Kupite Windowse 10 za 7,35 € i spremite se za besplatnu nadogradnju na Windows 11!

Datum objave 28.09.2021 - Uredništvo

Kupite Windowse 10 za 7,35 € i spremite se za besplatnu nadogradnju na Windows 11!

Kupite Windowse 10 za 7,35 € i spremite se za besplatnu nadogradnju na Windows 11!

Operativni sustav Windows 11 je pred vratima, a buka iza ovog novog OS -a veća je nego ikad. Ovaj najnoviji službeni Microsoftov OS najavljen je za izlazak 5. listopada ove godine. I sjajna vijest je da će to biti potpuno besplatna nadogradnja za postojeće korisnike sustava Windows 10.

Značajke sustava Windows 11

Čist dizajn

Windows 11 svojim će korisnicima ponuditi novi minimalistički i čist dizajn. Sa pastelnim nijansama, zaobljenijim uglovima na Exploreru i ikonama te novim preinakom izbornika Start, ovo će vizualno iskustvo podići na potpuno novu razinu.

Podrška za Android aplikacije

OS će također podržavati Android aplikaciju izravno iz Microsoftove trgovine. To znači da sada možete koristiti Android aplikacije na izvornom OS-u bez instaliranja druge aplikacije treće strane.

Personalizirajte svoje računalo pomoću widgeta

Još jedna značajna promjena na popisu značajki sustava Windows 11 su widgeti. Sjećate li se widgeta koje smo voljeli u Windows Vista OS? Pa, sada možete uživati ​​u njima i još mnogo toga s programske trake Windows 11. Također podržavaju potpunu prilagodbu kako bi se vaše računalo osjećalo kao vaše.

Olakšavanje višezadaćnosti

Najnovija značajka nazvana Snap Groups i Snap Layouts omogućuje korisnicima da vide sve aplikacije koje trenutno koristite na programskoj traci. To rezultira boljim mogućnostima obavljanja više zadataka i prijelazom s jednog monitora na drugi bez muke.

Besplatna nadogradnja

Za one koji se pitaju koliko će koštati nabavka operacijskog sustava Windows 11, čeka vas ugodno iznenađenje. Kao što je gore spomenuto, Microsoft je najavio da će besplatno dati nadogradnju za Windows 11 svojim postojećim korisnicima sustava Windows 10.

To znači da sve dok ste kupili Windows 10, možete izabrati nadogradnju bez ikakvih dodatnih troškova. Stoga, u slučaju da nemate Windows 10 na računalu, najbolje je nabaviti ga odmah. GoDeal24.com nudi vam najbolje ponude za sigurna, jednostavna i ekonomična rješenja za softver Windows 10.

210919-720p-gd24-€

Iskoristite najbolju ponudu za Windows 10, odmah! Već od 7,35 €

Sa željom da svima ponude najekonomičniji način nabavke softvera, Godeal24.com pruža izvrsne cijene. Također, dobivate odličnu postprodajnu podršku za kupovinu bez briga.

Posebna ponuda bez kupona

Besplatna nadogradnja na Windows 11 i 45% popusta na druge Windows proizvode s kupon kodom: SGO45

60% pospusta na Windows kombinirane kupnje s kupon kodom: SGO60

Alati za vaše računalo

Kupovina u Godealu24 ne može biti jednostavnija, uz odličnu podršku i besplatnu nadogradnju na Windows 11! Ako imate bilo kakava pitanja obratite se njihovoj Službi za korisnike. Samo im pošaljte e-mail na: service@godeal24.com

Postupak kupnje je jednostavan, a dostupni su i načini plaćanja s više plaćanja, naravno uz besplatnu dostavu. Sve gore navedene promocije i posebni popusti vremenski su ograničeni i vrijede samo do isteka zaliha-pa ako želite nadograditi svoj računalni softver tijekom blagdana, svakako biste trebali uzeti jednu od njihovih promocija.

Napomena: Svi su ključevi legalne inačice. Niska cijena ovih ključeva posljedica je činjenice da se obično prodaju s računalom. Ovu praksu preprodaje legalizirao je Europski sud pravde.

(sponzorirani sadržaj)

Više... Vaš Komentar Top
Što je zapravo Apple način filmskog efekta snimanja videozapisa?

Datum objave 28.09.2021

Što je zapravo Apple način filmskog efekta snimanja videozapisa?

cijena iPhonea_13

Demistificiramo iPhone filmski efekt snimanja videozapisa.

I nakon što je tehnologija autofokusa postigla veliki napredak, filmska industrija nastavila je koristi ručno fokusiranje kako bi se publika mogla usredotočiti na kretanje glavnog junaka i voditi da brzo shvati priču. Zvuči kao prilično jednostavan posao, ali ne mogu ga baš svi obaviti.

Bez godina iskustva, održavanja fokusa na temelju položaja filmske kamere i subjekta u stvarnom vremenu, teško je postići precizno prebacivanje između različitih žarišnih točaka i osigurati da željeni subjekt u kadru bude jasan.

Kako bi i obični ljudi mogli snimati slične efekte filma, Apple je dodao načina filmskog efekta. Ne temelji se na klasičnoj optičkoj tehnologiji ili LiDAR senzoru, već na paralaksi s više objektiva, što ujedno objašnjava zašto je ova opcija dostupna za cijelu iPhone 13 seriju.

U biti je značenje “filmskog efekta” usporedivo s portretnim načinom na iPhoneu 7 Plus. Na temelju toga, dubinska oštrina fokusirat će se na neko lica (ne može identificirati objekte i životinje) što će dati bolji prioritet u scenama. U slučaju da ima više lica, snimatelj može učestalim promjenama fokusa odabrati onu osobu koju želi pratiti.

Jednostavno rečeno, način efekta filma je automatska pomoć u postizanju promjena fokusa u videozapisu, tako da usmjerite kameru telefona prema različitim objektima. To ne zahtijeva da imate bilo kakve profesionalne vještine.

U ovom načinu rada pa čak i ako je snimljen samo jedan objekt, nastaje potpuno drugačiji efekt zamućenja pozadine zbog različitih udaljenosti.

Naravno, ovdje veliku ulogu imaju algoritmi kroz suradnju A15 čipa i fotoosjetljivih komponenti kako bi se moglo postići automatsko prebacivanja fokusa slično onom u filmu. Primjerice, kad se snima više subjekata, u tražilu režima filmskog efekta pojavit će se više simuliranih točaka fokusa koje će se u bilo kojem trenutku promijeniti prema algoritmu. Klikom na jednu od njih, fokus će ostati samo na toj stavci.

Prirodno postoje i ograničenja. Primjerice rubovi su ponekad “probušeni” i najviše se može snimiti 1080p 30p video. Ali omogućeno je Dolby Vision HDR kodiranje.

U intervjuu s glavnim urednikom TechCruncha, Appleov dizajner Johnnie Manzari, naglasio je da “načina filmskog efekta” nije nastao preko noći. Dizajnerski tim razgovarao je s mnogobrojnim snimateljima svjetske klase i pogledao veliki broj filmova. Potom su blisko surađivali s direktorima fotografije i prvim asistentima kako bi bolje razumjeli promijene žarišnih točaka, odnosno uobičajen jezik u filmskoj industriji.

Eto, možda “način filmskog efekta” nema za mnoge korisnike neko bitno značenje, ali nema sumnje, zanimljiv je alat koji može potaknuti kreativnost.

Više... Vaš Komentar Top
Zašto mobilni telefoni sve manje koriste metalna kućišta?

Datum objave 28.09.2021

Zašto mobilni telefoni sve manje koriste metalna kućišta?

Zašto mobilnitelefoni sve manje koriste metalna kućišta

Staklena kućišta su dalje IN, plastična opet u trendu, a metalna potpuno nestaju. Zašto je to tako? Postoje tri glavna razloga.

Diferencijacija dizajna

U ovo doba homogenog prednjeg dizajna, uskih okvira oko zaslona, rupica i ureza, stražnja staklena strana omogućava da svaka tvrtka postigne diferencijaciju dizajna i atraktivniji izgled. Mogu se koristiti različiti postupci za postizanje gradijenta, posebnih boja, teksture, iluzija pa čak i prozirnosti. Kada takav uređaj držite u ruci jednostavno se osjeća kao luksuzni proizvod, a svi vole luksuzne proizvode, čak i ako je to samo iluzija.

Bežično Qi punjenje

Bežično Qi punjenje je mainstream. Decentraliziralo se od flagshipa do srednjeg raspona uređaja. Osim toga, bežično obrnuto punjenje malih uređaja kao što su slušalice i pametni satovi postaje sve atraktivnije. Ali, QI tehnologija telefona nije kompatibilna s metalnim kućištem.

Koji je razlog? Za bežično punjenje koristi se magnetska indukcija u prijenosu energije iz zavojnice odašiljača na vanjskoj strani telefona do zavojnice prijemnika u kućištu. Problem je taj što i metalno kućište prilikom punjenja inducira električnu struju.

Međutim, nema snagu odašiljača, pa se umjesto toga zagrijava i “blokira” magnetsku energiju prije nego što uspije doći do zavojnice prijemnika unutar telefona. Upravo se isti proces događa kada stavite metalni lonac na indukcijsku ploču štednjaka.

Problem je rješiv rezonantnom induktivnom tehnologijom punjenja. Omogućuje punjenje bez zagrijavanja metala i malo duži raspon punjenja, no, proizvođači pametnih telefona ju ne koriste. Možda i hoće.

Antene

Staklo, poput plastike, omogućuje da radio valovi prolaze prilično lako. To znači da primarne LTE ili 5G antene, mogu se diskretno implementirati u uređajima, bez širokih i nespretnih izreza u okvirima, što je slučaj kod uređaja metalnih kućišta.

Također treba imati na umu da antene ne funkcioniraju samo kao samostalne “antene” u tradicionalnom smislu, već postoji snažna interakcija s ostatkom telefona. U tom smislu staklo ima opet prednost. Posljednje, i ništa manje bitno, i NFC funkcija zahtijeva staklo/plastičnu stražnju stranu ili barem rezerviranu jednu RFID antenu.

Eto, ako ste ljubitelj metalnih kućišta telefona, sve teže će te u skorije vrijeme vidjeti jedan takav pametan telefon.

Kada stopa od 120, 90 i 60 Hz osvježavanja zaslona mobitela ima smisla?

Osvrt: Dilema i budućnost kamera ispod ekrana mobitela

Negativne strane

Korištenje stakla povećava cijenu samog telefona. Ova stakla za izradu kućišta nisu jeftina poput onog od kojeg su izrađene čaše koje kupite u Lidlu ili Offertissimi, već posebna ultra prozirna stakla i kompoziti niske ekspanzije poput Gorilla Glassa.

Od negativnih strana treba istaknuti da je staklo klizavo i rizik pucanja vrlo visok. Uz malo nespretnosti vaš mobilni uređaj leti na pod, a tada osim na ekranu oštećenja i puknuća mogu biti vidljiva i na stražnjem panelu, ili imati katastrofu na obje strane. Također staklo je sklono ogrebotinama. Ako nisu na prvi pogled vidljive u kratkom vremenu bit će sigurno mikro ogrebotina.

Jeste li se pretplatili na naš YouTube PC Ekspert TV kanal?  Pratite li nas na Facebooku? Ako ne, što čekate?! 

Više... Vaš Komentar Top
Rastavljeni iPhone 13 mobiteli pokazuju veća poboljšanja

Datum objave 28.09.2021

Rastavljeni iPhone 13 mobiteli pokazuju veća poboljšanja

Rastavljeni iPhon 13 mobiteli pokazuju veća poboljšanja

Serija mobitela iPhone 13 službeno je lansirana 24. rujna. Osim prvim kupcima stigli su u ruke mnogobrojnim recenzentima. Među njima su i oni koji ih vole rastavljati do najsitnijih detalja.
Tako već sada sada imamo na webu tonu fotografija i opisa kako mobiteli  izgledaju iznutra i što se promijenilo.

iFixit_iphone13

iPhone 13 Pro

Kao i iPhone 13 i mnogi prethodni modeli, iPhone 13 Pro je zapečaćen ljepilom. Niz kabela ponovno je postavljeno na lijevu stranu kućišta. Kabeli su spojeni na ploču koja se nalazi unutar kućišta. Baterija  oblika slova L ima nazivni kapacitet 2.095 mAh, a izmjereni kapacitet je 12,11 Wh. Za usporedbu, prošlogodišnji iPhone 12 Pro imao je bateriju od 10,78 Wh.

Kako bi se smanjila veličina “šiški” iPhonea, ovogodišnji TrueDepth prihvaća kompaktniji dizajn i modul je  postavljen između prednje i infracrvene kamere.  I oblik zvučnika se promijenio iz pravokutnika u kvadrat. Novost je da se nalaze  u kućištu umjesto na zaslon telefona kao u slučaju prošlogodišnjeg modela.

Sa stražnje strane niz tri kamere iPhone 13 Pro veći je od iPhone 12 Pro. Konačno, čini se da je haptički motor iPhonea 13 Pro manji od onog u iPhoneu 12 Pro.

iPhone 13 i iPhone 13 mini

Također je poznati zviždač Sonny Dickson na svom je Twitter računu pokazao fotografije rastavljanja iPhonea 13 i iPhonea 13 mini. Na njima je vidljivo da su Taptic Engine unutar iPhonea 13 u donjem lijevom položaju manji od prethodne generacije.

Sonny Dickson (1)

Procjenjuje se da je redizajn uglavnom posljedica potrebe za ostavljanje više prostora za ugrađenu bateriju. Ona sada zauzima više od polovice prostora u telefonu.

Sonny Dickson (2)

Još jedna bliža slika rastavljanja, pokazuje Face ID modul na vrhu kamere (dopuštajući sužavanje udubljenog područja zaslona) i  pomaknut prednji objektiv lijevo od modula kamere. Ali pomaknute su Dot projekcija i IC objektiv u desno, dok je slušalica do gornjeg okvira.

Jeste li se pretplatili na naš YouTube PC Ekspert TV kanal?  Pratite li nas na Facebooku  ili  glavnog  urednika na Twitteru ? Ako ne, što čekate?!

Više... Vaš Komentar Top
XPG predstavlja DDR4 RGB memorijski modul SPECTRIX D50 s certifikatom ROG

Datum objave 27.09.2021

XPG predstavlja DDR4 RGB memorijski modul SPECTRIX D50 s certifikatom ROG

XPG predstavlja DDR4 RGB memorijski modul SPECTRIX D50 s certifikatom ROG

XPG, pružatelj sustava, komponenti i perifernih uređaja za igrače, profesionalne e-sportaše i obožavatelje tehnologije koji bilježi brz rast, predstavlja DDR4 RGB memorijski modul SPECTRIX D50 s certifikatom ROG.  DDR4 RGB memorijski modul koji je certificirao brend Republic of Gamers (ROG) posebno je konfiguriran za rad s matičnim pločama ROG za beskompromisne performanse u igrama. Podržava i Intel XMP za jednostavno overclockiranje i nudi RGB osvjetljenje za dojmljivo uživanje u igračkim naslovima.

DDR4 RGB memorijski moduli SPECTRIX D50 s certifikatom ROG prošli su stroge ROG-ove testove overclockiranja i kompatibilnosti, osiguravajući optimalne performanse s matičnim pločama ROG Intel DDR4. To znači da korisnici proizvoda ROG mogu uživati u performansama do 3600 MHz i 5-postotnom unaprjeđenju takta bez bojazni oko kompatibilnosti. DDR4 RGB memorijski moduli SPECTRIX D50 s certifikatom ROG kompatibilni su i s matičnim pločama koje podržavaju Intel XMP 2.0 za lako overclockiranje bez potrebe za odlaskom u BIOS.

Moduli SPECTRIX D50 s certifikatom ROG imaju programibilno RGB osvjetljenje koje se može lako kontrolirati putem aplikacije ROG AURA SYNC.  RGB osvjetljenje usklađeno je s diskretnim i elegantnim dizajnom modula koji karakteriziraju jednostavni obrisi i čiste linije.

DDR4 RGB memorijski moduli SPECTRIX D50 s certifikatom ROG načinjeni su od čipova velike kvalitete pa nude maksimalnu kvalitetu i pouzdanost. Za dodatno ugodno korištenje, modul dolazi s doživotnim jamstvom. DDR4 RGB memorijski moduli SPECTRIX D50 s certifikatom tvrtke ROG bit će dostupni u dvokanalnom kompletu (2 x 8 GB).

Više... Vaš Komentar Top
Google proširuje značajke Pixela na druge Android telefone

Datum objave 27.09.2021

Google proširuje značajke Pixela na druge Android telefone

Google proširuje značajke Pixela na druge Android telefone

Google je najavio da će donijeti brojne značajke Androida koje su bile ekskluzivne za Google Pixel svim korisnicima.

Nove (stare) Google Android značajke uključuju:

 • Project Activate, aplikacija koja pomaže osobama s invaliditetom da lakše komuniciraju s ljudima oko sebe
 • Google pomoćnik podržava podsjetnike, poput “Hej Google, podsjeti me da svako jutro zalijem biljke”.
 • Pohrana fotografija i videozapisa u mapu zaštićenu lozinkom. Izvorno dostupno samo na Pixelu.
 • Gboard dodaje značajku automatskog lijepljenja teksta prema vrsti (pametni međuspremnik). Primjerice kopiranje teksta koji ima i adresu i telefonski broj ili lijepljenja posljednjeg snimljenog zaslona koji ste upravo snimili.
 • Gboard će pokušati pogoditi rečenicu koju biste željeli upisati (pametno sastavljanje) i ako vam odabir odgovara potrebno je samo povući i prijeći prstom po razmaknici za potvrdu.
 • Dijeljenje u blizini: Dodana je mogućnost da bilo tko vidi naš telefon. Možete odabrati sve, kontakte, nikoga za dijeljenje.

Jeste li se pretplatili na naš YouTube PC Ekspert TV kanal?  Pratite li nas na Facebooku  ili  glavnog  urednika na Twitteru ? Ako ne, što čekate?!   

 

Više... Vaš Komentar Top
Za štrebere: Što je Wi-Fi 6E?

Datum objave 27.09.2021

Za štrebere: Što je Wi-Fi 6E?

Za štrebere Što je Wi-Fi 6E

Wi-Fi 6 (IEEE 802.11ax), s kojim ste se upoznali u prethodnom članku “Za štrebere“, nadograđen je na cjelovitije rješenje Wi-Fi 6E. Koja je razlika?

Standard WiFi 6E je isti kao WiFi 6, ali proširuje frekvencijski opseg na 6 GHz i ima bogate resurse spektra do 1,2 GHz. Prema Wi-Fi Allianceu, Wi-Fi 6E omogućuje 14 dodatnih 80 MHz kanala i 7 dodatnih 160 MHz kanala (samo dva u opsegu od 5 GHz) pružajući veći kapacitet, širinu pojasa i bolje brzine. Kao takav može riješiti probleme uzrokovane zagušenjima WiFi-a i uvelike smanjiti kašnjenje mreže što je i glavni razlog za dodavanje ovog frekvencijskog pojasa.

To je poput dodavanja autoceste uz jednu brzu i dvije standardne ceste. Primjerice, u opsegu 2,4 GHz (napravljenom za udaljenosti), stvarno imate samo tri kanala koji se ne preklapaju, a tu širinu pojasa dijelite vi, članovi vaše obitelji i vaši susjedi. U ovom dijelu priče treba imati na umu da nije stvar samo u tome koliko je članova obitelji povezano s Wi-Fi kućnu mrežu, već da se bilo koja druga Wi-Fi mreža u dometu (poput susjedove) natječe se za propusnost na istom ograničenom broju kanala.

 6E istodobno koristi i postojeće značajke 802.11ax

• 8×8 MU-MIMO, OFDMA i BSS uplink / downlink kako bi se osiguralo do četiri puta veći kapacitet za rad s više uređaja.
• Način modulacije amplitudne kvadratne amplitude 1024 (1024-QAM) za povećanje propusnosti za nove, širokopojasne namjene, prijenosom više podataka u istoj količini spektra.

Prednosti Wi-Fi 6E

Najjednostavniji razlog zašto ćete htjeti Wi-Fi 6E? Opseg omogućuje brzine interneta veće od 1 Gbps. I ne samo to, već povećani spektar znači nižu latenciju (manju od jedne milisekunde) za mrežne igre, video pozive ili virtualne računalne sesije u kojima vam je potreban trenutni odgovor na naredbe tipkovnice, glasove ili klikove mišem. Također ove brzine omogućavaju televizorima ultra visoke rezolucije dovoljnu širinu pojasa za prijenos 4K ili čak 8K videozapisa.

 

Nedostaci Wi-Fi 6E

Wi-Fi 6E, ima i nedostataka. Zbog svoje frekvencije i manje valne duljine ima lošiju penetraciju (zapravo često difrakcijsku sposobnost) od 5G frekvencijskog pojasa. Prevedeno, i dalje nije imun na fizičke prepreke poput zidova ili stropova u zgradi što je razlog da oprema i usmjerivač moraju biti dobro raspoređeni. Zato je televizore ultra-visoke razlučivosti i gaming računala najbolje smjestiti u istu prostoriju u kojoj je i usmjerivač. Međutim, iz gore navedenih razloga moglo bi se dogoditi da čak mnogi kutovi prostorije trebali bi biti povezani i na frekvencijski opseg 5G ili 2,4G.

Drugi nedostatak je što neke regulatorne agencije ne dopuštaju da Wi-Fi koristi opseg 6 GHz, već su ga rezervirale za neke druge svrhe. Pomaka ima, ali još uvijek ne postoji službeni rok kada će regulatori širom svijeta spektar učiniti dostupnim za nelicenciranu upotrebu.

 

Wi-Fi 6e budućnost

Procjenjuje se da će do 2022. godišnja isporuka Wi-Fi 6 čipova premašiti milijardu, 56 % novih uređaja podržavat će Wi -Fi 6, a do 2024 postati glavni standard. Qualcomm, prednjači u Wi Fi 6 / 6e tehnologiji i rješenjima. Općenito, imaju kompletan portfelj proizvoda s kraja na kraj, sustav brze veze na strani uređaja, profesionalnu mrežnu platformu i imerzivnu platformu kućne mreže na mrežnoj strani.

Vjeruju da je tropojasni smjer budući smjer Wi Fi 6 i samo kada se kombinira s mrežom Wi Fi mreže, cijela kuća može biti uistinu pokrivena. Kao vjeran partner Qualcomma, Xiaomi je objavio mobilne telefone opremljene sustavom brzih mobilnih veza, kao i svoje kućne usmjerivače koji igraju vrlo važnu ulogu u cijelom ekosustavu Xiaomi. Uz njih i Samsung nije ostao imun na novi standard.

Jeste li se pretplatili na naš YouTube PC Ekspert TV kanal?  Pratite li nas na Facebooku? Ako ne, što čekate?! 

Više... Vaš Komentar Top
Koji iPhone ima najbolje trajanje baterije na jednom punjenju?

Datum objave 27.09.2021

Koji iPhone ima najbolje trajanje baterije na jednom punjenju?

Koji iPhone ima najbolje trajanje baterije na jednom punjenju

Službenom prodajom iPhone 13 serije od recenzenata do kupaca svi provjeravaju koliko je poboljšano trajanje baterije u odnosu na prethodnu generaciju.

Arun Maini, je na YouTube tehnološkom kanalu MrWhoSetTheBoss, podijelio test trajanja baterije svih modela iPhone 13 (četiri modela), iPhone 12/11 i iPhone SE 2020. godine. Kako bi se osiguralo da je test relativno objektivan i pošten, Arun Maini je istaknuo da su svi uređaji imali postavljenu svjetlinu zaslona na 100 % i svi ostali uvjeti bili su dosljedni.

iPhone 13 Pro Max dao najbolje rezultate u ovoj rundi testiranja, postigavši impresivnih 9 sati i 52 minute trajanja baterije pri stalnoj uporabi.

Slijedi potpuni rezultat testa:

 • iPhone 13 Pro Max: 9 sati i 52 minute
 • iPhone 13 Pro: 8 sati i 17 minuta
 • iPhone 13: 7 sati i 45 minuta
 • iPhone 13 mini: 6 sati i 26 minuta
 • iPhone 12: 5 sati i 54 minute
 • iPhone 11: 4 sata i 20 minuta
 • iPhone SE (2020): 3 sata i 38 minuta

Izvješćuje se da je u usporedbi s modelima prethodne generacije cijela serija iPhone 13 povećala kapacitet baterije, a pogoni ju energetski A15 Bionic čip. Osim toga, iPhone 13 Pro / Pro Max opremljeni su Promotion zaslonom prilagodljive brzine osvježavanja od 10-120 Hz.

U Hrvatskoj otvorene rezervacije za iPhone 13 seriju. Poznate i cijene!

Objavljeni iPhone 13 Pro i Pro Max

iPhone 13 i iPhone mini ugledali svjetlo dana

Jeste li se pretplatili na naš YouTube PC Ekspert TV kanal?  Pratite li nas na Facebooku? Ako ne, što čekate?!  

Više... Vaš Komentar Top
Xbox Edge sada može pokrenuti Google Stadia

Datum objave 27.09.2021

Xbox Edge sada može pokrenuti Google Stadia

Xbox Edge sada može pokrenuti Google Stadia

Najnovija verzija preglednika Edge sada je dostupna na svim Xbox konzolama. Microsoft tvrdi da igračima donosi poboljšane web standarde i brzo, sigurno i moderno iskustvo pregledavanja unutar konzole.

Kako je objavljeno tijekom testa Xbox Insiders ranije ove godine, Chromium verzija Edgea može pokrenuti Googleovu uslugu Stadia dopuštajući igračima Xboxa pristup njihovoj biblioteci igara. Podržava miša i tipkovnicu te poboljšava kompatibilnosti s uslugama kao što su Skype i Discord. Microsoft je također omogućio daljinsko igranje igara u aplikaciji Xbox, dopuštajući korisnicima streaming s Xbox Series X/S i Xbox One konzole na računalo.

Jeste li se pretplatili na naš YouTube PC Ekspert TV kanal?  Pratite li nas na Facebooku? Ako ne, što čekate?!  

Više... Vaš Komentar Top
Canon Europe predstavlja imageRUNNER C3226i i imageRUNNER ADVANCE DX C3800

Datum objave 25.09.2021

Canon Europe predstavlja imageRUNNER C3226i i imageRUNNER ADVANCE DX C3800

imageRUNNER C3226i (I)

Canon Europe predstavlja dvije nove linije proizvoda – seriju imageRUNNER C3226i i imageRUNNER ADVANCE DX C3800. Obje će pomoći u uspostavi učinkovitih i sigurnih hibridnih načina rada. Ti najnoviji dodaci dodatno proširuju i kompletiraju ponudu iz portfelja uredskih A3 višenamjenskih uređaja u boji ove robne marke s ciljem ponude rješenja koja odgovaraju svim budžetima, veličinama firmi i radnim okruženjima.

Novi imageRUNNER C3226i namijenjen je ostvarivanju produktivnosti u hibridnim radnim okruženjima uz niz značajki koje poboljšavaju performanse i korištenje, uključujući novi kontroler i velike brzine ispisa od 26 stranica u minuti (str./min). Uz to novo ažuriranje platforme uniFLOW 2021.2 implementira proširene mogućnosti skeniranja u oblak i ispisa iz oblaka, omogućujući tako tvrtkama da bolje iskoriste mješavinu tehnologija na lokaciji i u oblaku. Time se osigurava da korisnici uvijek imaju pristup najažurnijim funkcionalnostima za povezivanje i suradnju, bez obzira gdje rade.

imageRUNNER ADVANCE DX C3800 (I)

Serija imageRUNNER ADVANCE DX C3800 temelji se na uspjehu postojeće ponude poslovnih A3 uređaja namijenjenih posebno vrlo produktivnim odjelima te tvrtkama i ustanovama koje žele ubrzati svoju digitalnu transformaciju. Ona nudi sve prednosti serije imageRUNNER C3226i, uključujući nadogradnju servisa uniFLOW 2021.2, plus dodatne značajke produktivnosti i sigurnosti koje će odgovarati hibridnim radnim okruženjima. Uz brzinu skeniranja slika od 270 slika u minuti (slika/min) ti uređaji nude hitru pretvorbu papirnatih dokumenata u digitalne, pa zaposlenici mogu brzo stvarati i dijeliti kopije s kolegama koji se nalaze na drugim lokacijama.

Glavne značajke serije imageRUNNER C3226i

 • Ispis 26 str./min i skeniranje do 55 slika/min
 • Brzo vrijeme oporavka od 10 s ili manje
 • Poboljšana podrška za multimediju
 • Podrška za interni bušač rupa
 • Unaprijeđeno eko klamanje
 • Mogućnost povezivanja sa servisom uniFLOW Online
 • Rješenja bez dodira putem mobilne aplikacije
 • McAfee Embedded Control
 • TLS1.3
 • SIEM/SYSLOG
 • Ispis uz zadržavanje u redu čekanja (Forced Hold Print)
 • Šifriran siguran ispis

Glavne značajke serije imageRUNNER ADVANCE DX C3800

 • Ispis do 35 str./min i skeniranje do 270 slika/min*
 • Brzo vrijeme oporavka od 10 s ili manje
 • Poboljšana podrška za multimediju
 • Česta pitanja za LUI QR kod
 • Podrška za interni bušač rupa
 • Poboljšana podrška za multimediju
 • Poboljšana mogućnost klamanja (40 listova)
 • Unaprijeđeno eko klamanje
 • Mogućnost povezivanja sa servisom uniFLOW Online
 • Rješenja bez dodira putem mobilne aplikacije
 • Tih rad
 • McAfee Embedded Control
 • SIEM/SYSLOG
 • Ispis uz zadržavanje u redu čekanja (Forced Hold Print)
 • Šifriran siguran ispis
 • Podrška za TPM 2.0
 • HCD-PP
 • TLS1.3
Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 3 minute

Hrvatska pošta - informacije i iskustva

Objavljeno prije 6 minuta

Laptopi do 6000 kn

Objavljeno prije 13 minuta

Galaxy S20 FE Dual SIM

Objavljeno prije 15 minuta

Bitcoin plaćanje u Hrvatskoj

Objavljeno prije 33 minute

NAS DIY - samogradnja, oprema, operativni sustavi, pitanja,...

Novosti

Cyber Monday 2021: Windowsi 10 Pro već od 7 €

Cyber Monday (ponedjeljak) postao je plodno tlo za dobre prilike. Vrijeme je za kupovinu u ovom Cyber tjednu 2021! Globalni dobavljač CDK (CD keyeva) Godeal24.com također je odlučio dodati boju Cyber Weeku, a najbolje ponude bit će rezervir... Pročitaj više

Kako sigurno preuzeti bilo koju aplikaciju na Huawei pametnom telefonu

Postojeći korisnici Huawei pametnih telefona već znaju kako putem AppGallery trgovine i Petal Search preglednika, pronaći omiljene aplikacije. Za one koji još nisu sasvim sigurni, AppsOnHMS web stranica je tu da odgovori na sva pitanja. App... Pročitaj više

Iskustvo zvuka i pokreta dobilo je potpuno novo značenje

Novi doživljaj zvuka mogli su iskusiti sudionici eventa Philips GOtogether koji je okupio poznate influencere, pripadnike medija te ostale sudionike. Pod vodstvom Valentine Walme, sudionici su se mogli okušati u plesnim radionicama, pogleda... Pročitaj više

AppGallery - službeno priopćenje Huaweia

Povodom objave vijesti o trojancima inficiranih 190 aplikacija u Huaweievom AppGalleryu, tvrtka je izdala sljedeće pripćenje: "Ugrađeni sigurnosni sustav AppGalleryja brzo je identificirao potencijalni rizik unutar ovih aplikacija. Sada akt... Pročitaj više

U Huawei App Gallery 190 Android aplikacija zaraženo trojancima

Trojanski zlonamjerni softver često se maskira kao redovita aplikacija kako bi sakrio svoju pravu svrhu. Ali kada se infiltrira dopušta lošim dečkima da ukradu podatke, pa čak i preuzmu kontrolu nad uređajem. Prema novom izvješću Dr. Weba,... Pročitaj više

Sve novosti