Realme GT flagship u prvim službenim fotografijama

Datum objave 24.02.2021 - Sanja Ledinek

Realme GT flagship u prvim službenim fotografijama

Realme GT flagship u prvim službenim fotografijama

Realme-GT-First-Look _1

Poznato je – Realme GT, model pametnog telefona bit će lansiran 4. ožujka. Kako se bliži datum lansiranja, sve je više detalja otkriveno. Potpredsjednik Realme Grupe (Xu Qi Chase) pokazao je prve službene fotografije mobitela i spominjanje da se tajna dizajna krije u plavoj teksturi obje strane, poput mehaničkih krila, pokazuje vrlo osjetljiv i hladan osjećaj pod svjetlošću svjetlosti i sjene!

Na fotografiji uređaja uočava se da koristi ravni zaslona s rupicom u gornjem lijevom kutu. Očekuje se da će zaslon imati i brzinu osvježavanja od 120 Hz. Također se može vidjeti da je uređaj opremljen USB priključkom Type-C i 3,5 mm priključkom za slušalice.
Na stražnjoj je strani postavljena trostruka kamera u konvencionalnom vertikalnom dizajnu. Očekuje se da će primarna kamera biti senzor od 64 MP, dodatni ultraširok objektiv od 13 MP kao treća telefonska kamera.

Realme-GT-First-Look

Prema prethodnim procurjelim informacijama, pogonit će CPU Qualcommov Snapdragon 888 temeljen na 5-nm proizvodnom procesu u kombinaciji sa standardnim memorijama UFS 3.1 i LPDDR5. Na AnTuTu Benchmarku postignuto je oko 770.000 bodova, što je više od rezultata Mi 11 (verzija 8 + 128 GB). Također se može vidjeti da je temperatura CPU-a 40,9 ° C nakon teškog opterećenja tijekom ispitivanja performansi.

Uređaj je također naveden na 3C (ili CCC) certifikatu, koji je otkrio da baterija podržava maksimalno punjenje do 65 W.

Više... Vaš Komentar Top
Lenovo objavio Bluetooth slušalice ThinkBook Pods Pro

Datum objave 24.02.2021

Lenovo objavio Bluetooth slušalice ThinkBook Pods Pro

ThinkBook Pods Pro_1

Lenovo ThinkBook Pods Pro imaju poseban dizajn i neke korisne značajke koje obično nisu dostupne na Bluetooth slušalicama.
Svaka Bluetooth slušalica ThinkBook Pods Pro za prijenosna računala može se osim putem Bluetootha spojiti na računalo putem USB bežičnog odašiljača koji koristi sučelje tipa A, pa tako Bluetooth nije potreban za povezivanje s računalom.

Ove slušalice podržavaju automatsko prebacivanje između računala i mobilnih telefona. Primjerice, nakon završetka internetskog sastanka i ostalih aktivnosti na računalu i isključivanja, slušalice će se povezati s mobitelom. ThinkBook Pods Pro odlikuju dvostruki mikrofoni i ENC sustav za smanjenje buke (enviromental noise cancellation). Međutim, čudno je da ne podržavaju ANC (aktivno uklanjanje buke).

ThinkBook Pods Pro_2

Softverom Lenovo Buddy korisnici mogu provjeriti preostalu snagu slušalica na računalu, postaviti hoće li se automatski spojiti na zadani uređaj itd. Uz to, softver je posebno optimiziran za Skype, Teams i sl. mrežne glasovne, konferencijske i druge scenarije. Omogućava odbijanje i prihvaćanje poziva putem namjenskih pokreta dodirom.

Kućište za punjenje je klizno, odnosno ako ga pomaknete udesno, vidjet ćete slušalice. Potrebno je samo 30 minuta da napunite ove zaista bežične slušalice s kućištem. Jedno punjenje dostatno je za do 2 sata rada, a s kućištem za punjenje i do 20 sati.

Osim gore  navedenih parametara, svaka slušalica teži približno 3,57 grama. Lenovo ThinkBook Pods Pro slušalice trenutno su dostupne samo u Kini po cijeni od 999 JPY (155 USD), ali za nekoliko dana postaju globalno dostupne.

Više... Vaš Komentar Top
Microsoft priznao da postoje problemi sa zakrpom za sustav Windows 10 KB4601319

Datum objave 23.02.2021

Microsoft priznao da postoje problemi sa zakrpom za sustav Windows 10 KB4601319

Windows_10

Microsoft je potvrdio da u kumulativnom ažuriranju u veljači 2021. (KB4601319) postoji programska pogreška koja može onesposobiti korisnikovu web kameru. Prema korisničkim izvješćima, čini se da Windows 10 KB4601319 sprječava Intel RealSense i Razer Stargazer kamere da rade ispravno.

Osim pada kamere, korisnici su prijavili i druge greške u sustavu Windows 10 KB4601319, a Microsoft istražuje ta izvješća. Među njima su utjecaj na performanse bežičnog miša, drugog monitora i druge dodatne opreme. Pored hardverskih kvarova, postoje i izvješća o pogreškama koje rezultiraju BSOD-om. Vrijedno je napomenuti da su potonje doživjeli samo neki korisnici, ali to ipak nije uobičajeno.

U centru za povratne informacije Microsoft je rekao da svi oni korisnici koji imaju problema nakon instalacije, mogu deinstalirati zakrpu iz veljače. Ako ne možete deinstalirati putem postavki ažuriranja sustava Windows 10 ili upravljačke ploče, uvijek možete koristiti ugrađene opcije oporavka ili alate za stvaranje medija za vraćanje operativnog sustava.

Microsoft priprema novu 10 Cloud PC uslugu

No, nadamo se da će ovaj problem biti riješen u nadolazećem izbornom kumulativnom ažuriranju.

Više... Vaš Komentar Top
Samsung obećava najmanje četiri godine sigurnosnih ažuriranja za pametne telefone i tablete

Datum objave 23.02.2021

Samsung obećava najmanje četiri godine sigurnosnih ažuriranja za pametne telefone i tablete

Samsung obećava najmanje četiri godine

Samsung je objavio da će njegovi mobilni uređaji i tableti Galaxy koji su se pojavili na tržištu 2019. i kasnije, primati ažuriranje najmanje četiri godine. Međutim, ova ažuriranja vezana su uz sigurnost. Ona može biti na mjesečnoj bazi ili tromjesečno, i mogu se razlikovati odvojeno o regiji i / ili operateru.

Samsung Galaxy Chromebook 2 u pripremi za lansiranje

Samsung CHG90 49″ recenzija

Ova najava vjerojatno dolazi kao reakcija na pad pametnih telefona u Q4 2020 ( prema Gartneru ), budući da mnogi proizvođači imaju manje podrške za telefon. Primjerice Google, pruža podršku za svoj Pixel telefon tri godine. Mnogi se drugi proizvođači također bave tri godine, dok imaju i one koji podržavaju svoj telefon i manje.

Programom su obuhvaćeni sljedeći Samsung uređaji:

  • Galaxy sklopiva obitelj: Fold, Z Fold2 5G, Z Flip, Z Flip 5G;
  • Galaxy S serija: S10, S10 +, S10e, S10 5G, S10 Lite, S20 5G, S20 + 5G, S20 Ultra 5G, S20 FE 5G, S21 5G, S21 + 5G, S21 Ultra 5G;
  • Galaxy Note serija: Note10, Note10 +, Note10 + 5G, Note20 5G, Note20 Ultra 5G;
  • Galaxy A serija: A10e, A20, A50, A11, A21, A51, A51 5G, A71 5G;
  • Galaxy XCover serija: XCover FieldPro, XCover Pro;
  • Galaxy Tab serija: Tab Active Pro, Tab Active3, Tab A 8 (2019), Tab A sa S olovkom, Tab A 8.4 (2020), Tab A7, Tab S5e, Tab S6, Tab S6 5G, Tab S6 Lite, Tab S7 , Tab S7 +.
Više... Vaš Komentar Top
AMD Ryzen 7000 serija procesora – Zen 4 arhitektura, 5-nm proces

Datum objave 23.02.2021

AMD Ryzen 7000 serija procesora - Zen 4 arhitektura, 5-nm proces

AMD Ryzen 7000_glasine_1

Pojavile su se prve informacije o AMD Ryzen procesorima sljedeće dvije generacije. Interni popis pokazuje glavne razlike između budućih procesora i njihovih prethodnika.

Izvor informacija je korisnik Twittera – Patrick Schur. On je objavio da AMD priprema dva procesora serije Ryzen 7000. Njihova kodna imena su Raphael i Phoenix. Prvi bi trebao biti Ryzen stolni procesor, dok je drugi Ryzen APU. Oba će koristiti AM5 sučelje, temeljiti se na mikroarhitekturi Zen 4 i dobiti do 12 jezgri, podršku za DDR5 RAM te novu FP8 platformu. Uz to, biti će PCI-Express 5.0 kompatibilni.

AMD Ryzen 7000_glasine_2

AMD Ryzen 5 3600X recenzija AMD Ryzen 5 5600X recenzija

Prema daljnjim glasinama, svi novi AMD-ovi proizvodi, uključujući poslužitelje EPYC (Genova), bit će proizvedeni pomoću 5-nm procesne tehnologije što znači da bi trebale biti znatno poboljšane performanse CPU-a. Za Intel, to je velik pritisak. Uz to, prethodnici Rembrandt (mobilni procesori) i Warhol (stolni procesori) serije na Zen3 + arhitekturi bit će 6-nm rješenja.

Datum objave i ostali detalji o nadolazećim novim proizvodima tvrtke još uvijek nisu poznati.

Više... Vaš Komentar Top
Na MacOS-u je pronađen nepoznati Silver Sparrow zlonamjerni softver, zaraženo je 30 000 računala.

Datum objave 23.02.2021

Na MacOS-u je pronađen nepoznati Silver Sparrow zlonamjerni softver, zaraženo je 30 000 računala.

MacOS_SilverSparrow_1

Iako je operativni sustav Windows hakerima i napadačima zanimljiv zbog šireg širenja MacOS-a, to ne znači da je Appleov operativni sustav potpuno siguran. Infekcije MacOS-u su rijetke, ali se događaju.
Ovih dana su stručnjaci iz Malwarebytesa i Red Canaryja otkrili novu vrstu zlonamjernog softvera pod imenom  Silver Sparrow, koji je zarazio 30 000 računala u 153 zemlje svijeta.

O Silver Sparrowu se praktično ne zna koja mu je glavna svrha i priroda njegovih aktivnosti. Poznato je samo da se zaražena Mac računala povezuju s C&C poslužiteljem jednom na sat kako bi provjerili ima li novih naredbi. Inače, zlonamjerni softver nije aktivan. Uz to, Silver Sparrow ima ugrađeni mehanizam samouništenja (ali još uvijek nije aktivan), očito kako bi napadači mogli prikriti sve tragove zlonamjernog softvera u sustavu.

MacOS_SilverSparrow_2

Konkretno, u ovom slučaju napadači su zlonamjerni softver distribuirali u dva različita paketa – Updater.pkg i update.pkg . Obje verzije koriste iste metode izvršavanja, a razlikuju se samo u kompilaciji slučajnih binarnih datoteka.

Koja je razlika između novog (M1, 2020) MacBook Air i MacBook Pro?

Također je utvrđeno da može zaraziti samo Mac računala s Intel procesorima (x86_64), već i ona s Appleom M1. Ako ih namjerno pokrenete, prikazuju se različite poruke: za Intel – „ Hello World !“, A za M1 – „ Uspio si! “. Uz to, složena infrastruktura koristi AWS i Akamai CDN, a poslužiteljima je vrlo teško ući u trag. 

U međuvremenu je Apple već opozvao certifikat računarskog programera koji su korišteni za potpisivanje paketa, što bi trebalo spriječiti u slučaju instalacije zlonamjernog softvera. Također, Apple tvrdi da ima razne zaštitne mehanizme na softverskoj i tvrdoj razini.

Više... Vaš Komentar Top
LG zaustavlja rad na Rollable telefonu s preklopnim zaslonom

Datum objave 23.02.2021

LG zaustavlja rad na Rollable telefonu s preklopnim zaslonom

LG zaustavlja rad na  Rollable  telefonu

Na virtualnom CES-u 2021. LG je pokazao futuristički pametni telefon s roll-up zaslonom. Tvrtka je namjeravala započeti prodaju ovog uređaja, no  iznenada su zaustavili razvoj. Prema izvorima, LG je dobavljačima komponenata, uključujući kineskog proizvođača zaslona BOE, rekao da obustavlja sve projekte sklopivih ili inovativnih pametnih telefona uključujući LG Rollable.

Ova odluka je zatekla BOE i sada podnosi zahtjeve protiv LG-a zbog troškova razvoja. Međutim traže nešto manje novca od 10 milijuna dolara koliko se procjenjuju troškovi razvoja po modelu. Uz to se izvještava da bi glavni razlog otkazivanja razvoja pametnih telefona mogao biti taj što LG-evo mobilno poslovanje ne prestaje gubiti novac od drugog tromjesečja 2015. Prošle su godine ukupni operativni gubici mobilne divizije dosegli gotovo 5 bilijuna vona (4,5 milijardi dolara).

Sada doista počinjemo polako vjerovati da bi glasine o povlačenju LG-ja s tržišta mobilnih uređaja mogle biti istinite bez obzira što je tvrtka objavila da su lažne i i neutemeljene i kako su otvoreni za “svaku priliku” za poslovanje u budućnosti.

 

Više... Vaš Komentar Top
ZTE Axon 20 5G kamera ispod zaslona dobila samo 26 bodova na DxOMark testu

Datum objave 23.02.2021

ZTE Axon 20 5G kamera ispod zaslona dobila samo 26 bodova na DxOMark testu

ZTE Axon 20 5G_1

U rujnu prošle godine ZTE nam je donio jedini mobitel s kamerom ispod zaslona – Axon 20 5G.  Međutim, tehnologija ove kamere ispod zaslona očito je još uvijek nezrela što je rezultiralo velikim smanjenjem performansi i lošom kvalitetom fotografije u gotovo svim standardima.

ZTE Axon 20 5G_2

Prema DxOMark testu, prednja 32 MP kamera ZTE Axon 20 5G osvojila je samo 26 bodova. Izviješteno je da su ekspozicija i fokus prilično stabilni, ali ne može fotografirati s ispravnom ravnotežom bijele, pojavljuje se snažna kvantizacija boja i vinjetiranje što rezultira degradacijom kvalitete.

U okruženju s lošim osvjetljenjem, izvedba bljeskalice ispod zaslona nije dobra kao upotreba bljeskalice na zaslonu, pad je vrlo ozbiljan.

Trenutno se ZTE priprema pokazati drugu generaciju tehnologije kamera ispod zaslona i prvu svjetsku tehnologiju strukturiranog svjetla pod zaslonom koja bi trebala omogućiti plaćanje prepoznavanjem lica. Nadamo se da će druga generacija ipak se pokazati znatno bolja od sadašnjeg rješenja, koja je skoro pa katastrofalno.

Više... Vaš Komentar Top
Xiaomi Redmi K40 dobit će visokokvalitetni Samsung zaslon i Wi-Fi 6 adapter

Datum objave 22.02.2021

Xiaomi Redmi K40 dobit će visokokvalitetni Samsung zaslon i Wi-Fi 6 adapter

Xiaomi Redmi K40_1

Xiaomi se 25. veljače priprema objaviti moćan pametni telefon Redmi K40.

U posljednje vrijeme vidjeli smo mnoge procurjele informacije o Redmi K40, sljedećem flagshipu marke Redmi. Procurile su stvarne fotografije kako bi nam pružile specifičan pogled na ovaj pametni telefon. Prema Xiaomiu, Redmi K40 pogoni Qualcomm Snapdragon 888 mobilna platforma s CPU-om od osam jezgri (do 2,84 GHz) u kombinaciji s GPU-om Adreno 660. Količina LPDDR5 RAM-a, prema glasinama, bit će najmanje 8 GB. Uz to, imat će bežični adapter Wi-Fi 6 i naravno, moći funkcionirati u 5G mrežama. Prije toga, Xiaomi je pokazao trokomponentnu kameru pametnog telefona. Kombinira dva velika bloka, dodatni manji element i nepoznati senzor. Sada je objavljena i slika koja prikazuje da se prednja kamera nalazi se u maloj rupici u sredini na vrhu zaslona.

Xiaomi Redmi K40_2

Što se tiče samog zaslona, ​​rečeno je da koristi kvalitetni Samsung OLED E4 panel. Uz to što će biti opremljen stopom osvježavanja od 120 Hz. Ovu informaciju potvrdio je i gospodin Lu Weibing, izvršni direktor tvrtke Redmi u postu na društvenoj mreži Weibo. Takvi zasloni koriste nove organske materijale sa znatno poboljšanom svjetlosnom učinkovitošću, imaju malu potrošnju energije, izvrsnu reprodukciju boja, kao i visoku svjetlinu i kontrast. Ova tehnologija zaslona primijenjena je na Xiaomi Mi 11 i Galaxy S21 Ultra.

Redmi K40 bit će predstavljen u dvije verzije slične prethodniku, uključujući verziju Pro i standardnu ​​verziju, navodno s Snapdragon 870 čipom . Ova specifikacija je kao filtracija glasna, pa ima tendenciju da ne budu točna. Što se tiče baterije, njen kapacitet je 4.500 mAh i ima podršku za brzo punjenje od 33 W. Moguće je da će Redmi slijediti smjer Mi 11 kada prodaje dvije verzije: zaštitu okoliša bez punjača i besplatnu verziju punjača.

Više... Vaš Komentar Top
Windows 10 uskoro dobiva novi izbornik za praćenje baterije

Datum objave 22.02.2021

Windows 10 uskoro dobiva novi izbornik za praćenje baterije

WIN_ 10_ uskoro dobiva (1)

Novi izbornik statusa baterije u sustavu Windows 10 obećava da će olakšati provjeru i nadzor aplikacija koje troše bateriju. Bez obzira koji prijenosni uređaj koristili, svima nam je važna optimizacija i ušteda energije baterije, pogotovo ako moramo često raditi izvan ureda, odnosno na terenu.

Na Androidu i iOS-u možemo pratiti razinu potrošnje i vidjeti koje aplikacije troše bateriju, dok u sustavu Windows 10 ovo iskustvo još uvijek nije dovoljno intuitivno. Zato Microsoft želi poboljšati iskustvo praćenja stanja baterije na sustavu Windows 10 s novom nadogradnjom. U najnovijoj razvojnoj verziji 21313 sustava Windows 10, osvanule su nove postavke baterije.

WIN_ 10_ uskoro dobiva (2) WIN_ 10_ uskoro dobiva (3)

Uočio ih je i objavio korisnik Twitteru @Albacore, jedan od najranijih testera ovog ažuriranja. Kao što možete vidjeti na snimkama zaslona, ​​ prikaz podataka o bateriji redizajniran je vizualnom tablicom s informacijama o tome koje aplikacije troše najviše energije u određenom razdoblju, primjerice u 24 sata ili tjedno.

Nova postavka također prikazuje vremensko ograničenje zaslona, ​​vrijeme isključenja i vrijeme mirovanja. Ove nove postavke trebala bi se pojaviti u sustavu Windows 10, s nadogradnjom koja dolazi u drugoj polovici 2021. godine.

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 1 minute

Trazim savjet, mislim da trebam novi ruter?

Objavljeno prije 7 minuta

Home security/smart home - kamere, senzori itd...

Objavljeno prije 17 minuta

Koji mode APPLE MAC racunala odabrati

Objavljeno prije 22 minute

Serije - dojmovi, komentari i preporuke

Objavljeno prije 48 minuta

Uzishop.hr (infomacije i iskustva)

Novosti

Solidigm novi P41 Plus solid-state diskovi za potrošače

Solidigm, predstavlja P41 Plus solid-state disk sa Synergy optimiziranim softverom koji može  uz ostalo poboljšati performanse, kroz samoučenje i analizu korisničkih navika. Solidigm je nova neovisna tvrtka nastala akvizicijom Intelovog NAN... Pročitaj više

Microsoft predstavlja Outlook Lite za Android

Microsoft je objavio novu aplikaciju Outlook Lite za Android telefone s malom količinom memorije i područja s nepouzdanom mrežnom vezom, uključujući 2G i 3G globalne mreže. Aplikacija Outlook Lite je veličine 5 MB , što je znatno manje u us... Pročitaj više

Intel Arc grafička kartica konačno ulazi u brand računala

Intel je sredinom lipnja objavio svoju prvu diskretnu grafičku karticu Arc A380 za stolna računala, ali uglavnom je bila ograničena na tržište računala u Kini (GUNNIR i ASRock). Sada je konačno spremna za globalno tržište. ASUS i MSI su međ... Pročitaj više

Razotkrivamo novije mitove o punjenju baterija mobitela

Zamjena baterija na mobilnim uređajima nije jeftina. Kako bi se što više odgodio odlazak do servisa mnogi primjenjuju poznate preporuke o punjenju baterija. Neke su legitimne, druge samo mit. U ovom članku razotkriti ćemo nekoliko najčešćih... Pročitaj više

Tjedni pregled vijesti iz IT svijeta [vol.11]

SK Hynix , Facebook, Apple, Sapphire, Google Stadia..... SK Hynix razvija DDR5 DRAM CXL memoriju koja podržava PCIe 5.0 x8 kanala Južnokorejski SK Hynix najavio je uzorke CXL 2.0 memorije temeljene na DDR5 RAM-u i PCIe (Peripheral Component... Pročitaj više

Sve novosti