Dobre vijesti! Kupite doživotnu licencu MS Officea već od 11,99 €, i originalne Windowse već od 6,14 €!

Datum objave 28.09.2022 - Dobre vijesti! Kupite doživotnu licencu MS Officea već od 11,99 €, i originalne Windowse već od 6,14 €!

Dobre vijesti! Kupite doživotnu licencu MS Officea već od 11,99 €, i originalne Windowse već od 6,14 €!

Dobre vijesti! Kupite doživotnu licencu MS Officea već od 11,99 €, i originalne Windowse već od 6,14 €!

Office 2021 najnovija je verzija Microsoftovog uredskog paketa koja se vjerojatno više koristi od svih drugih aplikacija za stolna računala na svijetu. Dodajte korisne značajke—na primjer, sada dostupne uz Microsoft Teams i dodajte trenutni prijevod na strani jezik u Outlook. U Officeu 2021 nema revolucionarnih promjena, pa je krivulja učenja niža, ali vas čini produktivnijima.

Office 2021 Pro košta 439,99 USD. Ovo je verzija s trajnom licencom koju kupujete jednom i koristite zauvijek—ili barem dok se ne odlučite za nadogradnju. Microsoft također nudi pretplatničku verziju sustava Office, nazvanu Microsoft 365, koja zahtijeva mjesečno ili godišnje plaćanje. Kada kupite verziju s trajnom licencom, i dalje dobivate sigurnosna ažuriranja svakih nekoliko mjeseci. Ako ste korporativni IT menadžer ili jednostavno ne volite pretplate, preferirat ćete verziju s trajnom licencom.

220920-720p-gd24-€

Dobre vijesti! Kupite doživotnu MS Office licencu već od 11,99 €!

Sada možete kupiti Microsoft Office kao doživotnu licencu i dobiti punu verziju ovog popularnog paketa za produktivnost po prilično niskoj cijeni. Godeal24 vam pruža 100% originalan Office paket. Bilo da se radi o najnovijem Officeu 2021 ili Officeu 2019 koji koristi više ljudi, Godeal24 ima različite opcije za vas. Ako imate samo jedno računalo za nadogradnju Officea, možete odabrati Office 2021 za samo 25,61 €! Ako trebate kupiti Office 2019 za samo 24,59 €! Ako želite podijeliti sa svojom obitelji i prijateljima, možete odabrati paket od više ključeva, Office 2021 je samo 13,52 €! Ovo je najisplativija opcija! Višestruki ključevi za Office 2019 također su samo 11,99 €/PC!

Best Recommendation: Lifetime Microsoft Office

Microsoft planira prekinuti podršku za sve verzije sustava Windows 10 21H1 13. prosinca 2022. Nakon toga, Windows 10 21H1 neće primati nikakva sigurnosna ažuriranja, a korisnici će se morati ažurirati na sustave Windows 10 21H2 ili Windows 11. Windows 10 će i dalje biti ažuriran. Većina Microsoftovih napora trenutačno je usmjerena na Windows 11. Godeal24 nudi ponude za Windows 10 i Windows 11, s Windows 10 počevši od samo 6,14 €/Ključ! Windows 10 također se može besplatno nadograditi na Windows 11. Možete kupiti Windows 11 izravno i dovršiti nadogradnju za samo 10,24 €!

Genuine Windows OS: Limited Time Special!

62% off on Bundles and more MS Office (coupon code “SGO62″)

To cater to different user needs, different versions of Windows 10 are provided to suit different types of hardware, personal or business. Not only the most widely used Windows 10 Pro, but also the best Windows 10 Enterprise edition for business use, Windows Server, etc.

Up to 50% off on More Windows! With (coupon code “ SGO50“)

 

Godeal24 ima kompletnu i profesionalnu trgovinu s opsežnim katalogom 100% zajamčenih i legalnih digitalnih licenci. Isti softver možete dobiti s više od 80% popusta, a još uvijek je službeno. Ne samo popularni Windows OS i Office, već i praktičniji softver za računala i mobilne alate, kao što je serija IOBIT, softver Ashampoo, Disk Drill i mnogi drugi.

Još račuina: Best Price, Best Products!

Godeal24 je preprodavač Microsoftovih licenci i glavnog IT sigurnosnog softvera, što vam omogućuje kupnju Windows OS-a i MS Officea po sniženim cijenama, kao i korisnih računalnih alata kao što su IOBIT serija, Ashampoo softver, Disk Drill i mnogi drugi. Uštedite do 90%! Licence su 100% originalne i autentične. Godeal24 zna “povijest” svake licence koju prodaje, a korisnici ih mogu koristiti bez problema. Iz tog razloga, licence koje se mogu kupiti na Godeal24 su “doživotne”, tj. mogu se koristiti bez ograničenja: operativni sustav će biti ažuriran i podržavan od strane Microsofta tijekom cijelog životnog vijeka.

Pouzdanost Godeal24 shopa uvelike je dokazana izvrsnom internetskom reputacijom koju uživa i mnogim pozitivnim recenzijama na TrustPilotu, gdje je tvrtka ocijenjena kao “Izvrsna i odlična” u 98% recenzija. To je zbog kvalitete iskustva kupnje i brojnih prednosti koje trgovina nudi: osim što možete birati između mnogih originalnih proizvoda sniženih do 90%, digitalizirana dostava omogućit će vam da svoj softver dobijete nakon nekoliko sekundi od kupnje izravno na svoju adresu e-pošte. Vrlo povoljan način distribucije za one koji kupuju, ali i izvrstan način zaštite okoliša, potpuno eliminirajući potrebu za fizičkim transportom i proizvodnjom nepotrebne ambalaže.

Godeal24 obećava 24/7 profesionalnu tehničku podršku i doživotnu uslugu nakon prodaje, možete koristiti proizvod bez problema!

Kontaktirajte Godeal24: service@godeal24.com

(sponzorirani sadržaj)

Više... Vaš Komentar Top
Chromium razvojni tim omogućava AV1 kodiranja za nove Nvidia GPU-ove

Datum objave 28.09.2022

Chromium razvojni tim omogućava AV1 kodiranja za nove Nvidia GPU-ove

Chromium_ Nvidia

Nvidia se RTX 40 grafičkim karticam na novoj Ada Lovelace arhitekturi pridružuje Intelu, koji je do sada jedini podržavao AV1 kodiranje s Arc GPU-ima.

Razvojni tim Chromiuma odobrio je zahtjev da se omoguči AV1 podrška kodiranja putem web preglednika za softver koji nije spreman iskoristiti značajke svim korisnicima kartica serije RTX 40.  To znači da će širok raspon korisnika moći iskusiti ovu novu značajku na nadolazećim verzijama Chromium kernel preglednika kao što su Google Chrome i Microsoft Edge.

Podsjetimo, kao standard za video kodiranje koji guraju tvrtke kao što su Google i Microsoft, AV1 ima manji kapacitet i niže zahtjeve za propusnost od H.264/265 i drugih formata kodiranja i istovremeno osigurava istu kvalitetu slike.

PROČITAJTE JOŠ

Nvidia RTX 4090 i RTX 4080 grafičke kartice – moćne, velike i skupe

Nvidia objavila prvu verziju Linux grafičkog drajvera otvorenog koda

NVIDIA RAD-TTS AI pretvara tekst u glas

Nove kartice serije RTX 40 koriste osmu generaciju Nvidia Video Encoder ili skraćeno NVENC, a sada podržavaju dekodirati i kodirati AV1 sadržaj. Prema službenim podacima Nvidije, pokazalo se da korištenje AV1 povećava učinkovitost za 40 posto, uključujući kvalitetu slike i zahtjeve za propusnost tijekom reprodukcije streaming medija i obećavaju snimanje igara u kvaliteti 8K60 i po gotovo dvostruko većoj brzini.

Više... Vaš Komentar Top
Lisa Su posjetit će TSMC kako bi osigurala nabaviu 2nm i 3nm čipova

Datum objave 28.09.2022

Lisa Su posjetit će TSMC kako bi osigurala nabaviu 2nm i 3nm čipova

AMD CEO Lisa Su at 2022 Financial Analyst Day Large

CEO AMD-a Dr. Lisa Su i brojni rukovoditelji na C-razini kompanije putovat će u Tajvan ovih dana na sastanak s izvršnim direktorom TSMC-a Wei Zhejiom kako bi razgovarali o budućoj suradnji.

Teme razgovora uključuju TSMC-ov proizvodni čvor N3 Plus (N3P) i 2nm (N2) u drugoj polovici 2025. godine. Osim toga, iako se prelazak na ove čvorove neće dogoditi u skorije vrijeme, razgovarat će o planovima za buduće kratkoročne i dugoročne narudžbe. Ovo osiguranje kapaciteta na najvišim čvorovima itekako ima smisla s obzirom na to da je TSMC trenutno vodeći proizvođač ćipova i radi punim kapacitetom, a konkurencija među proizvođačima čipova je žestoka. Također treba imati na umu da velik dio AMD-ovog izvanrednog uspjeha posljednjih godina duguje se sposobnosti TSMC-a i njihove visoko konkurentne procesne tehnologije. Trenutno AMD koristi TSMC-ovu 3D SoIC platformu, CoWoS i ASE-ovu FO-EB tehnologiju pakiranja.

PROČITAJTE JOŠ

AMD Ryzen 9 7950X & Ryzen 7 7700X recenzija

AMD predstavlja FidelityFX Super Resolution 2.1

AMD Ryzen 7 5700X recenzija

Kasnije se AMD-ovi rukovoditelji planiraju sastati s glavnim tajvanskim proizvođačima računala kao što su Asus, Acer i možda još važnije ASMedia, kako bi razgovarali o proizvodnji uređaja koji koriste AMD čipove. Također bi trebali imati kratke sastanke za održavanje dobrih odnosa s raznim manje poznatim partnerima koji isporučuju komponente za njihove CPU-e, kao što su Nanya PCB, Xinxing Electronics i Jingshuo Technology.

Više... Vaš Komentar Top
DxOMark nova testna mjerila i sustava bodovanja donosi tri glavne točke ažuriranja

Datum objave 28.09.2022

DxOMark nova testna mjerila i sustava bodovanja donosi tri glavne točke ažuriranja

Zašto su proizvođač telefona iznevjerili DxOMark

DxOMark je službeno objavio novi referentni test pametnih telefona i sustav bodovanja, kako bi se potaknulo poboljšanje korisničkog iskustva i pomogao proizvođačima da ostvare tehnološka otkrića. Ovo ažuriranje testiranja ima tri glavne točke.

Prva točka – testiranje u svakodnevnom scenariju korištenja

Konkretno, odnosi se na  uvođenje testiranje na temelju stvarnih svakodnevnih situacija korisničke upotrebe u različitim scenarijima i okruženjima.

Druga točka  – veća transparentnost

Kriteriji bodovanja i formule referentnih vrijednosti za svaku vrijednost testa, uključujući video/selfie, audio, zaslon i bateriju, postaju javni. Također sva referentna mjerila testiranja temelje se na scenarijima upotrebe potrošača.

Treća točka   – dosljednost

Kako bi se poboljšala čitljivost rezultata, DxOMark objedinjuje ljestvicu rezultata svakog benchmarka, tako da se performanse proizvoda mogu bolje razumjeti, te u isto vrijeme nagrađuje uređaje s uravnoteženijim performansama u obliku geometrijske sredine.

DxOMark_novi kriteriji bodovanja_trenutna lista

PROČITAJTE JOŠ

Zašto su proizvođač telefona iznevjerili DxOMark?

ZTE Axon 20 5G kamera ispod zaslona dobila samo 26 bodova na DxOMark testu

Bateriju Wiko Power U30 mobitela hvali DxOMark

Na temelju novog sustava bodovanja ažurirali su i rezultate rangiranja kamera zaslona, zvuka i baterija. Što se tiče kamera mobilnih telefona u prvih deset ima dosta promjena.

Na vrhu ljestvice dalje ostaje Honor Magic4 Ultimate, ali rezultat testiranja porastao je za jedan bod. Drugi je Huawei P50 PRO, čiji je ukupni rezultat pao za jedan bod. Serija iPhone 13 Pro porasla je za 4 boda zauzevši treće i četvrto mjesto koje dijele sa Xiaomi Mi 11 Ultra. Xiaomi 12s Ultra koji je ove godine ima vrlo dobru reputaciju, pao je za dva boda.  Sada se na ljestvici nalazi na sedmom mjestu što ponovno pokazuje da nije tako dobar kao prethodna generacija Xiaomi 11 Ultra.

Više... Vaš Komentar Top
Netflix pokušava video igrama vratiti pretplatnike

Datum objave 28.09.2022

Netflix pokušava video igrama vratiti pretplatnike

Netflix pokušava video igrama vratiti pretplatnike

Netflix je prvi put ušao na tržište mobilnih igara u studenom 2021. godine i potrošio 72 milijuna dolara za kupnju finske tvrtke za razvoj igara Next Games kao i tvrtki Night School Studio i Boss Fight Entertainment u ožujku ove godine. Kao sljedeći korak u izgradnji svoje prisutnosti u industriji video igara osnivaju ‘interni studio za igre’ u Helsinkiju. Vodit će ga Marko Lastikka, koji ima veliko iskustvo u proizvodnji igara za giganta na polju Electronic Artsa ili za jednako poznatu tvrtku Zynga.

Međutim, nisu otkrili trenutne planove za proizvodnju sadržaja u novom studiju, osim da će stvoriti originalni sadržaj svjetske klase koji ne zahtijeva prikazivanja oglasa ili kupnju putem aplikacije kako bi se povećala monetizacija. Tko zna, možda planiraju u budućnosti proširit se na streaming igara kako bi se natjecali s uslugama kao što su Google Stadia, Amazon Luna i NVIDIA GeForce Now.

Netflix pokušava video igrama vratiti pretplatnike _1

PROČITAJTE JOŠ

Netflix testira nove opcije – znamo sve kombinacije

Google je propustio veliku priliku? Netflix i Microsoft u poslu oglašavanja

Ali, trenutno je Netflixov posao s igrama još u povojima. Nude više od 20 mobilnih igara za besplatno preuzimanje kao zasebne aplikacije i do kraja ove godine planiraju povećati broj na 50. Osim toga, prema istraživanju tvrtke Apptopia, manje od 1 posto od 220 milijuna Netflixovih video članova diljem svijeta aktivno se bavi igranjem igara na dnevnoj bazi.

U ostalim Netflixovim vijestima o igrama, Oxenfree 2: Lost Signals je pomaknut za 2023. godinu , a programer Night School Studio navodi probleme vezane uz kvalitetu i dodatno vrijeme potrebno za lokalizaciju.

Više... Vaš Komentar Top
Poznata je adresa Intelove buduće tvornice čipova u Italiji

Datum objave 28.09.2022

Poznata je adresa Intelove buduće tvornice čipova u Italiji

Intel više ne koristi TDP

Prošle godine u ožujku, Intel je najavio plan povećanja proizvodnje čipova izgradnjom više tvornica i ulaganjem 80 milijardi eura u sljedećih 10 godina za proširenje kapaciteta u Europi. Prva faza plana ulaganja uključuje 17 milijardi eura za izgradnju tvornice za proizvodnju poluvodiča u Njemačkoj, stvaranje novog centra za istraživanje, razvoj i dizajn u Francuskoj i Irskoj, te izradu čipova u Italiji, Poljskoj i Španjolskoj.

PROČITAJTE JOŠ

Intel CPU male snage od 35 W i7-13700T značajno se poboljšao

Intel najavljuje specifikacije grafičkih kartica Arc A750 i Arc A770 i ograničenih izdanja

Intel ažurira NUC X15 prijenosna računala

Sada je objavljeno da je Intelova talijanska adresa tvornice za pakiranje čipova finalizirana. Talijanska vlada i proizvođač čipova odabrali su gradić Vigasio u regiji Veneto za lokaciju nove tvornice čipova. Bit će napredna tvornica za pakiranje i sastavljanje poluvodiča i puštena u rad između 2025. i 2027. godine. Ovaj poslovni potez Intela, odlično se uklapa u EU Chip Act, čiji je cilj potaknuti europsku proizvodnju čipova.

Više... Vaš Komentar Top
EU telekom operateri traže od tehnoloških kompanija da financijski doprinesu održavanju mreža

Datum objave 27.09.2022

EU telekom operateri traže od tehnoloških kompanija da financijski doprinesu održavanju mreža

EU telekom operateri traže od tehnoloških kompanija...

Europski telekom operateri vjeruju da bi američke tehnološke tvrtke kao što su Facebook, Amazon, Microsoft, Google, Apple, Meta i Netflix, koje čine više od polovice internetskog prometa , trebale snositi dio troškova nadogradnje infrastrukture.

Deutsche Telekom, Orange, Telefonica i 13 drugih europskih pružatelja telekomunikacijskih usluga, zatražili su da tehnološki divovi sudjeluju u dijeljenju troškova uvođenja 5G i optičkih kabela u 27 zemalja EU-a te jačanju interneta kako bi se suočili s dobom metaverzuma. U svom zahtjevu navode da telekom sektor godišnje ulaže 50 milijardi eura u infrastrukturu, ali zahvaljujući krizi poluvodiča, udvostručenju troškova optičkih kabela i inflacije koja raste dvoznamenkastim stopama, njihov sektor je ozbiljno uzdrman.

Google je prvi reagirao na ove zahtjeve EU telekom operatera i pri tome su izjavili da bi dijeljenje mrežnih troškova moglo imati negativne posljedice za potrošače (vjerojatno misleći na podizanje cijena nekih svojih usluga), posebno u vrijeme povećanja životnih troškova, a uvođenje ‘pošiljatelj plaća’ potkopalo bi mnoga načela otvorenog interneta. Također su nadodali kakao su uložili više od 23 milijarde eura u svoje infrastrukture u 2021., uključujući šest velikih podatkovnih centara u Europi i postavili 20 kabela uronjenih u mora diljem svijeta, od kojih je pet u Europi.

Ako  telekom operateri ne uspiju u svom naumu, jasno je da će se veći troškovi nekako pokriti, a to je podizanjem cijena krajnjim korisnicima, ili još gore, jednostranim izmjenama ugovora. EU trenutno prikuplja povratne informacije o toj potencijalnoj obvezi i sljedeće će godine iznijeti prijedlog koji bi mogao u konačnici biti usvojen ili odbijen nakon rasprave u Europskom parlamentu i državama članicama.

Više... Vaš Komentar Top
Vivo X Fold + službeno: sklopivi zaslon i nadograđene specifikacije

Datum objave 27.09.2022

Vivo X Fold + službeno: sklopivi zaslon i nadograđene specifikacije

Vivo Fold X + (1)

Vivo je lansirao prvi X Fold sa sklopivim zaslonom u travnju ove godine. Sada više od 5 mjeseci kasnije stigao je nasljedni X Fold+. Razlike u usporedbi s prethodnim modelom nisu velike i uglavnom se tiču ​​nekih poboljšanja koja imaju za cilj učiniti uređaj učinkovitijim. Koje su najvažnije karakteristike  ovog  izrazito kurentnog modela  Galaxy Z Foldu 4 ili Xiaomi Mix Fold 2 uređajima pročitajte u nastavku.

Dizajnerski nasljeđuje estetski koncept prethodnika. Dodana je fizička tipka za isključivanje zvuka i nova crvena boja , koja nudi završetak od umjetne kože na stražnjoj strani. Što se tiče mase ima 311 grama, a debljina je 14,91 milimetara kada je sklopljena i 7,4 milimetara kada je rasklopljen. Srednji okvir koristi proces metalnog pjeskarenja za postizanje efekta matiranja.

Ekrani i zasloni

Vivo X Fold+ usvaja trenutni mainstream lijevi i desni dizajn otvaranja i zatvaranja zaslona. Vanjski “blago zakrivljen” je 6,53-inčni Samsung E5 AMOLED rezolucije 2.520 × 1.080 piksela i omjera stranica 21: 9.

U kombinaciji s unutarnjim zaslonom (rasklopljen) nudi se 8 inčni zaslon rezolucije 2.160 × 1.916 piksela, a omjer širine i visine je 4:3.55. Oba zaslona zaštićena su njemačkim SCHOTT UTG ultra-čvrstim staklom s jedinstvenom raspoređenom strukturom, koja može znatno poboljšati otpornost na kompresiju zaslona kada je presavijen zaštitom. Dodatno imaju supravodljivi antirefleksni premaz, tvornički su kalibrirani i odlikuje ih 19 globalnih DisplayMate A+ certifikata.  Imaju i 3D ultrazvučni otisak prsta s višim faktorom sigurnosti i još uvijek se može brzo otključati mokrih ruku.

Osim toga, funkcija multitaskinga koju je stvorio vivo podržava do četiri aplikacije na jednom zaslonu. Dok su dvije aplikacije na podijeljenom zaslonu, dvije se aplikacije mogu ponovno otvoriti kroz funkciju malog prozora kako bi se postigli učinkoviti zadaci obrade.

Vivo Fold X + (5)

Nabor u sredini ekrana kada se presavijeni proizvod rasklopi jedna su od bolnih točaka mnogih sklopivih ekrana. Na vivo X Fold+ nije očit, a to je rezultat kontinuirane optimizacije veze od unutarnje do vanjske strane i što šarka ima najmanji radijus savijanja u industriji od 2,3 mm. Kada smo već kod šarke, ima 174 dijela, koristi šest materijala za zrakoplovnu industriju koji mogu izdržati razne vanjske udare u različitim scenarijima i otporniji su na savijanje od uobičajenih materijala. Odlikuje je vijek od 300.000 savijanja.

Hardver

Što se tiče performansi, hardverska osnova je Snapdragon 8+ s prilagođenim sigurnosnim čipom, 256/512 GB UFS 3.1 interne memorije i 12 GB LPDDR5 radne memorije koja se može Vivo memorijskom fuzijom proširiti na ekvivalent do 16 GB. Uređaj ima bateriju od 4.730 mAh. Podržava brzo punjenje do 80 W. Prema proizvođaču, omogućuje da se napuni do 70 posto za samo 18 minuta i potpuno napuni za 35 minuta . Naravno, tu je bežično punjenje do 50 W te 10 W bežično obrnuto punjenje.

Kamere

Vivo Fold X + (2)

Set kamera uključuje glavnu od 50 megapiksela S5KGN5 senzora ( 1/1.57″, 1.0μm, F1.75, 23mm+OIS), ultraširokokutnu od 48 megapiksela ( IMX598, 114°, 0.8μm, F2.2, 14mm ), periskopsku telefoto (5x optički zum i 60 x digitalni, F3.4 +OIS ) i portretnu od 12 megapiksela (IMX663, 1,22 μm, F1,98, 47 mm). Sve leće kamera imaju Zeiss T* premaz. Algoritam podržava Zeiss efekt pune scene, uključujući noćnu scenu, portret i video itd. Prednja kamera ima 16 MP senzor ( 1,0 μm, 1/3,1″, F2,45, 27 mm)

PROČITAJTE JOŠ

Predstavljen Vivo Y21e jeftin pametni telefon

Vivo lansirao 5G model Y73s srednje klase s čipsetom Dimensity 720

Softver

Osnova je Android 12 s Funtouch OS GUI. Što se tiče aplikacija, uključujući zabavu i produktivnost, više od 5000 ih je kompatibilno sa zaslonima, a više od 200 često korištenih aplikacija usmjereno je na prilagodbu. Tu je i adaptivni UI motor za aplikacije trećih strana, koji automatski prilagođava aplikacije preklopnom zaslonu.

Cijena i dostupnost

Vivo X Fold + dostupan je za prednarudžbe samo u Kini po cijeni oko 1446 eura za 12/256 GB model , dok i oko 1590 eura za verziju 12/512 GB  Ne znamo hoće li stići na  naše tržište, budući da originalni model nikada nije, ali nadamo se da će Vivo napraviti iskorak.

Više... Vaš Komentar Top
Seasonic lansira nova Vertex napajanja po ATX3.0/PCIe 5.0 standardima

Datum objave 27.09.2022

Seasonic lansira nova Vertex napajanja po ATX3.0/PCIe 5.0 standardima

seasonic_vertex_1

Nova Seasonicova VERTEX serija napajanja posebno dizajnirana i izgrađena za napajanje novih komponenti osobnog računala koje zahtijevaju nove standarde ATX 3.0 i PCIe 5.0.

Na tragu nedavne najave NVIDIA-e o izlasku novih RTX4090 VGA kartica, ušli smo u novu eru, u kojoj napajanje, više nego ikad, ima važnu ulogu. Problemi kao što su trenutačni izboji snage za VGA i cjelovitost kabela (sada s visokokvalitetnim 12VHPWR konektorima) trebali bi se riješiti.

Nove jedinice serije VERTEX pružit će 1200 W / 1000 W / 850 W i 750 W snage u platinastoj i zlatnoj razini učinkovitosti, sa svim najboljim značajkama koje možete očekivati od Seasonic napajanja:

 • Potpuna modularnost
 • Dodan 12VHPWR kabel za nove grafičke kartice
 • 135mm Fluid Dynamic Bearing (FDB) ventilator za tihi rad
 • Seasonic Hybrid Silent Fan Control za optimalno hlađenje
 • Kompletna zaštita: OPP / OVP / UVP / SCP / OCP / OTP
 • 10 godina jamstva

seasonic_vertex_2

Nova će Vertex serija biti dostpna na tržištu od sredine prosinca po cijenama od:

MSRP: PLATINUM EFFICIENCY

 • VERTEX PX-1200: $ 259.99 / € 309.00
 • VERTEX PX-1000: $ 219.99 / € 259.00
 • VERTEX PX-850: $ 189.99 / € 229.00
 • VERTEX PX-750: $ 169.99 / € 199.00

MSRP: GOLD EFFICIENCY

 • VERTEX GX-1200: $ 229.99 / € 269.00
 • VERTEX GX-1000: $ 199,99 / € 239,00
 • VERTEX GX-850: $ 169,99 / € 199.00
 • VERTEX GX-750: $ 149,99 / € 179.00
Više... Vaš Komentar Top
Google želi napasti Dolby Atmos i Dolby Vision

Datum objave 27.09.2022

Google želi napasti Dolby Atmos i Dolby Vision

Google želi napasti Dolby Atmos i Dolby Vision

Googleu su trn u oku licencne naknade za Dolby Atmos i Dolby Vision te je odlučio razviti zamjensku tehnologiju za HDR video i 3D audio kroz Open Media Alliance. Projekt nosi kodni naziv Project Caviar i omogućio bi manje troškove  Googleu te bi to u konačnici donijelo više profita.

Za razliku od Dolbyjevog poslovnog modela koji se oslanja na licence koje naplaćuje oko 2-3 dolara za Vision opciju po uređaju i/ili za Atmos po cijeni koja nije poznata u javnosti, novi Googleov standard bio bi otvoreni format, ali žele podijeliti troškove razvoja. To je razlog što su već podijelili dokumentaciju s nekim proizvođačima hardvera. Međutim, Project Caviar ne zahtijeva enormno visoke razvojne troškove jer nije razvoj novih kodeka niti je izravno kodek, već standardizirana tehnologija koja se koristi za podešavanje kvalitete slike i zvuka preko postojećeg kodeka.

Hoće li Google uspjeti u svom naumu?

Dolby tehnologija je duboko ugrađena u kina i Blu-ray filmove, dok su im moderne streaming tvrtke poput Applea, Netflixa, HBO Max i Disney+ velika podrška. Također je Dolby Vision raširen među brendovima proizvođača uređaja. Ali nije popularan kod svih marki.Primjerice Samsunga. Oni nude Dolby Atmos, ali se oslanjaju na HDR10+ umjesto Dolby Vision. Standard koji razvijaju s Amazonom od 2017. godine.

Google želi napasti Dolby Atmos i Dolby Vision_1

S druge strane, Google ima dovoljno utjecaja u medijskom prostoru da pogura novi standard. YouTube je među najpopularnijim video servisima na svijetu, Chrome među web preglednicima, a Android je najkorišteniji operativni sustav. Uz to imaju dobre odnose s mnogim partnerima i dobro su povezani u području pametnog kućnog zvuka. Tako da sve što Google želi pokrenuti može odmah imati pozamašnu klijentelu, poslužitelje i bazu korisnika sadržaja.

Ništa nije manje bitno da je Google član Saveza za otvorene medije koji čine drugi internetski divovi kao što su Cisco, Google, Intel, Microsoft, Amazon, Mozilla i Netflix , koji imaju za cilj za stvoriti nove mogućnosti za sljedeće generacije multimedijskih iskustava razvojem novih, otvorenih, besplatnih standarda video kodiranja i video formata. Prvi format koji su uveli je AV1 video kodiranja. Intel ARC i NVIDIA RTX 40 serija grafičkih kartica već izvorno podržavaju ovaj kodek, a AMD-ove nadolazeće nove grafičke kartice također će pružati izvornu podršku.

PROČITAJTE JOŠ

Google: telefoni izdani s Androidom 13 moraju podržavati virtualne A/B particije

Google Pixel 6 recenzija

Google radi na poboljšanju podrške za eSIM

Na kraju podsjetimo, najveće poboljšanje Dolby Atmosa u usporedbi s prethodnim Dolby Surroundom je dodavanje nadzemnih kanala, koji korisnicima pružaju intenzivniji osjećaj surrounda u svim smjerovima. Dolby Surround ima samo jednu ravnu 2D dimenziju, dok Dolby Atmos dodaje treću okomitu dimenziju, pa se zove Atmos ili 3D Surround.

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 4 minute

Automobili

Objavljeno prije 11 minuta

DPD Hrvatska - informacije i iskustva

Objavljeno prije 52 minute

Stari hardware za kojim se slinilo

Objavljeno prije 1 sat

Battlefield 2042

Objavljeno prije 1 sat

P: Ryzen konfiguracija

Novosti

Cooler Master otvara novo sjedište u Neihu okrugu

Usklađujući se s proslavom 30 godina rada, pružajući vodeću proizvodnju i dizajn proizvoda krajnjim korisnicima i industriji, Cooler Master s uzbuđenjem i ponosom najavljuje svečano otvaranje svog novog sjedišta. Smješten u okrugu Neihu, u... Pročitaj više

Interxion Hrvatska postaje Digital Realty

Digital Realty i Interxion spojili su se 2020. godine, a snažna kombinacija dviju kompanija uz globalni rast Digital Realtyja u posljednje dvije godine rezultirala je tvrtkom koja nudi najveću globalnu platformu za podatkovne centre na svij... Pročitaj više

HONOR pametni telefoni na božićnoj akciji

Početkom Adventa globalni tehnološki brend HONOR u Hrvatskoj je snizio cijene svojih trenutačno najpopularnijih pametnih telefona te tako mnogima olakšao kupovinu darova ovih blagdana. Prepuni inovativnih značajki, s dugotrajnom baterijom i... Pročitaj više

Kako kupiti originalne Windowse 10 za samo 5,62 € i doživotnu Office licencu za 13.05 €? Svi popusti na Godeal24 Black Friday akciji!

Tražite li još uvijek jeftin i originalan Windows OS, MS Office i drugi korisni računalni softver? Onda ne smijete propustiti Black Friday rasprodaju na Godeal24 shopu! Omogućuje vam kupnju originalnog Microsoftovog softvera po najnižoj cij... Pročitaj više

Tjedni pregled vijesti iz IT svijeta [vol.26]

Slijedi još jedan tjedni pregled zanimljivih vijesti iz IT svijeta .... Ubisoft se vratio prodaji igara na Steamu U posljednje vrijeme vidjeli smo da se mnoge velike tvrtke za igre koje su pokušale prodati svoje naslove ponovno vraćaju na S... Pročitaj više

Sve novosti