bitforce_galaxy_argb-4_1 bitforce_galaxy_argb-4_2

Iz Future IT nam je na test stiglo njihovo kućište BIT FORCE Galaxy ARGB-4. Riječ je o malo skraćenom mid toweru koji prihvaća i E-ATX ploče, a dolazi s čak četiri ARGB 120-milimetarska ventilatora. Napravljeno je tako da bude visoko protočno, pa bi trebalo uspješno hladiti i jače komponente, što smo mi naravno i isprobali. Ugradili smo računalo bazirano na Intelovom i5-10600K procesoru i Gigabyteovoj Radeon RX 5700 XT grafičkoj kartici, te stavili Galaxy na velike muke hlađenja.

Bit Force je privatna robna marka Hyperlift tvrtke, prisutne na tržištu od 2019. godine. U suradnji s Futurom IT, kao  ovlaštenim BIT FORCE servisom, razvijeni su modeli kućišta i hladnjaka u nekoliko različitih serija. U ponudi imaju nekoliko modela kućišta, ventilatore i kabele, tj. adaptere.

bitforce_galaxy_argb-4_3 bitforce_galaxy_argb-4_4

Galaxy ARGB-4 je mid-tower kućište, no malo kraće nego što je to uobičajeno te mjeri 396 x 210 x 454 (D x Š x V). Napravljeno je od SPCC čelika debljine 0.6 milimetara, s naravno plastičnim i staklenim elementima. Orijentirano je prema visokoj protočnosti zraka pa mu je prednja stranica napravljena od metalne mreže iza koje su tri usisna ventilatora, a na kraju je jedan ispušni. S desne strane ima metalnu, a s lijeve staklenu stranicu. Dizajn je monolitan, a zanimljivim ga čini prednja stranica s bočnim urezima i velikim B logoom na prednjoj strani. Staklena stranica leži na dvije šarke, a s prednje strane ima plastični mehanizam za zaključavanje.

bitforce_galaxy_argb-4_5

Straga je raspored klasičan. Na dnu je otvor za napajanje, iznad njega su sedam horizontalnih otvora za dodatne kartice i dva vertikalna. Svi otvori su pokriveni limovima koje je potrebno istrgnuti prije umetanja kartice (nemaju vijke, i ne može ih se vratiti natrag). Iznad toga je prorez za stražnje I/O portove matične ploče te ispušni ventilator. Limenu bočnu stranicu drže plastificirani thumb vijci.

bitforce_galaxy_argb-4_6

Na vrhu se kućišta nalazi metalni magnetni filtar za prašinu ispred kojega je prednji, ili u ovom slučaju gornji panel. On se sastoji od tipke za promjenu načina rada osvjetljenja, dva USB 2.0 utora između kojih su jackovi za slušalice i mikrofon, USB 3.0 (SuperSpeed) utora, dvije signalne LED-ice, te Reset i Power tipke.

bitforce_galaxy_argb-4_7

Unutrašnjost je zadovoljavajuće prostrana, prima ITX, mATX, ATX pa čak i E-ATX ploče. No, istina je da će već i ATX ploče pokriti jedan dio proreza za kabele i doći tik do mjesta predviđenih za montažu SSD-a, pa bi idealan odabir bile Micro ATX ploče. Prostor u kućištu je podijeljen na dva dijela, tj. donji dio gdje dolazi napajanje je pokriven s metalnim poklopcem što je u skladu s trendovima. Uz kućište dolaze čak četiri 120-milimetarska ARGB ventilatora, a moguće je smjestiti još dva takva na vrh te jedan na dno. Sprijeda je moguće ugraditi i 240/360-milimetarski radijator, pa su opcije za hlađenje sasvim adekvatne.

bitforce_galaxy_argb-4_8

Oko prostora za matične ploče se nalazi dovoljno proreza kroz koje provlačimo kabele, kako s boka tako i odozgo te odozdo. Desno su dva mjesta za montažu 2,5-inčnih SSD-a ili HDD-a, a u kućište je moguće smjestiti i 3,5-inčni HDD tik ispred napajanja. Prostora za grafičke kartice je dovoljno – 340 milimetara, a za hladnjak za procesor ima 165 milimetara.