XPG predstavlja ventilator VENTO PRO 120 PWM

Datum objave 20.11.2020 - Uredništvo

XPG predstavlja ventilator VENTO PRO 120 PWM

XPG predstavlja ventilator VENTO PRO 120 PWM

XPG VENTO PRO 120 PWM

 XPG, dobavljač sustava, komponenti i perifernih uređaja za igrače, profesionalne e-sportaše i obožavatelje tehnologije, predstavlja ventilator XPG VENTO PRO 120 PWM. XPG VENTO PRO 120 PWM konstruiran je u suradnji s tvrtkom Nidec i prilagođen izbirljivim igračima i obožavateljima PC-ja koji žele najbolje u svijetu hlađenja računala.

Utemeljen na dizajnu Nidecova legendarnog ventilatora Gentle Typhoon, XPG VENTO PRO 120 PWM ima velik statički tlak do 3,15 mm H₂O i može u kućište radi cirkuliranja povući do 75 kubnih stopa u minuti (CFM) zračne struje, pa je tako savršen ventilator za usis ili ispuh zraka koji nadopunjava sustave za vodeno hlađenje.

XPG VENTO PRO 120 PWM opremljen je dvostrukim brtvama japanske precizne proizvodnje koje mu omogućuju podnošenje velikih opterećenja i visokih temperatura. Brtve su zaslužne i za tiši rad. Propeler ventilatora iznimno je pažljivo konstruiran kako bi smanjio dosadnu buku vrtnje na profinjen „vibracijski ton“ koji je ugodniji ljudskom uhu. Dodatne protuvibracijske gumene podloške još amortiziraju buku na 28 dBA tijekom maksimalne vrtnje najvećom brzinom od 2150 okr./min. Inovativna konstrukcija motora ventilatora i potporni mehanizam, koji koristi strukturu za dvostruko smanjenje vibracija i opružni instrument, nadalje amortizira i smanjuje vibracije.

Više... Vaš Komentar Top
Vivo OriginOS redefinira interakciju pametnih telefona

Datum objave 20.11.2020

Vivo OriginOS redefinira interakciju pametnih telefona

Vivo_1

Vivo je 2013. godine donio Funtouch OS i sada nakon sedam godina objavili su novi sustav OriginOS koji donosi potpuno različito iskustvo u pogledu korisničkog sučelja i interakcije.

OrginOS usredotočuje se na tri temeljna područja: dizajn, glatkoću i praktičnost. Radi paralelno s FuntouchOS-om, a korisnici se mogu jednostavno prebacivati i vraćati između željenog sučelja s “jednim klikom” u bilo kojem trenutku. Sustavi dijele skup podataka koji neće opteretiti memoriju telefona i svi podaci bit će sačuvani i dostupni u oba svijeta.

Što se tiče dizajna, Origin OS koristi dva seta izgleda radne površine. Jedan je tradicionalni sličan Androidu, a drugi usvaja raspored mreže i dopušta korisnicima odabir različitih oblika ikona (1 x 1, 1 x 2, 2 x 3),  pružajući time fleksibilnost i slobodu. Navodi se da je nadahnut puzzle igrom Huarong Road. Osim toga korisnici će moći kreirati male prozore povlačenjem ikona iz biblioteke komponenata kako bi se zadovoljili scenarije operacija s više zadataka. To nas pomalo podsjeća na mrežu izbornika Start u sustavu Windows 10.

Nano upozorenja šlag su na vrhu za dizajn mreže. Vivo nastoji korisnicima pružiti ključne informacije u pravo vrijeme i tu nano upozorenja dolaze u obzir. OriginOS ne želi da otvarate mnogo aplikacija. Umjesto toga, želi unijeti osnovnu funkcionalnost na karticu aplikacije na samom početnom zaslonu.

Vivo_2

Pozadine zaslona u interakciji s prirodom

Novost je što Origin OS pri odabiru pozadine zaključanog zaslona uz uobičajenu prilagodbu podržava i stalno projiciranje stvarnih prirodnih pojava na radnu površinu. Primjerice, za oblačnog dana oblik, veličina i gustoća oblaka iz stvarnog svijeta se točno ocrtavaju na pozadini. Uz to, dodana je i pozadina koja dnevni broj prijeđenih koraka pokazuje kroz postupno cvjetanje cvijeća i neizravno stimulira korisnika da dosegne svoj postavljen cilj.

Paket super kartica

Paket super kartica dodatno pojednostavljuje postupak interakcije jer mogu biti pozvane jednim potezom izvan zaslona ili bilo gdje na radnoj površini. Primjerice, paket super kartica ( integracija korisničkih kartica) može se koristiti za za plaćanje samo skeniranjem otiska prsta radi veće praktičnosti.

Navigacijske geste

Sada Vivo nudi 26 navigacijskih kombinacija gestama s OriginOS-om, koje korisnici mogu prilagoditi vlastitom iskustvu. Primjerice, korisnik može točno odabrati što će se dogoditi kada prijeđe prstom od lijeve, desne i središnje strane. Također može postaviti duljinu aktiviranja određene funkcije s bilo kojeg ruba.

Vivo_3

Poboljšano upravljanje memorijom

Vivo kaže da je DDR memorija postala najveće usko grlo u Android sustavu. Zato su pokrenuli funkciju “Poboljšane tehnologije upravljanja memorijom 1.0″. Trebala bi riješiti problem kroz tri tehnologije: spajanje memorije, optimizaciju procesa i prethodno učitavanje aplikacija.

Što se tiče dodira, optimizira brzinu odgovora na dodir za ključne scene kao što su rubni dodir i igranje, a treperenje dodira smanjuje za 30,32 % i maksimalno kašnjenje za 46,27%.

Multi-Turbo 5.0

OriginOS ima vrlo živopisni dizajnerski jezik s 3D efektima s puno animacije, kojima treba dosta snage za reprodukciju. Stoga je dobro što se temelji na Multi-Turbo 5 tehnologiji poboljšanja. Uključuje fuziju memorije što je inovativno spajanje radne i interne flash memorije kroz optimizaciju algoritma, pozivajući dio neiskorištenu internu memoriju da preuzme funkciju RAM-a koji radi, čineći aplikaciju otvoreniji bez zapinjanja. Točnije, na telefonu s 8 GB RAM-a + 128 GB prostora za pohranu iskustvo je ekvivalentno 11 GB RAM-a, dok je na telefonu s 12 + 256 GB RAM-a iskustvo ekvivalentno 15 GB RAM-a, što značajno povećava dostupnost ekvivalentne memorije .

Druga uključena tehnologija je optimizacija procesa, koja pruža dubinsku kontrolu i optimizaciju rezidentnih procesa u sustavu, smanjuje potrošnju memorije za rad sustava, sukobe paralelnosti sustava i povećava paralelni kapacitet za 20 %.

Ostali noviteti u OriginOS-u

  • Atomske obavijesti: hvata ključne informacije primjerice o ekspresnoj dostavi, taksi službama i razne obavijesti s mobitela, pohranjuje i organizira, te ih prikazuje neko vrijeme, a onda nestaju.
  • Atomski Walkman: veličine je samo dvije ikone, njegov jedinstveni interaktivni dizajn čini ga izuzetno prijateljskim i jednostavnim za uživanje u zvuku.
  • Način rada kamere također se može otvoriti jednim gumbom kroz ikonu, umjesto odabira nakon ulaska u kameru.
  • Aplikacija za kameru donosi noćni portret i stare značajke za restauraciju fotografija za jednostavnu naknadnu obradu.
  • upozorenja o vremenu po satu, podešavanje alarma ili bilježenje pritiskom na gumb na početnom zaslonu.
  • Dugotrajni pritisak na ikone pomaže pristupiti većem broju značajki , poput bilo koje određene kamere (telefoto ili makro) i video načina u aplikaciji kamere.

Prvi javni testni modeli telefona su Vivo NEX 3S , Vivo X50 serija, Vivo S7, iQOO 5, iQOO 5 Pro, iQOO 3, iQOO Pro, iQOO i iQOO Neo3.

Više... Vaš Komentar Top
Cooler Master lansirao Pi Case 40 i Pi Tool

Datum objave 20.11.2020

Cooler Master lansirao Pi Case 40 i Pi Tool

pi_case_40

Nakon vrlo uspješne Kickstarter kampanje, Cooler Master je spreman i službeno lansirati Pi Case 40, premium Raspberry Pi 4 kućište za Europsko i Američko tržište. Pi Case 40 je rezultat intenzivne suradnje koja je uključivala zajednicu i odabrane influencere. Pi Case 40 je premium kućište za korisnike Raspberrya Pro, napravljeno od aluminija i zaštićeno TPU odbojnikom. Jednom složeno, osigurava hladniji i brži rad, te lakšu prenosivost.

pi_tool

Predstavljen je i Pi Tool, softver uz pomoć kojeg je moguće overclockirati Raspberry Pi, odabirom jednog od predpodešenih i za Pi Case 40 validiranih profila. Pomoću njega je moguće pratiti različitu metriku sistema, kao i dodijeljivati personalizirane funkcije ugrađenoj tipki. Pi Tool podržava Raspberry Pi OS.

Cijena Pi Case 40 kućišta je 25 €, a na tržištu će se naći tijekom studenog.

Više... Vaš Komentar Top
Black Friday Super Sale – osvojite besplatne Windowse

Datum objave 19.11.2020

Black Friday Super Sale – osvojite besplatne Windowse

Znate li da predstojeći Crni petak možete učiniti odličnim za vas pomoću GoDeal24.com super rasprodaje? Jedna od najvećih ponuda u godini odvija se samo za vrijeme super prodaje ili tzv. “crnog petka”, a vi je imate priliku ostvariti već danas. Osjećajte se odlično ovog Crnog petka uz našu ponudu – “Kupi 1 i dobij 1 besplatno”. Ako to nije dovoljno, nudimo i okruglih 50% POPUSTA za Windows 10 i čak 55% POPUSTA za ostale Microsoftove softvere na prodaji.

gd24_black_friday_2020

Kupite jedan – osvojite jedan ponuda

Ponuda o kojoj se najviše govori daje vam Windows 10 licencu potpuno besplatno! Ne, nismo poludjeli i dobro ste pročitali. Tijekom GoDeal24.com Crnog petka poklanjamo Windows 10 kada kupite MS OFFICE u sklopu naše kupnje 1 i 1 besplatne ponude. Kakav će biti osjećaj učiniti da vaše računalo apsolutno leti na najboljem sustavu Windows sa sustavom Windows 10 jednostavnim dobivanjem profesionalne programske opreme tvrtke Microsoft poznate kao MS OFFICE?

Izaberite nešto iz “Kupi 1 dobij 1 besplatno” ponude:

Okruglih 50% popusta na Windows 10

Ako samo želite nadogradnju na Windowse 10 GoDeal24.com Black Friday Super Sale nudi odličnu priliku. Uhvatite okruglih 50% popusta na već snižene cijene Windows 10 licenci.

Izaberite nešto od sljedećeg uz obavezno unošenje koda SGO50 :

Čak 55% popusta na sve ostalo

Mnoštvo je dobrih kupovina pripremljeno na GoDeal24.com Black Friday Super Sale-u. Uzmite čak 55% popusta na sljedeće proizvode uz obavezno korištenje koda SGO55 :

Ne čekajte nego već danas iskoristite gore navedene nevjerojatne ponude, jer s obzirom na vrlo visoku potražnju, nismo sigurni do kada ćemo imati količine, pa naručite sada dok je “roba” na skladištu kako biste izbjegli razočaranje zbog nedostatka iste kasnije.

Tko smo?

GoDeal24.com globalna je web stranica koja klijentima iz svih dijelova svijeta prodaje izvorne igre i licencne ključeve za softver. Pružamo podršku 24×7, zajedno sa sjajnim ponudama za sve naše softverske tipke. Kada kupujete od GoDeal24.com, možete biti sigurni da imate posla s pouzdanom markom koja prodaje samo originalne licencne ključeve softvera.

Imate pitanja ili trebate pomoć?

Kontaktirajte nas bilo kad prije ili nakon narudžbe od nas. Da biste nas kontaktirali, jednostavno pošaljite e-poštu na service@godeal24.com i naš tim za korisničku podršku pobrinut će se za vaš zahtjev što je prije moguće.

(sponzorirani sadržaj)

Više... Vaš Komentar Top
Procurile informacije o prvom Tiger Lake-H čipu

Datum objave 19.11.2020

Procurile informacije o prvom Tiger Lake-H čipu

tiger_lake_h_1

Na platformi User Benchmark osvanuli su neki detalji prvog Intelovog Tiger Lake-H procesora dizajniranog za prijenosnike visokih performansi.

tiger_lake_h_2

Tiger Lake-H CPU temelji se na novoj arhitekturi Willow Cove i koristi istu 10nm arhitekturu kao Tiger Lake-U. Ali može doseći do 8 jezgri i 16 niti. CPU može nositi do 34 MB predmemorije, uključujući 24 MB L3 predmemorije (3 MB po jezgri) i 10 MB L2 predmemorije (1,25 MB po jezgri). Intel Tiger Lake-H CPU ima asimetričnu predmemoriju velike brzine L1 od 48/32 KB i u potpunosti podržava AVX2 i AVX-512 upute. Dodatno ima dvije razine memorije (2LM) i SGX (proširenje softverske zaštite).

tiger_lake_h_3

Prema informacijama koje je podijelio insider TUM_APISAK, također Intel Tiger Lake-H ima osnovni takt 3,1 GHz, a turbo frekvencija svih jezgri u prosjeku je 2,75 GHz. Kako ukazuju trenutno dostupne informacije, procesor je opremljen grafičkim čipom Intel UHD, a standardna verzija od 35 W sadrži 32 EU, dok verzija od 45 W sadrži 96 EU. Intelova serija Tiger Lake-H podržavati će brzine DDR4 do 3.200 MHz.

Više... Vaš Komentar Top
Lansirana nova generacija AMD Ryzen Embedded procesora

Datum objave 17.11.2020

Lansirana nova generacija AMD Ryzen Embedded procesora

AMD Ryzen Embedded_V2000

I dok pažnju šire javnosti privlače AMD-ovi najnoviji stolni procesori, koji donose krunu brzine kako digitalnoj produktivnosti, tako i igranju računala, pažnja industrije usredotočena je na netom pokrenute druge generacije AMD Ryzen ugrađenih SoC-ova – V2000 serija.

Novi procesori AMD Ryzen Embedded V2000 serije isporučuju dvostruko bolje performanse po vatu i 15% IPC ubrzanja u odnosu na prethodnu V1000 generaciju.

Serija AMD Ryzen Embedded V2000 proizvedena je u vodećoj proizvodnoj tehnologiji od 7 nm, a temelji se na “Zen2″ procesoru i “Vega” grafičkoj arhitekturi. Ova kombinacija unutar jednog SoC-a donosi poboljšanja i performansi i energetske učinkovitosti.

Obitelj procesora AMD Ryzen Embedded V2000 dizajnirana je za uređaje poput tankih klijenata, miniPC-ova i Edge klijenata. Čak osam jezgri Zen2 procesora i sedam jezgri GPU-a unutar jednog čipa pružaju dvostruke performanse s više niti po vatu, kao i do 30% veće performanse procesora s jednom niti ili do 40% bolje grafičke performanse u odnosu na prethodnu generaciju. Ryzen Embedded V2000 bez problema može pokretati četiri 4K zaslona!

amd_embedded_v2000_models

Uz performanse vodstva, obitelj AMD Ryzen Embedded V2000 donosi i najnaprednije sigurnosne značajke. Serija AMD Ryzen Embedded V2000 podržava paket tehnologija „AMD Memory Guard“, koji uključuje „Sigurno pokretanje“ i „Sigurna enkripcija memorije“, štiteći korisničke podatke u svim fazama njihovog pohranjivanja i dohvaćanja iz radne memorije, kao i tijekom pokretanja uređaja.

Obitelj AMD Ryzen Embedded V2000 sastoji se od četiri modela i sva tri podržavaju ECC memoriju.

Više... Vaš Komentar Top
Koja je razlika između novog (M1, 2020) MacBook Air  i MacBook Pro?

Datum objave 16.11.2020

Koja je razlika između novog (M1, 2020) MacBook Air i MacBook Pro?

Apple Mcbook M1 (1)

Kao što smo već pisali, Apple je lansirao MacBook Air , MacBook Pro 13 i Mac mini opremljene novim M1 procesorima na ARM arhitekturi sa 16 milijardi tranzistora i do 16 GB integriranog RAM-a. Ali ne otkriva na kojom taktu radi M1 čip. Integrirana memorija je LPDDR4X-4266. Nešto je brža od LPDDR4X-3733 koju Apple koristi u MacBook uređajima s Intel CPU, MacBook Air i MacBook Pro 13 “, podržavaju povezivanje samo jednog vanjskog monitora razlučivosti do 6k pri brzini osvježavanja od 60 Hz. Razlog može biti ograničenje korištenog Thunderbolt 3 kontrolera ili GPU-a u M1 SoC-u. Apple se također usredotočio na poboljšanje zvuka i videa, vjerojatno potaknut pandemijom i sve većom popularnošću video poziva. Njih će s jedne strane poboljšati sam procesor koji će smanjiti smetnje i povećati kvalitetu slike zahvaljujući umjetnoj inteligenciji, a s druge strane novi mikrofoni navodno odgovaraju kvaliteti mikrofona koji se koriste u zvučnim studijima. Također dolaze s unaprijed instaliranim macOS 11 Big Sur.

Apple Mcbook M1 (2)

Nama su se od tri nova modela učinili najzanimljiviji MacBook Air i MacBook Pro 13. Međusobno se razlikuju u 5 bitnih  specifikacija.  Pogledajmo koje su to….

1. GPU jezgra je drugačija

MacBook Pro 13″ usvaja M1 procesor s 4 velike i 4 male jezgre i 8-jezgrenim GPU-om.  MacBook Air ima isti CPU, ali 7-jezgreni GPU. Dakle, s jednom jezgrom manje. Uz to, MacBook Air koristi pasivni dizajn hlađenja i SSD s kapacitetom do 2TB., a MacBook Pro 13 ima aktivno hlađenje i stoga može raditi dulje pri velikim taktnim brzinama.

Apple Mcbook M1 (3)

2. Različite specifikacije svjetline zaslona

Oba imaju Apple Pro Display 13,3-inčni zaslon s pozadinskim osvjetljenjem, koji koriste IPS matricu rezolucije 2.560 x 1.600 i široku paletu boja P3.  Iako u trenutno objavljenim specifikacijama, ne postoje suptilnije razlike, ali MacBook Air ima svjetlinu od 400 nita, a MacBook Pro 13 do 500 nita.

Apple Mcbook M1 (4)

3. Razlika između tipkovnice i dodirne trake (Touch Bara)

Budući da je novi MacBook Pro 13 korišten za zamjenu izvornog MacBook Pro 13 početnog nivoa, u izvornoj su konfiguraciji samo dva seta Thunderbolta. Stoga je najveća razlika između novog MacBook Aira i MacBook Pro 13 Magic tipkovnica. Iako oba modela imaju tipkovnice sa strukturom škare, MacBook Air nema dodirnu traku (Touch Bar), pa ima konfiguraciju od 78 ili 79 tipki, dok MacBook Pro 13 ima dodirnu traku (Touch Bar). Dakle, radi se o konfiguraciji 65 ili 64 ključa.

Apple Mcbook M1 (5)

4. Različite specifikacije i izdržljivost baterije
Kapacitet baterije MacBook Air je 49,9 Wh i puni se standardnim transformatorom od 30 W. Prema Appleu, trajanje baterije je do osamnaest sati tijekom gledanja videozapisa. To je porast od šest sati u odnosu na prethodnike s Intelovim procesorima. MacBook Pro 13 ima kapacitet baterije 58,2 WH i puni se 61 W standardnim transformatorom. Trenutno ima najduži vijek trajanja baterije od svih MacBooka na jednom punjenju. Dostatna je za 20 sati kada gledate video i 17 sati kada pregledavate web.

5. Izgled i cijena

Naposlijetku, tje i razika u izgledu. Strogo govoreći, MacBook Air i MacBook Pro 13 nastavak su dosadašnjeg dizajna. Ali razlika u cijeni je primjetna. MacBook Air košta od 1129 eura, a  MacBook Pro 13″ košta najmanje 1449 eura.

Više... Vaš Komentar Top
Kupite Windows 10 Pro za 12,43 €, Office 2019 za 35,99 €, ili pak oboje u paketu za samo 43,19 €

Datum objave 15.11.2020

Kupite Windows 10 Pro za 12,43 €, Office 2019 za 35,99 €, ili pak oboje u paketu za samo 43,19 €

Putem CDKDeals stranice možete legalizirati Microsoftov softver jednostavno, brzo i vrlo povoljno! CDKDeals je renomirana internetska trgovina koja prodaje softverske licence i aktivacijske ključeve za igre.

CDKDEALS-PCE_Nov_2020

Zašto se isplati kupovina preko CDKDealsa?

Zbog toga što su cijene softvera i do 80% jeftinije, a osim Microsoftovog softvera možete kupiti i aktivacijske ključeve za Steam, Origin, UPlay, Playstation i PC igre. Čak nude i mogućnost kupovine Gift Card poklona.

Dobre ponude uključuju Windows 10 Pro za 12,43 €, Office 2019 za 35,99 €, ili pak oboje u paketu za samo 43,19 €. Tako za već ispod 330 kuna možete legalizirati svoj kućni ured i raditi bez brige.

Uz korištenje posebnog kupona PK20 možete ostvariti i dodatnih 20% uštede na kupovinu sljedećih proizvoda po cijenama:

Kako jednostavno kupovati uz poseban PK20 kupon na CDKDeals shopu?

CDKDEALS-PCE_Nov_2020_1

Najprije odaberite željeni proizvod i kliknite na „Add to Cart“ ili “Buy Now” ako završavate kupovinu.

CDKDEALS-PCE_Nov_2020_2

U sljedećem koraku posjetite košaricu s odabranim proizvodima, unesite kod za popust „PK20“ i kliknite „Apply Coupon“.

CDKDEALS-PCE_Nov_2020_4

Nakon toga će se cijena umanjiti za 20%.

CDKDEALS-PCE_Nov_2020_3

Za kraj, jednostavno kliknite na „Proceed to Checkout“ i odaberite željeni način plaćanja. CDKDeals podržava i PayPal kao način plaćanja, što je preporuka iz sigurnosnih razloga. Aktivacijski ključ će vam stići e-mailom.

CDKDeals je poznata online platforma koja prodaje softverske licence, aktivacijske ključeve za video igre i ostalo, a sve po vrlo povoljnim cijenama. S velikim iskustvom i pozitivnim povratnim informacijama od strane korisnika, CDKDeals dominira na tržištu nudeći najkonkurentnije cijene.

(sponzorirani sadržaj)

Više... Vaš Komentar Top
MediaTek Dimensity 700 ima podršku za  5G i zaslone od 90 Hz

Datum objave 15.11.2020

MediaTek Dimensity 700 ima podršku za 5G i zaslone od 90 Hz

_MediaTek Dimensity 700_1

MediaTek je objavio novi 5G model sustava na čipu (SoC) Dimensity 700, koristeći TSMC 7-nm procesnu tehnologiju. U osnovi je verzija Dimensity 720 najavljene tijekom trećeg tromjesečja. Prihvaća energetski učinkovit integrirani dizajn, donosi poboljšanje noćnog snimanja i druge funkcije snimanja donosi podršku za razne glasovne asistente.

Podrazumijeva se da Dimensity 700 koristi CPU arhitekturu s 8 jezgri, uključujući dvije velike jezgre Arm Cortex-A76 s glavnom frekvencijom od 2,2 GHz i četiri Cortex-A55 na 2 GH z. Memorija koja će pratiti ovaj procesor je LPDDR4X s maksimalnih 12 GB kapaciteta i  interna UFS 2.2. Za grafiku je zadužena Mali-G57 jedinica koja se ovaj put vodi na dvosmjernu konfiguraciju na 950 MHz. Sposobna je  za obradu zaslona do 90 Hz s proširenom FullHD rezolucijom od 2.520 x 1080 piksela.  

_MediaTek Dimensity 700_2

Ovaj SoC uključuje i procesor umjetne inteligencije (Mediatek APU)  snage 4 terapije u sekundi. Također može podržati rad jedne kamere do 64 MP  ili dvije od 16 MP. Snima video do 4K i 30 fps . Što se tiče povezanosti, ima 802.11ac Wi-Fi, Bluetooth 5.1, održivost za pozicioniranje (GPS + QZSS, Beidou, Galileo, NavIC).  Dimensity 700  donosi 5G tehnologiju, uključujući 5G agregaciju dvostrukih nosača (2CC 5G-CA) i dualnu pripravnost 5G dual kartice (DSDS). Uz to, Dimensity 700 koristi 5G UltraSave tehnologija za uštedu energije kako bi se smanjila potrošnja energije 5G komunikacija i poboljšanje vijeka trajanja baterija.

Više... Vaš Komentar Top
Nakon šest godina Xiaomi  ponovno među prva tri proizvođača mobitela

Datum objave 15.11.2020

Nakon šest godina Xiaomi ponovno među prva tri proizvođača mobitela

Nakon šest godina Xiaomi

Nedavno su IDC i Canalys objavili globalnu ljestvicu isporuke pametnih telefona za treće tromjesečje 2020. Xiaomi je nadmašio Apple s 46,5 milijuna jedinica i zauzeo treće mjesto na svijetu.

Povratak na treće mjesto je znakoviti za Xiaomi, jer su posljednji put na trećem mjestu globalne ljestvice bili prije šest godina. U tom trećem tromjesečju 2014., izvješće IDC-a pokazalo je da su se među globalnim isporukama mobitela Samsung i Apple plasirali na prvo i drugo mjesto, a Huawei, Lenovo i LG iza Xiaomi. Te je godine objavljen Xiaomi Mi 4, Redmi serija je upravo debitirala, a pametna fitness narukvica debitirala. Xiaomi je tek ušao na indijsko tržište i ambiciozno započeo svoje globalno širenje.

Ali od tada se industrija mobilnih telefona promijenila.  Više se ne radi samo o proizvodnji mobilnih telefona već cijelim ekosustavima s temom pametnog života.  Xiaomi se u nove trendove dobro uklopio. Izgradili su vlastitu AIoT mrežu s gotovo 300 milijuna povezanih uređaja i ekološki lanac s više od 200 tvrtki. Redefinirali su televizore kao kombinaciju hardvera i internetskog sadržaja. Također Xiaomi IoT proizvodi među kojima su Xiao Ai zvučnici, pročišćivači vode, pametne brave, usisivači prašine itd, pokrivaju 223 zemlje i koristi ih 36 milijuna ljudi.

Međutim, iza ovih brojeva stoje  temeljne promjene koje su se dogodile unutar same Xiaomi kompanije. Povećali su financiranje istraživanja i razvoj. Primjerice, samo su ove godine zaposlili više od 3000 inženjera, a iduće planiraju zaposliti još 5000 u području kamera, zaslona, oblak rješenja, velikih podataka, IoT, AI, 5G / 6G mreža i ostale komunikacijske tehnologije.

Manje je poznato da Xiaomi ima “tvornicu crnih svjetiljki”.  Zvuči tajanstveno, ali to je tvornica u kojoj „nema ljudi“ već ima samo automatizirane strojeve koji odrađuju posao proizvodnje. Trenutno mogu proizvesti oko milijun mobitela godišnje. Na nedavno održanoj konferenciji za programere, Lei Jun je spomenuo da također planiraju i drugu fazu ove tvornice čiji su razmjeri deset puta veći od postojeće.

Sada nam samo ostaje vidjeti koliko dugo će se Xiaomi zadržati na rećem mjestu globalne ljestvice među OEM proizvođačima mobitela.

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 1 minute

Tanix TX3 mini

Objavljeno prije 36 minuta

Amazon Fire TV Stick - Media player

Objavljeno prije 39 minuta

Filmovi - dojmovi, komentari i preporuke

Objavljeno prije 42 minute

plex + sub-zero problem

Objavljeno prije 53 minute

Procjena: Apple Macbook Pro (2014.)

Novosti

Gigabyte lansira AORUS Gen4 7000s

Gigabyte je najavio novu generaciju PCIe 4.0 SSD modela "AORUS Gen4 7000s ", koji prvi put koristi Phisonov kontroler PS5018-E18 druge generacije. Phison E18 je 8-kanalni kontroler proizveden TSMC-ovim 12nm postupkom. Svojom višejezgrenom a... Pročitaj više

TSMC planira proizvodnju 3-nanometarskih čipova za iPhone 2023. godine

Prema DigiTimesu, Appleov čip A15 u iPhoneu 2021. držat će se 5-nanometarskog postupka, ali prijeći će na TSMC poboljšani "5nm +" koji će se kombinirati s većom snagom i energetskom učinkovitosti za poboljšanje trajanja baterije. Modeli iPh... Pročitaj više

Ubuntu 21.04 proširuje opseg faznih ažuriranja verzija sustava

Verzije Ubuntu za računala imaju godinama faznu strategiju ažuriranja, a sada će s dodatkom APT-a poslužitelja Ubuntu i druge verzije prema zadanim postavkama također koristiti fazna ažuriranja. Da budemo precizniji, izdanjem Ubuntu 21.04 o... Pročitaj više

Tko ima najmoćniji 5-nm SoC za mobitele?

Službenim izdanjem Exynosa 2100, još imamo tri SoC-a koja će vladati 2021. To su Snapdragon 888, Apple A14 Bionic i Huawei Kirin 9000.  Vidljivo je da su sva četiri procesora slična po tome što svi koriste 5-nm postupak. Pa koji je najmoćni... Pročitaj više

Kingston najavio plan lansiranja NVMe SSD uređaja

Kingston je spreman da i ove godine održi svoju lidersku poziciju na SSD tržištu, s novim U.2 NVMe diskovima namijenjenim kupcima i data centrima. Nova ponuda uključuje i prve PCIe NVMe Gen 4.0 SSD uređaje, kao i eksterni USB 3.2 SSD: Ghost... Pročitaj više

Sve novosti