Glavni adut MX-a 900 nije povezan uz njegove "glodarske" karakteristike već u činjenici da za komunikaciju sa cradleom koristi Bluetooth vezu. Sa instalacijom miša automatski instalirate i Bluetooth acess point preko kojeg vaše računalo može komunicirati sa bilo kojim uređajem koji za bežično povezivanje također koristi Bluetooth standard. U ovu grupu spadaju mobiteli, prijenosnici, PDA-ovi pa čak i pisači. Ako nemate i ne planirate posjedovati niti jedan od ovih uređaja kupovina MX-a 900 je besmislena – radije novac uložite u MX700 ili kakav sličan miš.

Ostvarivanje veze sa drugim uređajima je krajnje jednostavno

Mi smo povezivanje preko Bluetootha isprobali sa GSM uređajem Sony Ericsson Z600. Spajali smo se na Internet, pisali SMS poruke sa priloženim Logitechovim softverom, uređivali imenik i razmjenjivali datoteke. Sve to bez previše muke i nauke kao što je zorno prikazano na gornjoj slici.

 

Zaključak

Rastanak sa MX-om 900 pao nam je dosta teško, u biti teže smo se odvojili jedino od Force Feedback joysticka čiji ćete test uskoro imati prilike pročitati na PC Ekspertu. Logitech je uspio napraviti uređaj koji je dobro dizajniran, ergonomičan, praktičan, funkcionalan pa čak i relativno jeftin u odnosu na segment korisnika kojima je namijenjen. U potragu za nahvaljenim MX-om trebali bi krenuti ljudi koji žele iskoristiti puni potencijal svojih Bluetooth uređaja vrlo praktičnom kombinacijom high-end bežičnog miša i Bluetooth huba. S druge strane moramo biti realni – većini korisnika miš sa ovakvim mogućnostima jednostavno ne treba. Integracija Bluetooth sučelja košta i mada je ovakva kombinacija jeftinija od zasebno kupljenog miša MX700 (ako govorimo o high-end bežičnom mišu) i USB Bluetooth adaptera, razlika u cijeni između MX-a 700 (cijena s PDV-om 654 kn) i MX-a 900 (cijena s PDV-om 853 kn) je nemalih 200 kuna. Toliko od nas za danas (hehe, sad kad palimo recenzije k’o ludi možemo govoriti i ovakve stvari).