Sabrent lansira Rocket 4 Plus G gaming SSD seriju – nudi najbrže performanse pohrane

Datum objave 03.08.2022 - Sanja Ledinek

Sabrent lansira Rocket 4 Plus G gaming SSD seriju – nudi najbrže performanse pohrane

Sabrent lansira Rocket 4 Plus G gaming SSD seriju - nudi najbrže performanse pohrane

Sabrent lansira Rocket 4 Plus G gaming SSD seriju - nudi najbrže performanse pohrane (1)

Ili, dobrodošli u Direct Storage!

Windows 11 operativni sustav ima integriranu podršku za Direct Storage API i sugerira da bi mogao revolucionirati iskustvo igranja na platformama računala i konzola. Međutim, Forspoken igru koja prva podržava tu značajku, Square Enix je odgodio do 2023. godine.

Unatoč tome, Sabrent je izdao novu Rocket 4 Plus G-seriju PCIe 4.0 NVMe SSD-a za igrače.

Sabrent lansira Rocket 4 Plus G gaming SSD seriju - nudi najbrže performanse pohrane (2)

S PCIe 4.0 x4 sučeljem, SSD-ovi Rocket 4 Plus G-serije isporučuju brzine prijenosa veće od 7 GB/s, osiguravajući trenutni odziv i minimalno zastajkivanje. Sa samo jednim Rocket 4 Plus G SSD-om, korisnici se mogu nositi s intenzivnim zadacima čitanja i pisanja kao što je produkcija multimedije visoke razlučivosti. Uz to na platformi sustavu Windows 11, može igračima donijeti ultimativne performanse aplikacija i glatko iskustvo učitavanja igrica.

PROČITAJTE JOŠ

Sabrent najavio prvi PCIe 8TB SSD

Sabrent lansira Rocket 4 Plus G gaming SSD seriju - nudi najbrže performanse pohrane (4)

Jedan od vrhunaca Rocket 4 Plus G je novi O₂ firmware, za koji tvrtka kaže da je “posebno dizajniran za podizanje vrhunskog hardvera na potpuno nove razine”. Rocket 4 Plus G serija 1TB / 2TB / 3TB SSD za igranje ima cijenu od 169,99 USD / 299,99 / 699,99 USD.

Konačno, Sabrent ima i vrlo lijepo dizajniran M.2 hladnjak koji se prodaje odvojeno za 29,99 USD. Ako kupite 4TB varijantu Sabrent Rocket 4 Plus G za 700 USD, ovaj hladnjak dobivate besplatno.

Više... Vaš Komentar Top
SAD planira zabraniti izvoz opreme i za proizvodnju NAND čipova u Kinu?

Datum objave 03.08.2022

SAD planira zabraniti izvoz opreme i za proizvodnju NAND čipova u Kinu?

micron_3d_nand_2

Napetost između Kine i Sjedinjenih Država na polju znanosti i tehnologije neprestano se produbljuje. Nakon pokušaja lobiranja SAD-a kod nizozemske vlade da zabrani izvoz DUV strojeva za izradu čipova u Kinu, što najviše utječe na kineskog proizvođača čipova SMIC, izgleda da su na redu i proizvođači NAND flash čipova.

Reuters, pozivajući se na nekoliko anonimnih izvora, objavljuje da je vlada SAD-a u ranoj fazi razmatranja zabrane izvoza opreme i alata za proizvodnju NAND čipova iznad 128 slojeva (broj slojeva izravno utječe na kapacitet po površini čipa) u Kinu. Ako zabrana bude provedena, kineske tvornice NAND čipova neće moći proizvoditi čipove velikog kapaciteta. U ovom slučaju, tvrtka koja će biti najteže pogođena je Yangtze Memory Technologies Corp (YMTC), veliki proizvođač NAND čipova. U kontekstu, potez bi mogao također utjecati na Samsung i SK Hynix. Razlog je što Samsung ima dvije tvornice u Kini, a SK Hynix preuzima Intelove pogone za proizvodnju NAND flash čipova također u Kini.

S druge strane, ovaj potez će zaštititi Micron Technology, jedinog američkog proizvođača NAND čipova, koji koristi prednost novog Zakona o subvencioniranju poluvodiča, i zatraži je odgovarajuće subvencije za izgradnju tvornice u Boiseu (Idaho), z a proizvodnju memorijskih čipova s najsuvremenijim litografskim procesima, a kako bi proizvodnju učinio isplativom na tlu SAD-a.

Inače, ovim Zakonom subvencioniranju poluvodiča, osigurat će se financiranja i porezne olakšica kako bi se financirali proizvođači čipova i izgradili 10 do 15 tvornica u sljedećih 10 godina. Također ograničava subvencionirane proizvođače u izgradnji novih tvornica ili proširenju proizvodnih kapaciteta u Kini na deset godina.

Više... Vaš Komentar Top
Tjedni pregled vijesti iz IT svijeta [vol.10]

Datum objave 30.07.2022

Tjedni pregled vijesti iz IT svijeta [vol.10]

Microsoft, Apple, Intel, Winamp,  AMD, Metaverzum…….

Microsoft Viva Engage društvena mreža integrirana u Teams

Microsoft Viva Engage društvena mreža integrirana u Teams

Za razliku od Yammera, društvene mreže koju je Microsoft kupio za 1,2 milijarde dolara, Viva Engage je kopija Facebooka, s područjem feeda, objavama, video zapisima, fotografijama itd. Potencijalni je konkurent Workplaceu iz Mete (aka Facebook Workplace). Također ima značajku Stories, gdje korisnici mogu objaviti bilo što i to će nestati nakon određenog perioda.

Apple ima hrpu patenata za  tehnologije autonomne vožnje

Apple je objavio 248 patenata povezanih s automobilskom industrijom koji uključuju tehnologije autonomne vožnje i umrežavanja automobila. Prema istraživanju Nikkei Asian i analitičke tvrtke IP Landscape sa sjedištem u Tokiju, Apple je započeo svoj prodor u automobilski prostor oko 2014., kada je pokrenuo projekt kodnog naziva “Titan” za razvoj samovozećih električnih vozila. U siječnju 2021., kružile su glasine da Hyundai Motor pregovara s Appleom, ali iako ih je južnokorejski proizvođač demantirao, činjenica da Apple želi ući u automobilski prostor postala je javna tajna.

Prema izvorima, Apple je do 1. lipnja, prijavio i objavio 248 patenata povezanih s automobilskom industrijom nakon 2000. godine. Patenti koji su prijavljeni uključuju autonomnu vožnju i drugi softver za vozila kao i hardver povezan s udobnošću vožnje (sjedala i ovjes), tehnologiju vozila za sve (V2X) itd.

Winamp 5.9 RC1 – Prvo ažuriranje u 4 godine

Winamp 5.9 RC1 - Prvo ažuriranje u 4 godine

Zasigurno mnogima od vas nije nepoznat glazbeni player Winamp, popularan u doba Windows 98/2000/XP operativnih sustava. Posljednja Winamp – verzija 5.8 ( beta), izašla je 2018. godine, i tek sada je nadograđena Winamp 5.9 RC1.  Poboljšava kompatibilnost s najnovijim Windowsima 11, podržava i Windows 7 SP1  i razne module kompresije.

Nadograđen je Podcast direktorij, popravljeni bugovi. Neki stari dodaci više nisu kompatibilni s ovom novom verzijom, a klik na poveznicu za pomoć sada preusmjerava korisnika izravno na mrežnu pomoć.  Dosta je i uklonjenih skinova, trenutno su ostali samo Classic, Modern i Bento.

Winampov nadolazeći plan ažuriranja uključuje izvornu podršku za više audio formata (opus, ogv/ogm, TS, H.265, HLS, VP9…). MusicBrainz ili MusicStory zamijenit će značajke Gracenotea kao što su Autotag, CDDB. Konačno, razvojni tim obećava dodati usluge, uključujući Lyrics i Jamendo.

Ovdje preuzmite Winamp 5.9 RC 1 .

Apple uklonio i posljednji Intelov čip

 Apple  uklonio i posljednji Intelov čip

Otkako je Apple odustao od suradnje s Intelom i otvorio vlastitu M seriju procesora prošlo je već neko vrijeme i sada su uklonili posljednji trag Intela.

iFixit-ova demontaža Apple MacBook M2 pokazuje da je prethodno korišten Intel JHL8040R USB4/Lightd 3 čip tajmera nestao i zamijenjen je rješenjima nepoznate marke. Na površini se vidi samo jedan broj U09py3 iz kojeg nema korisnih informacija.

AMD predstavlja besplatni Radeon Raytracing Profiler, otvorenog koda

AMD predstavlja besplatni Radeon Raytracing Profiler, otvorenog koda

AMD je najavio lansiranje otvorenog koda Radeon Raytracing Analyzer ( RRA ) besplatnog alata koji je dio
Developer Tools Suite (RDTS) za Windows 10/11 i Ubuntu 20.04/22.04 LTS (samo Vulkan) platforme.

Prema službenom uvodu, prijelaz s rasterizacije na Ray Tracing (praćenje zraka) zahtijeva promjenu u načinu na koji programeri organiziraju geometriju modela u svojim scenama. RRA može pomoći razvojnim programerima da razumiju ovaj prijelaz i pokaže područja scene koja bi mogla trebati optimizaciju.

RRA možete pronaći na GitHubu pod licencom MIT-a  i kliknuti ovdje za pregled GitHub repozitorija .

PROČITAJTE JOŠ

Tjedni pregled vijesti iz IT svijeta [vol.9]

Tjedni pregled vijesti iz IT svijeta [vol.8]

Tjedni pregled vijesti iz IT svijeta [vol. 7]

Google radi na lakšem načinu postavljanja Chromea kao zadanog preglednika u modernim verzijama Windowsa.

Google radi na lakšem načinu postavljanja Chromea kao zadanog preglednika u modernim verzijama Windowsa....

Svi znamo da je Microsoft svojevremeno poduzeo mnogobrojne korake kako bi otežao prebacivanje Windows 11 Edge na druge preglednike. Pod pritiskom korisnika i mnogih kontroverzi su ih povukli. No, neki dijelovi sustava Windows 10/11 dalje su povezani s preglednikom Edge i promjene se mogu unijeti samo pomoću neslužbenog alata MSEdgeRedirect.

U međuvremenu, kako bi natjerao vodu na svoj mlin, Google je počeo raditi na novoj kontroli koja omogućuje korisnicima samo jednim klikom (bez potrebe prebacivanje na Windows Settings) postavljanje Chromea kao zadanog preglednika na Windows 10/11.

Značajka se još nije pojavila na Chrome beta kanalu, ali je uočena na Chromium Gerritu od strane korisnika Leopeva64-2 , što potvrđuje da ju Google želi kroz neko vrijeme ponuditi korisnicima Windowsa.

Microsoft se okreće strategiji metaverzuma vođenoj softverom

U nedavnom uvodnom govoru na Microsoftovoj konferenciji za razvojne programere Inspire, Nadella je naglasio da se tvrtka neće usredotočiti na razvoj XR hardvera kako bi se natjecala s igračima kao što su Meta, Pico, pa čak i Apple. Potvrdio je da se prebacuju s hardverske na softverski vođenu strategiju metaverzuma.

Za spajanje digitalnog i fizičkog svijeta u virtualni svijet, Microsoft uzima hardverski agnostički “pristup vođen softverom”, što znači bez obzira na uređaj, korisnik bi trebao dobiti isto iskustvo.

U tom smjeru od 2021. godine razvijaju Mesh, XR platformu za suradnju koja pruža infrastrukturni softver. Objedinjuje sav hardver u XR rasponu za aplikacije kao što su prostorna suradnja i holografske konferencije. U biti je poput SDK-a i ima kompletan skup alata za izgradnju suradničkih aplikacija za više osoba.

Microsoft je već XR značajke integrirao u Teams, donosi mogućnosti mješovite stvarnosti na platforme za video konferencije, kao što su digitalni avatari za virtualnu i proširenu stvarnost i VR sobe za sastanke. Također u portfelju XR softvera tvrtke je Altspace, društveni VR proizvod.

Više... Vaš Komentar Top
Budući smjerovi AMD-a, Intela i nVidije.

Datum objave 30.07.2022

Budući smjerovi AMD-a, Intela i nVidije.

Budući smjerovi AMD-a, Intela i nVidije

Matt Bryson, analitičar iz Wedbush Securitiesa, objavio je najnovije izvješće analizirajući buduće smjerove AMD-a, Intela i nVidije.

Posljednjih godina AMD je odskočio od Intela oslanjajući se na tehnologiju novih procesora i ovaj trend će se nastaviti barem do 2025. godine. Jedan od ključnih doprinosa je to što su odabrali tehnologiju malih čipova kako bi smanjili troškove. Kaže se da su Ryzen procesori smanjili troškove za 40 posto, čineći AMD konkurentnim. Međutim, dizajn malih čipova ne koristi se samo u liniji procesora. Ovogodišnje grafičke kartice sljedeće generacije također će ga intenzivno koristiti. Zapravo, prošlogodišnje akceleratorske kartice serije Instinct MI200 već su imale male čipove. Ovogodišnja gaming kartica RX 7000 trebala bi također koristiti sličnu tehnologiju.

Za nVidiju je također optimističan u pogledu budućeg razvoja. Oni ne koriste tehnologiju malih čipova, već dalje slijede tradicionalni GPU dizajn i proizvode čipove veće od 800 mm2. Kako bi zaobišli osnovna ograničenja litografije bez korištenja tehnologije malih čipova, tvrtka je razvila međusobno povezane tehnologije poput NV Linka za povezivanje više grafičkih čipova s poslužiteljima. Tako pojednostavljuje programiranje modela, dopuštajući da se proširenja CPU memorije koriste kao proširenja GPU memorije. U isto vrijeme, također su lider u području umjetne inteligencije. Međutim, zbog nedavnog pada kartica za rudarenje, NVIDIA će se suočiti s nekim nepovoljnim čimbenicima.

Za Intel, iako vjeruje da će im AMD preuzeti tržišni udio, očekuje da će imati koristi od 52 milijarde američkih dolara subvencije usmjerene na proizvodnju čipova. Radi se o paketu poznatom kao “CHIPS Plus”, odnosno zakonu koji uskoro treba usvojiti Senat u narednim danima. Ako prođe, Kongres će ga moći usvojiti prije stanke u kolovozu kako bi na kraju došao do predsjednika SAD-a na potpis.

Više... Vaš Komentar Top
Google Fotografije: snimke zaslona dobile su tretman prečacima unutar aplikacije

Datum objave 30.07.2022

Google Fotografije: snimke zaslona dobile su tretman prečacima unutar aplikacije

google_fotografije_2022_1

Poznata Googleova aplikacija Fotografije, nedavno je ažurirana za korisnike Androida. Tiho su dodane dvije praktične funkcije za snimke zaslona, koje svatko koristi s vremena na vrijeme. Prva je skok na snimke zaslona izravno s početnog zaslona, a druga je pristup mapi korištenjem prečaca dostupnog s ikone. U usporedbi s dugotrajnim listanjem kroz tonu selfija i slika kućnih ljubimaca ili kopanja po mapama, to je učinilo snimke zaslona lakšim za pronalaženje.

google_fotografije_2022_3

Da biste dodali prečac na početni zaslon, dodirnite i držite ikonu aplikacije. Zatim pomaknite prečac aplikacije na željeno mjesto na početnom zaslonu uređaja. Podignite prst kako bi postavili novu lokaciju aplikacije. Sada će te moći otvarati mapu sa snimkama zaslona izravno s početnog zaslona telefona. Da bi se prikazao izbornik opcija, uključujući snimke zaslona, samo dugo pritisnite ikonu Google Fotografije.

google_fotografije_2022_2

Čini se da se Google više usredotočio na racionalizaciju i pojednostavljenje rada aplikacije Fotografija, umjesto na uvođenje velikih novih značajki, što pozdravljamo.

Više... Vaš Komentar Top
Svestranost i elegancija V5 serije

Datum objave 29.07.2022

Svestranost i elegancija V5 serije

AOC Q32V5CE

AOC predstavlja novu V5 seriju monitora, namijenjenu za kućnim korisnicima ili studentima koji žele nadograditi svoj kućni ured sa stilom. Modeli V5 serije s tankim okvirom donose tanak i elegantan zaslon s minimalnim otiskom i naprednim značajkama kao što je USB-C povezivost s 65-voltnim napajanjem. Monitori dolaze u Full HD i QHD rezolucijama te veličinama od 24-inča, 27-inča te 31,5-inča, a prvih šest modela serije dostupni su od srpnja ove godine.

Više... Vaš Komentar Top
Predstavljen Asus Zenfone 9

Datum objave 29.07.2022

Predstavljen Asus Zenfone 9

S.Y. Hsu and Sascha Krohn Presents Zenfone 9 Virtual Launch Event_3

Asus je predstavio novi pametni telefon Zenfone 9. Riječ je o kompaktnom uređaju pogonjenom Snapdragon 8+ Gen 1 platfromom, s nadograđenim kamerama, 4.300 mAh baterijom i 120-hercnim AMOLED ekranom dijagonale 5,9 inča.

ASUS Zenfone 9_2

Potpuno je redizajniran u odnosu na model koji zamjenjuje, dolazi u četiri zanimljive boje i sa IP68 certifikatom. Ima 50 MP IMX 766 senzor sa 6-osnim hibridnim gimbal stabilizatorom, elektronskom stabilizacijom slike i brzim autofokusom. Uz manji ekran, i sučelje je prilagođeno radu s jednom rukom, a tu je i ZenTouch multifunkcijski senzor.

Zenfone 9 je u Hrvatskoj dostupan u pretprodaji već sada, a isporuka se očekuje sredinom osmog meseca. Više informacija na Zenfone 9 :: AsusPlus. Model sa 8GB/128GB u Hrvatskoj košta 6.199 HRK.

Više... Vaš Komentar Top
Kupujete monitor ultra širokog zaslona? Imamo dva savjeta za vas

Datum objave 27.07.2022

Kupujete monitor ultra širokog zaslona? Imamo dva savjeta za vas

Kupujete monitor ultra širokog zaslona Imamo dva savjeta za vas (1)

Cijene većine monitora za igranje, zakrivljenih, velikih i ultraširokih zaslona kreću se u prihvatljivom rasponu. Među njima zakrivljeni dizajn je najbolji za ultraširoke zaslone jer vjerojatnost da će se pojaviti neujednačene boje i promjene svjetline na rubovima gotovo nema.

Kupujete monitor ultra širokog zaslona Imamo dva savjeta za vas (2)

Ali ako ste zainteresirani za kupnju velikog  zakrivljenog monitora ultraširokog zaslona  morate biti svjesni da površina prikaza može biti manja od očekivane. Za razliku od ravnih zaslona, kod ultraširokog omjera zakrivljenih zaslona veću je gubitak prikaza u smjeru visine nego što je dobitak u smjeru duljine.

Kupujete monitor ultra širokog zaslona Imamo dva savjeta za vas (3)

Primjerice, uzmemo li zaslon od 49 inča (1 inč = 2,54 cm = 25,4 mm) s ultraširokim omjerom 32:9 (kome se cijena kreću od 8.900 do 12.600 kn), njegova površina prikaza je 625,78 kvadratnih inča (1 kvadratni inč = 6,4516 kvadratnih centimetara = 645,16 kvadratnih milimetara).

omjeri_i dijagonale

Pod istom nazivnom veličinom i 16:9 omjerom je vidljiva površina 1025,95 kvadratnih inča što je 400,17 kvadratnih inča više. Razlika se može vidjeti golim okom. Također područje prikaza 29-inčnog 21:9 zakrivljenog zaslona manje je od površine 27-inčnog 16:9 omjera.

Područje izgubljeno  u smjeru visine ultraširokog zaslona očito je veće od dodatnog područja u smjeru duljine.

Ukratko, kada kupujete zakrivljeni monitor s ultra širokim zaslonom dovoljno je znati da što je veći disparitet u omjeru, to je stvarna vidljiva površina manja.

Ali područje prikaza nije jedino na što treba znati prije kupnje. Uz sličnu gustoću piksela ultraširoki zasloni mogu prikazati puno manje elemenata. Ovaj nedostatak se može vidjeti iz rezolucije mainstream proizvoda. Eto, nekadašnji trikovi proizvođača su razotkriveni što je razlog zašto imaju normalne cijene.

Više... Vaš Komentar Top
Xioxia izdaje CM7 seriju PCIe 5.0 SSD-a

Datum objave 27.07.2022

Xioxia izdaje CM7 seriju PCIe 5.0 SSD-a

Xioxia izdaje CM7 seriju PCIe 5.0 SSD-a

Kioxia je objavila da se njena CM7 serija NVMe SSD diskova poslovne klase sada isporučuje nekim kupcima.

Nakon što su prošle godine predstavljeni prvi EDSFF diskovi dizajnirani s tehnologijom PCIe 5.0, dodavanje serije CM7 tvrtka proširuje ponudu SSD -ova propusnosti čitanja gotovo do njegove granice  – 14 GB/s.  Dizajnirani su s opsežnom zaštitom integriteta podataka što uključuje Flash Die Failure Protection za održavanje pune pouzdanosti tijekom kvarova na matricama i TCG-Opal SED tehnologiju hardverske enkripcije za osiguranje pohranjenih podataka.  Uz to omogućuju poboljšani protok zraka i eliminiraju potrebu za LED-icama.

KIOXIA CM7 dolazi u dva različita modela: CM7-V, dizajniran za mješovite primjene i CM7-R namijenjen za intenzivnije čitanje. Ipak, najveće razlike između ove dvije verzije su u njihovoj izdržljivosti i dostupnom kapacitetu.

PROČITAJTE JOŠ

Kioxia lansira novu generaciju UFS memorije do 512 GB za mobitele

Kioxia i Western Digital najavljuju 3D flash memoriju 6. generacije

Karakteristike serije CM7 uključuju:

• EDSFF ( Enterprise and Datacenter Standard Form Factor ) E3.S i 2,5 -inčni faktori visine Z od 15 mm.
• podrška funkcionalnosti SFF-TA-1001/U.3
• Kapaciteti intenzivnog čitanja (1 DWPD) do 30,72 TB
• Kapaciteti za mješovitu upotrebu (3 DWPD) do 12,80 TB
• Podrška za SRIOV, CMB, MultiStream pisanje

Više... Vaš Komentar Top
Zašto proizvođači Androida mahnito režu narudžbe, a Apple ih povećava?

Datum objave 27.07.2022

Zašto proizvođači Androida mahnito režu narudžbe, a Apple ih povećava?

Zašto proizvođači Androida mahnito režu narudžbe, a Apple ih povećava (1)

Apple je jedini prodavač pametnih telefona koji ima stabilnu prodaju u posljednjih nekoliko mjeseci i povećao je  narudžbe komponenti za iPhone 14 što je u suprotnosti s Android uređajima te u skladu s izvješćem u kojem se kaže da se očekuje da će se modeli iPhone 14 prodavati više od serije iPhone 13.

Tržište pametnih telefona srednje i niže klase, kojim dominiraju Android uređaji, ima problema zbog slabljenja potražnje i navodno su kupci MediaTek čipseta smanjili su narudžbe za čak 30 posto. Primjerice, prema statistici za travanj među 10 najprodavanijih mobilnih telefona u svijetu su pet modela iPhonea, četiri Samsunga i jedan Xiaomi.

Zašto proizvođači Androida mahnito režu narudžbe, a Apple ih povećava (2)

Osim toga, još jedno izvješće pokazuje da iPhone čini 60 posto prodaje među srednjom i visokom klasom s cijenom iznad 400 USD. Slijedi ih Samsung sa 17 posto, a ostatak su skupina kineskih brendova.

Zašto mnogi neće kupiti top modele Xiaomia, Huaweia, OnePlusa, realmea, nego kupuju iPhone?

Sveobuhvatno iskustvo i performanse današnjih Android telefona nisu inferiorni Appleovim. Čak je i tehnologija u android svijetu naprednija u mnogim aspektima, a top Android telefoni nisu jeftiniji od osnovnog novog iPhonea. Neki su i skuplji. Ali unatoč tome, globalna prodaja nije tako dobra kao iPhonea. Uz to, činjenica je da iz perspektive procesora iPhone bez premca, ali što se tiče korisničkog iskustva jaz između android top modela nije velik za one tech

potkovane.

Zašto proizvođači Androida mahnito režu narudžbe, a Apple ih povećava (3)

Međutim, za obične korisnike, glatkoća rada i jednostavnost korištenja koji je iPhone ostavio u ranim danima, razina inovacija i tehnološkog napretka u to vrijeme, učinilo je kompaniju s vrijednošću brenda i vrijednu poštovanja. Drugi razlog je servisna i tehnička podrška nakon prodaje, redovne, gotovo instantne nadogradnje iOS-a, što uključuje i koju godinu stare modele.

PROČITAJTE JOŠ

iPhone, iPad i Mac dobivaju “Lockdown Mode” blokiranja špijunskog softvera

7 glavnih glasina i informacija o iPhone 14 seriji

Apple iPhone SE (2022) recenzija

Apple iPhone 13 recenzija

Zašto proizvođači Androida mahnito režu narudžbe, a Apple ih povećava_ TOP10

Također su neki navikli na savršeno usklađen ekosustav. Tu se snalaze kao ribice u vodi i time je starim korisnicima previše teško prebaciti se na Android ekosustav i zato se promjena mobitela svodi između generacije iPhonea. Posljednja točka je sigurnost iOS sustava. Zbog zatvorenosti, sigurnosna zaštita privatnosti korisnika u iOS-u će biti bolja, a mnogi to cijene.

Pridodamo li svemu tome da iPhone znatno manje gubi svoju vrijednost s drugim pametnim telefonima u istom cjenovnom segmentu i konačno, mnogima je dalje statusni simbol jer su ih nekada posjedovali uglavnom vrlo bogati, ali i danas premašuje negdje prosječnu mjesečnu plaću, dobra prodaja i potražnja ne iznenađuju.

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 6 minuta

Adaptacija kuće/stana

Objavljeno prije 10 minuta

AMD Ryzen "ZEN4" (7000 CPU series) Info thread

Objavljeno prije 11 minuta

GOG.com

Objavljeno prije 20 minuta

Sam svoj majstor - razni radovi po kući/stanu

Objavljeno prije 24 minute

Ubee EVW32C (Bnet) DNS postavke problem

Novosti

Dobre vijesti! Kupite doživotnu licencu MS Officea već od 11,99 €, i originalne Windowse već od 6,14 €!

Office 2021 najnovija je verzija Microsoftovog uredskog paketa koja se vjerojatno više koristi od svih drugih aplikacija za stolna računala na svijetu. Dodajte korisne značajke—na primjer, sada dostupne uz Microsoft Teams i dodajte trenutni... Pročitaj više

Chromium razvojni tim omogućava AV1 kodiranja za nove Nvidia GPU-ove

Nvidia se RTX 40 grafičkim karticam na novoj Ada Lovelace arhitekturi pridružuje Intelu, koji je do sada jedini podržavao AV1 kodiranje s Arc GPU-ima. Razvojni tim Chromiuma odobrio je zahtjev da se omoguči AV1 podrška kodiranja putem web p... Pročitaj više

Lisa Su posjetit će TSMC kako bi osigurala nabaviu 2nm i 3nm čipova

CEO AMD-a Dr. Lisa Su i brojni rukovoditelji na C-razini kompanije putovat će u Tajvan ovih dana na sastanak s izvršnim direktorom TSMC-a Wei Zhejiom kako bi razgovarali o budućoj suradnji. Teme razgovora uključuju TSMC-ov proizvodni čvor N... Pročitaj više

DxOMark nova testna mjerila i sustava bodovanja donosi tri glavne točke ažuriranja

DxOMark je službeno objavio novi referentni test pametnih telefona i sustav bodovanja, kako bi se potaknulo poboljšanje korisničkog iskustva i pomogao proizvođačima da ostvare tehnološka otkrića. Ovo ažuriranje testiranja ima tri glavne toč... Pročitaj više

Netflix pokušava video igrama vratiti pretplatnike

Netflix je prvi put ušao na tržište mobilnih igara u studenom 2021. godine i potrošio 72 milijuna dolara za kupnju finske tvrtke za razvoj igara Next Games kao i tvrtki Night School Studio i Boss Fight Entertainment u ožujku ove godine. Kao... Pročitaj više

Sve novosti