Gigabyteovi GPU serveri

Datum objave 09.06.2021 - Gigabyteovi GPU serveri

Gigabyteovi GPU serveri

Gigabyteovi GPU serveri

gigabyte_gpu_server

GIGABYTE ima sve veći popis GPU poslužitelja s visokim performansama koji su dio NVIDIA-certificiranih sustava. Ovaj program potvrđuje idealnu konfiguraciju poslužitelja koji koristi hardver kao što su GPU-ovi temeljeni na NVIDIA Ampere arhitekturi i NVIDIA SmartNIC-ima, uključujući novo dodane NVIDIA BlueField-2 DPU-ove. Izvedba, mogućnosti, skalabilnost i sigurnost ovih proizvoda certificirani su kako bi korisnici mogli primijeniti hardverska i softverska rješenja kako bi ispunili zahtjeve AI i aplikacija za znanost o podacima u modernim podatkovnim centrima.

Odabirom GIGABYTE poslužitelja certificiranih od strane NVIDIA-Certified Systems programa, možete se okoristiti najnovijim računalnim proizvodima visokih performansi (HPC) koji su optimizirani da zadovolje širok spektar računalnih zahtjeva. Bez obzira koriste li se u podatkovnim centrima, u razvoju AI ili za obavljanje znanstvenih istraživanja povezanih s velikim podacima, GIGABYTE-ovi HPC poslužitelji mogu visokom brzinom dovršiti teške i raznolike računalne zadatke u budućnosti.

Više... Vaš Komentar Top
Dell EMC VxRail

Datum objave 09.06.2021

Dell EMC VxRail

dellemc_vxrail_pv-series

Dell Technologies je predstavio Dell EMC VxRail sustave hiperkonvergirane infrastrukture (HCI) s poboljšanim performansama, temeljenim na nedavno pokrenutim Dell EMC PowerEdge serverima. Kao lider u HCI sustavima, Dell kroz VxRail sustave donosi nova softverska unapređenja, koja korisnicima omogućuju učinkovitiju upotrebu postojećih resursa te pružaju potporu pri zahtjevnim radnim opterećenjima uz Dell Technologies pohranu.

Novi sustavi VxRail s najnovijom Dell EMC PowerEdge tehnologijom servera, uključuju treću generaciju Intel Xeon Scalable procesora te isporučuju 42% više jezgri za brže performanse od prethodnih generacija. Opcionalna Intel Optane trajna memorija serije 200 prosječno povećava propusnost za 32 % u odnosu na prethodnu generaciju.

Odabrani VxRail sustavi također se ažuriraju AMD EPYC procesorima treće generacije, nudeći korisnicima fleksibilnost i skalabilnost s do 64 jezgre po procesoru s povećanim performansama, kako bi podržali širok raspon radnih opterećenja i slučajeva korištenja.

Stalni napredak VxRail HCI sistemskog softvera omogućuje besprijekorno iskustvo prilikom usvajanja platformi sljedeće generacije, kao i pojednostavljeno postavljanje i upravljanje sustava. Ostala poboljšanja VxRail sustava uključuju:

  • VxRail V serija sada nudi NVIDIA A40 ili A100 Tensor Core GPU opcije. U kombinaciji s NVIDIA AI Enterprise softverom i mogućnostima NVMe predmemoriranja, ponuđene su veće performanse i jednostavnija implementacija za zahtjevne programe AI i strojnog učenja.
  • VxRail P serija omogućuje do 20 % povećanja kapaciteta za bolju podršku nizu radnih opterećenja kao što su VDI, video streaming i medicinske slike.
  • VxRail E serija korisnicima nudi veću fleksibilnost s 50 % više PCIe utora za dodavanje dodatnih resursa poput mrežnih ili fiber kartica.

Korisnici mogu očekivati i brži odgovor aplikacije od Intel-based PowerEdge sustava, koji uz PCIe Gen 4 udvostručuje propusnost i nudi čak 33 % više PCIe traka za ubrzanje obrade podataka.

Više... Vaš Komentar Top
Huawei MateView i MateView GT

Datum objave 08.06.2021

Huawei MateView i MateView GT

MateView

Huawei Consumer Business Grupa (BG) predstavila je monitor HUAWEI MateView, prvi samostojeći monitor ove kompanije. Noseći nadimak “Mate”, ovaj posve novi monitor utjelovljuje Huaweijev duh inovativnosti, a sama kompanija probija se na novo tržište, donoseći jednaku strast za pomicanjem granica kao što je to bio slučaj s pametnim telefonima.  MateView je minimalistički dizajniran bežični monitor u boji sa širokim spektrom pametnih funkcija koji će redefinirati kategoriju za novu generaciju pametnih monitora.

HUAWEI MateView profesionalni je samostojeći monitor koji ima dijagonalu od 28,2 inča i omjer 3:2 koji podržava izvornu rezoluciju od 3840 × 2560 točaka. Svaki je monitor i profesionalno kalibriran u tvornici postižući ocjenu točnosti boja ΔE <1 u sRGB modu i ΔE <2 u DCI-P3 modu. MateView certificiran je za VESA DisplayHDR 400, a podržava 98% DCI-P3 i 100% sRGB palete boja.

HUAWEI MateView GT prvi je Huaweijev zakrivljeni monitor. Zakrivljeni 21:9, 34-inčni ekran podržava 3440×1440 rezoluciju i bezinu osvježavanja 165 Hz. Dizajniran je kako bi maksimizirao igračke performanse. Što se tiče performansi boja, MateView GT poboljšava točnost boja za igre i uređivanje videozapisa, budući da podržava DCI-P3 spektar boja. Svaki pojedinačni panel profesionalno je kalibriran kako bi dostigao vrijednost Delta E <2. Nadalje, HUAWEI MateView ima kontrast 4000: 1 i maksimalno osvjetljenje koje iznosi 350 nita, kao i HDR 10 za realističniji sadržaj.

Više... Vaš Komentar Top
MSI pokazao seriju SSD-a M.2 s PCIe 4.0 i PCIe 3.0 sučeljem

Datum objave 08.06.2021

MSI pokazao seriju SSD-a M.2 s PCIe 4.0 i PCIe 3.0 sučeljem

MSI M470_1

MSI kreće u novu avanturu s četiri SSD-a u formatu M.2 2280 (22 × 80 mm) u skladu s NVMe 1.3 specifikacijom. To su M470, M471, M370 i M371.

Pojedinosti poput korištenog upravljačkog programa ovih SSD-a nisu naznačene, ali imaju hardversku enkripciju AES-256 i u skladu su s TCG OPAL 2.0. Uz to uključuju 3D NAND memoriju TLC tipa i tvrtka osigurava petogodišnje jamstvo.

MSI M470 uključuje 1 ili 2 TB PCIe 4.0 x4 pogona. Deklarirana brzina sekvencijalnog čitanja podataka doseže 5.000 MB/s, brzina sekvencijalnog pisanja je 4.400 MB/s. Nasumične IOPS performanse za čitanje i pisanje (ulazno/izlazne operacije u sekundi) – do 600.000.

MSI M470_2

MSI M471 također je dostupan u opcijama od 1 ili 2TB PCIe 4.0 x4. Maksimalna brzina čitanja je 4.850 MB/s, a brzina pisanja 3.600 MB/s. IOPS performanse za čitanje su 350.000, odnosno 600.000 za zapis.

M370 PCIe 3.0 x4 uključuje verzije od 256 GB do 2 TB. Brzina čitanja doseže 2.400 MB/s, brzina upisa je 1.850 MB/s. Vrijednosti IOPS-a na operacijama čitanja i pisanja su do 220.000 i 350.000.

MSI RTX3080 Ti grafička kartica s 12 GB memorije u isporuci

MSI se pohvalio lansiranjem PCI Express SSD M.2 SSD-a

I za kraj, model M371 ima 1 i 2 TB verzije s PCIe 3.0 x4 sučeljem. Čitanje podataka može se izvoditi brzinom do 2.000 MB/s, a zapis do 1.800 MB/s. IOPS performanse su do 135.000 za zapis i 400.000 za čitanje.

Više... Vaš Komentar Top
Univerzalni vanjski aktivni hladnjak za mobitele? Da, i to postoji.

Datum objave 08.06.2021

Univerzalni vanjski aktivni hladnjak za mobitele? Da, i to postoji.

Univerzalni vanjski aktivni hladnjak za mobitele (1)

Iako mnogi mobilni telefoni trenutno oglašavaju upotrebu naprednog dizajna odvođenja topline generirane kontinuiranom uporabom, njihova tanka kućišta ipak imaju ograničenje dostupnog prostora za mehanizam odvođenja topline.

Kako bi riješili ovaj problem, japanska marka Sanwa Electronics , lansirala je aktivni hladnjak TK-CLN24 za mobitele.

Univerzalni vanjski aktivni hladnjak za mobitele (2)

Aktivni hladnjak se pričvršćuje na stražnju stranu mobilnog telefona univerzalnom metodom lijepljenja i hlađenje počinje kad je prekidač uključen. Tvrtka naglašava da ako je sobna temperatura 22℃, površinska temperatura hladnjaka može postići temperaturu ispod 18 stupnjeva, dok na sobnoj temperaturi od 30 stupnjeva, može biti 22 stupnja. Kada temperatura dosegne 40 stupnjeva, može se spustiti na oko 29 stupnjeva.

Zbog tihog dizajna, buka ventilatora je manje primjetna tijekom rada. Veličina glavnog kućišta je
Š53 x D25 x V115 mm, težina je 132 grama, što je malo i kompaktno. Sa strane se nalazi LED lampica koja svijetli zeleno tijekom rada, crvena tijekom punjenja i gasi crvenu LED kada je punjenje završeno, tako da na prvi pogled možete vidjeti status korištenja.

Ovaj se proizvod može puniti microUSB kabelom i  koristiti oko 1,5 sata nakon punjenja oko 3 sata.

Zvuči odlično, zar ne?

Više... Vaš Komentar Top
Osvanule špijunske fotografije Nintendo Switch Pro

Datum objave 08.06.2021

Osvanule špijunske fotografije Nintendo Switch Pro

Nintendo Switch Pro (1)Nintendo Switch Pro (1)

Iako nema ništa od lansiranja takozvanog Switch Pro 4. Modela barem ovaj mjesec, na Twitteru su objavljene njegove špijunske fotografije.

Iz izloženih fotografija može se utvrditi da  Nitendo Switch Pro ima bijeli dizajn s crnim tipkama, što je prilično prepoznatljivo. Vrijedno je spomenuti da osnovni dio više ne pokriva zaslon, a crni obrub oko zaslona uvelike je sužen.

Ako dobro pogledate, možete vidjeti da se križni ključ na lijevoj strani promijenio iz podijeljenog u jednodijelni dizajn.

Nintendo Switch Pro (2)

Još jedna jedinstvena značajka je što osnovni dio više ne pokriva zaslon. To bi moglo značiti da se osnovni način rada može koristiti i za video izlaz bez oslanjanja na televizor.

Prema ranijim glasinama, novi Switch Pro koristit će Samsungov 7-inčni OLED zaslon. Kompatibilan je s originalnim gamepadom Joy-Con, a također će podržavati 4K razlučivost ultra visoke rezolucije.

AMD Radeon u Nindendo Wii U konzoli

Trenutno ove informacije o uređaju uzmite sa zrncem soli, jer autentičnost još uvijek nije dokazana. Možda nešto više saznamo na Nintendo E3 događaja, najavljenom za 16. lipnja, kada će biti riječi o planu izdavanja proizvoda za sljedeću godinu.

Live stream 16. lipnja možete pratiti ovdje.

Više... Vaš Komentar Top
Linux navodno dobiva Deep Learning Super Sampling značajku

Datum objave 08.06.2021

Linux navodno dobiva Deep Learning Super Sampling značajku

NVIDIA grafička kartica male računalne snage

NVIDIA navodno surađuje s tvrtkom Valve kako bi na platformu Linux uvela značajke GeForce RTX DLSS (Deep Learning Super Sampling).

Brojne igre na Steamu trenutno koriste Valveovu Proton tehnologiju kako bi olakšale pokretanje Windows igara na Linuxu. Ono što je NVIDIA učinila je partnerstvo s Valveom kako bi Proton engine podržavao DLSS.

Valve još nije otkrio koje igre podržavaju DLSS na Linuxu. Ali iz baze podataka ProtonDB korisnici dijele vlastita izvješća. Prema istima, na Linuxu postoji oko 30 igara koje ga podržavaju.

NVIDIA Reflex & ASUS ROG STRIX RTX 3070 Gaming OC

NVIDIA kupila ARM za 40 milijardi USD

U posljednje vrijeme vidimo kako Valve ulaže puno više u Linux platformu. što može biti povezano s glasinama o razvoju prijenosnog uređaja za igre nalik Switchu koji koristi Linux operativni sustav.

Više... Vaš Komentar Top
Motorola ponovno pokreće seriju Defy

Datum objave 08.06.2021

Motorola ponovno pokreće seriju Defy

Motorola ponovno pokreće seriju Defy (1)

Nedavno je procurila vijest da bi se modeli serije Defy mogli službeno vratiti ove godine.

Ako ste malo stariji, ili pripadnik boomer generacije zvane na društvenim mrežama, možda se i sjećate Motoroline najranije serije Defy. Prvi put je lansirana 2010. godine. To je bio prvi Android mobitel koji se fokusirao na otpornost na prašinu, vodonepropusnost i otpornost na udarce.

Motorola ponovno pokreće seriju Defy (2)

Novi Defy model zove se Bathena (Athena) i sada je dostupna na Google Playu.  Otkriće pokazuje da će biti opremljen procesorom Qualcomm Snapdragon 662, 4 GB RAM-a, HD + zaslonom i Android 10 sustavom.  Osim toga, uređaj se također pojavio na Geekbenchu 4, s jednojezgrenim rezultatom 1523 boda i višejezgrenim rezultatom 5727 bodova.

Motorola Moto G50 je osnovni i jeftini pametni telefon

Predstavljen pametni telefon Motorola G100 s PC načinom rada

Motorola ponovno pokreće seriju Defy (3)

Prema XDA, ovaj model Defy revidirane verzije čini da je novi Motorole G9 Play, pa će možda biti opremljen 6,5-inčnim zaslonom, baterijom od 5000 mAh s podrškom za brzo punjenje od 20 W i modulom s tri kamere od kojih je glavna 48 MP.

A je li pojava ovog modela repriza dizajna ili novi dizajn još nije poznato.

Više... Vaš Komentar Top
Objavljen novi standard NVMe 2.0

Datum objave 08.06.2021

Objavljen novi standard NVMe 2.0

NVMe 2.0 (1)

Specifikacija NVM Express odgovorna je za osiguravanje interoperabilnosti SSD diskova visokih performansi koji su trenutno na tržištu i koriste PCIe vezu. Trenutno rade sa host sustavom NVMe 1.4 ili 1.5 protokola, a uskoro bi mogli i s novim NVM Express 2.0 (NVMe).

NVMe 2.0 (2)

Važna inovacija u NVMe 2.0 je stvaranje NVM setova i izdržljivih grupa. Ova je funkcija također bila dostupna u NVMe 1.4, ali bez dinamičke implementacije, samo kontinuirano u firmwareu. Uz to  pruža fleksibilnost za stvaranje grupa i postavljanje podataka, što je važno prilikom povezivanja polja za pohranu putem NVMe-a preko NVMeoF, tako da oni ne budu prepoznati kao jedan pogon.

NVMe 2.0 (3)

NVMeoF radi s izravnim priključivanjem PCI Express, ali i putem TCP-a i RDMA-e. Dodana su sigurnosna poboljšanja, poput mogućnosti stavljanja određenih prostora imena u način zaštite od pisanja. 16 bitni CRC proširen je na 32 i 64 bita i postoje još neki drugi mali detalji.

Proći će neko vrijeme dok se SSD-ovi s podrškom za NVMe 2.0 ne pojave na tržištu, a ove promjene više su usmjerene na poslovni svijet nego na potrošački.

Svi detalji dostupni su  ovdje.

Više... Vaš Komentar Top
Velika ažuriranja programske podrške za nekoliko Canonovih fotoaparata i objektiva Cinema EOS

Datum objave 08.06.2021

Velika ažuriranja programske podrške za nekoliko Canonovih fotoaparata i objektiva Cinema EOS

EOS C70 (II)

Canon Europe najavljuje zbirku ažuriranja programske podrške namijenjene donošenju novih značajki i poboljšanja za nekoliko svojih fotoaparata i objektiva Cinema EOS.

Kao rezultat izravnih povratnih informacija Canonovih korisnika, profesionalci će dobiti ažuriranja kamera EOS C70, EOS C500 Mark II i EOS C300 Mark III kao i prilagodnika za nosač EF-EOS R 0.71x. Nakon ažuriranja dva kinematografska kompaktna servo objektiva – CN-E18-80mm i CN-E70-200mm  – bit će posve kompatibilni s fotoaparatom bez zrcala EOS R5  koji je dio sustava EOS R.

Ukupno 24 ažuriranja programske podrške za Cinema EOS nude poboljšanja i nove mogućnosti prethodno spomenutim proizvodima, donoseći prednosti profesionalcima koji ih koriste u raznim područjima, kao što su emitiranje vijesti, sportovi, snimanje filmova, korporativne potrebe, emitiranje uživo i offline produkcije – dakle, bez obzira na veličinu.

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 2 minute

PBZ net bankarstvo

Objavljeno prije 3 minute

Resident Evil 2 Remake prohod-Hardcore Difficulty

Objavljeno prije 22 minute

iPhone mobiteli - 2. dio

Objavljeno prije 25 minuta

Koju stolicu kupiti?

Objavljeno prije 28 minuta

Mozilla Firefox

Novosti

Nabavite Windowse 10 za samo 7,35 € u jesenskoj rasprodaji na Godeal24.com

Microsoft je najavio da će Windows 11 službeno biti objavljen 5. listopada, a nadogradnja s Windows 10 na Windows 11 bit će besplatna. Stoga će za nadogradnju biti bitno imati 100% originalnu i izvornu licencu za Windows 10. Svjesni smo da... Pročitaj više

U Hrvatskoj otvorene rezervacije za iPhone 13 seriju. Poznate i cijene!

Jeste li odabrali model iPhone 13 koji želite kupiti? Ako se odmah predbilježite, primit će te ga u ruke već sljedećeg petka (24. rujna), kada stiže prva pošiljka. Ovogodišnja iPhone 13 serija, dolazi u nekoliko boja kućišta, ali plava bi m... Pročitaj više

RIP Sir Clive Sinclair

Karizmatični izumitelj Sir Clive Sinclair, najpoznatiji kao vlasnik engleske tvrtke Sinclair Research LTD, koja je razvila ZX 80 računalo, i dvije godine kasnije megapopularan ZX Spectrum, umro je u 81 godini nakon duge bolesti. Sir Clive S... Pročitaj više

Apple predstavio iPad 9. generacije

Apple je izdao iPad 9. generacije s istim dizajnom kao kod prethodnika. Ima 10,2-inčni zaslon rezolucije 2.160 × 1.620 piksela (264 ppi, maksimalne svjetline 500 nita), tipkom Touch ID Home i 8 MP stražnjom kamerom (F/2.4 , automatsko izošt... Pročitaj više

Apple Watch S7 - veći zakrivljen zaslon, brže punjenje i pet boja na izbor

Najavljeni Apple Watch Series 7 nema bombastičnu stopu ažuriranja,  koristi isti "t830" čip iz prethodne serije 6, ali poboljšanja ipak  ima. Apple Watch Series 7 zadržava tradicionalni oblik, ali više zaobljeniji i dimenzijama povećanim za... Pročitaj više

Sve novosti