logitech_g_pro_set_13 logitech_g_pro_set_14

Za kraj opisa dolazimo i do G533 Wireless slušalica koje karakteriziraju Pro-G driveri (zvučnici) i DTS Headphone:X 7.1 Surround zvuk, tj. pozicionirani zvuk. Dolaze u kartonskoj kutiji, na kojoj se naravno nalaze sve bitne informacije o proizvodu.

logitech_g_pro_set_15 logitech_g_pro_set_16

Unutar su kutije slušalice dobro zaštićene u debljem kartonu i najlonu, a uz njih će kupac dobiti i kabel za punjenje baterije (Type-A i MicroUSB) i USB primo predajnik za kojeg proizvođač tvrdi kao zvuk prenosi bez gubitka na kvaliteti i to na udaljenost do 15 metara optičke vidljivosti. Isprobali smo ga u kući sa zidovima i radio je normalno do oko 6 – 7 metara u drugoj prostoriji.

logitech_g_pro_set_17

Slušalice i svi zglobovi su napravljeni od kvalitetne plastike i zadovoljavajuće su robusne. U zvučničkim se kutijama nalaze 40-milimetarski PRO-G driveri koji imaju specifičan dizajn mreže za kvalitetniju reprodukciju. I stvarno, zvuk je odličan u cijelom frekventnom rasponu s dobro izraženim niskim i čistim visokim tonovima. Ujedno, i jačina je vrlo dobra. Mrežica koja nasjeda na uho je malo grublje izrade, pa baš i ne “mazi” kožu, no zato je zadovoljavajuće prozračna i može se skinuti radi čišćenja. Slušalice su dimenzija 197 x 189 x 85 milimetara i mase 350 grama, a za dobru se ergonomiju brinu četiri zgloba za okretanje i rotiranje zvučničkih kutija, te izvlačivi dijelovi nosača za glavu (svaki se izvlači za oko 40 milimetara).

logitech_g_pro_set_18

Mikrofon ima noise-canceling funkciju, automatski se deaktivira u gornjem položaju i aktivira čim ga pomaknemo, a vrh mu se može izvući iz tijela za oko 3 centimetra i može ga se prilagoditi po potrebi jer je na fleksibilnom nosaču. Na mikrofonu se nalazi i LE dioda koja signalizira kada je uključen. Na vrhu se mikrofona također nalazi i micro pop filter koji smanjuje pucketanje i zvuk disanja.

logitech_g_pro_set_19

Na kutiji se nalazi i kotačić za kontrolu zvuka (digitalni sa zvukom upozorenja kada stišavamo i pojačavamo zvuk), tu je i Mute tipka, Power tipka te MicroUSB utor za punjenje baterije. Punjenje traje malo više od jednog sata, a deklarirana autonomija je oko 16 sati – nama su izdržale malo preko 10 sati.

logitech_g_pro_set_20 logitech_g_pro_set_21

logitech_g_pro_set_22 logitech_g_pro_set_23

S obzirom na to da slušalice imaju i virtualni surround i to smo isprobali i možemo reći kako je isti dojam kao i kod svih sličnih. Dubine i prostornosti zvuka ima, no čuje se da je to samo softversko pozicioniranje tj. emulacija. Softver nudi pregled istrošenosti baterije, Custom Equalizer s pretpodešenim profilima i onima koje možemo sami odabrati te naravno fino podešavanje virtualnog surround zvuka.

logitech_g_pro_set_32

PRO tipkovnica je vrlo robustan komad hardvera, koji će zadovoljiti podjednako i igrače i one koji puno tipkaju pod uvjetom da mogu bez numeričkog dijela. Kao i svaka tenkeyless tipkovnica, tako i ova je praktičnija za prenošenje zbog manjih dimenzija, no ova je uz to i dosta teška. Da nije jednog prekidača koji nas je “zezao” (ž) dali bi joj bezuvjetnu preporuku, no ovako ćemo se okrenuti tradicionalno odličnim Cherry MX prekidačima i primjerice Corsairovoj K63 tipkovnici koja je i nešto jeftinija. PRO se naime u Hrvatskoj prodaje za oko 1.000 kuna.

G PRO miš se u hrvatskim dućanima prodaje za oko 600 kuna što je puno novca za osjećaj pod rukom koji nije premium, no cijena može donekle biti opravdana vrlo preciznim i brzim senzorom. 12.000 DPI-a je maksimum koji će oduševiti i najzahtjevnije, a mi smo bili sasvim zadovoljni i s polovicom toga iznosa za brzi gaming. Da nije samo prosječnog kućišta i visoke cijene i G PRO bi zaslužio samo najviše ocjene.

G533 Wireless su nas u potpunosti zadovoljile svojim dobrim zvukom koji ostaje takav i na većim udaljenostima od primopredajnika. Ergonomski su dobro riješene, još samo da je malo mekanija tkanina i užitak bi bio potpun. Surround zvuk je virtualan, i kao takav umjetan i ne isplati se petljati s tim, pogotovo jer je stereo reprodukcija i više no dobra. Za jedne kvalitetne wireless slušalice, iznos od oko 1.000 kuna koliko otprilike koštaju je sasvim u rangu s konkurencijom.