Savjeti: punjenje baterije telefona punjačima različite snage

Datum objave 03.01.2022 - Sanja Ledinek

Savjeti: punjenje baterije telefona punjačima različite snage

Savjeti: punjenje baterije telefona punjačima različite snage

Savjeti_punjenje baterije telefona punjačima različite snage

Ako ste zaboravili ponijeti punjač na put ili nemate rezervni pri ruci, a razina napunjenosti baterije se približava kritičnoj točki, sigurno ste se zapitali hoće li neki posuđeni prevelike ili premale snage ošteti bateriju. Imamo odgovor na ovo pitanje.

Punjač velike snage može se bez problema koristiti za mobilne telefone čije punjenje baterije podržava manju snagu. Budući svi obični punjači imaju ugrađene pametne čipove, oni mogu automatski identificirati snagu koju podržava mobilni telefon i inteligentno dodijeliti odgovarajuću struju. Štoviše, unutar mobilnog telefona postoji i automatski sustav kontrole strujnog kruga koji može spriječiti ulazak prekomjerne struje u mobitel.

U usporedbi s prethodnim slučajem, punjenje mobilnog telefona koji podržava veliku snagu punjačem male snage se ne preporučuje. Može naštetiti telefonu. Razlog je što punjač slabe snage manjom učinkovitosti puni bateriju i potrebno je duže vrijeme da se napuni, a pri tome se može znatno zagrijati. Ova situacija ne samo da će uzrokovati oštećenje punjača, već i ubrzati starenje baterije mobilnog telefona i smanjiti vijek trajanja.

MOŽDA VAS ZANIMA:

Izloženi Samsung 65W punjači

Moshi Lounge Q

Zato kako bismo zaštitili bateriju mobitela, ne samo da treba više paziti pri odabiru punjača različitih snaga, nego i izbjegavati korištenje inferiornih punjača i pokušati odabrati originalne punjače.

Pretplatite se na naš YouTube kanal  kako bi uživali u videozapisima i pratite  nove sadržaje sa portala na  Facebook platformi,  dijelite ih, komentirajte i lajkajte.  Prisutni smo i na Twitteru.

Više... Vaš Komentar Top
Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 vs.  MediaTek Dimensity 9000

Datum objave 03.01.2022

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 vs. MediaTek Dimensity 9000

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 vs MediaTek Dimensity 9000

MediaTek i Qualcomm trenutno su dva najveća proizvođača mobilnih čipova na svijetu. Oba su u proteklom periodu lansirali “flagship” sustave na čipu ( Snapdragona 8 Gen 1 Dimensity 9000)  za  vodeće  telefone u 2022. godini.  Koje su  ključne razlike i dodirne točke  u specifikacijama ovih čipseta tema je ovog osvrta.

OSNOVNE SPECIFIKACIJE

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 vs MediaTek Dimensity 9000 slika1 Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 vs MediaTek Dimensity 9000  _slika2

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 temelji se na Samsungovom 4nm procesu. Ima jednu X2 super veliku jezgru (1MB L2), tri A710 (3x512KB L2) i četiri A510 male (2x256KB L2), frekvencija 3 GHz, 2.5 GHz i 1.8 GHz. Iako se digitalni sufiks više ne koristi, GPU ima unakrsnu generaciju Adreno 700.

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 vs MediaTek Dimensity 9000  _slika4 Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 vs MediaTek Dimensity 9000 -slika 3

 

MediaTek Dimensity 9000 temelji se na TSMC-ov 4nm procesu. Također ima jednu X2 “super veliku” jezgru (1MB L2), tri jezgre A710 (3x512KB L2) i ćetiri male jezgre A510 (2x256KB L2), frekvencija 3,02 GHz, 8 GHz i 1,8 GHz. GPU također koristi novu arhitekturu Mali-G710 MC10.

 

Ključne razlike

Frekvencije jezgre

Frekvencija tri A710 jezgre Dimensity 9000 je 2,85 GHz, što je više od frekvencije jezgre većine SoC-a.
Qualcomm ima “samo” 2,5 GHz što je razlika od 14 posto.

Prema trenutnom preliminarnim testovima, Dimensity 9000 nadmašuje S8 Gen 1 u CPU performansama u višejezgrenom testu s 15 posto razlike , ali GPU dio zaostaje za S8 Gen 1 za 15-20 posto.

Podrška za memoriju

Dimensity 9000 donosi 7500 Mbps LPDDR5x memorijsku podršku, dok Snapdragon 8 Gen 1, i dalje 6500 Mbps. Razlika u frekvenciji je 15,4 %.

Priručna memorija (cache)

Snapdragon 8 Gen 1 ima 6 MB L3 predmemorije plus 4 MB SLC (predmemorija na razini sustava), dok Dimensity 9000 ima 8 MB L3 i 6 MB SLC .

APU

Qualcomm ima hibridnu arhitekturu. Ne postoji zaseban APU. Povezano opterećenje dovršava Hexagon DSP/CPU/GPU. AI motor 7. generacije najavljuje samo 4 puta povećanje performansi i 1,7 puta povećanje energetske učinkovitosti. MediaTek ima petu generaciju neovisnog APU 590, 6-jezgrenog, mješovitog preciznog dizajna i tvrdi da su se performanse i energetska učinkovitost povećale za 4 puta.

ISP

Postoje tri 18-bitna ISP-a na obje strane. Qualcomm Spectra podržava snimanje fotografija do 200 MP, dok Dimensity 9000 može podržati do 320 MP i njegova brzina obrade podataka je veće 2,8 puta.   Ali  snimanje video zapisa je na strani Snapdragona koji može snimati do 8K rezoluciji, a MT  samo do 4K.

5G modem 

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 ima  5G modem-RF s maksimalnom brzinom preuzimanja do 10 Gbps, dok Dimensity 9000 s maksimalnom brzinom preuzimanja do 7 Gbps.

Energetska učinkovitost

Još jedna ključna razlika je što Dimensity 9000 ima “tehnologiju globalne optimizacije energetske učinkovitosti.” Prema MediaTeku, tehnologija pokriva različite IP module na svestrani način i postiže cilj smanjenja ukupne potrošnje energije ciljanom optimizacijom potrošnje energije u više scenarija aplikacija kao što su igre, 5G, video i pozivi. Primjerice, prilikom pregledavanje weba, videozapisa, stanje pripravnosti itd., može se uštedjeti 38% energije u usporedbi s vodećim modelom iz prethodne godine. U teškim scenama kao što su fotografiranje i snimanje videa, igranje igara može se uštedjeti do 25% potrošnje energije.

AI

AI izvedba može donijeti bolje iskustvo za  uređaje u prikazu, igranju i drugim scenama, kao što su  balans bijele boje, fokus ili podešavanje boje.  Ovo je u trenutnom razvoju tehnologije pametnih telefona važno smjer.  AI procesor pete generacije (APU590) opremljen Dimensity 9000 ima snagu koja u ovoj fazi nadmašuje sve Android konkurente. U usporedbi s Qualcomm CPU-om i GPU-om u heterogenom računarstvu s umjetnom inteligencijom, MediaTekovo APU rješenje s neovisnim hardverom nedvojbeno donosi bolje performanse AI-a i performanse potrošnje energije.

Cijena

Dimensity 9000 navodno ima tržišnu cijenu od 100~110 USD, a Snapdragon 8 Gen 1 od 120~130 USD. Međutim, procjenjuje se da će većina mainstream Android telefona i dalje dati prednost Snapdragonu 8 Gen 1. Glavni razlog je taj što još uvijek postoje mnoge prednosti u razvojnim resursima, ali se očekuje da će MediaTek privući mnoge kineske proizvođače mobilnih telefona koji žele ponuditi “sub-flagship” ili neku “SE” varijantu.

Registrirajte se na našem YouTube kanalu i  zapratite na Facebooku.    

Više... Vaš Komentar Top
Samsung najavljuje novi Exynos s AMD RDNA2 grafikom 11. siječnja 2022.

Datum objave 03.01.2022

Samsung najavljuje novi Exynos s AMD RDNA2 grafikom 11. siječnja 2022.

Samsung Exynos AMD RDNA2

Samsung je konačno potvrdio da će novi Exynos 2200 SoC biti najavljen 11. siječnja 2022. godine, a njegova AMD RDNA 2 tehnologija koja se također koristi u GPU-ovima serije RX 6000 te konzolama Xbox Series X/S i PlayStation 5. Omogućit će značajke koje dosad nisu bile dostupne na pametnim telefonima, primjerice kao što je praćenje zraka u stvarnom vremenu za mobilno igranje.

Do sada su svi testovi za Exynos 2200 GPU rađeni s ranim drajverima, tako da je teško reći koliko su zapravo moćne performanse. Nedavna curenja pokazuju da će Exynos 2200 GPU biti samo 17% moćniji od Exynos 2100 GPU. Je li to istina ili ne, saznat ćemo za manje od dva tjedna.

Sudeći prema trenutnim informacijama, nova generacija čipseta koristi ARMv9 arhitekturu i isti osmojezgreni CPU s jednom Cortex-X2 jezgrom, tri Cortex-A710 i četiri Cortex-A510, upravo kao Snapdragon 8 i Dimensity 9000. Međutim čip bi mogao biti izrađen korištenjem 5nm procesne tehnologije, dok njegovi rivali koriste 4nm litografiju.

Nova generacija Exynos čipseta biti će instalirana u mobitele serije Galaxy S22 i druge flagship nove proizvode.

Registrirajte se na našem YouTube kanalu i  zapratite na Facebooku.       

Više... Vaš Komentar Top
Prve snimke zaslona Androida 13  otkrivaju nove značajke

Datum objave 03.01.2022

Prve snimke zaslona Androida 13 otkrivaju nove značajke

Prve snimke zaslona Androida 13 otkrivaju nove značajke

Dok proizvođači mobilnih telefona nude nove uređaje na Androidu 12, Google radi na nadolazećem operativnom sustavu Android 13, kodnog naziva Tiramisu.

Ekipa XDA programera podijelila je prve snimke zaslona dobivene od anonimnog izvora s pristupom ranoj verziji Androida 13.  Pokazuju neke nove značajke, kao i suptilne promjene u dizajnu korisničkog sučelja.

Prva nova značajka je postavljanje jezika za svaku aplikaciju na uređaju, umjesto samo jednog jezika za korisničko sučelje, izbornike i aplikacije. Druga je rješavanje problem neželjenih obavijesti aplikacija. To znači da bi obavijesti na Androidu 13 mogle postati izborna značajka koja korisnicima omogućuje odluku hoće li dopustiti aplikacijama slanje obavijesti na uređaj ili neće dopustiti. Baš kao što sada je moguće odlučiti hoće li aplikacija imati pristup kameri ili mikrofonu. Međutim, XDA piše da ta značajka još nije u potpunosti funkcionalna.

Prve snimke zaslona Androida 13 otkrivaju nove značajke_1

Treća novost je značajka pod nazivom “Android Resource Economy (TARE)” . Ovom značajkom Google se želi usredotočiti na upravljanje energijom pametnih telefona. Prema izvješćima, radit će kroz strategije AlarmManager i JobScheduler. Više detalja bit će poznato na sljedećem I/O događaju, koji se obično održava u svibnju. Konačno, snimka zaslona Androida 13 pokazuje da je Googleov cilj dodati novi prekidač za isključivanje dvorednog izgleda sata na zaključanom zaslonu.

Naravno, ove četiri značajke samo su neke od promjena koje dolaze s Androidom 13. U nadolazećim mjesecima pojavit će se više glasina i informacija a onda dolazi i prvi pregled za razvojne programere Androida 13.

Registrirajte se na našem YouTube kanalu i  zapratite na Facebooku.    

Više... Vaš Komentar Top
Znate li koji je mobilni operativni sustav najsigurniji?

Datum objave 03.01.2022

Znate li koji je mobilni operativni sustav najsigurniji?

Znate li koji je mobilni operativni sustav najsigurniji_1

Ne, nije iOS, već ruski Aurora OS, namijenjen za korištenje u korporativnom okruženju i IT-infrastrukturi državnih organizacija.

Aurora OS je sada dosegao 4.0 verziju, a programeri se dalje usredotočuju na sigurnost i enkripciju svih korisničkih podataka. Pametnim telefonima i tablet računalima baziranim na ovom sustavu upravlja se kroz jedan centar. To omogućuje daljinsko konfiguriranje funkcionalnosti svakog uređaja kako bi se zadovoljile specifične radne potrebe.

Znate li koji je mobilni operativni sustav najsigurniji_2

Četvrta generacija dobila je poboljšano sučelje i podršku za 6 dodatnih računa s vlastitim postavkama radnog okruženja. Time nema potrebe za brigom o sukobima podataka i dijeljenja podataka. Uz to implementirani su mehanizmi za međusobnu izolaciju aplikacijskih podataka i dodana mogućnost pružanja preciznog korištenja resursa mobilnih uređaja (mikrofoni, kamere, mreže, alati za geolokaciju).

Sustav također ima novu tipkovnicu, ažurirani skup aplikacija među kojima je novi uredski paket baziran na LibreOffice 7 i preglednik baziran na Gecko engineu s podrškom za GOST TLS i WebRTC protokole. Konačno, uređaji na Aurori radit će s NFC-om zbog implementacije odgovarajućeg API-ja. To znači podršku za tagove ali i mogućnost implementacije beskontaktnog plaćanja, jer su bankovne aplikacije za OS već dostupne.

Registrirajte se na našem YouTube kanalu i  zapratite na Facebooku.

Više... Vaš Komentar Top
Realme najbrže rastući brend 5G pametnih telefona na svijetu

Datum objave 03.01.2022

Realme najbrže rastući brend 5G pametnih telefona na svijetu

Realme najbrže rastući brend 5G pametnih telefona na svijetu (1)

Realme je brend koji se ne može zanemariti na globalnom tržištu mobilnih telefona, jer njegova stopa rasta premašuje 831 postotni bod. Prema posljednjim podacima koje je objavio Counterpoint, u trećem tromjesečju ove godine postali su najbrže rastući brend 5G pametnih telefona na svijetu .

Counterpoint je istaknuo da je takva stopa rasta prije svega neodvojiva od njegove snažne višekanalne strategije i opsežnog portfelja 5G proizvoda i fokus na širenje tržišta u nastajanju. U Indiji, Kini i europskim tržištima Realmeov je rast posebno snažan. Na primjer, u Indiji su postali drugi najveći brend pametnih telefona na tržištu. Prema podacima koje je ranije objavio Counterpoint, u listopadu je tržišni udio u Indiji nadmašio Samsung , dosegnuvši 18%.

Realme najbrže rastući brend 5G pametnih telefona na svijetu (2)

Na putu brzog razvoja, Realme cilja i na high-end tržište. Ovih dana, točnije 4.siječnja, očekuje lansiranje prvog flagshipa. Prema trenutnoj službenoj najavi, obični Realme GT2 Pro prodavat će se za oko 785 dolara. Za osnovnu verziju ili za top-end još nije jasno, ali u svakom slučaju bit će to najskuplji pametni telefon tvrtke.

Registrirajte se na našem YouTube kanalu i  zapratite na Facebooku.

Više... Vaš Komentar Top
Galaxy S21 FE – procurilo je gotovo sve o uređaju, osim cijene

Datum objave 03.01.2022

Galaxy S21 FE - procurilo je gotovo sve o uređaju, osim cijene

Galaxy S21 FE – procurilo je gotovo sve o uređaju, osim cijene

Samsungov Galaxy S21 FE (Fan Edition) o kojem su dugo kružile i curile informacije, bit će službeno objavljen za nekoliko dana.

Dizajn Galaxy S21 FE je gotovo isti kao Galaxy S21, a specifikacije (iako još uvijek neslužbene) navode da koristi 6,4-inčni Infinity-O AMOLED zaslon rezolucije 2.340×1.080 piksela, (401 ppi), koji podržava visoku stopu osvježavanja od 120 Hz . Zaštićen je je Corning Gorilla Protective staklom. Prema različitim prodajnim regijama, bit će pogonjen Qualcomm Snapdragon 888 / Exynos 2100 čipsetom. Globalni model ima 6 GB RAM-a i 128 GB interne flash memorije.

Podržava 5G/4G LTE, Bluetooth 5.2, Wi-Fi 6, GPS pozicioniranje, NFC i USB-C priključke za punjenje/podatke. Baterija je kapaciteta 4500 mAh. Prednja kamera  opremljena je 32 MP senzorom, a na stražnjoj strani su širokokutna ( f/1.8, 79° vidno polje , OIS optička stabilizacija) i ultraširokokutna od 12 megapiksela i telefoto od 8 megapiksela s 3x optičkim zumom.

Ali curenje nije samo u podacima jer je HDblog.it kanal nabavio pravi uređaj i objavili su video su recenziju. Pogledajte ju u nastavku…..

Registrirajte se na našem YouTube kanalu i  zapratite na Facebooku.       

Više... Vaš Komentar Top
XPG će na događanju CES 2022 pokazati najnoviju širinu i dubinu svog portfelja

Datum objave 30.12.2021

XPG će na događanju CES 2022 pokazati najnoviju širinu i dubinu svog portfelja

XPG na CES-u 2022

XPG, dobavljač sustava, komponenti i perifernih uređaja za igrače, profesionalne e-sportaše i obožavatelje tehnologije koji bilježi brz rast, najavljuje da će biti na licu mjesta, u Las Vegasu, tijekom sajma CES 2022 (od 5. do 8. siječnja). Pod temom „Dawn of a New Xtreme“ (Osvit novih ekstremnih performansi uz Xtreme) predstavit će najnovije proizvode robnih marki XPG i ADATA, uključujući igraće sustave, periferiju, dodatnu opremu i komponente kao što su najnovija DDR5 memorija, PCIe 5.0 SSD-ovi i najnovije revolucionarno napajanje Platinum. Štand će biti u hotelu Venetian, dvorana Titian, br. 2202.

XPG DDR5 i ADATA SSD CES 2022

XPG i ADATA spremaju se predstaviti igračima i drugim korisnicima performanse nove generacije kroz svoje najnovije PCIe Gen5x 4 SSD-ove i DDR5 DRAM. Na štandu će posjetitelji moći prvi put vidjeti XPG LANCER RGB DDR5 i CASTER RGB DDR5 koji nude performanse visoke razine do 6000 MT/s i 7000 MT/s. Bit će izložena i ADATA-ina DDR5-4800 U/SO/R-DIMM memorija industrijske razine s ECC-om i PMIC-om na istom čipu.

Uz to, na štandu će posebne zvijezde biti dva prototipa ADATA PCIe Gen5x 4 SSD-a. Među njima je „Project Nighthawk“ s kontrolerom Silicon Motion SM2508 koji može ponuditi performanse sekvencijalnog čitanja/pisanja do 14/12 GB/s te „Project Blackbird“ s kontrolerom InnoGrit IG5666 i performansama čitanja/pisanja 14/10 GB/s. Oba su SSD-a kapaciteta do 8 TB. Moći će se vidjeti i ADATA-in novi USB4 vanjski SSD Elite SE920. Taj vanjski SSD nudi brzinu prijenosa do 40 Gb/s i opremljen je vlastitim hladnjakom s ugrađenim ventilatorom.

XPG - komponente CES 2022

Podizanje vašeg stroja do još ekstremnijih performansi zahtijeva još više snage. Nakon uspjeha napajanja XPG CORE REACTOR sa zlatnim certifikatom, CES će biti savršeno okruženje za predstavljanje najnovijeg i najsnažnijeg napajanja dosad – XPG CYBERCORE. Radi se o napajanju s platinastim i Cybenetics certifikatom koje je spremno odgovoriti na izazove performansi gladnih snage novih središnjih i grafičkih procesora u svojim konfiguracijama od 1000 W i 1300 W. S premium ventilatorima XPG VENTO PRO konstruiranim u suradnji s tvrtkom Nidec, napajanje XPG CYBERCORE obećava da će učiniti XPG jednim od najboljih proizvođača napajanja u segmentu.

XPG će prvi put predstaviti i prototip XPG BATTLECRUISER PRO – super ATX full-tower kućište s površinama od kaljenog stakla sa sve četiri strane, ventilatorom čiji se rad može prilagoditi putem softvera i ugrađenom kontrolom za upravljanje svjetlom.

Predstavljanje komponenti zaokružit će najnoviji AIO tekući hladnjak iz linije LEVANTE – model XPG LEVANTE PRO. On ima istaknut okrugli LCD zaslon koji se može posve prilagoditi pomoću softverskog ekosustava XPG PRIME, opremljen je najnovijim rješenjem za hlađenje tekućinom tvrtke ASETEK i ventilatorima XPG VENTO PRO 120 PWM visoke kvalitete.

XPG - periferije CES 2022

Na XPG-ovu štandu bit će predstavljena cijela XPG-ova linija periferije za igranje. Među ostalim, XPG predstavlja seriju novih miševa za igranje ALPHA s posve iznova osmišljenom ergonomijom i optičkim senzorom visokih performansi PIXART PAW3335. Ta serija obuhvaća bežičnu verziju s mogućnošću povezivanja na 2,4 GHz pri igranju ili putem standardnog Bluetootha za svakodnevnu upotrebu, a dostupna je i žična verzija. Svi proizvodi kompatibilni su sa softverskim ekosustavom XPG Prime.

XPG će posjetiteljima omogućiti da na trenutak uhvate i najnoviji konceptni proizvod naziva XPG VAULT – žični USB-C miš koji želi biti „biblioteka igara u vašem dlanu“. Aktualni prototip može integrirati do 1 TB Solid State memorije brzine 985 MB/s i softver Gaming Launcher koji će učiniti vašu biblioteku igara praktično prenosivom i donijeti višu razinu integracije igara sa softverskim ekosustavom XPG Prime.

Na štandu će biti izložena XPG-ova kompletna ponuda prijenosnih računala, uključujući nagrađivani prijenosnik XPG XENIA 15 KC sa zaslonom dijagonale 15,6 inča. Taj je uređaj rezultat dizajnerske suradnje XPG-a i Intela, pa tako ima procesor Intel® 11th Gen Core™ i7 11800H i grafičku karticu NVIDIA RTX 3070. Za vrhunsku stabilnost i performanse to je prijenosno računalo opremljeno termalnim sučeljem od tekućeg metala, PCIe Gen4 SSD-om XPG GAMMIX S70 kapaciteta 1 TB i s 32 GB (2 x 16 GB) DDR4 3200-megahercne visokoperformansne XPG memorije. Među drugim su sustavima koji će biti izloženi na sajmu 15,6-inčni lifestyle ultraprijenosnik XPG XENIA Xe utemeljen na Intelovoj platformi/standardu EVO™ i iznenađujuće lagan lifestyle ultraprijenosnik XPG XENIA 14 s tankim kućištem od magnezijeve slitine mase svega 970 g, što ga čini najlakšim prijenosnim računalom tih dimenzija.

Više... Vaš Komentar Top
COVID-19: Specijalna ponuda Windowsa i Officea! CIjene kreću od 7 € na Godeal24 novogodišnjoj rasprodaji!!

Datum objave 29.12.2021

COVID-19: Specijalna ponuda Windowsa i Officea! CIjene kreću od 7 € na Godeal24 novogodišnjoj rasprodaji!!

Pandemija COVID-19 i dalje donosi mnoge promjene u naše živote. Iako cijepljenje ispunjava svoju svrhu, pojava novih varijanti dovodi do eksplozije slučajeva i novih zatvaranja. Rad na daljinu ponovno je obavezan u nekoliko zemalja, a računalo koje imamo kod kuće još je jednom bitno sredstvo za osiguranje naše plaće na kraju mjeseca. Zato ništa ne može propasti. Inače ćemo izgubiti puno vremena rješavajući probleme!

Jedan od najvećih problema modernih računala je korištenje operativnih sustava i aplikacija koje rade pomoću crackova i drugih posebnih modifikacija. Kada najmanje očekujemo, oni mogu prestati raditi i možemo se naći uskraćeni za korištenje računala ili otvaranje i uređivanje dokumenata. Zapravo, posjedovanje sustava s pravilno aktiviranim softverom može učiniti svu razliku. Još jedan nedostatak je taj što pukotine i drugi načini zaobilaženja aktivacijskih mehanizama obično otvaraju vrata zlonamjernom softveru i drugim prijetnjama koje mogu zaraziti naše računalo, pa čak i špijunirati sve što radimo.

Kupnja legalne licence za Windows, Office ili bilo koji drugi softver mnogo je jeftinija nego što mislite i dobivate pristup svim ažuriranjima. I to možete učiniti za nekoliko minuta, bez potrebe napuštanja kuće. Samo odaberite proizvod koji želite kupiti, platite na više dostupnih načina i primite ključ na svoju e-poštu.

Godeal24.com vam omogućuje dobivanje licenci uz vrlo učinkovitu korisničku službu koja rješava svaku situaciju u nekoliko minuta i uz iznimno konkurentne cijene za Microsoftov softver i šire. Možete brzo dobiti bilo koju licencu za Windows 11, Windows 10, Office 2021, Office 2019 i više.

Kako bi pomogao svima koji trebaju raditi od kuće, Godeal24.com je pokrenuo novogodišnju ponudu s popustima do 90%. Zapravo, Microsoft Office 2021 Professional za jedno računalo koji košta oko 389,99 eura može se kupiti za samo 30,22 eura. Microsoftov novi Windows 11 operativni sustav, koji je neophodan za sve korisnike, također se može kupiti za samo 14,99 eura.

211217-720p-gd24-€

Novogodipnji pokloni za vas, po specijalnim cijenama!

MS Office & operativni sistemi u paketima: Veći popusti uz kupon kod “SGO62″

Do 50% popusta na sve Windowse! S kupon kodom “SGO50″

Još više verzija: Sve za vaš posao i online učenje s kupon kodom “SGO62″

Alati za vaše računalo

Osim svega navedenog možete pronaći i alate za vaše ralunalo koji će vam povećati produktivnost.

Na GoDeal24.com uvijek možete očekivati najbolju uslugu. Ubrzo nakon narudžbe, vrlo jednostavno i brzo ćete dobiti robu na e-mail. A ako dođe do problema ili samo imate pitanje, korisnička služba je tu da vam pomogne riječima i djelima. Možete poslati e-mail na adresu: service@godeal24.com u vezi s bilo kojim problemom s kojim ste se susreli.

Pozdravimo statu 2021. i zaželimo dobrodošlicu novoj 2022!

(sponzorirani sadržaj)

Više... Vaš Komentar Top
Upoznajte Vivo S12 Pro i Vivo S12 stvorene za selfije

Datum objave 28.12.2021

Upoznajte Vivo S12 Pro i Vivo S12 stvorene za selfije

Upoznajte Vivo S12 Pro i Vivo S12 stvorene za selfije

Nova generacija vivo S12 pametnih telefona uključuje osnovni i Pro model. Ključne značajke su dual kamere na prednjoj strani (glavna i ultraširokokutna) u pratnji dvostruke LED bljeskalice sposobna emitirati svjetlo u rasponu od 3000K do 6000K kako bi se bolje zadovoljila potrebe korisnika za svjetlom koji nadopunjuje atmosferu.

Cijela vivo S12 serija nudi konfiguraciju memorije 8+256 GB i 12+256 GB. Uz to opremljena je najnovijom memorijskom fuzijom s dvostrukim efektom+4G i BOOST načinom rada za gaming koji izvlaći maksimum iz performansi te učinkovito poboljšava stabilnost brzine kadrova za više od 30%. Ostatak specifikacija se razlikuje. Idemo ih detaljnije pogledati.

Vivo S12Pro

Vivo S12Pro teži samo 171 gram i tanak je 7,36 mm. Stražnja strana prihvaća AG staklo, dok prednja 3D dizajn s malom zakrivljenošću od 57 stupnjeva kako bi se izbjegao slučajni dodir i stvorio oku ugodan osjećaj tankoće.
Opremljen je AMOLED zaslon od 6,56 inča rezolucije 2376×1080 piksela s brzinom osvježavanja od 90 Hz, stopom uzorkovanja dodira od 1000 Hz, omjerom kontrasta od 6000000:1, vršnom svjetlinom 1300 nita i podrškom HDR10+.

Njegove prednje kamere su specifikacijama prava poslastica za ljubitelje selfija. Primarna ima 50 MP senzor koji su prilagodili vivo i Samsung, f/2.0 veliki otvor blende, autofokus, dvostruko zamućenje, mogućnost snimanja video 4K60, tehnologiju izolacije ISOCELL 3.0 piksela (4 u 1 piksel) kako bi osjetljivost dosegla 108 % u odnosu na prethodnu generaciju.

Druga kamera (ultra-wide) je 8 MP senzora i f / 2.3 otvora.

Vrijedi napomenuti da je zahvaljujući suradnji vivo AI tehničkog tima, estetskih stručnjaka i profesionalnih timova za kamere, umjetna inteligencija sustavno obučena i učena kroz desetke tisuća visokokvalitetnih slikovnih materijala, kako bi se konačno dobio učinak retuširanja usporediv s komercijalnim razinama. Jednostavnije rečeno, lice je podijeljeno na desetke tisuća točaka, a točke, linije i površine optimizirane su za različite boje kože kako bi se osigurala prirodna boja i trodimenzionalne značajke.

Na stražnjoj strani su glavna kamera od 108 MP (otvor blende f/1,88, veličina senzora 1/1,52″) s podrškom izlaznog način rada 9-u-1 i ekvivalentnom veličinom piksela 2,1 mikrona, dodatna širokokutna od 8 MP (otvor blende f/2,2, veličina senzora 1/4″) i pomoćna makro od 2 MP.

Što se tiče performansi, ovaj telefon pogoni Dimensity 1200 sustav na čipu  s  UFS 3.1 memorijom. U isto vrijeme, usvaja 6nm EUV tehnologiju, integrira 5G modem s nižom potrošnjom energije, WiFi dvostruku antenu i dvofrekventni GPS. Ut to, podržava različite načine rada s velikom brzinom kadrova za igre, a s načinom poboljšanja igre stabilnost brzine sličica se može povećati za 30%. Prema službenim testnim podacima, može postići prosječnu brzinu od 89,82 sličica tijekom 120-minutne igre.

Baterija je 4300 mAh i podržava punjenje od 44 W.

 Vivo S12

Standardni Vivo S12 je također lagan ( 179 grama) i tanak (7,39 milimetara). Koristi ravni okvir od zrakoplovnog aluminija. Zaslon je AMOLED, duljine dijagonale 6,44 inča, rezolucija je 2400×1080 piksela, brzine osvježavanja od 90 Hz i omjera kontrasta 3000000:1. Prednja AF HD glavna kamera je 44 MP senzora i prati ju ultraširokokutna od 8 MP.

Vivo S12 je opremljen Dimensity 1100. Prema Vivo, toplinska vodljivost je povećana za 226% u usporedbi s prethodnom generacijom.  Baterija je kapaciteta 4200 mAh i podržava brzo žičano punjenje od 44 W.

Objavljen Vivo T1 – Snapdragon 778G i 5000 mAh baterija

Stiže Vivo prvi tvrtkin samorazvijeni čip?

Cijene i dostupnost

Što se tiče prodajne cijene u Kini, verzija vivo S12 Pro od 8 GB+256 GB ima cijenu od 3399 yuana, a verzija od 12 GB+256 GB je po cijeni od 3699 yuana. Verzija od 8 GB+256 GB vivo S12 ima cijenu od 2799 yuana, i verzija od 1 2GB+256 GB cijenu od 2999 yuana. Budući da je Vivo brend prisutan u Europi, očekuje se skora dostupnost uređaja u EU. Serija vivo S12 dostupna je u tri boje: Warm Gold, Islet Blue i Bright Black.

Registrirajte se na našem YouTube kanalu i  zapratite na Facebooku.     

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 3 minute

Novi DVB-T2 sustav; info, oprema...

Objavljeno prije 33 minute

Lenovo ThinkPad kutak

Objavljeno prije 49 minuta

P:pc am4 ryzen 5500

Objavljeno prije 54 minute

Automobili

Objavljeno prije 1 sat

Filmovi - dojmovi, komentari i preporuke

Novosti

Panasonic predstavlja novi LUMIX S9

Panasonic predstavlja LUMIX S9, najmanji i najlakši bezzrcalni fotoaparat punog kadra u seriji LUMIX S. Dostupan u izboru boja – Jet Black, Crimson Red, Dark Olive i Classical Blue – LUMIX S9 je moderan suputnik za kreatore sadržaja u pokre... Pročitaj više

HONOR je na VivaTech događaju predstavio inovativnu četveroslojnu AI arhitekturu i nastavak suradnje s Google Cloud-om

Globalni tehnološki brend HONOR debitirao je na VivaTechu, jednom od najvećih europskih tehnoloških i inovacijskih događaja, gdje je predstavio svoj inovativni pristup umjetnoj inteligenciji na uređajima, kao i revolucionarnu četveroslojnu... Pročitaj više

Sonos Ace

Sonos je jučer predstavio svoje prve naglavne slušalice - Ace. Sonos se za ovaj korak odlučio nakon dugogodišnjih zahtjeva svojih fanova, i sada su konačno slušalice tu, tj. biti će dostupne od 5. lipnja. Riječ je o bežičnim slušalicama s a... Pročitaj više

ASUS pokazao ASUS Vivobook S 15, svoj prvi prijenosnik s Copilot+ opcijom

ASUS je najavio novu generaciju računalstva koju pokreće umjetna inteligencija na online venetu nazvanom Next Level. AI Incredible. Event je posvećen predstavljanju ASUS Vivobook S 15 (S5507) kojeg pokreće ga Snapdragon X Elite sustav. Uređ... Pročitaj više

Google otežava život lopovima ako vam ukradu telefon

U kontekstu učestalih krađa pametnih telefona, Google je uveo napredne funkcije zaštite koje otežavaju lopovima korištenje ukradenih uređaja. Ove nove značajke uključuju automatsko otkrivanje krađe, daljinsko zaključavanje, poboljšanu zašti... Pročitaj više

Sve novosti