Sapphire R9 270X Toxic Sapphire R9 270X Toxic

Za početak ćemo prednost dati jačoj kartici premda su obje opremljene istim grafičkim procesorom. Toxic serija je već stekla dobru reputaciju jer je riječ o tvornički solidno overclockiranim modelima, a uz to i vrlo kvalitetno napravljenim sa moćnim i tihim hladnjacima. Jesu skuplje od običnih OC modela, no u pravilu se isplati uložiti dodatan novac. Uz to nije za odbaciti ni činjenica kako je Sapphire vrlo konkurentan po cijenama.

Sapphire R9 270X Toxic Sapphire R9 270X Toxic

R9 270X Toxic izvana izgleda identično R9 280X Toxic modelu, ali i R9 290 Tri-X kojoj jedino fali stražnja aluminijska ploča. Kombinacija boja vanjskog oklopa, i tehnologija izrade hladnjaka su isti. Kartica je kao i 280X vrlo masivna i teška. Hladnjak se sastoji od dva dijela koji su povezani toplovodljivim cijevima. Oba su sastavljena od aluminijskih listova kroz koje prolaze bakrene cijevi pri čemu su dvije vanjske 6 mm u promjeru i one počinju i završavaju u desnom dijelu.

Kroz sredinu baze prolaze tri deblje, 8 mm toplovodne cijevi koje ulaze u lijevu konstrukciju aluminijskih listova koji se nalazi iznad napojne jedinice. Oba dijela tog masivnog hladnjaka povezuje plastično aluminijska konstrukcija nosača ventilatora. Rubni su ventilatori promjera 90 mm, dok je onaj središnji malo manji – 80 mm. Na FET-ovima se nalaze se aluminijski hladnjaci, ispred kojih su Black Diamond prigušnice s obje strane PCB-a. S donje strane kartice montirana je masivna aluminijska ploča koja učvršćuje PCB i služi kao pasivni hladnjak.

Sapphire R9 270X Toxic Sapphire R9 270X Toxic

Dobro poznati grafički procesor iz HD7870 kartica, ima 1.280 stream procesora u 20 compute unita, a broji i 80 teksturnih jedinica i 32 ROP-a. Na Toixicu je ubrzan na 1100 MHz osnovnog takta, odnosni 1150 MHz u boostu (na kojem stalno i radi). 2GB GDDR5 memorije radi na 1500MHz što je za 100 MHz iznad referentnog modela. Prave vrijednosti ove kartice ćemo tek vidjeti prilikom overclockinga.

Kartica uz pomoć dva miniDP, jednoga HDMI, jednoga DVI i jednoga DL-DVI konektora out of the box podržava pet monitora u Eyefinity setupu. Podrška za ZeroCore Power, Stream, Avivo HD (DVD/HD-DVD/Blu-ray Playback), CrossFireX, HD3D tehnologije je standardna, kao i za DirectX 11.2, OpenGL 4.3 i Mantle kolekciju API-a.