Windows 10 dodaje Bluetooth AAC za podršku povezivanju s AirPodom

Datum objave 03.05.2021 - Sanja Ledinek

Windows 10 dodaje Bluetooth AAC za podršku povezivanju s AirPodom

Windows 10 dodaje Bluetooth AAC za podršku povezivanju s AirPodom

Windows 10 dodaje Bluetooth AAC podršku

Microsoft je najavio da će sljedeće ažuriranje sustava Windows 10  (21H2), u drugoj polovici ove godine, dobiti podršku za tehnologije AAC Bluetooth kodiranja kako bi korisnici Apple AirPodsa mogli imati iskustvo kvalitete Bluetooth zvuka.

Trenutno Windows 10 podržava samo SBC i Qualcomm aptX, a AAC, glavno kodiranje koje koristi Apple, nije uključen u sustav Windows. To se uskoro mijenja i korisnici AirPods, Apple Music App i iTunes u sustavu Windows, moći će uživati u reprodukciju glazbenih efekata.

Uz to, nakon ažuriranja pojednostavit će se i izbornik uređaja za reprodukciju zvuka u sustavu Windows 10. Automatski će se prikazivati ​​točan popis izlaznih uređaja i korisnici će moći jasnije kontrolirati reprodukciju zvuka kako bi se izbjegla zabuna.

Više... Vaš Komentar Top
Hyundai pokazao Pony – električni konceptni automobil retro dizajna

Datum objave 03.05.2021

Hyundai pokazao Pony - električni konceptni automobil retro dizajna

Hyundai pokazao Pony (1) Hyundai pokazao Pony (4)

Prije nekoliko dana Hyundai Motor objavio je u sklopu izložbe na autosalonu Hyundai Motor “Reflections in Motion”, brojne fotografije električnog konceptnog automobila Pony EV.

Ovaj koncept Pony EV automobila izgledom prednjih kružnih i zadnjih polukutnih svjetla, vrlo vraća dizajn originalnog Hyundai Ponyja, objavljenog 1975. godine. Razlika je u tome što svjetlosna skupina koristi LED izvore svjetlosti. Uz to, ovaj konceptni automobil ne koristi tradicionalno stražnje ogledalo, već su na poklopac automobila instalirane dvije male leće za stražnji pogled kao pomoć vozaču.

Hyundai pokazao Pony (3) Hyundai pokazao Pony (2)

Unutrašnjost automobila drugačiji je svijet svojim tehnološkim elementima. Hyundai zamjenjuje tradicionalni brojač okretaja sa šest kompleta svjetlosnih cijevi, tri na lijevoj strani koje pokazuje snagu i tri na desnoj koje pokazuje brzinu vozila. Istodobno, su dodane funkcije kao što su naredbe na dodir, osnovni prostor pametnog telefona i biranje glasom.

Hyundai je rekao da se ovaj konceptni automobil neće masovno proizvoditi, samo je spomen na prvi Hyundaijev samorazvojni model, koji om je omogući da ostvare karijeru u neovisnoj proizvodnji automobila.

Više... Vaš Komentar Top
Koji font zamjenjuje Calibri kao zadani u Office 365?

Datum objave 03.05.2021

Koji font zamjenjuje Calibri kao zadani u Office 365?

Koji font zamjenjuje Calibri kao zadani u Office 365 (1)

Prošlo je 14 godina od onog trenutka kada je Microsoft odlučio instalirati Calibri kao novi zadani font u svoj Office paket. Prije toga smo godinama koristili Times New Roman u svim dokumentima na ovoj platformi. Sada je Microsoft odlučio opet unijeti promijene.

Ali žele da korisnici sudjeluju u glasovanju za zadani font koji će zamijenili Calibri u novom Microsoft Office uredskom alatu.

Predlažu pet novih fontova:

Tenorite koji su stvorili dizajneri Erin McLaughlin i Wei Huang i smatra se dobrim izborom, jer je ugodan za čitanje u malim veličinama na zaslonu.

Slijedi ga Bierstadt …..pa …Skeena, najosebujniji font među predloženima. Njegova debljina je vrlo promjenjiva, što možda neće olakšati čitanje, ali bi bio izvrstan za naslove kratkih tekstova, poput brošura….

Koji font zamjenjuje Calibri kao zadani u Office 365 (2)

Možda vas zanima i ovo:

a tu su i  Seaford…. i Grandview.

Microsoft nije objavio kada će pasti konačna odluka o novom zadanom fontu, no kaže da će tijekom sljedećih nekoliko mjeseci pregledati povratne informacije korisnika prije donošenja konačne odluke. Ako ste aktivan korisnik sustava Office 365, možete već isprobati nove fontove. I da, Calibri font neće sada nestati. Ostaje integriran u fontove Microsoft Officea.

Koji je vaš omiljeni font?

Više... Vaš Komentar Top
Sony Mobile napokon u plusu nakon 3 godine

Datum objave 03.05.2021

Sony Mobile napokon u plusu nakon 3 godine

Sony Mobile napokon u plusu nakon 3 godine

Financijska godina za Sony Mobile, koja je završila je je 31. ožujka 2021. godine,  po prvi puta od 2017. godine donijela je pozitivan financijski predznak.

Iako su se ukupne isporuke pametnih telefona Xperia smanjile s 3,2 milijuna godinu dana ranije na 2,9 milijuna, operativni prihod Sony Mobilea iznos  254,96 milijuna američkih dolara. Naravno, rezultat nije jak u usporedbi s konkurentskim divovima, ali predstavlja rekordnu vrijednost za tvrtku. Sony Mobile divizija može biti napokon malo zadovoljna.  Profitabilnost dolazi od povećanja cijene pametnih telefona Xperia,  smanjenja proizvodnih troškova i broja zaposlenih. Bilo kako bilo, veseli da se Sony polako kreće prema pozitivi za razliku od nekadašnjih divova poput LG-ja i HTC-a, koji su završili svoju priču s pametnim telefonima.
Nedavno je Sony predstavio trio Xperija pametnih telefona, a Xperia 1 III pripada vrhuncu. Posebnost ovog modela je tehnologija pomicanja leća koja pomaže uređaju da uz tri leće snima u 4 različite žarišne duljine.  Osim toga, ovaj model odlikuje prvi na svijetu 4K 120Hz OLED zaslon.

Možda vas zanima i ovo:

Nadamo se da će novi modeli pomoći Sonyju da i dalje održi profitabilnost 2021. godine.

Više... Vaš Komentar Top
iOS 14.5 potresa industriju oglašavanja

Datum objave 03.05.2021

iOS 14.5 potresa industriju oglašavanja

iOS 14.5 potresa industriju oglašavanja_1

Ograničenje praćenja korisnika od strane aplikacija je značajka koju Apple obećava od sredine prošle godine. Unatoč prosvjedima nekih tehnoloških tvrtki kao i riziku od istrage u Europi, Apple je odlučio održati obećanje. I, zato bi najnovije ažuriranje iOS-a moglo  promijeniti pristup za cijelu industriju oglašavanja.

Do izlaska iOS-a 14.5 na iPhoneu bilo je dopušteno aplikacijama prikupljati i dijeliti skupove naših podataka, uključujući lokaciju, koje sve aplikacije imamo instalirane na telefonu, e-adresu (šifriranu), telefonski broj itd.  Svim tim informacijama dodjeljivao se broj koji se naziva broj oglašivača (IDFA). Time su se svakodnevno prikupljale stotine bilijuna naših podataka i koristili za stvaranje virtualnih korisničkih profila kako bi nam se prikazivali ciljani oglasi. Jednostavnim riječima rečeno, u očima velikih tvrtki, mi smo bili poput “radnika” koji stvaramo “podatke” kroz svakodnevne aktivnosti, a oni na njima lijepo zarađuju.

Možda vas zanima i ovo:

Sada nakon ažuriranja iOS-a 14.5, po otvaranju aplikacija, pojavljuje se skočni prozor s upitom želite li dopustiti aplikaciji da prati vaše aktivnosti. Možete dopustiti praćenje ili zabraniti praćenje. Ove opcije neće utjecati na uobičajenu upotrebu, već donose nam bolju kontrolu nad privatnošću. U biti, Apple je sve učinio transparentnim i izbor prepustio korisnicima.
Uz to, Apple App Store usvojio je strože mjere. Ako se utvrdi da aplikacija prati korisnike koji zahtijevaju da ih se ne prati, programeri aplikacija moraju to promijeniti, u protivnom će njihova aplikacija biti uklonjena iz App Storea.
Međutim, odbijanje davanja podataka ne znači da više nema oglasa i reklame. Samo su sada manje prilagošđđeni našim interesima.

iOS 14.5 potresa industriju oglašavanja_2

To sigurno nije dobra vijest za oglašavačku industriju s 350 milijardi dolara godišnjeg prihoda. Mnogi programeri otvoreno su se usprotivili Appleu, a Facebook je bio najglasniji u protivljenju i pokušaju zabrane provođenja ovih Appleovih sigurnosnih politika. Suprotno Facebooku, Google nije bio previše zabrinut.  Jednostavno su odlučili odlučila da više neće koristiti IDFA za oglašavanje. Google ionako posjeduje svoj ekosustav za prikupljanje podataka umjesto da se oslanjaju na IDFA.

Zašto je to Apple napravio?

Sada programerima neće biti moguće zaraditi od oglašavanja toliko novca kao prije i imati će veći poticaj da nude aplikacije koje se plaćaju. Budući Apple naplaćuje 15-30 % ukupnog prihoda od aplikacija ostvarenog putem platforme App Store, itekako mogu profitirati. Osim toga, izvori bliski Appleu, ukazuju da kompanija također razvija mnoga rješenja za ulazak na tržište oglašavanja.

Više... Vaš Komentar Top
Canon predstavlja ažuriranje programske podrške za odabrane profesionalne fotoaparate

Datum objave 03.05.2021

Canon predstavlja ažuriranje programske podrške za odabrane profesionalne fotoaparate

canon_r5

Canon Europe predstavlja ažuriranje programske podrške za tri svoja profesionalna DLSR fotoaparata bez zrcala iz sustava EOS R kao odgovor na povratne informacije korisnika. Korisnici fotoaparata EOS R5 (programska podrška v1.3), EOS R6 (programska podrška v1.3.1) i EOS-1D X Mark III (programska podrška v1.4) dobit će pristup cijelom nizu ažuriranja koja će im pomoći da optimiziraju tijekove rada i ostvare veću kreativnu slobodu.

Više... Vaš Komentar Top
Specijalna prvosvibanjska rasprodaja – Windowsi 10 Pro za 7,25 €, a Office 2019 Pro za 29,11 €

Datum objave 30.04.2021

Specijalna prvosvibanjska rasprodaja - Windowsi 10 Pro za 7,25 €, a Office 2019 Pro za 29,11 €

u2key_april_2021_2

U2Key ponovno nudi priliku kupovine Windows ili Office licenci s velikim popustima.

Dodatnih 44.6% popusta na neke specifične proizvode uz korištenje koda PCE

Nadogradite odmah na zadnju verziju Windowsa 10 bez zabrinutosti o visokoj cijeni. Utipkajte kupon kod PCE na checkoutu i ostvartite 44,6% popusta. Ako slučajno dobijete informaciju o grešci, samo izađite iz shopa, vratite se i probajte ponovno.

Dodatnih 36% popusta na neke specifične proizvode uz korištenje koda PCF

Dodatnih 30% popusta na neke specifične proizvode uz korištenje koda PCK

Doidatnih 8% popusta na neke specifične proizvode uz korištenje koda PCG

Dodatnih 3% popusta na neke specifične proizvode uz korištenje koda U2

O u2key.com

U2key je mrežna platforma koja prodaje softverske licence, ključeve za video igre i igraće kartice za djelić cijene! Ovdje možete pronaći najpopularniji softver po vrlo konkurentnim cijenama, a sve proizvode koji se prodaju mogu izravno kupiti na mobilnim uređajima i desktopima.

Ubrzo nakon slanja narudžbe primit ćete e-poštu koja sadrži aktivacijski ključ, umjesto da čekate nekoliko dana. Osim toga, ako imate pitanja, njihova korisnička služba pružit će vam pravodobnu i detaljnu pomoć.
E-pošta korisničke službe: business@u2key.com

Napomena: Ovo su legalne verzije softvera. Njihova niska cijena posljedica je činjenice da se često prodaju kao ključevi s PCS-om. Preprodaju je legalizirao Europski sud pravde.

(sponzorirani sadržaj)

Više... Vaš Komentar Top
Logitech G333

Datum objave 29.04.2021

Logitech G333

logitech_g333_1

Logitech G, Logitechov brend je predstavio G333, svoj revolucionarni model gaming slušalica koji do sada niste imali priliku vidjeti kod ovog proizvođača. Za razliku od velikih modela koji u potpunosti prekrivaju vaše uši, G333 će vam osigurati daleko elegantnije i kompaktnije iskustvo, bez gubitka audio kvalitete koju Logitech inače pruža.

logitech_g333_2

Visoku kvalitetu zvuka G333 slušalica osiguravaju dupli driveri u svakoj slušalici pojedinačno, s tim što je jedan par drivera zadužen za reprodukciju srednjih i visokih tonova, dok je drugi zadužen za bas. G333 slušalice su vrlo fleksibilne. Povezuju se na PC, mobilni telefon, Xbox, PlayStation, Nintendo i druge uređaje preko standardnog 3.5 mm priključka ili USB-C adaptera.

Više... Vaš Komentar Top
Samsung Galaxy Book Odyssey s RTX 3050 Ti gaming prijenosnik – službeno

Datum objave 29.04.2021

Samsung Galaxy Book Odyssey s RTX 3050 Ti gaming prijenosnik - službeno

galaxy_book_odyssey_2

Samsung je najavio Galaxy Book Odyssey, prijenosno gaming računalo s 15,6-inčnim zaslonom 1920 × 1080 piksela rezolucije, koje pokušava nalikovati MacBook Pro-u.

Međutim, posebnost je što se temelji na moćnim procesorima Intel Tiger Lake-H45 ( 6 i 8 jezgreni) koji će se natjecati s konkurentskim modelima linije Ryzen 5000. Uz to koriste NVIDIA GeForce RTX 30 seriju grafičkih kartica o kojima do sada nismo pun o znali: Nvidia RTX 3050 i RTX 3050 Ti. Ali, nešto je već poznato o novim Nvidia GPU-ima: GeForce RTX 3050 dobio je 2.048 CUDA jezgri, a GeForce RTX 3050 Ti ima 2.560 . Količina GDDR6 memorije u oba slučaja iznosi 4 GB.
U ovom slučaju prijenosnik dobiva do 32 GB LPDDR4X memorije i NVMe SSD koji može biti do 2TB. Samsung je i redizajnirao ventilacijski sustav kako bi ponudio bolje odvođenje temperature.

Baterija nudi do 20 sati reprodukcije video zapisa, a uz samo 30 minuta punjenja ponudit će nam do 8 sati zahvaljujući svom punjaču od 67 W koji možemo koristiti za druge Galaxy uređaje.

galaxy_book_odyssey_1

Što se tiče povezanosti, ima 802.11ax Wi-Fi, Bluetooth 5.1, Gigabitni Ethernet adapter i priključke koji uključuju dva USB 3.1 tipa C, tri USB 3.0, jedan HDMI, jedan četveropolni audio, kao i čitač micro-SD kartica. Zvuk je tipa Dolby Atmos. U gumb za napajanje ugrađen je skener otiska prsta.

Dimenzije Galaxy Book Odyssey modela su 356,6 mm × 229,1 mm × 17,7 mm i težak je 1,85 kg, uključujući veliku bateriju od 83 vat-sata. Uređaj će se na tržište pojaviti u kolovozu, počevši od 1399 dolara i isporučiti s punjačem od 135 W.

Više... Vaš Komentar Top
Lansirani Galaxy Book Pro i Galaxy Book Pro 360 –  najtanji i najlakši modeli u seriji

Datum objave 29.04.2021

Lansirani Galaxy Book Pro i Galaxy Book Pro 360 - najtanji i najlakši modeli u seriji

Galaxy Book Pro_1

Nakon dugogodišnjeg izbivanja s tržišta prijenosnih računala u Europi, Samsung se vraća s nekoliko novih modela među kojima su Galaxy Book Pro i Galaxy Book Pro 360. Dizajnirani su u suradnji s Intelom i Microsoftom, i naglašavaju interoperabilnost između prijenosnih računala i mobilnih uređaja.  Galaxy Book Pro težak je samo 868 grama i debeo 11,2 mm, povećavajući se na 11,5 mm u Pro 360 koji također podiže svoju težinu na 1064 grama.

Galaxy Book Pro i Galaxy Book Pro 360, dostupni su u dvije dijagonale (13,3 i 15,6 inča) AMOLED zaslona koji se temelji na DNK Samsung Galaxy telefonima . Potonji je također taktilni na Pro 360, koji će biti isporučen s olovkom S Pen. Na vrhu zaslona imaju kameru za video konferencije i mikrofone s aktivnim poništavanjem šuma. Sadrže ultra tanku Pro tipkovnicu s tipkama debljine 1 mm i veću površinu dodirne pločice.

Galaxy Book Pro_2

Ispod haube bit će Intel sa svojim procesorima 11. generacije (i7 / i5 / i3). Prema Samsungu, baterije nude do 20 sati reprodukcije video zapisa, a uz samo 30 minuta punjenja do 8 sati rada zahvaljujući svom punjaču od 67 W koji možemo koristiti za druge Galaxy uređaje.

Galaxy Book Pro 360 također će imati prednost što je 5G kompatibilan, dok će „klasični“ Galaxy Book Pro biti ograničen na 4G povezivost. Naravno, Wi-Fi 6E imaju oba uređaja kao i HDMI izlaz, USB tip C i USB 3.2, dok se u čitač može dodati i microSD kartica. Galaxy Book Pro omogućava povezati do 3 monitora zahvaljujući svojoj Thunderbolt 4 vezi koja također podržava vanjski monitor s 8K rezolucijom.

Galaxy Book Pro_3

Ako već imate pametni telefon Galaxy , možda ćete s ovim računalima dobiti neke sjajne značajke kao bonus. Maloprodajna cijena iznosi 999,99 USD za Galaxy Book Pro i 1,199,99 USD za Galaxy Book Pro 360. Za sada Samsung Hrvatska još ne priopćava cijene za ove uređaje.

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 2 sata

VPN

Objavljeno prije 2 sata

Iskon

Objavljeno prije 3 sata

Svaštara

Objavljeno prije 3 sata

P: Razne PC i serverske komponente, Laptope, Dijelove za laptope...

Objavljeno prije 4 sata

A1 Xplore TV aplikacija - MAXtv (samostalni)

Novosti

Sony Xperia 10 VI - srednja klasa za ljubitelje malih zaslona

Novi Sony pametni telefon srednje klase Xperia 10 VI dolazi na tržište u lipnju po cijeni od 399 eura  u crnoj, bijeloj i svijetloplavoj boji. Ovaj lagani uređaj, težine samo 164 grama, nudi elegantan dizajn s stražnjim poklopcem od recikli... Pročitaj više

Google najavljuje Veo, Imagen 3 i Music AI Sandbox alate za stvaranje multimedije

Google je predstavio niz inovativnih alata za generiranje multimedijskog sadržaja, pokazujući svoju snagu u području umjetne inteligencije i natječući se s konkurentima poput OpenAI-a. Predstavljeni alati pokazuju Googleovu predanost inovac... Pročitaj više

Sapphire PURE AMD Radeon RX 7700 XT Frost Punk 2 Edition

SAPPHIRE je u suradnji s AMD-om i 11 bit Studios, tvrtkom koja je razvila naslove kao što su This War of Mine i seriju igara Frostpunk, razvio PURE AMD Radeon RX 7700 XT Frostpunk 2 Edition grafičku karticu. Ovo ograničeno izdanje grafičke... Pročitaj više

Xperia 1 VI - Sony napokon osluškuje mišljenja ciljanih korisnika

Xperia 1 VI najnoviji je model u stopama Xperia 1 V, a kao što možete vidjeti iz rimskih brojeva na kraju riječi, to je šesta generacija serije 1. Ova serija Sony modela namijenjena je za one koji žele najnovije značajke i visoke specifikac... Pročitaj više

Google I/O 2024: LearnLM, Gemini 1.5 Flash, Gemini 1.5 Pro, Ask Photos, Gemma 2

Od 14. do 15. svibnja Google je održao konferenciju za razvojne programere "Google I/O" u Mountain Viewu u Kaliforniji, SAD.  Ove godine predstavljeno je više nego ikada noviteta, a ovo su neki od njih... LearnLM - poboljšano učenje uz pomo... Pročitaj više

Sve novosti