Nakon šest godina Xiaomi ponovno među prva tri proizvođača mobitela

Datum objave 15.11.2020 - Sanja Ledinek

Nakon šest godina Xiaomi ponovno među prva tri proizvođača mobitela

Nakon šest godina Xiaomi ponovno među prva tri proizvođača mobitela

Nakon šest godina Xiaomi

Nedavno su IDC i Canalys objavili globalnu ljestvicu isporuke pametnih telefona za treće tromjesečje 2020. Xiaomi je nadmašio Apple s 46,5 milijuna jedinica i zauzeo treće mjesto na svijetu.

Povratak na treće mjesto je znakoviti za Xiaomi, jer su posljednji put na trećem mjestu globalne ljestvice bili prije šest godina. U tom trećem tromjesečju 2014., izvješće IDC-a pokazalo je da su se među globalnim isporukama mobitela Samsung i Apple plasirali na prvo i drugo mjesto, a Huawei, Lenovo i LG iza Xiaomi. Te je godine objavljen Xiaomi Mi 4, Redmi serija je upravo debitirala, a pametna fitness narukvica debitirala. Xiaomi je tek ušao na indijsko tržište i ambiciozno započeo svoje globalno širenje.

Ali od tada se industrija mobilnih telefona promijenila.  Više se ne radi samo o proizvodnji mobilnih telefona već cijelim ekosustavima s temom pametnog života.  Xiaomi se u nove trendove dobro uklopio. Izgradili su vlastitu AIoT mrežu s gotovo 300 milijuna povezanih uređaja i ekološki lanac s više od 200 tvrtki. Redefinirali su televizore kao kombinaciju hardvera i internetskog sadržaja. Također Xiaomi IoT proizvodi među kojima su Xiao Ai zvučnici, pročišćivači vode, pametne brave, usisivači prašine itd, pokrivaju 223 zemlje i koristi ih 36 milijuna ljudi.

Međutim, iza ovih brojeva stoje  temeljne promjene koje su se dogodile unutar same Xiaomi kompanije. Povećali su financiranje istraživanja i razvoj. Primjerice, samo su ove godine zaposlili više od 3000 inženjera, a iduće planiraju zaposliti još 5000 u području kamera, zaslona, oblak rješenja, velikih podataka, IoT, AI, 5G / 6G mreža i ostale komunikacijske tehnologije.

Manje je poznato da Xiaomi ima “tvornicu crnih svjetiljki”.  Zvuči tajanstveno, ali to je tvornica u kojoj „nema ljudi“ već ima samo automatizirane strojeve koji odrađuju posao proizvodnje. Trenutno mogu proizvesti oko milijun mobitela godišnje. Na nedavno održanoj konferenciji za programere, Lei Jun je spomenuo da također planiraju i drugu fazu ove tvornice čiji su razmjeri deset puta veći od postojeće.

Sada nam samo ostaje vidjeti koliko dugo će se Xiaomi zadržati na rećem mjestu globalne ljestvice među OEM proizvođačima mobitela.

Više... Vaš Komentar Top
Google će prestati nuditi neograničenu pohranu fotografija od lipnja 2021

Datum objave 15.11.2020

Google će prestati nuditi neograničenu pohranu fotografija od lipnja 2021

Google će prestati nuditi neograničenu pohranu fotografija od lipnja 2021

Posljednjih pet godina je jedna od ključnih značajki usluge Google Fotografije, mogućnost besplatnog pohranjivanja neograničenog broja komprimiranih fotografija i videozapisa u oblak. Ova će značajka biti  onemogućena 1. lipnja sljedeće godine.

Od tog dana, kada premašite ograničenje od 15 GB podatkovnog prostora u oblaku, a niste vlasnik nekog od Pixel telefona, morati ćete platiti Googleu naknadu ili izbrisati podatke za daljnju upotrebu. Iste promjene pravila odnosit će se na Googleove uredske aplikacije Dokumenti, Tablice, Prezentacije, Crteži, Obrasci i Gmail. Ako ste vlasnik telefona Google Pixel, ovo ograničenje neće utjecati na vas i moći ćete i dalje prenositi neograničene fotografije visoke kvalitete.

Dobra je vijest da unatoč tome, sve fotografije i dokumenti preneseni prije 1. lipnja neće se uračunati u ovih besplatnih 15 GB. Računati će se samo slike i dokumenti preneseni nakon 1. lipnja i  od tog će se datuma svaki put raspoloživi prostor smanjiti  kada napravimo kopiju naših fotografija. Google je također obećao pokrenuti novi set alata za upravljanje pohranom u “fotografijama”, uključujući alat koji će vam pomoći da pronađete i izbrišete mutne fotografije ili snimke zaslona.

Što je navelo Google da pristupi ovoj promjeni?

Vjerojatno je to dio Googleovih napora da natjeraju ljude da se prijave za uslugu hostinga Google One. Uz to, kao što Google objašnjava, “s više od 4 bilijuna fotografija pohranjenih na Google Photos i 28 milijardi novih fotografija i videozapisa prenesenih svaki tjedan”, treba održavati kvalitetu usluge i njenu trajnost.

Trenutno cijena usluga hostinga Google One iznosi od 16 HRK mjesečno za 100 GB ili 139,00 HRK/godišnje, 24 HRK mjesečno za 200 GB ili 79 HRK mjesečno za 2 TB.

Više... Vaš Komentar Top
Canon predstavlja dva najpopularnija objektiva za liniju RF

Datum objave 15.11.2020

Canon predstavlja dva najpopularnija objektiva za liniju RF

RF 50mm F1.8 STM (III)

U nastojanju da ponudi rješenja bez zrcala svim fotografima Canon Europe predstavlja svoja dva najpopularnija objektiva EF u verziji RF – RF 50mm F1.8 STM i RF 70-200mm F4L IS USM.

Nova verzija RF Canonova objektiva EF 50mm f/1.8 STM – koji je radi svoje svestranosti dobio nadimak „nifty fifty“ („zgodna pedesetica“) – savršena je za fotografe amatere koji žele prijeći na sustav EOS R. Fotografi koji žele snimati sve od portreta do pejsaža, danju i noću, mogu postići visoku kvalitetu slike i novi standard „nifty fifty“ pri korištenju objektiva RF 50mm F1.8 STM.

RF 70-200mm F4L IS USM (II)

Canon predstavlja i RF 70-200mm F4L IS USM – telefoto zum objektiv iz serije L, najkraći i najlakši f/4 zamjenjivi objektiv na svijetu s tom žarišnom duljinom . RF 70-200mm F4L IS USM nudi fotografima amaterima i profesionalcima visoke performanse, fleksibilnost i kompaktan dizajn koji će odgovarati raznim žanrovima, od snimanja životinja u divljini do sportova i od putovanja do portreta.

Oba objektiva pridružuju se liniji RF koja već obuhvaća objektive fiksne žarišne duljine te zum, telefoto i supertelefoto objektive i ekstendere. Koristeći objektive s tijelima Canonovih fotoaparata bez zrcala punog kadra iz revolucionarnog sustava EOS R, od nedavno predstavljenog EOS R5 i EOS R6 do EOS R i EOS RP, fotografi i videografi mogu uživati u većim razinama performansi i kreativne fleksibilnosti.

Glavne značajke objektiva RF 50mm F1.8 STM:

 • STM motor
 • širok f/1.8 otvor blende
 • asferični element leće
 • RF nosač
 • premaz Super Spectra
 • prsten za fokusiranje / kontrolu objektiva

Glavne značajke objektiva RF 70-200mm F4L IS USM:

 • stalan maksimalan otvor blende f/4
 • USM motor za fokusiranje Dual Nano
 • kvaliteta karakteristična za seriju L
 • UD elementi i premazi ASC
 • 5 razina optičke stabilizacije slike i kombinirana stabilizacija slike u 7,5 razina kad se koristi s fotoaparatima EOS R5 i EOS R6
 • brtve za otpornost na prašinu i vlagu
 • prsten za kontrolu objektiva
Više... Vaš Komentar Top
Novi F1.8 objektiv za seriju LUMIX S

Datum objave 15.11.2020

Novi F1.8 objektiv za seriju LUMIX S

LUMIX S-85

Panasonic najavljuje novi srednji telefoto objektiv s velikim otvorom blende i fiksnom žarišnom duljinom LUMIX S 85mm F1.8 (S-S85) koji unaprjeđuje portretnu fotografiju svojim prekrasnim efektom bokeha. Kao što je već najavljeno, Panasonic namjerava predstaviti četiri F1.8 objektiva s velikim otvorom blende utemeljena na sustavu L-Mount za seriju LUMIX S fotoaparata bez zrcala punog kadra, a ovaj 85mm F1.8 samo je prvi od njih. Ta četiri F1.8 objektiva dijele veličinu i položaj kontrolnih dijelova radi praktičnih prednosti pri upotrebi, primjerice kad je fotoaparat na visećem stabilizatoru (gimbalu) lako je brzo zamijeniti objektive uz minimalnu prilagodbu povezanih zupčanika.  Mogu se koristiti i zajednički filtri zahvaljujući istom promjeru. Zbog njegovih kompaktnih dimenzija i male mase, LUMIX S 85mm F1.8 krasi velika mobilnost, pa je prikladan i za preliminarno snimanje.

Objektiv se sastoji od 9 elemenata u 8 grupa, a upotreba dviju ED leća (s posebno malim rasapom, Extra-low Dispersion) učinkovito suzbija aksijalna kromatska odstupanja i kromatska odstupanja uslijed uvećavanja. Objektivi iz Panasonicove serije S nude i ljepotu bokeha, a LUMIX S 85mm F1.8 donosi glatku gradaciju defokusiranja od vrhunca fokusiranja do susjednog područja slike kao i gladak, zaokruženi bokeh u točci izvora svjetla bez vinjetiranja. LUMIX S 85mm F1.8 sjajan je i po svojim performansama snimanja videozapisa zahvaljujući mehanizmu koji sprječava disanje fokusa, a to je inače velik problem svih zamjenjivih objektiva namijenjenih snimanju statičnih fotografija.

LUMIX S 85mm F1.8 s kompaktnim dimenzijama i masom oko 355 g krasi izvanredna prenosivost. Robustan dizajn otporan na prašinu i vlagu može podnijeti upotrebu u nepovoljnim uvjetima, čak i na 10 Celzijevih stupnjeva ispod ništice, čime se jamči velika mobilnost. Promjer filtra je 67 mm s blendom kružnog otvora s 9 oštrica.

Uz četiri F1.8 objektiva s velikim otvorom blende trenutačno se razvija i 70-300 mm telefoto zum objektiv kao još jedna dopuna linije objektiva LUMIX S. Panasonic i savez koji promiče sustav L-Mount razvijaju objektive L-Mount radi daljnjeg proširenja ponude i zadovoljavanja potreba kupaca.

Više... Vaš Komentar Top
Predstavljeni MacBook Air, MacBook Pro i Mac mini s M1 čipom

Datum objave 12.11.2020

Predstavljeni MacBook Air, MacBook Pro i Mac mini s M1 čipom

Apple M1 (2)

Kao što je objavljeno , predstavljeni su MacBook Air, Mac Mini i 13,3-inčni MacBook Pro, odnosno Apple Silicon M1 procesor.

Apple M1 (1)

Na konferenciji WWDC održanoj u lipnju ove godine, Apple je prvi put objavljen u javnosti da će lansirati samorazvijeni Apple Silicon čipset, ali pomalo iznenađuje što je osvanuo samo pet mjeseci kasnije. Prema Appleu, M1 trenutno je najbrži integrirani SoC na svijetu. Ima istu arhitekturu kao čipovi serije A koji se koriste u iPhoneu i iPadu, tako da iOS aplikacije mogu nesmetano raditi na MacBooku i pokretati tradicionalne x86 aplikacije na virtualizirani način.

Apple M1 (3)

Apple Silicon M1 SoC temelji se na TSMC-ovoj 5-nm procesnoj tehnologiji. Ima 16 milijardi tranzistora, računalnu jedinicu koja se sastoji od 8-jezgrenog CPU-a koji je prihvatio klasični dizajn od četiri velike i četiri male jezgre. Velike jezgre dijele 12 MB L2 predmemorije, male imaju 4 MB L2. Radeći zajedno, dvostruko su brže od “najnovijeg računalnog čipa za prijenosno računalo” kada su ograničeni na 10 W TDP-a.

Apple M1 (4) Apple M1 (5)

GPU je također 8-jezgreni dizajn sa ukupno 128 izvršnih jedinica. Procjenjuje se na 2,6 TFLOPS – što je više od Nvidia 1050 Ti, koja nudi 2,1 TFLOPS (napomena: pretpostavljamo da je Apple ovdje dao FP32 broj).

Apple M1 (6)

Također SoC integrira DRAM, Thunderbolt 4 (USB 4.0) kontroler, ubrzavač strojnog učenja, napredne mehanizme za kodiranje / dekodiranje medija, procesor signala slike i Appleovu sigurnu enklavu koja je odgovorno za čuvanje svih vaših lozinki, ključeva, Apple Pay vjerodajnica i biometrijskih podataka.

Apple M1 (1) Apple M1 (2)

Što se tiče Neural Engine-a, on ima 16 jezgara i pokreće algoritam strojnog učenja na 11 TOPS-a. Međutim, postoje razlike u nekim specifikacijama. Primjerice, novi Mac Mini s M1 procesorom i 13,3-inčni MacBook Pro podržavaju samo dva priključka Thunderbolt 4 i USB 4.0, dok verzija Intel procesora može podržati 4 priključka. Također, u specifikacijama memorija vidljivo je da novi Mac Mini s M1 procesor i 13,3-inčni MacBook Pro podržavaju samo 16 GB memorije, dok inačica Intel procesora može podržati 32 GB, čak i Mac Mini može odlučiti koristiti 64 GB memorije.

Apple M1 (7)

Nažalost, gamera, nova MacBook serija ne podržava eGPU vanjske grafičke procesore, čak ni Blackmagic eGPU koji se prodaje na službenoj web stranici. Malo je razočaravajuće za Apple što je uklonilo ovu podršku. Zašto je ograničena gornja granica kapaciteta memorija i nemogućnost upotrebe vanjskih grafičkih kartica? Glavni razlog je dizajn ARM arhitekture, odnosno podrška skupa uputa i način adresiranja memorija. Ali iz perspektive dizajna skupa ARM naredbi, ako Apple planira učiniti novi Mac kompatibilnim s većim resursima kapaciteta memorija, u procesor se može dodati vlastiti dizajn skupa naredbi kako bi se omogućilo naknadno pokretanje Maca koji koriste dizajn ARM arhitekture. 

Svakako trebamo spomenuti da M1 čip donosi manju potrošnju energije i stvara manje topline, što znači da će buka ventilatora biti manja. Zapravo, MacBook Air uopće nema ventilator, a MacBook Pro opremljen je aktivnim uređajima za hlađenje na matičnoj ploči. Aktivira se samo kad se dulje vrijeme koristi jezgra M1 čipa visokih performansi.

MacOS Big Sur i Univerzalne aplikacije

MacOS Big Sur bit će prva verzija MacOS-a koja podržava novu arhitekturu. Naravno, izvorno se mogu pokretati iOS aplikacije, iako niti jedan od novih uređaja nema zaslon osjetljiv na dodir. Aplikacije koje se mogu izvorno pokrenuti na novom procesoru nazvane Universal Apps.   Sadrže Intel i Apple CPU verzije istog softvera, kompajlirane za različitu arhitekturu.

MacBook Air, MacBook Pro i Mac mini – cijena

Cijena prva tri nova uređaja koji pokreću M1 Soc bit bit će relativno pristupačna:

 • Mac Mini – 699 USD
 • MacBook Air – 999 USD
 • MacBook Pro 13 ″ – 1299 USD – na ovom modelu trajanje baterija je nevjerojatnih 20 sati reprodukcije filmova i 17 sati pregleda weba.

Eto, ono što Microsoft i Google nisu mogli učiniti, učinio je Apple. Nakon 15 godina, s Intel čipovima koji stagniraju u smislu generacijskih skokovnih snaga i učinkovitosti poput Power PC čipova s ​​početka 2000-ih, odlučili su se još jednom proći kroz isti složeni proces. Nema sumnje M1 važan je korak prema novoj fazi u Appleovom ekosustavu. U osnovi, Apple ne treba slijediti Intelov iteracijski ciklus kako bi objavio nove Mac proizvode. Samorazvijeni M1 ne samo da vraća inicijativu za nadogradnju računala s Intelom, već može promijeniti i trend razvoja cjelokupnih računalnih industrija. Sad kad su ARM Mac i mobilni iOS ekološki integrirani, postojeće i buduće aplikacije za iOS ne zahtijevaju sekundarno uklanjanje pogrešaka.

Više... Vaš Komentar Top
MediaTek će pokrenuti TSMC-ov 6nm postupak za Dimensity s Arm Cortex-A78 CPU

Datum objave 12.11.2020

MediaTek će pokrenuti TSMC-ov 6nm postupak za Dimensity s Arm Cortex-A78 CPU

MediaTek

Prema MediaTeku, postali su četvrta najveća svjetska tvrtka za dizajn IC-a. Cilj im je ove godine ostvariti prihod veći od 10 milijardi dolara i ne namjeravaju stati s intenzivnim lansiranjem procesora.

Ovih dana najavili su da će lansirati proizvod visoke klase temeljen na TSMC-ovoj 6-nm procesnoj tehnologiji. Koristi Arm Cortex-A78 CPU dizajn i radni takt na 3,0 GHz. Međutim, MediaTek nije otkrio specifične detalje ovog čipseta. No, nema sumnje da će i dalje pripadati seriji procesorskih proizvoda Dimensity.

MediaTek također očekuje da će kumulativna isporuka procesora serije Dimensity ove godine premašiti 45 milijuna jedinica, te potvrđuje da im je primjena 5G mrežnih tehnoloških proizvoda ove godine pokrila Sjevernu Ameriku, Europu, Bliski Istok, Kinu, Jugoistočnu Aziju, Australiju i druge regije.

Istovremeno, naglašavaju da imaju visoku razinu dizajna hardvera i mogućnosti primjene softverske integracije te da održavaju produbljeni suradnički odnos s TSMC-om, Hvale se da mogu koristiti cjelovitu ekologiju proizvoda i jedinstveni model proizvodnje kako bi proizvodima aplikacijskih procesora omogućili brži ulazak na tržište.

Više... Vaš Komentar Top
Infobip preuzima američku tvrtku OpenMarket za približno 300 milijuna američkih dolara

Datum objave 12.11.2020

Infobip preuzima američku tvrtku OpenMarket za približno 300 milijuna američkih dolara

Infobipov Pangea kampus u Vodnjanu

Infobip je sklopio je kupoprodajni ugovor s američkom IT kompanijom Amdocs o preuzimanju tvrtke OpenMarket, vodećeg B2B pružatelja rješenja za razmjenu mobilnih poruka, za bruto iznos u gotovini od približno 300 milijuna američkih dolara.

Preuzimanje OpenMarketa ubrzava Infobipov rast bilježenjem zajedničkog run rate prihoda većeg od milijardu američkih dolara. Nadalje, ova kombinacija stvara jedinstvenog cloud komunikacijskog igrača na tržištu s neusporedivim globalnim dosegom, omogućavajući mjesečno više od 14 milijardi korisničkih interakcija

Više... Vaš Komentar Top
ADATA predstavlja vanjski SSD SE770G s RGB-om

Datum objave 12.11.2020

ADATA predstavlja vanjski SSD SE770G s RGB-om

ADATA SE770G

ADATA Technology predstavlja vanjski RGB SSD ADATA SE770G.

SE770G krase visoke performanse i privlačan izgled, a nudi mogućnost povezivanja putem standarda USB3.2 Gen 2 i Type-C, brzine čitanja/pisanja do 1000/800 MB/s i veliku ploču s RGB osvjetljenjem. Prostrana ploča s RGB osvjetljenjem rasvijetlit će radne prostore kod kuće i u pokretu uz prekrasan efekt s kockastim uzorkom. Nekad je mjesto vanjskih SSD-ova bilo u sjeni dok su druga periferija i uređaji okićeni RGB svjetlima bili u centru pažnje na radnim stolovima korisnika, no sada je pojavom modela SE700G došao trenutak da i vanjski SSD-ovi zasjaje.

Uz mogućnost povezivanja putem standarda USB 3.2 Gen 2, SE770G nudi brzine čitanja/pisanja do 1000/800 MB/s što je do 12,5 puta brže od uobičajenih vanjskih tvrdih diskova.

Više... Vaš Komentar Top
ROG Z11 Mini-ITX kućište osvojilo tri međunarodne nagrade

Datum objave 11.11.2020

ROG Z11 Mini-ITX kućište osvojilo tri međunarodne nagrade

ROG Z11 Mini-ITX (1)

ROG Z11 Mini-ITX kućište osvojio je nagradu Red Dot Product Design za 2020, nagradu CES za inovaciju 2020 i nagradu za dobar dizajn za 2020. godinu.

ROG Z11 Mini-ITX ima 4 mm kaljene staklene ploče s aluminijskim okvirima i integriranim Aura Sync
osvjetljenjem s adresnim RGB LED diodama na prednjoj i bočnoj strani.

Svi ovi dizajnerski i funkcionalni elementi stvaraju s jedne strane elegantan stil, dok pomalo avangardni sa strane perspektive. Može se postaviti u dva smjera u ovisnosti o dostupnosti radnog prostora, preferencije i prikaz komponenata. Dimenzije kućišta su 194 x 386 x 531 mm i mase je 8,73 kg. I/O priključci na prednjoj strani uključuju jedan USB 3.2 Gen 2 Tip-C, dva USB 3.2 Gen 1 Tip-A i dva USB 2.0 Tip – A.

Patentirani dizajn koji naginje ladici matične ploče pod kutom od 11° donosi dodatnih 40 mm prostora na stražnjoj strani matične ploče kako bi se maksimizirale vrhunske performanse oko CPU-a i grafičkih kartica, kao i M.2 SSD-a koji se mogu instalirati na stražnju strana matične ploče. Osim toga za ljubitelje vodenog hlađenja Z11 nudi dovoljno prostora i mogućnost prilagodbe tekućeg hlađenja.

Ovo kućište može imati ventilator za kućne ljubimce. Na gornjoj strani 2 x 120 mm / 2 x 140 mm (debljine 30 mm) i na dnu 1 x 120 mm / 1 x 140 mm. Također podržava ATX napajanje, maksimalno 240 mm hladnjak hlađenih voda i dizajn grafičkih kartica s tri utora koji se mogu postaviti ispravno bez proizvodnog kabela. Grafička kartica ROG Strix GeForce RTX 3090, poznata kao “Royal”, može se savršeno integrirati.

U kućištu ROG Z11 Mini-ITX pronaći ćete remen za učvršćivanje kabela i odvojivi filtra za prašinu za brzo i praktično čišćenje i održavanje.

Njegova cijena je u trgovinama navedenim oko 270 eura.

Više... Vaš Komentar Top
Prodaja Galaxy Note 20 nije toliko visoka koliko se očekivalo

Datum objave 11.11.2020

Prodaja Galaxy Note 20 nije toliko visoka koliko se očekivalo

Galaxy Note20

Samsung je morao prilagoditi proizvodnju kako bi odgovoru tržišta. Prema korejskoj web stranici The Elec, Samsung je u listopadu postigao samo oko 70% prvobitnog plana.

Točnije, prema procurjelim internim izvorima, tvrtka je proizvela 600.000 uređaja u usporedbi s prvotno očekivanih 900 000. Omjer proizvodnje između standardne verzije i verzije Ultra iznosi 1: 2 i pokazuje da kupci odabiru bolji Galaxy Note 20 Ultra.

U usporedbi s Galaxy Note 20 Ultra, Note 20 se pokazao puno slabijim. Uređaj je opremljen samo zaslonom od 60 Hz s FHD + rezolucijom, a kamera je također smanjena u usporedbi s Note 20 Ultra.

U tromjesečju koje je završilo, tvrtka je prijavila 4,45 bilijuna vona dobiti od mobilnog odjela što je više od 50 postotna boda u odnosu na prošlu godinu.  Prema Samsungu ova ostvarena dobit je posljedica optimizacije troškova kao i učinkovitijeg marketinga.  Također kako  napominju  analitičari, uređaji srednje klase daju značajniji doprinos od visokog razreda.

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 23 minute

Battlefield 2042

Objavljeno prije 41 minuta

Realme mobiteli

Objavljeno prije 5 sati

Postavke HR ISPova

Objavljeno prije 5 sati

Pioner

Objavljeno prije 8 sati

Far Cry 6

Novosti

Panasonicove istinski bežične slušalice RZ-B100W

Panasonic predstavlja još jedne istinski bežične (True Wireless) slušalice, RZ-B100W – baš na vrijeme za ljeto. Ove istinski bežične slušalice privlačne cijene koje se stavljaju u ušku nude poželjnu kombinaciju značajki za svakodnevnu upotr... Pročitaj više

Asus Expert Book B9400: tanak, lagan i moćan prijenosnik

Danas težina prijenosnika postaje sve važniji čimbenik pri odabiru za posao ili edukaciju. Ali sama lakoća ne bi bila od velike koristi ako su specifikacije osnovne. Asus Expert Book B9400 je poslovno prijenosno računalo koje dolazi s 14-in... Pročitaj više

AMD je lansirao RDNA2 pokretane Radeon PRO grafičke ubrzivače serije W6000

AMD je objavio AMD Radeon PRO W6000 obitelj grafičkih ubrzivača namijenjenih profesionalnim radnim stanicama Novi ubrzivači pružaju iznimne performanse, stabilnost i pouzdanost profesionalnim korisnicima. Dizajnirani su i optimizirani za ub... Pročitaj više

XPG SPECTRIX D45 RGB i GAMMIX D45G

XPG, dobavljač sustava, komponenti i perifernih uređaja za igrače, profesionalne e-sportaše i obožavatelje tehnologije koji bilježi brz rast, predstavlja DDR4 memorijske module XPG GAMMIX D45 i SPECTRIX D45G RGB. Robusnog industrijskog diza... Pročitaj više

Gigabyteovi GPU serveri

GIGABYTE ima sve veći popis GPU poslužitelja s visokim performansama koji su dio NVIDIA-certificiranih sustava. Ovaj program potvrđuje idealnu konfiguraciju poslužitelja koji koristi hardver kao što su GPU-ovi temeljeni na NVIDIA Ampere arh... Pročitaj više

Sve novosti