Predstavljeni MacBook Air, MacBook Pro i Mac mini s M1 čipom

Datum objave 12.11.2020 - Sanja Ledinek

Predstavljeni MacBook Air, MacBook Pro i Mac mini s M1 čipom

Predstavljeni MacBook Air, MacBook Pro i Mac mini s M1 čipom

Apple M1 (2)

Kao što je objavljeno , predstavljeni su MacBook Air, Mac Mini i 13,3-inčni MacBook Pro, odnosno Apple Silicon M1 procesor.

Apple M1 (1)

Na konferenciji WWDC održanoj u lipnju ove godine, Apple je prvi put objavljen u javnosti da će lansirati samorazvijeni Apple Silicon čipset, ali pomalo iznenađuje što je osvanuo samo pet mjeseci kasnije. Prema Appleu, M1 trenutno je najbrži integrirani SoC na svijetu. Ima istu arhitekturu kao čipovi serije A koji se koriste u iPhoneu i iPadu, tako da iOS aplikacije mogu nesmetano raditi na MacBooku i pokretati tradicionalne x86 aplikacije na virtualizirani način.

Apple M1 (3)

Apple Silicon M1 SoC temelji se na TSMC-ovoj 5-nm procesnoj tehnologiji. Ima 16 milijardi tranzistora, računalnu jedinicu koja se sastoji od 8-jezgrenog CPU-a koji je prihvatio klasični dizajn od četiri velike i četiri male jezgre. Velike jezgre dijele 12 MB L2 predmemorije, male imaju 4 MB L2. Radeći zajedno, dvostruko su brže od “najnovijeg računalnog čipa za prijenosno računalo” kada su ograničeni na 10 W TDP-a.

Apple M1 (4) Apple M1 (5)

GPU je također 8-jezgreni dizajn sa ukupno 128 izvršnih jedinica. Procjenjuje se na 2,6 TFLOPS – što je više od Nvidia 1050 Ti, koja nudi 2,1 TFLOPS (napomena: pretpostavljamo da je Apple ovdje dao FP32 broj).

Apple M1 (6)

Također SoC integrira DRAM, Thunderbolt 4 (USB 4.0) kontroler, ubrzavač strojnog učenja, napredne mehanizme za kodiranje / dekodiranje medija, procesor signala slike i Appleovu sigurnu enklavu koja je odgovorno za čuvanje svih vaših lozinki, ključeva, Apple Pay vjerodajnica i biometrijskih podataka.

Apple M1 (1) Apple M1 (2)

Što se tiče Neural Engine-a, on ima 16 jezgara i pokreće algoritam strojnog učenja na 11 TOPS-a. Međutim, postoje razlike u nekim specifikacijama. Primjerice, novi Mac Mini s M1 procesorom i 13,3-inčni MacBook Pro podržavaju samo dva priključka Thunderbolt 4 i USB 4.0, dok verzija Intel procesora može podržati 4 priključka. Također, u specifikacijama memorija vidljivo je da novi Mac Mini s M1 procesor i 13,3-inčni MacBook Pro podržavaju samo 16 GB memorije, dok inačica Intel procesora može podržati 32 GB, čak i Mac Mini može odlučiti koristiti 64 GB memorije.

Apple M1 (7)

Nažalost, gamera, nova MacBook serija ne podržava eGPU vanjske grafičke procesore, čak ni Blackmagic eGPU koji se prodaje na službenoj web stranici. Malo je razočaravajuće za Apple što je uklonilo ovu podršku. Zašto je ograničena gornja granica kapaciteta memorija i nemogućnost upotrebe vanjskih grafičkih kartica? Glavni razlog je dizajn ARM arhitekture, odnosno podrška skupa uputa i način adresiranja memorija. Ali iz perspektive dizajna skupa ARM naredbi, ako Apple planira učiniti novi Mac kompatibilnim s većim resursima kapaciteta memorija, u procesor se može dodati vlastiti dizajn skupa naredbi kako bi se omogućilo naknadno pokretanje Maca koji koriste dizajn ARM arhitekture. 

Svakako trebamo spomenuti da M1 čip donosi manju potrošnju energije i stvara manje topline, što znači da će buka ventilatora biti manja. Zapravo, MacBook Air uopće nema ventilator, a MacBook Pro opremljen je aktivnim uređajima za hlađenje na matičnoj ploči. Aktivira se samo kad se dulje vrijeme koristi jezgra M1 čipa visokih performansi.

MacOS Big Sur i Univerzalne aplikacije

MacOS Big Sur bit će prva verzija MacOS-a koja podržava novu arhitekturu. Naravno, izvorno se mogu pokretati iOS aplikacije, iako niti jedan od novih uređaja nema zaslon osjetljiv na dodir. Aplikacije koje se mogu izvorno pokrenuti na novom procesoru nazvane Universal Apps.   Sadrže Intel i Apple CPU verzije istog softvera, kompajlirane za različitu arhitekturu.

MacBook Air, MacBook Pro i Mac mini – cijena

Cijena prva tri nova uređaja koji pokreću M1 Soc bit bit će relativno pristupačna:

  • Mac Mini – 699 USD
  • MacBook Air – 999 USD
  • MacBook Pro 13 ″ – 1299 USD – na ovom modelu trajanje baterija je nevjerojatnih 20 sati reprodukcije filmova i 17 sati pregleda weba.

Eto, ono što Microsoft i Google nisu mogli učiniti, učinio je Apple. Nakon 15 godina, s Intel čipovima koji stagniraju u smislu generacijskih skokovnih snaga i učinkovitosti poput Power PC čipova s ​​početka 2000-ih, odlučili su se još jednom proći kroz isti složeni proces. Nema sumnje M1 važan je korak prema novoj fazi u Appleovom ekosustavu. U osnovi, Apple ne treba slijediti Intelov iteracijski ciklus kako bi objavio nove Mac proizvode. Samorazvijeni M1 ne samo da vraća inicijativu za nadogradnju računala s Intelom, već može promijeniti i trend razvoja cjelokupnih računalnih industrija. Sad kad su ARM Mac i mobilni iOS ekološki integrirani, postojeće i buduće aplikacije za iOS ne zahtijevaju sekundarno uklanjanje pogrešaka.

Više... Vaš Komentar Top
MediaTek će pokrenuti TSMC-ov 6nm postupak za Dimensity s Arm Cortex-A78 CPU

Datum objave 12.11.2020

MediaTek će pokrenuti TSMC-ov 6nm postupak za Dimensity s Arm Cortex-A78 CPU

MediaTek

Prema MediaTeku, postali su četvrta najveća svjetska tvrtka za dizajn IC-a. Cilj im je ove godine ostvariti prihod veći od 10 milijardi dolara i ne namjeravaju stati s intenzivnim lansiranjem procesora.

Ovih dana najavili su da će lansirati proizvod visoke klase temeljen na TSMC-ovoj 6-nm procesnoj tehnologiji. Koristi Arm Cortex-A78 CPU dizajn i radni takt na 3,0 GHz. Međutim, MediaTek nije otkrio specifične detalje ovog čipseta. No, nema sumnje da će i dalje pripadati seriji procesorskih proizvoda Dimensity.

MediaTek također očekuje da će kumulativna isporuka procesora serije Dimensity ove godine premašiti 45 milijuna jedinica, te potvrđuje da im je primjena 5G mrežnih tehnoloških proizvoda ove godine pokrila Sjevernu Ameriku, Europu, Bliski Istok, Kinu, Jugoistočnu Aziju, Australiju i druge regije.

Istovremeno, naglašavaju da imaju visoku razinu dizajna hardvera i mogućnosti primjene softverske integracije te da održavaju produbljeni suradnički odnos s TSMC-om, Hvale se da mogu koristiti cjelovitu ekologiju proizvoda i jedinstveni model proizvodnje kako bi proizvodima aplikacijskih procesora omogućili brži ulazak na tržište.

Više... Vaš Komentar Top
Infobip preuzima američku tvrtku OpenMarket za približno 300 milijuna američkih dolara

Datum objave 12.11.2020

Infobip preuzima američku tvrtku OpenMarket za približno 300 milijuna američkih dolara

Infobipov Pangea kampus u Vodnjanu

Infobip je sklopio je kupoprodajni ugovor s američkom IT kompanijom Amdocs o preuzimanju tvrtke OpenMarket, vodećeg B2B pružatelja rješenja za razmjenu mobilnih poruka, za bruto iznos u gotovini od približno 300 milijuna američkih dolara.

Preuzimanje OpenMarketa ubrzava Infobipov rast bilježenjem zajedničkog run rate prihoda većeg od milijardu američkih dolara. Nadalje, ova kombinacija stvara jedinstvenog cloud komunikacijskog igrača na tržištu s neusporedivim globalnim dosegom, omogućavajući mjesečno više od 14 milijardi korisničkih interakcija

Više... Vaš Komentar Top
ADATA predstavlja vanjski SSD SE770G s RGB-om

Datum objave 12.11.2020

ADATA predstavlja vanjski SSD SE770G s RGB-om

ADATA SE770G

ADATA Technology predstavlja vanjski RGB SSD ADATA SE770G.

SE770G krase visoke performanse i privlačan izgled, a nudi mogućnost povezivanja putem standarda USB3.2 Gen 2 i Type-C, brzine čitanja/pisanja do 1000/800 MB/s i veliku ploču s RGB osvjetljenjem. Prostrana ploča s RGB osvjetljenjem rasvijetlit će radne prostore kod kuće i u pokretu uz prekrasan efekt s kockastim uzorkom. Nekad je mjesto vanjskih SSD-ova bilo u sjeni dok su druga periferija i uređaji okićeni RGB svjetlima bili u centru pažnje na radnim stolovima korisnika, no sada je pojavom modela SE700G došao trenutak da i vanjski SSD-ovi zasjaje.

Uz mogućnost povezivanja putem standarda USB 3.2 Gen 2, SE770G nudi brzine čitanja/pisanja do 1000/800 MB/s što je do 12,5 puta brže od uobičajenih vanjskih tvrdih diskova.

Više... Vaš Komentar Top
ROG Z11 Mini-ITX kućište osvojilo tri međunarodne nagrade

Datum objave 11.11.2020

ROG Z11 Mini-ITX kućište osvojilo tri međunarodne nagrade

ROG Z11 Mini-ITX (1)

ROG Z11 Mini-ITX kućište osvojio je nagradu Red Dot Product Design za 2020, nagradu CES za inovaciju 2020 i nagradu za dobar dizajn za 2020. godinu.

ROG Z11 Mini-ITX ima 4 mm kaljene staklene ploče s aluminijskim okvirima i integriranim Aura Sync
osvjetljenjem s adresnim RGB LED diodama na prednjoj i bočnoj strani.

Svi ovi dizajnerski i funkcionalni elementi stvaraju s jedne strane elegantan stil, dok pomalo avangardni sa strane perspektive. Može se postaviti u dva smjera u ovisnosti o dostupnosti radnog prostora, preferencije i prikaz komponenata. Dimenzije kućišta su 194 x 386 x 531 mm i mase je 8,73 kg. I/O priključci na prednjoj strani uključuju jedan USB 3.2 Gen 2 Tip-C, dva USB 3.2 Gen 1 Tip-A i dva USB 2.0 Tip – A.

Patentirani dizajn koji naginje ladici matične ploče pod kutom od 11° donosi dodatnih 40 mm prostora na stražnjoj strani matične ploče kako bi se maksimizirale vrhunske performanse oko CPU-a i grafičkih kartica, kao i M.2 SSD-a koji se mogu instalirati na stražnju strana matične ploče. Osim toga za ljubitelje vodenog hlađenja Z11 nudi dovoljno prostora i mogućnost prilagodbe tekućeg hlađenja.

Ovo kućište može imati ventilator za kućne ljubimce. Na gornjoj strani 2 x 120 mm / 2 x 140 mm (debljine 30 mm) i na dnu 1 x 120 mm / 1 x 140 mm. Također podržava ATX napajanje, maksimalno 240 mm hladnjak hlađenih voda i dizajn grafičkih kartica s tri utora koji se mogu postaviti ispravno bez proizvodnog kabela. Grafička kartica ROG Strix GeForce RTX 3090, poznata kao “Royal”, može se savršeno integrirati.

U kućištu ROG Z11 Mini-ITX pronaći ćete remen za učvršćivanje kabela i odvojivi filtra za prašinu za brzo i praktično čišćenje i održavanje.

Njegova cijena je u trgovinama navedenim oko 270 eura.

Više... Vaš Komentar Top
Prodaja Galaxy Note 20 nije toliko visoka koliko se očekivalo

Datum objave 11.11.2020

Prodaja Galaxy Note 20 nije toliko visoka koliko se očekivalo

Galaxy Note20

Samsung je morao prilagoditi proizvodnju kako bi odgovoru tržišta. Prema korejskoj web stranici The Elec, Samsung je u listopadu postigao samo oko 70% prvobitnog plana.

Točnije, prema procurjelim internim izvorima, tvrtka je proizvela 600.000 uređaja u usporedbi s prvotno očekivanih 900 000. Omjer proizvodnje između standardne verzije i verzije Ultra iznosi 1: 2 i pokazuje da kupci odabiru bolji Galaxy Note 20 Ultra.

U usporedbi s Galaxy Note 20 Ultra, Note 20 se pokazao puno slabijim. Uređaj je opremljen samo zaslonom od 60 Hz s FHD + rezolucijom, a kamera je također smanjena u usporedbi s Note 20 Ultra.

U tromjesečju koje je završilo, tvrtka je prijavila 4,45 bilijuna vona dobiti od mobilnog odjela što je više od 50 postotna boda u odnosu na prošlu godinu.  Prema Samsungu ova ostvarena dobit je posljedica optimizacije troškova kao i učinkovitijeg marketinga.  Također kako  napominju  analitičari, uređaji srednje klase daju značajniji doprinos od visokog razreda.

Više... Vaš Komentar Top
Prodaja AMD-a dobiva zamah

Datum objave 11.11.2020

Prodaja AMD-a dobiva zamah

Prodaja AMD-a dobiva zamah_1

Iako Intel još uvijek zauzima dominantnu poziciju na tržištu CPU-a, jaz između AMD-a i Intela postupno se smanjuje posljednjih godina. Jedan od razloga je Ryzen serija. S nadolazećim CPU-om Ryzen 5000, predviđa da će AMD značajno nagristi Intelov tržišni udio tijekom ovogodišnje blagdanske kupnje.

Prema najnovijem financijskom izvješću objavljenom prošlog tjedna, ukupni prihodi AMD-a dosegli su novi rekord od 2,8 milijardi dolara, što je porast od 56 postotna boda u odnosu na isto razdoblje prošle godine.  U ovom financijskom izvješću također je potvrđeno da će AMD kupiti Xilinx, proizvođača programabilnih logičkih sklopova (FPGA), po cijeni od 35 milijardi američkih dolara.

Prodaja AMD-a dobiva zamah_2

Također kako pokazuju statistički podaci tvrtke Statista, tržišni udio AMD-ovih procesora dostigao je 37,3 % u trećem tromjesečju. To je najviša razina od početka razdoblja istraživanja (počevši od 2012.). Intelov tržišni udio iznosi 62,6%, što je najniža razina u istom razdoblju.

Prodaja AMD-a dobiva zamah_3

Uz to, prema istraživanju tvrtke Steam, 25,79 % Windows gamera koristi AMD CPU ( podaci do listopada ove godine), dok suparnički Intel koristi 74,21 %. Nadalje podaci Steama pokazali su postupni rast prema AMD-u u posljednjih pet mjeseci (od lipnja).
Istodobno, podaci iz aplikacije za usporedbu Pass Mark, bliži su izvješću Statista. U prvom tromjesečju 2020. godine ukupan tržišni udio AMD-a na CPU iznosio je 36,3%, dok je Intelov iznosio 63,7%.

Više... Vaš Komentar Top
U Indiji, najvećem tržištu mobitela, Xiaomi gubi prvo mjesto, a rodio se novi kralj

Datum objave 11.11.2020

U Indiji, najvećem tržištu mobitela, Xiaomi gubi prvo mjesto, a rodio se novi kralj

U Indiji, najvećem tržištu mobitela 1

Indija je drugo najveće tržište mobitela iza Kine i ogromno potrošačko tržište u nastajanju. Stoga su mnogi proizvođači mobilnih telefona zainteresirani za plasiranje svojih proizvoda nadajući se da će iskoristiti priliku i vrijeme poboljšati ukupne prodajne rezultate na globalnoj razini. Tko može zadovoljno trljati ruke, a tko se treba zabrinuti? Izgovoreno ime donosi Counterpoint Research.

Prema Counterpoint Research statističkim podacima o prodaji pametnih telefona za Q3 2020. u Indiji se povećala 50 milijuna jedinica, što je novi rekord. Xiaomi , koji je bio dvije godine za redom najprodavanija marka mobitela u Indiji, izgubio je prvo mjesto, što je vjerojatno prilično iznenadilo. Udio Xiaomija pao je na 23%, što je 3 postotna boda manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Prema analitičarima na pad udjela djelomice utjecao je indijski “bojkot kineske robe” zbog sporova oko granica, a što je dovelo do porasta nacionalističkih osjećaja u Indiji.

Samsung je, s druge strane, postao novi kralj indijskog tržišta mobilnih telefona. Tržišni udjelom za 1 postotni bod (24%) nadmašili su Xiaomi i zabilježili porast za 4 postotna boda na godišnjoj razini. Istodobno, Samsungova promjena prodajne strategije također je imala značajan utjecaj na slabljenje prodaje Xiaomije. Posljednjih godinu dana, nešto više, Samsung je predstavio brojne modele srednje i niže klase po pristupačnim cijenama i koji se temelje na karakteristikama kupaca indijskog tržišta.

U Indiji, najvećem tržištu mobitela, Xiaomi gubi prvo mjesto,

Međutim, sveukupno gledano, kineski mobiteli i dalje imaju više prednosti na indijskom tržištu. U prvih pet prodaja, kineske marke mobitela imaju četiri mjesta, zauzimajući 65% indijskog tržišta pametnih telefona. Među njima je Realme postigao velik uspjeh zahvaljujući povoljnim cijenama i performansama. Realme je na indijskom tržištu ušao tek u svibnju 2018. godine, kao nedostižni stopom rasta danas je pojurio na četvrto mjesto, što svakako privlači pažnju.

Iznenađujuće je Huawei koji je ušao 2016.godine na indijsko tržište, nije među prvim pet najboljih proizvođača. Razlog je što su se pozicionirali na srednjoj i visokoj poziciji i vremenu ostvarili slabu prodaju. Štoviše, Huawei se od prošle godine fokusirao na europsko i kinesko tržište i donekle je zanemario indijsko tržište. To je u konačnici dovelo do gubitka interesa kupaca i loše prodaje uređaja.

OPPO isporuke porasle su 30 postotna boda na godišnjoj razini u trećem tromjesečju , vođene potražnjom za uređajima iz proračunskog segmenta, A12 i A11k, kao i dobrom izvedbom nedavno lansiranih A52, A53 2020 i F15.

OnePlus ostao je top brand u pristupačne premium segmentu (INR 30.000 INR 45.000 ~ 600 400- $ $) i ponovno ušao u gornji srednji nivo (INR 20.000 – INR 30.000 ~ 270-400 USD) sa svojom serijom Nord.  OnePlus Nord postao je najprodavaniji model u segmentu u početnom tromjesečju lansiranja.

Također, vivo je porastao za 4 postotna boda u odnosu na isto razdoblje prošle godine i zadržao je treće mjesto u Q3, vođen snažnom potražnjom za modelima Y-serije. U Q3 2020. ušao je na premium tržište sa serijom X50 i bio je prvi OEM koji je lansirao gimbal kameru koja je dobila pozitivne povratne informacije od potrošača.

Više... Vaš Komentar Top
Samsung se vratio utrci na tržištu ToF senzora s ISOCELL Vizion 33D

Datum objave 11.11.2020

Samsung se vratio utrci na tržištu ToF senzora s ISOCELL Vizion 33D

Samsung se vratio na tržište  ToF senzora 1

Ranije ove godine činilo se da je Samsung napustio ToF segment, ali očito se radilo samo o malo zatišja. Ovih dana lansirali su ISOCELL Vizion 33D ToF senzor.

Samsung tvrdi da je ISOCELL Vizion 33D ToF senzor optimizirani za najbolje AR / VR i fotografsko iskustvo u svojoj klasi. Osim toga, također podržava značajke poput 3D skeniranja i stvaranja bokeh efekata za videozapise. Vizion 33D je očito sposoban pratiti subjekte u pokretu s malom latencijom zahvaljujući svom sustavu za demodulaciju. Ovaj sustav omogućuje da svaki piksel u senzoru istovremeno prima četiri fazna signala na 0, 90, 180 i 270 stupnjeva što donosi stvaranje fotografije dubine sa samo jednom snimkom.

Osim toga  ISOCELL Vision 33D senzor   ima niske energetske zahtjeve (potrošnju energije manju od 400 mW) koji su bitni za mobilne kamere.  Također senzor podržava mogućnosti automatskog fokusa glavne kamere.

Hoće li ga Galaxy S21 serija koristiti?   Odgovor na pitanje ostaje  nejasan. Prema prvim glasinama o mobitelima – neće.  Međutim  moguće je da će Samsung ipak odluči opremiti neki model Galaxy S21 serije ovim senzorom.

Samsung se vratio na tržište  ToF senzora

Specifikacije  ISOCELL Vision 33D senzora

Specifikacije  uključuju visoku razlučivost (za ToF senzor) od 640 x 480 px, korak piksela od 7 um i raspon udaljenosti od 0,2-5,0 metara. Senzor također koristi duboku izolaciju (DTI) za smanjenje buke, kao i tehnologiju povratnog rasipanja (BST) za poboljšanje kvantne učinkovitosti.

Sve u svemu, Samsung tvrdi da je ISOCELL Vision 33D senzor dovoljno brz i precizan da se koristi za sljedeću razinu 3D autentifikacije lica u mobilnim plaćanjima. To sugerira da bi Samsung mogao koristiti ISOCELL Vision 33D kao senzor za selfie / senzor za provjeru autentičnosti lica u budućnosti Galaxy pametnih telefona  Ili će ga barem tvrtka ponuditi potencijalnim kupcima koji traže takav senzor.

Više... Vaš Komentar Top
Canon PIXMA PRO-200

Datum objave 10.11.2020

Canon PIXMA PRO-200

Canon PIXMA PRO-200

Canon Europe najavljuje uređaj PIXMA PRO-200 – brz, lagan i kompaktan A3+ pisač u boji savršen za prve korake obožavatelja fotografije u svijetu fotoispisa. Uz mogućnost ispisa na razne vrste papira različitih tekstura i veličina PIXMA PRO-200 može stvoriti prekrasne živopisne otiske s pametnog telefona, tableta ili računala te tako omogućuje fotografima uspješan ispis svaki put.

Ovaj novi pisač, koji zamjenjuje model PIXMA PRO-100S, ispisuje na formate do A3+, ima sustav od osam tinti utemeljenih na bojilu i nudi fotografima uvijek iznimnu crnu i žive druge boje. Sposobnost pisača PIXMA PRO-200 da ispisuje za manje od 90 sekundi  omogućuje korisnicima uživanje u glatkom tijeku rada i trenutačno oživljavanje njihovih snimaka. Velik zaslon ovog pisača dijagonale 7,6 cm omogućuje fotografima lako upravljanje postupkom ispisa putem jednostavnog sučelja. Korisnici mogu uživati u bogatoj ponudi mogućnosti ispisa uređajem PIXMA PRO-200, uključujući ispis pomoću Canonova softvera Professional Print & Layout koji pomaže u optimizaciji procesa od snimanja do ispisa.

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 1 minute

Samsung mobiteli - 2. dio

Objavljeno prije 6 minuta

Garancije, povrat novca, zamjena robe...

Objavljeno prije 18 minuta

Rudarenje za početnike - ČITAJ prvi post

Objavljeno prije 18 minuta

Sony Vaio - Ne može se upaliti

Objavljeno prije 19 minuta

Mining Svaštara - BEZ TROLANJA!

Novosti

Panasonic predstavlja novi telefoto objektiv

Panasonic predstavlja novi zamjenjivi telefoto objektiv sa zumom LUMIX S 70-300mm F4.5-5.6 MACRO O.I.S. (S-R70300) koji se temelji na sustavu L-Mount za svoje fotoaparate punog kadra bez zrcala iz serije LUMIX S. Ponuda fotoaparata i objekt... Pročitaj više

Uspostavlja se 100 Gbit/s mrežna e-infrastruktura u sklopu projekta HR-ZOO

Jučer su u Sveučilišnom računskom centru (Srcu) potpisana dva ugovora kojima započinje izgradnja mrežne komponente nove nacionalne e-infrastrukture Hrvatski znanstveni i obrazovni oblak (HR-ZOO). Mrežna komponenta će osigurati 100 Gbit/s ve... Pročitaj više

Infobip dobitnik globalne nagrade MEFFYS

Tvrtka Infobip, osvojila je globalnu nagradu za najbolje mobilno rješenje u kategoriji COVID-19 Mobile Response na ovogodišnjoj dodjeli MEFFYS nagrada koju organizira Mobile Ecosystem Forum. Vodnjanska IT kompanija nagrađena je zahvaljujući... Pročitaj više

Kingston prodaje HyperX gaming diviziju HP-u

Kingston Technology Europe Co LLP, podružnica Kingston Technology Company, Inc., svjetskog lidera u području memorijskih proizvoda i tehnoloških rješenja, postigla je definitivni dogovor s HP Inc. o prodaji svoje HyperX gaming divizije. Ova... Pročitaj više

XPG memorija i SSD-ovi podržavaju najnoviju Intelovu platformu Z590

XPG, dobavljač sustava, komponenti i perifernih uređaja za igrače, profesionalne e-sportaše i obožavatelje tehnologije koji bilježi brz rast, blisko je surađivao s četiri glavna proizvođača matičnih ploča (tvrtkama ASUS, MSI, GIGABYTE i ASR... Pročitaj više

Sve novosti