AMD Next Horizon Gaming E3 2019 live stream

Datum objave 10.06.2019 - Uredništvo

AMD Next Horizon Gaming E3 2019 live stream

AMD Next Horizon Gaming E3 2019 live stream

Pratite live stream AMD Next Horizon Eventa iz Los Angelesa.

Više... Vaš Komentar Top
Amazon Prime AIR Delivery

Datum objave 08.06.2019

Amazon Prime AIR Delivery

Već svi znaju da Amazon duže vrijeme testira svoju uslugu dostave dronovima „Prime Air“ neko vrijeme u odabranim područjima, no prije nego krenu na čitavu Ameriku i ostatak svijeta moraju biti sigurni da rade gotovo savršeno bez prostora za grešku. Shodno tome svako malo dodaju se preinake, grade nove iteracije i detaljno se testira apsolutno svaka promjena da vide što će ući u finalni dizajn.

Nastavno na iteriranje i izgradnju novih verzija na re:MARS AI konferenciji predstavili su kompletno novi Prime Air dostavni dron.

Iz Amazona tvrde da im je glavni cilj iza novog Prime Air drona povećana efikasnost, stabilnost i sigurnost. Ako niste pogledali video to su postigli na način da dron slijeće i polijeće kao klasičan helikopter (dron), ali kada se dovoljno uzdigne prelazi u „airplane mod“ gdje leti brže i energetski učinkovitije. Uz navedeno povećana je i količina senzora na samom dronu te se aktivno radi na tehnologiji koja omogućuje aktivno prepoznavanje statičkih i dinamičkih objekata iz svih strana.

Sve u svemu zanimljivi koncept i definitivno nas zanima kakva će biti budućnost dostave malih paketa.

Više... Vaš Komentar Top
Qualcomm i juriš na Windows ekosustav

Datum objave 08.06.2019

Qualcomm i juriš na Windows ekosustav

qualcomm_7cx

Nedavno smo pisali kako je Qualcomm predstavio svoj prvi x86 kompatibilan procesor naziva 8cx u usporedbi sa Intel Core i5 8250U koji će ciljati na premium uređaje. No kako premium uređaji nisu ti koji Intelu i AMD-u donose veinu zarade tako se i Qualcomm odlučio i na razvoj povoljnijeg modela te su najavili Snapdragon 7cx koji će ciljati na klasične consumer uređaje, koje u ovom trenutku primarno pogone Intel i3 varijante.

Naravno ostaje vidjeti hoće li im to uspjeti u naumu, jer Intel je na Computexu najavio nove 10nm procesore, a AMD definitivno ne spava i malo pomalo probijaju se na tržište prijenosnika sa svojim Ryzen 2000 i 3000 serijom APU-a.

Više... Vaš Komentar Top
Samsung i 6G

Datum objave 08.06.2019

Samsung i 6G

samsung_6g

5G tek kuca na vrata i postoji tek šačica mjesta u SAD-u, Kini i Južnoj Koreji gdje postoje mreže koje ga podržavaju, a šira adaptacije očekuje se krajem godine kada počinje izlaziti sve više i više uređaja s 5G podrškom. Sam 5G nudi (u teoriji i dobrim uvjetima) brzine veće od klasičnog optičkog gigabitnog linka što bi u prijevodu moglo donijeti i poboljšanje usluge za one koji su još uvijek zapeli na bakru, odnosno i klasičnim broadband korisnicima, s obzirom da je lakše izgraditi toranj, nego prolaziti kroz birokratske noćne more među vlasničkih odnosa i postavljanja fizičkih optičkih kablova. Pokrivenost većih svjetskih metropola očekuje se kroz naredne dvije godine, a tek ostaje vidjeti kako će napredovati pokrivenost ruralnih područja i zemalja poput Hrvatske.

Samsung je jedan o prvih proizvođača smartphonea koji imaju modele s podrškom za 5G, radi se o Galaxy S10 modelu. Trenutačno se 5G modem nalazi na zasebnom čipu, no od iduće godine biti će ugrađen unutar samog SoC-a.

Sad kad znamo kako (ne)stojimo s razvojem 5G tenhologija. Možemo krenuti na glavnu vijest, a to je Samsungovo povećanje glavnog R&D odjela unutar „Advanced Communications Research Centar“, naravno navedeni centar nastaviti će razvijati 5G standard i prateće tehnologije, no uz sve veći fokus i razvoj vezan uz budući 6G standard.

Više... Vaš Komentar Top
Koji su to aktualni poslovi na tržištu rada?

Datum objave 06.06.2019

Koji su to aktualni poslovi na tržištu rada?

posao_hr

U suradnji s portalom posao.hr donosimo aktualne vijesti s tržišta rada. U nastavku pogledajte tjedni pregled najboljih radnih mjesta u kategoriji ‘Informatika i telekomunikacije’ na koje se možete javiti putem brze prijave. Sretno!

Cratis d.o.o., na hrvatskom se tržištu pozicionirao kao jedan od vodećih managed cloud i datacentar operatera, a trenutno u Varaždinu zapošljava Junior Windows System Administratora (m/ž). Odabrani kandidat će raditi u Windows odjelu na administraciji Windows poslužitelja i pripadajućih servisa. Okruženom s timom stručnjaka, kandidatu se pruža mogućnost izuzetno brzog napretka i rasta. Moguće su prijave i bez radnog iskustva. Detaljnije provjerite u natječaju.

Međunarodna agencija za razvoj (MARA) tvrtka je koja na tržištu djeluje samostalno, s ciljem pružanja potpore u razvoju svojim klijentima – lokalnoj i regionalnoj samoupravi, javnim ustanovama, udrugama i poduzetnicima.  Potpora razvoju podrazumijeva izradu lokalnih i regionalnih strateških dokumenata, izradu studija izvodljivosti i EU projekata te savjetovanje u područjima poslovnog razvoja, razvoja lokalne zajednice,  gospodarstva i turizma. Ako se želite priključiti ovom timu, imate tu mogućnost, budući da trenutno ima tri raspisana natječaja. Traže se djelatnici za radna mjesta: Angular 6 Software Developer (m/ž), RAD developer/Mendix Expert (m/ž) i Application Automation Engineer (m/ž). Provjerite uvjete natječaja i prijavite se brzom prijavom.

Soft-Con d.o.o.,  inovativna je tvrka koja se bavi razvojem softverskih rješenja i usluga temeljenih na tehnologiji otvorenog koda. U Varaždinu nudi zaposljenje na poziciji: Junior Java Developer (m/ž). Razvijat ćete i održavati visoko kvalitetni softver u automobilskoj industriji, sudjelovat ćete u međunarodnim projektima. Pogodnosti koje poslodavac nudi uključuju isplatu 13. plaće (kao nagradu), fleksibilno radno vrijeme, kontinuirani profesionalni rast, rad u opuštenoj atmosferi,… Od osobe na ovom radnom mjestu očekuje se uspješno završen informatički studij (Bachelor/Master) ili srodno obrazovanje te visok osjećaj odgovornosti, analitičko i konceptualno razmišljanje. Ako smo vas motivirali za prijavu, kliknite na link.

RB Tehnika d.o.o., tvrtka je koja se bavi razvojem i implementacijom CAD/CAM softvera STIJENE, koji se upotrebljava kao softverski alat u proizvodnji i prodaji ALU, PVC i drvenih prozora, vrata i stijena općenito. Trenutno za svoj tim traži djelatnika u tehničkoj podršci (m/ž) u Čakovcu. Očekuje vas instalacija i održavanje računalnog programa STIJENE (putem interneta), tehnička podrška korisnicima (putem telefona i interneta) te razrada i unos tehničkih parametara za profile, rolete i okove. Više detalja oko uvjeta za prijavu možete doznati na linku.

InSky Solutions d.o.o., izrazito je mlada tvrtka, koju čine vrlo iskusni pojedinci. Core business tvrtke upravljanje je odnosa s korisnicima i korisničko iskustvo, odnosno CRM. Za svoj ured u Zagrebu zapošljavaju Data Scientista (m/ž), Junior poslovnog konzultanta (m/ž), Software arhitekta (m/ž) i .NET developera (m/ž). Stimulativna primanja, izdašni bonusi, mogućnost putovanja po cijeloj Hrvatskoj, česta druženja unutar tima, tek su dio pozitivnih faktora koji vas mogu namamiti na prijavu. Ako smo u tome uspjeli, kliknite na natječaj za željenu poziciju i aplicirajte.

Neon Bjorn d.o.o., mlada je i inovativna tvrtka koja se probija na svjetsko tržište softvera za turističke agencije. Trenutno za svoj tim traži Mid/Senior Mobile App Developera (m/ž) sa znanjem Android i iOS tehnologije te Javascripta. Uredi se nalaze u Ilici na zagrebačkom Črnomercu, a moguć je i povremeni rad od kuće. Ako ste motivirani za prijavu, provjerite detalje na linku. Ukoliko ste više zainteresirani za pozicije: Travel software customer support (m/ž), Junior Developer (m/ž) ili Mid/Senior Developer (m/ž), provjerite uvjete prijave na linku.

Oglasnik d.o.o., jedan od lidera među oglašivačima, zapošljava sistem administratora (m/ž) za studentski posao. Odabrana će osoba biti podrška djelatnicima pri korištenju informatičke opreme, dijagnosticirat će i otklanjati kvarove, brinuti o servisiranju IT opreme, a po potrebi obavljati i druge srodne poslove. Očekuje vas prilika da steknete nova znanja, kao i kave u izobilju. Dovoljno razloga da kliknete na brzu prijavu.

Direct Booker d.o.o., najbrže rastuća agencija za privatni smještaj u regiji i treća najbrže rastuća tvrtka u Hrvatskoj, prema uglednom poslovnom časopisu „Lider“, zapošljava na dvije pozicije u Dubrovniku. Nedostaju programski inženjer –  senior (m/ž) i programski inženjer – junior (m/ž). Trenutno je u timu više od 45 ambicioznih i entuzijastičnih profesionalaca, koji svojim znanjem i iskustvom pomažu firmi da u svom portfelju upravlja s više od 6 000 smještajnih jedinica. Ukoliko vas zanima rad u ovom dinamičnom okruženju, znate što vam je činiti – kliknite na brzu prijavu za odabrano radno mjesto.

Pliva trenutno ima raspisan natječaj za višeg poslovnog analitičara za validaciju računalnih sustava (m/ž) u Zagrebu. U Globalnom IT timu koji podržava poslovanje istraživanja i razvoja, odgovornosti odabrane osobe za ovo radno mjesto uključivat će: sudjelovanje u validaciji aplikacija prema poslovnim potrebama i internim procedurama, pripremu dokumenata za validaciju računalnih sustava, izravnu suradnju s različitim poslovnim i IT područjima te brojne druge zadatke, po nalogu poslodavca. Uvjete i način prijave provjerite u natječaju.

Logobox, agencija specijalizirana za digitalni marketing, zapošljava grafičkog dizajnera (m/ž) i WordPress developera (m/ž) u Zagrebu. Riječ je o agenciji koja se bavi grafičkim dizajnom, izradom web stranica, vođenjem društvenih mreža, oglašavanjem, kreiranjem sadržaja te razvojem marketinških strategija i kampanja. Kliknite na link da biste provjerili uvjete i izvršili prijavu.

Za dodatne poslove iz IT domene kliknite na link i pretražite poslove koji su trenutno raspoloživi za prijavu. Sretno u pronalaženju posla.

Vaš posao.hr.

(sponzorirani sadržaj)

Više... Vaš Komentar Top
Baldurs Gate 3 u dolasku?

Datum objave 06.06.2019

Baldurs Gate 3 u dolasku?

Baldurs Gate 3

E3 samo što nije krenuo i jedna od najava, ako je vjerovati nenamjernoj „grešci“ Larian Studiosa, kreatorima Divinity Original Sina, je i službena najava Baldurs Gate 3.

U zadnjih nekoliko godina CRPG žanr dobio je nekoliko jakih i kvalitetnih naslova poput spoemnutog Divinity Original Sin 1 i 2, Wasteland 2 te Pillars of Eternity stoga ne čudi izdanje nastavka jedne od najpopularnije igre iz žanra. To bi značilo da bi nakon 19 godina napokon mogli nastavak koji smo poprilično dugo priželjkivali.

Da se vratimo na teaser Larian Studiosa – prije nekoliko dana objavili su sliku za koju su svi prvobitno mislili da se radi o Divinity Original Sin 3 nastavku no nakon što su mnogi zavirili u HTML kod unutra ssu se našle jasne reference na Baldur’s Gate 3 i Wizards of the Coast, kompaniju iza Dungeons and Dragons.

Više... Vaš Komentar Top
Sony PlayStation 5

Datum objave 06.06.2019

Sony PlayStation 5

Sony_Vintage

Za razliku od Microsofta – Sony je poprilično otvoren vezano uz informacije nove konzole, tako je tokom Computexa potvrđeno da će srce nove konzole biti Zen2 8 jezgreni procesor na 7nm arhitekturi te Navi GPU, što bi u prijevodu značilo da bi specifikacije koje su leakane prije nekoliko tjedana mogle biti poprilično točne.

Biti će podržana 8K grafika (vrlo vjerojatno s puno nižim FPS-om) te je spomenuta i real-time Ray Tracing podrška.

Kad smo rekli da je Sony otvoren za nove informacije – spomenuli su da žele ponuditi „cross-generational play“, ali ne u maniri klasičnog „backwards compatibilitya“ nego da igru s PS4 mogu nastaviti igrati na PS5 na točno onoj misiji gdje su stali.

Navedeno žele postići kako bi tranzicija s PS4 na PS5 prošla puno glađe nego slične tranzicije u prošlosti, da nakon „nadogradnje“ ne morate prestati igrati s kolegama koji su zapeli na PS4. Potvrđeno je da će nove konzole koristiti SSD kao standardnu opciju i da se neće raditi o upsellu.

Uz navedeno potvrđeno je da će PS5 podržavati i 4K 120Hz output, no naravno ne za svaku igru, no s obzirom na potvrđene specifikacije definitivno nije nedostižno u mnogim e-sports naslovima.

Više... Vaš Komentar Top
Google Stadia na E3

Datum objave 06.06.2019

Google Stadia na E3

Stadia

Kao što smo već pisali, Google je ozbiljno zagrizao u cloud gaming sa svojom Stadia platformom. Neke od detalja vezane uz hardver koji će se vrtjeti u njihovim datacentrima već smo naveli kao i općenite tehničke detalje, poput obećanja o niskim latencijama u igranju na visokim detaljima zahvaljujući njihovoj globalnoj mreži data centara. No u ovom trenutku nepoznato je hoće li se koristiti monetizacija bazirana na pretplati – poput Netflixa ili ćemo kupovati igre koje će biti dostupne samo putem Clouda, kao niti informacija koliko igara će biti dostupno prilikom lansiranja.

Google će danas održati „Stadia Connect“ live stream gdje će nam dati više detalja o financijskom modelu, a u sklopu E3 sajma posjetitelji će moći isprobati DOOM Eternal i Assassin’s Creed Odyssey koje će pokretati Stadia.

Više... Vaš Komentar Top
Noctua na Computexu 2019.

Datum objave 06.06.2019

Noctua na Computexu 2019.

noctua_computex_2019_chromax_line_cpu_coolers

Na ovogodišnjem sajmu Computex u Taipeiu, Noctua je prikazala široki spektar nadolazećih proizvoda i prototipova, uključujući svoju novu generaciju 140-milimetarskih CPU hladnjaka sljedeće generacije – hladnjak bez ventilatora i potpuno crne verzije NH-D15, NH-U12S i NH- L9i modela. NF-A12x25 dobio je nagradu za najboljeg navijača godine od strane European Hardware Association i prikazan u nadolazećoj crnoj varijanti.

Više... Vaš Komentar Top
„Twitter i AI“ VS „Fake news“

Datum objave 06.06.2019

„Twitter i AI“ VS „Fake news“

Twitter_logo

Trenutačno u sferi društvenih mreža jedan od najvećih problema je širenje lažnih i krivih informacija – kolokvijalno prozvanim „fake news“. S obzirom na enormnu količinu informacija kroz koje su do nedavno prolazili ljudi kako bi se lažne informacije brisale i prekršitelji udaljavali s platformi, navedena borba prerasla je u sizifov posao.

Već smo pisali kako je Facebook za izbore u Indiji testirao svoj AI sustav kako bi količinu dezinformacija i lažnih vijesti sveo na minimum, a na isto se sad oldučio i Twitter. Zbog navedenog su kupili startup „Fabula AI“ iz Londona kako bi čitav posao oko identifikacije i eliminacije takvog sadržaja bio puno učinkovitiji.

Vezano uz kupovinu navedenog startupa, Twitter je onjima izjavio:

„Vrhunski tim stručnjaka strojnog učenja koji koriste duboko učenje kako bi otkrili mrežne manipulacije. Rezultat je sposobnost da se analizira vrlo velika i kompleksna količina podataka te opišu relacije i interakcije te točno izvuku signali na način na koji to klasično storjno učenje nije u mogućnosti.“

Uz navedeni citat Twitter je izašao van s informacijom da je Fabula AI sustav imao uspješnost od 93% u identifikaciji „fake news-a“ ovo bi se mogao pokazati kao korak u pravom smjeru, naravno pod pretpostavkom da je Twitter u mogućnosti iskoristiti njihov sustav u potpunosti.

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 4 minute

Konfiguracije za 10.000+ kn

Objavljeno prije 9 minuta

Protis.hr (infomacije i iskustva)

Objavljeno prije 11 minuta

Automobili

Objavljeno prije 13 minuta

T-Com MAXadsl

Objavljeno prije 32 minute

K: Kabal za wraith cooler

Novosti

Samsung izdaje Galaxy Book S s Intel hibridnom tehnologijom

Samsung je  najavio novu verziju Galaxy Book S prijenosnog računala koje je bazirano na procesoru Lakefield s Intelovom tehnologijom 3D slaganja Foveros i hibridnom CPU arhitekturom. Konkretno, novi Galaxy Book S najvjerojtnije koristi proc... Pročitaj više

Samsung u kolovozu pokreće proizvodnju 5-nm Exynos čipseta

Posljednjih je nekoliko mjeseci Samsung je aktivno radio na 5-nanometarskom procesu i  prema izvještaju tvrtke ZDNet Korea, završili su pripremne korake za masovnu proizvodnju  čipa koristeći novu EUV litografiju. Prvi Samsungov 5 nm čip je... Pročitaj više

Seagate FireCuda 120 SSD-i do 4 TB spremni za gaming

  Seagate je predstavio novu FireCuda Gaming seriju SATA solid-state tvrdih diskova, kako bi igrači mogli pohraniti opsežan broj igara lokalno na svoj sustav. Naravno, mogu se koristiti u scenarijima i izvan igara. Nude vrlo pristojne perfo... Pročitaj više

Google izdao Android Studio 4

Google je izdao Android Studio 4, stabilnu verziju razvojnog okruženja (IDE) za  za stvaranje Android aplikacija, izgrađenu na JetBrains IntelliJ IDEA softveru. Android Studio 4.0, kako je najavljeno na blogu Android Developer, uključuje ve... Pročitaj više

Licence Windowsa za ispod 14 € na Whokeysu!

Licence Windowsa su obično vrlo skupe. Tako primjerice originalna licenca za Microsoftove Windowse 10 Pro košta 298 USD na Microsoftovom webshopu. Naravno, postoje i jeftinije alternative kao što je whokeys.com store gdje možete uštedjeti z... Pročitaj više

Sve novosti