više i više proizvoda također se usredotočuje na aplikacije za pametno umrežavanje, to ih je možda potaknulo da ponovno pokrenu prodaju proizvoda serije AirPort i integrira svoje aplikacije za povezivanje proizvoda i pružili jednostavnije i stabilnije Wi-Fi iskustvo. I konačno, možda se radi o dizajn prototipa virtualnih slušalica koje je Apple pokazao članovima uprave , ali nema konkretnije potvrde. Sve će biti otkriveno do studenog ove godine kada se ukida zabrana.

Više... Vaš Komentar Top
Computex 2022 – AMD demonstrirao “Zen4″ Ryzen 7000 serije na do 5,5 GHz

Datum objave 24.05.2022

Computex 2022 - AMD demonstrirao "Zen4" Ryzen 7000 serije na do 5,5 GHz

AM5_socket_small

Tijekom jučerašnjeg otvaranja COMPUTEX-a, AMD-ova predsjednica i izvršna direktorica dr. Lisa Su i drugi AMD-ovi rukovoditelji predstavili su najnovije računalne inovacije tvrtke koje su vodeće u industriji, uključujući:

 • AMD Ryzen 7000 serija stolnih procesora: Izgrađeni na novoj 5nm “Zen 4” arhitekturi, novi procesori će udvostručiti količinu L2 predmemorije po jezgri i donijeti >15 posto povećanja single-thread performansi. Procesori će također sadržavati novu 6nm I/O matricu, koja uključuje laganu grafiku baziranu na AMD RDNA 2 arhitekturi i podršku za DDR5 i PCI Express 5.0.
 • AMD Socket AM5 platforma: Napravljena za stolne procesore serije Ryzen 7000, potpuno nova LGA Socket AM5 platforma radit će na uvođenju više značajki u stolno računanje. AM5 matične ploče bit će dostupne u tri različite razine s različitim značajkama: AMD X670 Extreme, AMD X670 i AMD B650.
 • “Mendocino” procesori: Uz “Zen 2” jezgre i grafiku temeljenu na RDNA 2 arhitekturi, očekuje se da će najnoviji Ryzen Mobile procesori pružiti sjajnu kombinaciju performansi i vrijednosti, s prvim sustavima dostupnim od OEM partnera u četvrtom tromjesečju 2022.
 • AMD SmartAccess Storage: Najnoviji dodatak obitelji pametnih tehnologija, AMD SmartAccess Storage pomaže smanjiti vrijeme učitavanja igre i ubrzati strujanje tekstura.
 • Novi AMD Advantage sustav: Corsair lansira svoje prvo prijenosno računalo dizajnirano za igrače i streamere, isključivo uz AMD Advantage.
Više... Vaš Komentar Top
Kingston IronKey Vault Privacy 80

Datum objave 24.05.2022

Kingston IronKey Vault Privacy 80

IronKey Vault Privacy 80 External SSD angle

Kinston Technology tvrtka je objavila izlazak najnovijeg dodatka za njenu liniju proizvoda sa lozinkom, IronKey Vault Privacy 80 eksterni SSD (VP80ES). Ovo označava prvi Kingstonov inovativni eksterni SSD neovisnom o OS-u sa zaslonom osjetljivim na dodir i hardverskom enkripcijom za zaštitu podataka. Korištenje IronKey VP80ES jednako je prirodno kao i otključavanje pametnog telefona jednostavnim povlačenjem i ispuštanjem za prijenos datoteka. Uz intuitivni zaslon osjetljiv na dodir u boji i FIPS 197 certifikaciju s XTS-AES 256-bitnom enkripcijom, VP80ES je dizajniran za zaštitu podataka, a istovremeno je jednostavan za korištenje. Disk je pogodan za zaštitu od Brute Force napada i BadUSB-a s digitalno potpisanim firmware-om za sve korisnike, od malih do srednjih poduzeća (SMB-a) do kreatora sadržaja. VP80ES nudi dodatne značajke za zaštitu podataka, poput opcije više lozinki (administrator/korisnik) s načinima rada putem PIN-a/lozinke i podesivim pravilima lozinke. IronKey Vault Privacy 80 eksterni SSD dostupan je u kapacitetima od 480 GB, 960 GB i 1920 GB i podržan je ograničenim trogodišnjim jamstvom i besplatnom tehničkom podrškom.

Više... Vaš Komentar Top
AGON PRO AG274QZM

Datum objave 23.05.2022

AGON PRO AG274QZM

AGON PRO AG274QMZ (1)

AGON by AOC, AGON PRO AG274QZM, superbrzi 240 Hz gaming monitor od 68,58 cm (27”) s QHD rezolucijom i MiniLED IPS panelom. AG274QZM omogućuje prodorne i točne boje IPS panela s MiniLED pozadinskim osvjetljenjem s čak 576 zona zatamnjivanja. To mu omogućuje postizanje visoke razine DisplayHDR 1000 certifikata s vršnom svjetlinom od 1.200 nita, prikazujući duboku crnu i jarku sunčevu svjetlost u istom kadru, istovremeno nudeći iznimno gaming iskustvo velikih brzina (1 ms GtG) bez kompromisa kakvo traže konkurentski gameri.

AGON PRO AG274QMZ (2)

Trostrani 27-inčna IPS ekran bez okvira s 1,07 milijardi boja ima QHD rezoluciju (2560×1440) i stopu osvježavanja od 240 Hz. S GtG vremenom odziva od 1 ms, brza radnja na monitoru djeluje gotovo besprijekorno. Zahvaljujući ugrađenoj Nvidia G-Sync kompatibilnosti, titranje i zastajkivanje slike eliminirani su korištenjem varijabilne brzine osvježavanja.

AGON PRO AG274QZM bit će dostupan od lipnja 2022. po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 9.829 kn (bez PDV-a).

Više... Vaš Komentar Top
iPhone se može hakirati i kada je isključen!

Datum objave 23.05.2022

iPhone se može hakirati i kada je isključen!

iPhone se može hakirati i kada je isključen

Razlog je pronađen, ali rješenja za sada nema…..

Kada je riječ o privatnosti i sigurnosti mobitela, iPhone se definitivno može nazvati brojem jedan. Ali, sada su na vidjelo izašli sigurnosni problemi koji ukazuju da iPhone može biti hakiran ili zaražen zlonamjernim softverom čak ako je isključen.  Nedostatak je uzrokovan Appleovim bežičnim čipovima tvrde istraživači s Germany’s Technical University of Darmstadt u Njemačkoj. Kako bi bilo omogućeno pronaći izgubljene telefone pomoću FindMy iPhone funkcija izvanmrežnog traženja temeljena na Bluetooth Low Energy (BLE), izvršiti brza plaćanja ili koristiti ih kao digitalni ključ automobila (DCK) koji koristi UWB za sigurnu udaljenost, ovi čipovi kao i Bluetooth ostaju uključeni kada je iPhone isključen, a sva tri imaju izravan pristup sigurnom elementu.

Hakeri ih u tom slučaju mogu koristiti za izmjenu firmvera Bluetooth čipova i učitavanje zlonamjernih programa kako bi potajno nadzirali korisnike iPhonea, pa čak i dobili pristup sigurnim podacima na uređajima, objasnili su istraživači.  I što je najgore, ovi bežični čipovi dio su iPhone hardvera i ne mogu se lako popraviti ažuriranjem softvera. To znači da će takve ranjivosti trajati dugo vremena i trebalo bi riješiti što je prije moguće.

Više... Vaš Komentar Top
Kratka analiza Snapdragona 8+ Gen 1 mobilne platforme

Datum objave 23.05.2022

Kratka analiza Snapdragona 8+ Gen 1 mobilne platforme

Kratka analiza Snapdragona 8+ Gen 1 mobilne platforme

Sada je postalo uobičajeno da nakon što Qualcomm objavi svoj vodeći SoC izdaje i “Plus verziju” temeljenu na istom procesu, ali s overclockingom i drugim metodama za poboljšanje performansi. Što donosi  upravo najavljena nova generacija Snapdragon 8+ Gen1 koja  uz MediaTek Dimensity 9000 koristi TSMC 4nm EUV proces, donosimo kratku analizu u ovom članku.

kratka analiza Snapdragona 8+ Gen 1 mobilne platforme (1)

Snapdragon 8+ Gen 1 i dalje koristi istu ARMv9 arhitektura kao  Snapdragon 8 Gen1 čiju proizvodnju potpisuje Samsung. CPU se sastoji od jedne Cortex super velike jezgre X2 pri čemu radi na 3,19 GHz + tri velike jezgre A710 na 2,75 GHz + četiri A510 jezgre energetske učinkovitosti do 2.02 GHz. Za usporedbu, frekvencija Snapdragon 8 Gen 1 Samsungovog 4nm procesa je 3 GHz+2,5 GHz+1,8 GHz i njegove su performanse 10 posto manje u odnosu na novi model. GPU Adreno 730 također poboljšava svoju frekvenciju za 10 posto i toliko je ujedno i jači pri obradi.

Osvrnemo li se na konkurenta, MediaTek Dimensity 9000, ako je frekvencija X2 super jezgre Snapdragona 8+ za 0,2 GHz viša od one kod Dimensity 9000, performanse jednojezgrenog CPU-a ne povećavaju jaz. Razlog može biti u veličini predmemorije (Qualcomm još nije objavio specifikacije predmemorije). U usporedbi s Appleovom punokrvnom verzijom A15, jednojezgreni CPU Snapdragon 8+ je 30 posto slabiji, a višejezgreni CPU je također 13 posto slabiji.

kratka analiza Snapdragona 8+ Gen 1 mobilne platforme (2)

Što se tiče energetske učinkovitosti, Qualcomm tvrdi, da je ukupna potrošnja energije Snapdragon 8+ Gen 1 smanjena oko 15 posto (u kojem scenariju, ostaje nepoznato), a CPU i GPU također mogu imati manju potrošnju energije do 30 posto pod istim performansama.

Qualcomm je također otkrio performanse ovog čipa u nekim praktičnim scenarijima primjene. Primjerice u Genshin Impact , nakon 60 minuta igre pri sobnoj temperaturi 25°C novi čipset  postiže prosječnu brzinu kadrova od 60,2 fps i ima smanjenje potrošnje energije do 30 posto u odnosu na Snapdragon 8.

kratka analiza Snapdragona 8+ Gen 1 mobilne platforme (3)

No, za današnje iskustvo Android flagship mobilnog telefona, izvedba mobitela u scenarijima s velikim opterećenjem kao što su igre je važna, ali je daleko od jedinog kriterija za ocjenjivanje iskustva s mobilnim telefonom. Zato je Snapdragon 8+ Gen 1 također puna drugih aspekata, uključujući X65 5G modem, AIE sedme generacije s performansama povećanim za 20 posto,  FastConnect 6900 mobilni sustav povezivanja, naprednim sigurnosnim opcijama itd.

Kao njegov prethodnik ima 18-bitni trostruki ISP te može snimati 8k videozapise pri 30 fps i HDR ili 720p videozapise pri 960 fps. Osim toga je prvi koji podržava 3GPP R16 5G rješenja, Bluetooth CD audio bez gubitaka.

PROČITAJTE JOŠ

Snapdragon X70, Fast Connect 7800 i M.2 5G jačaju Qualcommovo bežično povezivanje

kratka analiza Snapdragona 8+ Gen 1 mobilne platforme (4)

Snapdragon 8 + Gen 1 benchmark testovi 

Qualcomm je proveo niz benchmark testova ponovljenih tri puta za inženjerski prototip Snapdragon 8 + Gen 1.  Evo rezultata  mjerenja…

Geekbench 5

 • prvo mjerenje: 1333 boda za single-core i 4211 bodova za multi-core
 • drugo mjerenje: 1336 boda za single-core i 4151 bod za multi-core
 • treće mjerenje: 1339 bodova za single-core i 4196 bodova za multi-core

Gledajući ove dobivene brojke mjerenja višejezgreni rezultat u osnovi zaostaje za 8 Gen 1, dok su performansa s jednom jezgrom malo poboljšane.

3DMark Wildlife Extreme Unlimited:   2 822/2825/2852 boda

Zanimljivo je da se rezultati neznatno poboljšavaju o u svakom krugu mjerenja.

GFXBench 

 • Manhattan 3.1 off-screen 187 fps;
 • Manhattan 3.0 off-screen 281 fps;
 • 1440P Aztec Ruins Vulcan off-screen 52fps;
 • 1080P Aztec Ruins Vulcan izvan zaslona 139 fps.

I ovdje ima neznatnog poboljšanja u odnosu na prvu generaciju. Možemo se samo nadati da će optimizacija na krajnjim proizvodima donijeti bolje performanse.

U cjelini, izvedba Snapdragona 8+ Gen 1 je poboljšana, a posebice u Geekbench rezultatu performansi više jezgre.  Međutim s obzirom na aktivne ili pasivne rashladne module nekih proizvođača mobitela koji se razlikuju jesu li telefoni za igranje igre ili telefoni koji se bave igrama, ostaje za vidjeti hoće li biti ograničenje performansi i koliko ova mobilna platforma je stvarne energetske učinkovitosti.

Više... Vaš Komentar Top
AMD prijavio patent za automatsko overclockiranje memorije

Datum objave 23.05.2022

AMD prijavio patent za automatsko overclockiranje memorije

AMD prijavio patent za automatsko overclockiranje memorije

Overclocking memorije nije ništa novo, ali kao i kod procesora postoje rizici što je odvratilo mnoge manje iskusne korisnike da to učine. Čini se da je AMD mislio na njih i pobrinuo kako bi riješio ovaj problem.

Nedavno je AMD podnio zahtjev za patent za tehnologiju automatskog overclockiranja memorije. Patent pokazuje da se frekvencija memorije može automatski prilagoditi na odgovarajućoj platformi za maksimalnu učinkovitost bez opsežnog ručnog testiranja.  Postavke memorijskog modula mogu se konfigurirati prema profilima dobavljača ili specifikacijama unosa korisnika i alat će vjerojatno automatski izvršiti sve korake overclockinga instalirane memorije.  Uz sve to prije će testirati postavke frekvencije i ako je korisnik pretjerao može ograničiti specifikacije unosa.

AMD prijavio patent za automatsko overclockiranje memorije_1

PROČITAJTE JOŠ

AMD FidelityFX Super Resolution 2.0 & Deathloop

Predstavljeni procesori AMD Ryzen 5000 C-serije

Saga o Zen 3 još nije gotova: AMD predstavlja Ryzen 5000C seriju za Chromebookove

Konačno, alat pronalazi najekstremnije postavke frekvencije kako bi dobila najbolja izvedba.  Svi gore navedeni koraci će se koristiti za generiranje konfiguracijske datoteke koja sadrži overclocking memoriju i postavke odgode. Te se datoteke spremaju lokalno i automatski se učitavaju kada se sustav pokrene.

Više... Vaš Komentar Top
Tjedni pregled vijesti iz IT svijeta

Datum objave 22.05.2022

Tjedni pregled vijesti iz IT svijeta

Kratke vijesti - PCE tjedni izbor _naslovnica

iPhone, Leica, Huawei, Microsoft, Nokia, Android , Canalys statistika ….

iPhone zamjenjuje Lighting port

iPhone bi sljedeće godine mogao prijeći na USB-C sučelje zahvaljujući relevantnim propisima Europske unije kako bi se izbjeglo rasipanje resursa i iz perspektive zaštite okoliša. Osim toga, brzina Lightning sučelja je samo na razini USB 2.0, što očito ne može zadovoljiti trenutne potrebe za brzim prijenosom. Ovu promjenu objavio je poznati analitičar Ming-Chi Kuo  koji podatke prikuplja od svojih kontakata u Appleovom azijskom lancu opskrbe. Podsjetimo, Apple je prvi put opremio iPhone 5 seriju 2012.godine Lightning sučeljem. U međuvremenu su razvili ogroman ekosustav dodataka oko ovog sučelja i nisu sada nimalo sretni oko odluke EU.

Leica napušta Huawei

Nedavno su počele kružiti glasine o postojanju Xiaomi Mi 12 Ultra modela opremljenog periskopskim telefoto objektivom i podrškom zumu od 120 x. Navodno je i logotip Leica također otisnut na modulu objektiva. Do sada je ovaj logotip bio ekskluzivan za Huawei, ali izgleda da se Leica sprema pridružiti Xiaomiu. Koliko uspješno mogu iskoristiti suradnju s Leicom oko kamera ostaje za vidjeti.

Microsoftov IE preglednik službeno povučen

Pije dvadesetak godina pod snažnim performansama Windowsa 95, Microsoftov IE je kao zadani web preglednik sustava stalno bilježio rast da bi zauzeo 95% tržišnog udjela 2003. godine. Međutim, sada je došao do točke potpunog povlačenja. Zamjenjuje ga Edge web preglednik. Prema Microsoftu, IE više nije prikladan niti kompatibilan s mnogim modernim mrežnim zadacima i daleko je manje siguran od modernih preglednika.

Android razvojni programer najavljuje svoj pametni telefon

Razvojni programer Simple Mobile Toolsa, skupine jednostavnih android aplikacija otvorenog koda, najavio je na Redditu da će uskoro lansirati svoj mobilni telefon usmjeren na privatnost. Uključivat će 22 predinstalirane aplikacije otvorenog koda jer želi zadržati samo one najpotrebnije. Trenutno nije jasno o hardverskim parametrima ili dizajnu ovog mobilnog telefona. Međutim, odlično zvuči kao entuzijastični pothvat.

Nokia telefoni mijenjaju ime

Kratke vijesti - PCE tjedni izbor _nokia

Nokia je nekada bila div na globalnom tržištu mobilnih telefona, ali su zanemarili postojanje Applea i ismijavali iPhone. Kao rezultat toga, Nokia se izravno povukla s tržišta mobilnih telefona dok je iPhone zauzeo njihovo mjesto u roku od nekoliko godina. Iako su se kasnije opet vratili na tržište pod HMD-om, lansiraju uglavnom uređaje osnovnih performansi. Sada je Nokia Technology (Beijing) Co., Ltd., službeno preimenovana u Hemingdi Technology Co., Ltd., zbog operativnih potreba. U biti je to kineski naziv za HMD koji ima sjedište u Finskoj.

Microsoft ažurira Windows podsustav na Android 12L

Podsustav Windows za Android (WSA) dobiva opsežno ažuriranje i sada se temelji na Androidu 12.1. ili Android 12L radi bolje podrške za prikaz na uređajima s velikim zaslonom. Osim ažuriranja jezgre također je napravljeno nekoliko poboljšanja u pokretanju Android aplikacija i “napredno umrežavanje” koje omogućuje prijenos audio sadržaja na mrežne zvučnike ili komunikaciju sa sigurnosnim kamerama putem Android aplikacija. Uz to je moguće vidjeti na programskoj traci sustava Windows koje Android aplikacije trenutno pristupaju mikrofonu, lokaciji ili drugim funkcijama sustava. Sada Microsoft distribuira nadogradnju insajderima u kanalu za programere.

Kanada zabranjuje korištenja 5G opreme od strane Huaweia i ZTE-a

Kanada je peta zemlja koja je zabranila Huawei i ZTE telekom opremu iza Sjedinjenih Država, Ujedinjenog Kraljevstva, Australije i Novog Zelanda. Alykhan Velshi, direktor korporativnih poslova Huawei Canada, rekao je da usprkos zabrani i dalje ostaje 1.500 zaposlenih od kojih je većina odgovorna za istraživanje i razvoj te da će nastaviti prodaju mobilnih 4G pametnih telefona. Ova zabrana Huawei i ZTE 5G uređaja predstavljaju poslovnu priliku za druge proizvođače telekomunikacijske opreme. Kanadski operateri su već započeli pregovore s nekim novim partnerima među kojima su Ericssonom i Nokija.

Google Pixel  uređaji među top 5 pametnih telefona u SAD-u

Kratke vijesti - PCE tjedni izbor _Canalis

Canalys izvještava o prodaji pametnih telefona u SAD-u u prvom tromjesečju 2022., s ukupnom prodajom koja je povećana 3,7 postotna boda u odnosu na isto tromjesečje prošle godine.

Dvije su zanimljive točke ove statistike. Apple sada dominira na više od polovice tržišta pametnih telefona. Drugo mjesto pripada Samsungu dok treće Motoroli koja je u ovom tromjesječju imala rast 56 postotna boda. Druga točka je da Google počinje imati određeni uspjeh na američkom tržištu pametnih telefona. Prodaja Pixela 6 bila je vrlo uspješna s povećanjem od 380 postotna boda što ih čini petim na ljestvici prodaje. Canalys vidi da Google koristi ovaj zamah da potakne prodaju Pixel 6a i nadolazećeg Pixel 7.

Više... Vaš Komentar Top
Canon Europe pojednostavljuje radne procese za 4K TV produkciju

Datum objave 20.05.2022

Canon Europe pojednostavljuje radne procese za 4K TV produkciju

UHD DIGISUPER 122AF (I)

Canon Europe objavljuje predstavljanje svog najnovijeg televizijskog objektiva sa zumiranjem UHD DIGISUPER 122AF (UJ122x8.2B AF), koji nudi visoku 4K kvalitetu slike s faktorom uvećanja od 122x što mu omogućava da postigne raspon žarišne duljine od 8,2 do 1000 mm (16,4 – 2000 mm s ugrađenim 2x konverterom). Ono čime se UHD DIGISUPER 122AF izdvaja je dodatak brzog i preciznog sustava za automatsko fokusiranje koji radi na principu fazne detekcije i podržava bilježenje objekata koji se brzo kreću u 4K razlučivosti, a koristi se uz pomoć novog kontrolera fokusa FDJ-S31/41. Canon će izdati i novu programsku podršku za profesionalni referentni zaslon DP-V1830, koja će podržati TV kuće omogućavanjem najbolje moguće 4K HDR kvalitete slike.

Više... Vaš Komentar Top
Job Fair proslavio svoj 15. rođendan obaranjem svih rekorda!

Datum objave 20.05.2022

Job Fair proslavio svoj 15. rođendan obaranjem svih rekorda!

job_fair_2022

U srijedu i četvrtak, 11. i 12. svibnja, održao se 15. Job Fair. Sportska dvorana Martinovka na ta dva dana zamijenila je svoju primarnu ulogu i postala mjesto susreta 134 poduzeća iz 15 različitih industrija i preko 5 tisuća studenata STEM usmjerenja.

Cjelodnevni program uključivao je 129 štandova koje su studenti mogli posjetiti, a veliki dio njih imao je i svoje dodatne aktivnosti u kojima su studenti mogli sudjelovati, npr. isprobati modernu tehnologiju poput VR naočala, natjecati se u zagonetkama ili iskušati svoju sreću u raznim igrama i osvojiti zanimljive poklone. Na pozornici se za to vrijeme također odvijao poseban program. Predstavnici poduzeća razgovarali su o svojim iskustvima kroz 24 talka podijeljena u tri kategorije: Career Switch, What the Tech?! i Recycled Technology. U sredini prvog dana program je upotpunjen panel raspravom na temu “Kako umjetna inteligencija utječe na naše društvo?” u kojoj su predstavnici iz gospodarske i akademske zajednice otkrili kako je umjetna inteligencija nastala, kako je oni primjenjuju, koji su njeni benefit i što nas čeka u budućnosti tijekom njenog razvoja. Drugi dan je program začinjen vrućim razgovorom poznatijem kao Hot talk u kojem je sudjelovao Luka Drezga, COO iz Ars Future koji je odgovarao na pitanja iz službene i neslužbene sfere života pritom probavajući jednako ljute umake. Svoju pobjedu odnio je ponosno osvajanjem najvećeg broja bodova do sada.

Aktivnosti je bilo i na Fakultetu elektrotehnike i računarstva gdje se održalo čak 16 radionica koje je ukupno posjetilo preko 300 studenata. Tako su se predstavnici poduzeća i studenti mogli dotaknuti praktičnih zadataka i zajedničkim snagama riješiti rijeđi problem, ali i čuti razna iskustva ljudi iz industrije.

Od ove godine, studenti se mogu registrirati na službenoj stranici tijekom cijele godine, a životopis za ovogodišnji Job Fair mogu predati do 22. svibnja do kraja dana kako bi poduzećima koja su sudjelovala na ovogodišnjem sajmu njihov životopis postao dostupan.

Za više informacija pratite internetsku stranicu, Facebook stranicu, Instagram profil i YouTube kanal Job Faira. Job Fair organiziraju FER, Centar karijera FER-a, Savez studenata FER-a (SS FER) i Klub studenata elektrotehnike (KSET).

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 1 minute

Koji mobitel kupiti? - 2. dio

Objavljeno prije 9 minuta

Diablo IV

Objavljeno prije 12 minuta

Automobili

Objavljeno prije 30 minuta

Konfiguracije za 10.000+ kn

Objavljeno prije 36 minuta

Biciklizam - savjeti za kupnju, popravci, dogovori za vožnje i ostalo

Novosti

Intel potvrdio: Meteor Lake integrira VPU za pružanje AI aplikacija

Prema Intelu, svi modeli proizvodne linije procesora pod kodnim nazivom Meteor Lake bit će u potpunosti opremljeni VPU-ovima, što će omogućiti kontinuirano AI računanje u svakodnevnom PC iskustvu. VPU je izvorno bio Intelovo neovisno rješen... Pročitaj više

Google mijenja važan detalj u sinkronizaciji kontakata

Novo ažuriranje Google kontakata je razlog zašto biste uvijek trebali držati uključenu sinkronizaciju! Sinkronizacija kontakata itekako je dobrodošla značajka na Androidu. Kada je omogućena, može automatski prenijeti nove kontakte u oblak (... Pročitaj više

Linux Foundationov "Open Programmable Infrastructure" projekt najavljuje ARM kao vodećeg člana

The Open Programmable Infrastructure (OPI) projekt, inicijativa pokretana zajednicom u svrhu stvaranja otvorenog ekosustava temeljenog na standardima za arhitekture i okvire sljedeće generacije temeljene na Data Processing Unit (DPU) tehnol... Pročitaj više

TSMC želi 50 posto subvencije za izgradnju tvornice čipova u EU

TSMC pregovara s njemačkom vladom o dobivanju do 50 posto subvencije za svoju potencijalnu tvornicu čipova u Dresdenu, kao dio Europskog zakona o čipovima koji oslobađa 43 milijarde eura za sektor čipova. Bloomberg izvještava da je za sada... Pročitaj više

Twitter napušta Europski kodeks protiv dezinformacija

Twitter je bio među prvim tvrtkama 2018. godine koje su se pridružile dobrovoljnom kodeksu pravila kojih se treba pridržavati kako bi se spriječilo širenje lažnih vijesti. Sporazum zahtijeva od tehnoloških kompanija da se bore protiv dezinf... Pročitaj više

Sve novosti