asus_rog_gt_ac2900_14

Sučelje koje nalazimo na defaultnoj IP adresi routera ili na router.asus.com je za razliku od običnih routera sa zelenim, ovaj put s crvenim naglascima – što ne čudi jer je ovo ipak ROG uređaj. Prije same naslovne stranice, dočekat će vas klasični Wizzard koji nudi preimenovanje WiFi mreža te od vas traži da odaberete mod u kojem će router raditi. Nakon toga čekaju vas osnovne informacije poput zauzeća linka, latencija i odstupanja latencija.

asus_rog_gt_ac2900_15

Network map koji nudi malo više o samim detaljima klijenata koji su spojeni. Osnovne postavke i informaciji o WiFi mrežama, dok su detaljnije opcije poput kanala, snage signala te ostali pod zasebnim tabom wireless.

asus_rog_gt_ac2900_16

Kao što smo prethodno napisali – pregršt opcija, jedna od zgodnih stvari za spomenuti je automatsko „izbacivanje“ klijenata kada snaga signala padne ispod željene – zgodno ako imate dobru pokrivenost vašeg objekta s nekoliko routera te želite da su vam uređaji uvijek spojeni na onaj koji nudi najvišu kvalitetu signala.

asus_rog_gt_ac2900_17

Zgodna stvar za one koji koriste Amazon Echo i IFTTT je integracija nekih funkcija routera i jedne od najpoznatijih svjetskih asistentica. Nažalost nismo mogli testirati koliko je ispeglano, te koje su sve realne mogućnosti.

asus_rog_gt_ac2900_18

Uz klasičan Firewall opcije postoji još i URL, Keyword i Services filter putem kojeg se administracija i zatvaranje/otvaranje mreže može dodatno pojednostavniti umjesto da se bjesomučno traže portovi putem bespuća interneta.

asus_rog_gt_ac2900_19

S obzirom na to da se radi o routeru namijenjenom gamingu – Asus je ubacio modul koji služi za lakše otvaranje portova za sve najbitnije naslove, a naravno možete i sami dodavati profile. Osim klasičnog port forwardinga, Asus tvrdi da optimiziraju i baratanje mrežnim paketima kako bi se smanjio ping.