coolermaster_h100_1 coolermaster_h100_2

H100 je maleno svestrano kućište koje može poslužiti kako za Mini-ITX igraću mašinu, tako i za HTPC ili jednostavno kao računalo opće namjene koje štedi na prostoru. Riječ je o malenoj kockici koja prima Mini-ITX ploče, grafičke kartice dual slot debljine dužine do oko 180 milimetara, ATX napajanja, te CPU hladnjake do visine 83 milimetra. Donosi dizajn metalne mrežice na prednjoj strani iza koje je 200-milimetarski RGB LED MasterFan ventilator pa je jasno da je orijentirano i prema dobrim rashladnim performansama.

coolermaster_h100_3

H100 dolazi u malenoj kartonskoj kutiji, na kojoj se nalaze ilustracije i sve bitne informacije vezane uz proizvod. Unutar kutije je kućište dobro zaštićeno u najlon i debeli stiropor. Ne zamotane se nalaze još i kratke instalacijske upute.

coolermaster_h100_4

Jasno, H100 nije savršena kocka, nego je kvadar jer je kućište nešto uže nego što je široko i visoko. Dimenzije su mu 312 x 216 x 301 milimetara što uključuje nožice i sve ostale elemente koji malo strše. Neobičnog je dizajna, s istaknutom prednjom stranom koja je napravljena većinom od metalne mrežice i koja osigurava protočnost zraka kojeg uvlači veliki 200-milimetarski ventilator.

coolermaster_h100_5 coolermaster_h100_6

Osim plastične prednje i gornje stranice, ostatak je kućišta napravljen od čelika koji je solidne debljine i dobre završne obrade, a kompletno je pobojan u crno. Prednja se stranica na rubovima sužava prema unutra, baš kao i gornja i to su zanimljivi elementi dizajna. Na stražnjoj se stranici na dnu nalaze dva proreza za grafičku karticu ili neku drugu dodatnu karticu, iznad kojih je prorez za stražnje I/O portove matične ploče, te istureni nosač za ATX napajanja. ATX napajanja mogu biti dužine do 210 milimetara u tvorničkoj konfiguraciji ili do 160 milimetara ako ugrađujemo radijator vodenog hlađenja na prednju stranicu.

coolermaster_h100_7 coolermaster_h100_8

Gornja je stranica kao što smo spomenuli baš kao i prednja plastična, ima metalnu mrežicu u sredini za bolje strujanje zraka, te integriranu ručnu za prenošenje sa stražnje strane. Na donjoj se strani nalaze četiri plastične nožice na kojima kućište stoji, s gumenim podlogama kako ne bi dolazilo do klizanja. Unutar se nožica u limu, nalaze i rupe za 3,5-inčni tvrdi disk ili dva 2,5-inčna. S donje strane vidimo i rupu za prste kojima prema naprijed povlačimo prednju stranicu kada ju želimo skinuti.

coolermaster_h100_9

Prednji panel se nalazi u sklopu gornje plastične stranice na kosini koja se odlično uklapa s prednjom stranicom. Na njemu nalazimo dva jacka za slušalice i mikrofon, reset tipu, LED-icu za aktivnost tvrdog diska, Power tipku s bijelim osvjetljenjem i dva USB 3.0 porta.

coolermaster_h100_10

Lijeva se bočna stranica jedina može skinuti, a ona je pričvršćena s dva thumb vijka. Ispod nje nalazimo metalnu pregradu, tj. nosač za dva 2,5-inčna diska, koji se naravno može ukloniti radi pristupa unutrašnjosti. Za njega je vezana i vrećica u kojoj se nalaze sve potrebno za instalaciju.

coolermaster_h100_11 coolermaster_h100_12

Kabeli prednjeg panela su standardni – interni USB 3.0, audio, i oni za prednji panel (Power, Reset, Power LED i HDD LED). Uz kućište dolaze vijci, gumene podloške za diskove, kontroler za osvjetljenje prednjeg RGB LED ventilatora i plastične vezice za aranžiranje kabela.

coolermaster_h100_13

Skidanjem prednje stranice dolazimo i do velikog MF200R usisnog ventilatora koji ima brzinu vrtnje od 800 okretaja u minuti, i pri tom stvara zračnu struju od 90 CFM-a, te zračni pritisak od 0.88 mmH2O. Rotor je napravljen od mliječne plastike, a oko motora se nalaze RGB LED-ice koje stvaraju različite efekte ili putem priloženog kontrolera, ili putem neke od podržanih aplikacija proizvođača matičnih ploča. Ventilator ima 4-pinski RGB konektor – 12V/R/G/B. U radu nije pretjerano bučan, no huk zraka koji stvara je lagano čujan. Jamstvo na ventilator je dvogodišnje, L-10 životni vijek mu je 25.000 sati (život kugličnih ležajeva), a MTTF je 100.000 radnih sati. Ventilator stvara solidnu zračnu struju preko cijele matične ploče koja će biti dobra i za hlađenje VRM-a i za SSD-e.