YouTube Go se ukida u kolovozu

Datum objave 09.05.2022 - Sanja Ledinek

YouTube Go se ukida u kolovozu

YouTube Go se ukida u kolovozu

Google premjestio neke YouTube usluge na Cloud

Vremena se mijenjaju i YouTube Go aplikacija nije više potrebna.

Podsjetimo, YouTube Go je lagana Android aplikacija, objavljena 2016. godine, uglavnom za jeftinije mobitele i ograničeno mrežno okruženje kako bi se poboljšalo iskustvo gledanja. Sada je Google službeno najavio da će ugasiti aplikaciju od kolovoza.

Kao razlog za ukidanje YouTube Go aplikacije navode značajna poboljšanja performansi Android uređaja posljednjih godina. Uz to su  napravili razna poboljšanja poput ugradnje dodatne korisničke kontrole kako bi pomogli gledateljima s ograničenim podacima da smanje upotrebu mobilnih podataka.

MOŽDA VAS ZANIMA

YouTube namjerava razviti NFT za kreatore

YouTube povećava broj oglasa u videozapisima

Ovaj Googleov potez potaknuo je raspravu o stanju i budućim potrebama Androida Go. Hoće li u budućnosti biti ukinute preostale Go aplikacije kao što su Google pretraživanje, Asistenta, Navigaciju, Karte, Gmail i Galerija.

Pridružite nam se na Facebooku , Twitteru   i  PCEkspertTV kanalu. 

Više... Vaš Komentar Top
Microsoft, Google i Apple najavljuju ulazak u “eru bez lozinke”

Datum objave 09.05.2022

Microsoft, Google i Apple najavljuju ulazak u "eru bez lozinke"

Microsoft, Google i Apple najavljuju ulazak u “eru bez lozinke”

Jeste li umorni od lozinki? Evo kako Microsoft, Google i Apple žele ukloniti lozinke iz naših života.

Nedostaci lozinki poznati su već duže vrijeme: ili se koristi ista više puta za prijavu na različite usluge ili su preslabe i mogu biti ugrožene ako je netko žrtva phishinga.  Zbog navedenih razloga tri tehnološka diva već su implementirala prijavu bez lozinke, ali svaki na svoj način kako bi učinili provjeru autentičnosti sigurnijom. Trenutno poduzimaju daljnje korake najavljujući planove za podršku univerzalnom standardu prijave bez lozinke kreiranom od strane FIDO Alliance, World Wide Information Network Alliance i stotine tehnoloških tvrtki koje ga razvijaju. Implementirati će ga u sve svoje platforme i uređaje u narednih godinu dana.

Omogućit će end-to-end opciju prijave s najčešće korištenih uređaja poput pametnih telefona kao primarni sustav provjere autentičnosti za web-lokacije i aplikacije koje se koriste. Bit će potrebno samo otključati uređaj za automatski pristupe FIDO certifikatima za prijavu (ili “ključevima”) uključujući nove, bez potrebe za ponovnom upisom svakog računa bez obzira na to na kojoj OS platformi ili pregledniku ti uređaji rade.

MOŽDA VAS ZANIMA

Microsoft Edge u najnovijoj verziji ponovno ojačava sigurnost

TikTok dobio certifikat ISO 27001 o sigurnosti informacija

S korisničke strane to znači da više neće biti potrebno pamtiti tradicionalne lozinke s brojevima, slovima i znakovima ili koristiti upravitelj lozinki.

Pridružite nam se na FacebookuTwitteru   i  PCEkspertTV kanalu. 

Više... Vaš Komentar Top
FreeBuds 4i slušalice na poklon svim novim korisnicima nova 9 SE

Datum objave 09.05.2022

FreeBuds 4i slušalice na poklon svim novim korisnicima nova 9 SE

bundle nova 9 SE_FreeBuds 4i_2

Huawei nova 9 SE, nedavno predstavljeni pametni telefon nova serije pametnih telefona, sada dolazi u posebnoj ponudi. Naime, svi korisnici koji u periodu od 9. svibnja do kraja mjeseca kupe nova 9 SE uređaj u Elipso poslovnicama, na poklon će potpuno besplatno dobiti Huawei FreeBuds 4i bežične slušalice.

Bežične slušalice FreeBuds 4i odlikuju se modernim dizajnom, kristalnim zvukom i opcijom aktivnog uklanjanja buke (ANC). Zahvaljujući snažnoj bateriji, slušalice podržavaju i do 10 sati neprekidne reprodukcije glazbe. Stvorene u kontroliranom laboratorijskom okruženju, FreeBuds 4i automatski podešavaju kvalitetu zvuka, kako bi stvorile što bolji frekvencijski odaziv.

Uz ovu ponudu, svi korisnici koji se odluče na Huawei nova 9 SE pametni telefon do 28. lipnja, ostvaruju pravo na besplatnu zaštitu zaslona u trajanju od 12 mjeseci. Zaslon pametnog telefona može se jednom zamijeniti besplatno, bez ikakvih dodatnih troškova. Besplatna zaštita vrijedi ako se zaslon mobitela slomi zbog nesreće (npr. udarca, pada ili pritiska).

Više... Vaš Komentar Top
Corsair HS65 Surround

Datum objave 06.05.2022

Corsair HS65 Surround

hs65_surround

HS65 Surround su elegantne slušalice lagane konstrukcije ojačane aluminijem zajedno s plišanom memorijskom pjenom za udobnost tijekom igranja igara i slušanja. Uvode inovativnu Sonarworks SoundID tehnologiju koja personalizira vaše audio iskustvo s individualno kalibriranim audio profilima. Dostupan u crnoj ili bijeloj boji kako bi odgovarao vašim postavkama, HS65 Surround je izbor za cjelodnevnu udobnost i visokokvalitetan, prilagođen zvuk.

Više... Vaš Komentar Top
Kako funkcioniraju Wi-Fi zvučnici i koja je razlika u odnosu na dobro poznate Bluetooth zvučnike?

Datum objave 04.05.2022

Kako funkcioniraju Wi-Fi zvučnici i koja je razlika u odnosu na dobro poznate Bluetooth zvučnike?

Roam_SL_Lunar_White-Lifestyle-Outdoor-Garden-Mobile

Od svoje pojave na tržištu pa do danas, Bluetooth zvučnici su pronašli značajno mjesto u svakodnevnom životu ljudi. Bilo da se radi o okupljanjima s prijateljima, boravku u prirodi, obavljanju kućnih poslova ili gledanju filmova, zvučnik uvijek dobro dođe, a nekad je i neophodan. Ipak, usprkos velikoj popularnosti, postoje i mane ovih uređaja, koje su zbog prirode Bluetooth-a kao tehnologije, nažalost neizbježne.

Ukoliko ste i vi nekad imali priliku koristiti Bluetooth zvučnik, ovisno o situaciji, postoji mogućnost da ste imali problem s određenim ograničenjima, kao što su prekidi zvuka kada dobijete poziv ili njegovo brzo pražnjenje baterije. Ovakve situacije mogu biti poprilično frustrirajuće jer bilo koja smetnja poprilično utječe na iskustvo slušanja, a od uređaja koje koristimo kod kuće obično očekujemo da rade neometano. Također, činjenica da su ovakvi problemi donekle nerješivi kod Bluetooth zvučnika čini situaciju kompliciranijom.

Jedan od načina da se izbjegnu ovi problemi jesu Wi-Fi zvučnici. Iako se naizgled radi o sličnoj tehnologiji, postoje bitne razlike između Wi-Fi i Bluetooth zvučnika.

Vaš zvuk bez ikakvih prekida

Vjerojatno je svima poznata situacija kada slušate muziku putem Bluetooth zvučnika i zvuk se iznenada prekine zato što vam je stigla obavijest ili poziv na vaš mobitel preko kojega ste povezani. Iako naizgled minorna smetnja, zapravo dolazimo do toga da duže korištenje Bluetooth zvučnika onemogućava istovremenu uporabu mobilnog telefona i obrnuto.

Ovo je područje u kome je s Wi-Fi zvučnicima kao što je Sonos Roam SL situacija dosta bolja. Da biste koristili ovaj uređaj dovoljno je da ste povezani na istu mrežu. Wi-Fi zvučnici se oslanjaju samo na jačinu signala i povezuju se na jedan glavni sustav koji omogućava povezivanje više zvučnika za reprodukciju muzike po cijeloj kući. Kod njih kontrolirate zvučnik preko svoga pametnog uređaja, ali se muzika prenosi preko Interneta ili iz vaše osobne kolekcije, tako da telefonski pozivi ili druge aplikacije neće ometati vašu muziku.

Bez brige o uparivanju uređaja

Jedan od nedostataka Bluetooth zvučnika je taj što morate voditi računa da uvijek budete upareni. Kod Wi-Fi zvučnika poput Sonosovih modela jednom kada se povežete s uređajem, zauvijek ostajete povezani i dovoljan je ulazak u aplikaciju da bi nastavili tamo gdje ste stali.

Roam_SL_Shadow_Black-Lifestyle-Interior-Nightstand

Različite tehnologije donose drugačiju kvalitetu zvuka

Značajna razlika je i ta što Bluetooth i Wi-Fi zvučnici različito komprimiraju datoteke s podacima da bi reproducirali muziku na zvučniku. Količina podataka koja može proći kroz Bluetooth je znatno manja u odnosu na Wi-Fi mrežu. To znači da Bluetooth uređaji moraju komprimirati veličinu datoteke, što znači da će kvaliteta opasti. Primijetit će te da ako slušate pjesmu prvo na Bluetooth uređaju, a zatim preko Wi-Fi uređaja, razlika u kvaliteti je zapravo prilično očigledna.

Napravite cijeli sustav

Kao što smo već rekli, Wi-Fi zvučnik zauvijek ostaje uparen s vašim telefonom. Ali, uz ovakve uređaje možete napraviti cjelovit audio-sustav u svom domu.

Na primjer, svaki put kada puštate muziku na Bluetooth zvučniku isto je kao da prvi put puštate muziku. Kompanije kao što je Sonos su pronašle način na koji vaš zvučnik može registrirati vaše okruženje kao što su zidovi i namještaj kako biste dobili najbolji mogući zvuk za raspored vaše sobe.

Također, jedna od opcija koju ovi zvučnici nude je i multi-room opcija, po kojoj je Sonos i najpoznatiji, pomoću koje možete kontrolirati više uređaja u svom domu po želji ih upariti.

Važna stavka – ušteda baterije

U suvremeno doba, kada je prilično važno biti dostupan na svom telefonu tijekom cijeloga dana, problem nam može predstavljati činjenica da zvučnik putem kojeg slušamo glazbu ubrzano troši našu bateriju, što se često događa s Bluetooth zvučnicima.

Modeli kao što je Sonos Roam SL komuniciraju putem vašeg Wi-Fi signala i baš iz tog razloga muzički kontroler može sačuvati bateriju te se ona znatno sporije troši. A ako vam se baterija telefona isprazni, Sonos će nastaviti puštati muziku koja je preostala na vašoj playlisti, pružajući vam vrijeme da napunite svoj uređaj, bez prekidanja muzike.

Bluetooth tehnologija nudi širok spektar opcija i jednostavnu upotrebu što ju je učinilo planetarno popularnom. Ipak, postoje i brojne mane ove tehnologije koje čine korištenje ovakvih uređaja poprilično frustrirajućim za sve one koji žele jednostavno korisničko iskustvo bez smetnji i odlaganja. Pojedine kompanije, poput Sonos-a su pronašle rješenje u vidu Wi-Fi zvučnika i uspjele su uspješno odgovoriti na česte primjedbe koje korisnici imaju kada su u pitanju Bluetooth tehnologije.

(sponzorirani sadržaj)

Više... Vaš Komentar Top
Ovogodišnji Job Fair okuplja preko 130 tvrtki i 5 tisuća studenata

Datum objave 03.05.2022

Ovogodišnji Job Fair okuplja preko 130 tvrtki i 5 tisuća studenata

job_fair_2022

Nakon dvije godine pauze, Job Fair, sajam poslova u organizaciji Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, Centra karijera FER-a, Saveza Studenata FER-a i Kluba studenata elektrotehnike (KSET), održat će se 11. i 12. svibnja. Na ovogodišnjem Job Fairu predstavit će se preko 130 tvrtki, a očekuje se pet tisuća posjetitelja pa se program, zbog velikog interesa, s hodnika FER-a seli u Sportsku dvoranu Martinovka, dok će se radionice i ove godine održati u prostorijama fakulteta.

Studenti će na sajmu moći posjetiti preko 120 štandova, poslušati 24 zanimljiva govora i sudjelovati na 16 radionica. Na pozornici u samom središtu sajma, odvijat će se talkovi na teme: Career switch, What the tech i Recycled technology; zanimljiva panel rasprava na temu umjetne inteligencije, a nakon nje uslijedit će neformalni Hot Talk s vrućim pitanjima na koja će, uz konzumaciju ljutih umaka, odgovarati COO Ars Future Luka Dresga.

Kako bi se prijavili za sudjelovanje na Job Fairu, studenti predaju svoj životopis u bazu životopisa na internetskoj stranici Job Faira. Nakon predaje životopisa, dodjeljuje se QR kod koji će služiti kao ulaznica za sajam. Isti QR kod služi i kao posjetnica koju će tvrtke prilikom upoznavanja moći skenirati i zabilježiti pojedinog studenta kao favorita.

Neke od tvrtki sudionika su i Amazon, Ericsson Nikola Tesla, INETEC, Trikoder, AVL-AST, Gideon Brothers, Leapbit, Memgraph, mStart, Poslovna inteligencija, SYNTIO, AG04, Altpro, arsfutura, Deegloo, Infigo IS, Infinum, Ingemark, Megatrend, Productive.io, SofaScore, Span, Xylon te mnoge druge.

Osim pronalaska prakse i poslova, studenti imaju mogućnost upoznati potencijalne poslodavce u neformalnoj atmosferi kluba KSET na Loosen Up partyju na kojem će u timovima s predstavnicima tvrtki moći sudjelovati u zabavnim igrama.

Više... Vaš Komentar Top
Sony Xperia 1 IV flagship debitira 11.svibnja

Datum objave 02.05.2022

Sony Xperia 1 IV flagship debitira 11.svibnja

Sony Xperia 1 IV flagship debitira 11.svibnja _1

Sony Mobile održat će virtualno globalno lansiranje novih proizvoda 11. svibnja. Tvrtka nije službeno otkrila nikakve druge informacije koje se odnose na bilo koji od nadolazećih uređaja, osim što objavljen jednominutni video na YouTubeu sugerira pojavu novog flagship pametnog telefona “Xperia 1 IV”.

Međutim očekuje se predstavljanje Xperia 5 IV i Xperia 10 IV telefona.  Međutim nije poznato hoće li se ovaj put najaviti posebni modeli poput Xperia PRO serije.  Glasine ukazuju da se osnovni izgled ovogodišnje Xperia  četvrte generacije nije bitno mijenjan, ostaje 3.5 mm audio ulaz, navodno nema više nema gumba Google Assistanta, ali su nadograđeni procesori i moduli kamera.

Poznati tipster Steve Hemmerstoffer nedavno se udružio s GizNextom  i objavili su konceptualne rendere Sony Xperia 1 IV.

Veličina Xperia 1 IV je 164,7 x 70,8 x 8,3 milimetara, a debljina uključujući kameru je 9,5 milimetara što se čini da je iste veličine kao Xperia 1 III koja je 165 x 71 x 8,2 milimetara.

PROČITAJTE JOŠ

Sony Xperia 1 IV flagship propušta Snapdragon 8 Gen 1 Plus

Prodaja Xperia počela je rasti. Je li ovo povratak Sonyja?

Što se tiče ostalih modela, priča se da Sony Xperia 5 IV zadržava veličinu ekrana od 6,1 inča i Gorilla Glass Victus staklo. Nešto je teži od postojeće Xperia 5 III (169 grama). Može koristiti Sony IMX557 glavni senzor (1,8μ) + ultraširokokutni IMX363 + telefoto objektiv IMX663 (3x i 4,4x zum).

Sve možete pratiti putem službene YouTube stranice  ili ovdje s  našeg web portala.

****** Pratite nas dalje  na društvenim mrežama i dijelite novosti i recenzije.   

Više... Vaš Komentar Top
Globalno najavljena LG  Gram linija prijenosnih računala za 2022. godinu

Datum objave 02.05.2022

Globalno najavljena LG Gram linija prijenosnih računala za 2022. godinu

LG-gram-2022_01

Novi  LG Gram modeli  za 2022. godinu nastavljaju nasljeđe prenosivosti s ultra laganim dizajnom, ali dovoljno robusnim da zadovolje strogi standard američke vojske MIL-STD-810G.  Dolaze s   IPS zaslonima u rasponu od 14 do 16 inča.

LG Gram linija za 2022. donosi šest novih modela. To su  Gram 17 (17Z90Q), Gram 16 (16Z90Q), Gram 15 (15Z90Q), najkompaktniji Gram 14 (14Z90Q) i Gram 2-u-1 (16T90Q i 14T90Q). Svaki  pruža performanse podržane Intel Core procesorom 12. generacije u rasponu od Core i3 do Core i7. , dual PCIe Gen4 NVMe SSD-om i do 32 LPDDR5 RAM-a.

16-inčni i 17-inčni modeli imaju mogućnost dodati NVIDIA GeForce RTX 2050 diskretni GPU s 4 GB GDDR6 reminiscencije. Također imaju HDMI priključke pune veličine. Njihovi zaslon su rezolucije 2 560 x 1 600 piksela i omjera slike 16:10. Imaju 99 posto pokrivenosti DCI-P3 prostora boja i zaštitu protiv odsjaja.  14 i 15 inčni prijenosnici dobili su zaslone 1920×1080 piksela razolucije, odnosno 1920×1200 piksela.

LG 2-u-1 konvertibilne verzije od 14 i 16 inča imaju zaslone osjetljive na dodir i šarke od 360 stupnjeva kako bi se mogla koristiti u prijenosnim ili tabletnim načinima rada ili nešto između. Ovi modeli također dolaze s Wacom AES 2.0 digitalnom olovkom.  Što se tiče baterija,  prijenosnici s 14-inčnim zaslonom imaju bateriju od 72 Wh , dok sve ostale konfiguracije 80 Wh, osim s diskretnim GPU-ima koji dobivaju 90 Wh bateriju.

Na popisu specifikacija su i stereo zvučnici, skup priključaka koji uključuje Thunderbolt 4, USB 3.2 Gen 2 Type-C, i čitač microSD kartica. Osim toga  imaju  optimizirano okruženje za video konferencije sa 1080p web kamerama i značajkama kao što su prijava licem ili AI-poništavanje buke.

PROČITAJTE JOŠ

LG Tone Free FP su bežične slušalice za uklanjanje buke s modom za šaptanje

Samsung i brojne tvrtke “priželjkuju” LG 5G patentni arsenal

Konačno, LG je dodao novu sigurnosnu karakteristiku “ Look by Mirametrix” s podrškom AI. Automatski zaključava zaslon kada se korisnik udalji, upozorava ako netko viri preko ramena i može zamutiti prikazani sadržaj na zaslonu.
LG Gram linija prijenosnika bit će dostupna za kupnju od drugog tromjesečja, ali cijene nisu još poznate.
****** Pratite nas dalje  na društvenim mrežama i dijelite novosti i recenzije

Više... Vaš Komentar Top
Microsoft Edge dobio VPN značajke

Datum objave 02.05.2022

Microsoft Edge dobio VPN značajke

Microsoft Edge dobio VPN značajke _1

Microsoft poboljšava online sigurnost i privatnost testiranjem nove značajke u pregledniku Edge. Uskoro bi se trebala uvesti u stabilnu verziju web preglednika.

Radi se o Microsoft Edge Secure Networku kroz Cloudflare VPN mrežu za enkripciju podataka, čuvanju privatnosti lokacije sakrivanjem stvarne IP adrese i sprječavanju praćenja posjećenih web stranica trećim stranama uključujući pružatelje internetskih usluga (engl. Internet Service Provider, skraćeno ISP). Kada je omogućena Edge Secure Network, usmjerit će podatke kroz šifrirani kanal za stvaranje sigurne mreže čak i kada se koristi nesiguran URL i brisati cijeli promet (sesije pregledavanja) svakih 25 sati. Ostatak informacija također će se  brisati na kraju svakog mjeseca.

PROČITAJTE JOŠ

Microsoft Defender gubi 40% svoje učinkovitosti dok radi izvan internetske mreže

Nove značajke Microsoft Edgea

Ova značajka zahtijeva autorizaciju, odnosno prijavu na Microsoftov račun jer preglednik prati količinu prenesenih podataka i budući korisnik dobiva 1 GB besplatno. Čini se malo, ali dovoljno za općenite upite o podacima, slanje i primanje dokumenata itd., jer se ne smije koristiti za gledanje videa ili igranje igara.

Vrijedi napomenuti da Opera i Firefox već imaju VPN uslugu, te je u prvom pregledniku besplatna, a u drugom se plaća.

Stranica za podršku  pruža sve pojedinosti o novoj usluzi, uključujući kako je omogućiti.

Više... Vaš Komentar Top
U Kini novi lider na tržištu pametnih telefona. Nije Xiaomi!

Datum objave 02.05.2022

U Kini novi lider na tržištu pametnih telefona. Nije Xiaomi!

U Kini novi lider na tržištu pametnih telefona. Nije Xiaomi_1

Kinesko tržište mobilnih telefona je rekonstruirano.

Honor, do prije 18 mjeseci Huaweijev podbrend, sada je posto broj jedan u Kini. Canalysovo izvješće za prvo tromjesečje 2022. otkrilo je da sada zauzimaju 20% kineskog tržišta. U kvantitativnom smislu pokazali su porast od 205 postotnih bodova u odnosu na godinu dana ranije i tržišni udio od samo 5 posto.

Što se tiče ostalih igrača na kineskom tržištu pametnih telefona, među njima je također došlo do preslagivanja.

U Kini novi lider na tržištu pametnih telefona. Nije Xiaomi!_0

OPPO (uključujući brend OnePlus), zadržao je drugo mjesto, dok je Apple treći s 18% tržišnog udjela i rastom 13 postotna boda uspio razvodniti dominaciju kineskih brendova. Prošlogodišnji lider, Vivo je izgubio najviše na godišnjoj razini – 44 postotna boda svog udjela i sada imaju 16 posto tržišnog udjela. No, radi objektivnosti, ipak bi trebali naglasiti da je koncern BKK sa svojim Oppo i Vivo postao neformalni lider na tržištu. Xiaomi se našao na petom mjestu s zabilježenim padom od 22 postotna boda na godišnjoj razini i sada imaju udjel od samo 13,5 posto. Huawei je pao s 15 posto na 6,2 posto tržišta u Kini.

Sveukupno, kinesko tržište doživjelo je značajan godišnji pad od 18 postotnih bodova u prvom tromjesečju ove godine i uzrokovalo gotovo polovicu globalnog pada isporuka pametnih telefona. To je dijelom posljedica sezonske slabosti tržišta, proizvodnji komponenti i logistike te zatvaranja većih gradova u Kini zbog širenja koronavirusa.

****** Hvala što nas pratite nas na društvenim mrežama i dijelite novosti i recenzije.    

Više... Vaš Komentar Top

Novosti

Solidigm novi P41 Plus solid-state diskovi za potrošače

Solidigm, predstavlja P41 Plus solid-state disk sa Synergy optimiziranim softverom koji može  uz ostalo poboljšati performanse, kroz samoučenje i analizu korisničkih navika. Solidigm je nova neovisna tvrtka nastala akvizicijom Intelovog NAN... Pročitaj više

Microsoft predstavlja Outlook Lite za Android

Microsoft je objavio novu aplikaciju Outlook Lite za Android telefone s malom količinom memorije i područja s nepouzdanom mrežnom vezom, uključujući 2G i 3G globalne mreže. Aplikacija Outlook Lite je veličine 5 MB , što je znatno manje u us... Pročitaj više

Intel Arc grafička kartica konačno ulazi u brand računala

Intel je sredinom lipnja objavio svoju prvu diskretnu grafičku karticu Arc A380 za stolna računala, ali uglavnom je bila ograničena na tržište računala u Kini (GUNNIR i ASRock). Sada je konačno spremna za globalno tržište. ASUS i MSI su međ... Pročitaj više

Razotkrivamo novije mitove o punjenju baterija mobitela

Zamjena baterija na mobilnim uređajima nije jeftina. Kako bi se što više odgodio odlazak do servisa mnogi primjenjuju poznate preporuke o punjenju baterija. Neke su legitimne, druge samo mit. U ovom članku razotkriti ćemo nekoliko najčešćih... Pročitaj više

Tjedni pregled vijesti iz IT svijeta [vol.11]

SK Hynix , Facebook, Apple, Sapphire, Google Stadia..... SK Hynix razvija DDR5 DRAM CXL memoriju koja podržava PCIe 5.0 x8 kanala Južnokorejski SK Hynix najavio je uzorke CXL 2.0 memorije temeljene na DDR5 RAM-u i PCIe (Peripheral Component... Pročitaj više

Sve novosti